web analytics

72

LUNA’S QUEESTE NAAR EEN ALCOHOL-VERVANGER

Dat hele stoppen met drinken is het probleem niet. Verslaafd zijn is een keuze en ik heb er nu voor gekozen om niet meer verslaafd te zijn. Dus dat ’12-stappen-plan’ van de AA kan wat mij betreft vervangen worden door een 2-stappen-plan. Stap 1: Erken dat je teveel drinkt. Stap 2: Vervang de alcoholische versnaperingen door non-alcoholische versnaperingen. Easy! Het grote probleem is echter het vinden van dat nieuwe en lekkere en vooral alcoholvrije drankje. Tijdens mijn eerste nuchtere dagen spoelde ik een flesje Bach-bloesem-druppels weg met thee. Liters Bengal Spice thee van Celestial Seasoning met honing. Heerlijk. Prima. Voor overdag. Maar dan?! Wat te drinken tijdens mijn dagelijkse portie ‘Oprah’ en ‘Dr. Phil’? Wat te drinken tijdens het koken? Om dan ook’gezellig’ thee te gaan drinken, nou nee, dan kun je me beter meteen opknopen. Gatverdamme. Ik wil iets met een bite. Ik wil iets lekkers. Iets waarvan ik na afloop kan zeggen: “Goh, lekker fris zeg, nu voel ik me ineens een beter mens.” Marianne van de NUON-help, waar ik overigens een zeer openhartig gesprek mee had vorige week vrijdag, raadde me aan om Coca Cola te gaan drinken, deed ze zelf ook altijd, maar dat vond ik dan weer een minder idee, want het ene loze calorieëndrankje vervangen door het andere kon ook de oplossing niet zijn. En Coca Cola light is niet te zuipen, dat was Marianne met me eens. Ik moet dus iets anders vinden en alle flessen in de supermarkt lijken momenteel naar me te zwaaien. Neem mij! Neem mij! Ik bevredig al jouw behoeftes! En, weerloze en zwevende consument als ik ben, probeer ik alles. Marketeers houden van mij! Winkels houden van mij! Alle etiketten die ook maar iets van ‘gezond’ uitstralen belanden momenteel in mijn boodschappenmandje. Ik heb alle smaken van Amé (‘refreshing fruit drink with sparkling spring water’) geprobeerd. Ook proefde ik het biologische alternatief daarvan: de de alcoholloze wijnen van World Domaine. Allemaal lekker, maar niet wat ik zoek. Ik haalde alle mogelijke light-drankjes en alle mogelijke aanmaaklimonades. Wel aardig, maar geen blijvertjes. Ik dronk appelsap, sinasappelsap, bronwater met bubbels, melk en dan in Godsnaam toch maar weer thee. Maandag vierde ik mijn 33ste verjaardag met een tomatensapje met wat peper. Maar dat was het ook niet echt.

Dit vind je misschien ook leuk...

72 reacties

 1. Tulp schreef:

  Hmmm, was dat niet van een reclame: drankje met een bite…Crodino ofzo? Misschien moet je dat proberen!
  Nog gefeliciteerd trouwens.

 2. Swampy schreef:

  Oooooooooooh, I keep forgetting to drop by the alcohol free wine for you. If you are running out of patience with me, here’s the site: http://www.alcoholvrij.com/. Also, I am not a beer drinker, but there is something quite yummy about Amstel Malt! And Ginger Ale! And how about virgin/mock Mojitos?! The expert hath spoken! ;-)

 3. Goentah schreef:

  Volgens mij is het niet de bite die je mist, maar het effect wat die bite op je had ;-) Ice tea en Rivella hebben dat effect nu eenmaal niet…
  Gewoon afwisselen met smaakjes. Het is saaiheid troef, maar wel beter.

 4. charlot schreef:

  nog gefeliciteerd!!! vriendin H. deed het bij de zwangerschap met tomatensap/tabasco of amstel light.. rondvragen bij zwangere vriendinnen is sowieso wel een optie, denk ik!
  en anders rook je voortaan toch gewoon lekker een jointje met P?

  sterkte… ik neem nog een borrel! :-)

 5. Danielle schreef:

  Virgin cocktails. Jum jum en wanneer goed gemaakt heb je niet in de gaten dat het alcoholloos is. En idd sommige maltbiertjes zijn ook lekker. Ben geen zware alcoholdrinker en daarom vaak bob, ik zit dan regelmatig aan deze 2 drankjes.

 6. Inci schreef:

  De drankjes van whole earth zijn heerlijk. Ik weet niet waar je ze in Nederland kan verkrijgen, maar misschien ken je de Lombardia in Antwerpen?

 7. Nina schreef:

  De drie tips die ik voor je had, Crodino, Amé en World Domaine, zijn al genoemd of heb je al geprobeerd. Van die drie is Crodino denk ik het meest ‘alcohol-achtig’!
  Lieverd, gefeliciteerd met terugwerkende kracht! En je komt er wel uit hoor! xx

 8. Iris schreef:

  tomatensap met tabasco is ook mijn favoriete alcoholvrije drankje met een bite. Lekker veel tabasco er in, dan doe je er ook lekker lang mee ;-)
  De tomaten-groentensap van appelsientje vind ik trouwens het lekkerst, is wat minder tomatig dan alleen de tomatensap (snappie?!)

 9. darja schreef:

  nog van harte! 33 jaar geworden en er dan niks op mogen drinken van jezelf… wel stoer!

  ik ben tegenwoordig van de druivensap met spa rood, of spa groen met spa rood (dan is het niet zo mierzoet, maar lekker fris). Probeer ook eens lindebloesemthee (met lindehoning), maar dan wel goede van de reformzaak, niet die van de AH. Of lindebloessemthee met munt, ook lekker fris!

  hoe lang ga je dit volhouden? ik ben blij dat ik over een week of 5 ongeveer moet bevallen, vooral als vriendlief een lekker flesje fleurie voor zichzelf opentrekt!

  keep up the good work!

 10. Marijn schreef:

  Hmmm… misschien sinaasappelsap gemixt met bitter lemon of tonic? Mijn vriend drinkt geen alcohol en vindt dat lekker..
  Wel supergoed bezig hoor: respect!

 11. Suuz schreef:

  Tonic met citroen en een rietje… Smaakt m.i.naar een borrel en is makkelijk te maken/krijgen. :)

 12. darja schreef:

  en ohja, de vers geperste ananas-passievrucht-sinasappel van de AH is ook lekker!

 13. esther schreef:

  Nog gefeliciteerd!
  Kun je niet zelf alcoholloze cocktails gaan maken? Die vind ik vaak heel lekker en je proeft niet eens dat er geen alcohol in zit.

 14. Kikizazou schreef:

  Bekend probleem. Een echte vervanger is er niet. Ik dronk toen ik zwanger was ongezoet bessensap met water. Heel zuur maar dat gaf toen de bite voor mij. Qua bier is alleen de Bitburger alcoholvrij echt lekker. (verkopen ze bij die bierwinkel bij de Dam)

 15. Julia B. schreef:

  Een goede afwisseling op “normale” thee:
  Chai Tea! Deze kun je bijvoorbeeld kopen bij Simon Lévelt, maar die van Yogi Tea is ook heerlijk. Erg lekker met geklopte melk en honing!
  Ik drink erg veel thee gedurende de dag, maar aangezien ik er op een gegeven moment een beetje flauw wordt van al die thee, neem ik ’s middags vaak een lekkere Chai tea latte. Lang geleden ontdekt bij Starbucks, nog steeds superlekker! (lekkere combi deze tijd van het jaar: met speculaas!)

 16. Julia B. schreef:

  Eh… die speculaas eet je dus op hè, dus niet dóór de Chai! ;-)

 17. Janna schreef:

  tonic tonic tonic!

 18. niki schreef:

  mijn vriend is ook al een tijd alcoholloos en heeft hetzelfde probleem. Hij drinkt nu bavaria 0,0%, en dat vindt hij wel te haggelen.
  Heb het zelf ook geprobeerd, en is niet eens zo heel erg.:-)
  succes!

 19. Toet schreef:

  Crodino. Dit heeft echt een bite en het is niet zo firsdrankerig.
  Het kost wat, maar niet zoveel als alcoholhoudend.

 20. Martijn schreef:

  Gember!
  Jus D’orange met gember, Ginger Ale met Gember, Spa rood met gember. Verse gemberwortel, (goed!) fijnhakken een klauwtje in je drank en voila: bite!
  Je kan ok gembersiroop nemen maar dat is zo zoet dat het glazuur van je tanden springt.

 21. Suus schreef:

  Wat zal P. blij zijn met al die KEUS op het moment! haha – ik kan me de tijd nog heugen dat ie blij mocht zijn als er 1 schamel pak appelsientje in de koelkast stond :-D

  Oh ja en hier ook nog even: gefeliciteerd!!!

 22. hoow schreef:

  Als bierliefhebber kan ik me nog al ns tevreden stellen met tafelbier.

 23. Joost schreef:

  Wij hebben sinds een tijdje via via zo’n sapcentrifuge van Philips waar je hele appels in kan stoppen (Postcodeloterijprijs!). Da’s echt geweldig. Appeltje, peertje, stukje biet voor de kleur en een stukje gember (hi Martijn), of een halve ananas (met schil en al), of twee sinaasappels, een limoentje en een stukje citroen, echt helemaal geweldig en heeeel gezond ook nog ’s een keer.
  En het is een fantastische gadget, ook…

 24. Chantal schreef:

  RESPECT dat je al zo lang “droog” staat en zelfs met je verjaardag niets hebt gedronken!
  Ik hoorde laatst iemand zeggen dat verslaafd zijn in je genen zit, iemand die afkikt voor het een, krijgt er meestal een andere verslaving voor terug (hopelijk eentje die minder erg is).

 25. ellis schreef:

  je bent gewoon aan het afkicken,volhouden dus.
  hoeveel dronk je op een dag ?????.

 26. Suus schreef:

  wel shit trouwens om te merken dat er eigenlijk niks zo lekker is als iets met alcohol… je voelt je nou eenmaal geen ander mens na een shirley temple (hooguit springt het glazuur van je tanden)

 27. FrankiePebbles schreef:

  Voor alcohol en drugs bestaat geen onschuldige vervanging, zoals hierboven ook meermaals wordt opgemerkt. Anders zouden die soorten verslavingen denk ik niet in de wereld zijn. Het k*tte van alcohol is dat je behalve geestelijk ook lichamelijk afhankelijk wordt.

  Mijns inziens is de beste vervanging geen drankje of pretsigaretje, maar andere drugs. Lichaamseigen drugs. Dat zijn de krachtigste die er bestaan. Hoe kom je daaraan? Hoe leg je je hand op dat spul?

  Ik heb het antwoord op deze prangende vraag: dagelijks hardlopen in het Vondelpark of waar dan ook. In het begin is het klote. Alleen daarna is het lekker, als je hebt gedouched. Maar na een paar weekjes gaan de drugs ook tijdens het trainen al werken. Kijk, en dat moet je hebben.

  Op internet vind je genoeg hardloopschema’s voor beginners. Succes.

  Groeten van een stuurlui (die zelf ook al tijden niet meer heeft gesport en zich nu bedenkt dat ze er eigenlijk wel zin in heeft om ook weer een beetje te gaan trainen).

 28. Irene schreef:

  wat een bekend verhaal. Twee weken geleden vonden mijn p. en ik het ook de spuigaten uit lopen met alle wijntjes. En dat helpt, samen niet drinken. Is aanbevelingswaardig. We drinken water, alle bitter lemon en tonic lights zijn best aardig en muntthee is ook fantastisch. Hou vol!!!

 29. Irene schreef:

  O ja, we drinken wel in het weekend, anders is het wel heel lastig. Het goede daarvan is dat we na twee weken al minder drinken in het weekend, dus dat geeft een kick en met een borrel in het weekend is het door de week prima volhouden.

 30. Rutger schreef:

  En wat moet ik hier nou nog op antwoorden…

 31. Vriendin I. schreef:

  Momenteel ben ik zelf fan van ‘BIO Sirup Limette’ van Voelkel. Jaja, wel heel exotisch allemaal. M’n koelkast ziet er een stuk gezelliger uit.

  Heb net voor jou ‘GING”R Lemon organica relaxdrink, relaxes body & mind’ ingeslagen. Zal straks zelf even proeven!

 32. Eveline schreef:

  Maar er hoeft toch niet een vervanger te zijn? Net zoals dat je niet altijd dezelfde wijn drinkt, maar af en toe ook een andere alcoholische versnapering.
  Misschien moet je maar even met Bonnie gaan kletsen, die is ook van de drank af schijnt.

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag.

 33. Glooc schreef:

  Heerlijk! Helemaal jij!

 34. Honne schreef:

  Hmmmmm ik heb geen nuttige tips voor jou, ik drink echt bijna nooit iets van alcohol.
  Vind het echt heel erg toppie van je dat je serieus poging doet om van je verslaving af te komen.
  Maar bijv minderen naar 1 a 2 glazen wijn zou niet werken?
  Ik lees tegenwoordig ontzettend vaak dat dat op zich best wel gezond schijnt te zijn en dat juist die mensen langer leven.
  Het smaakt mij gewoon niet en ik heb aan een bakkie thee en een jus orange of een cola light wel genoeg, de caloriën vreet ik er wel bij aan ;-) .

  Nog van harte met je ( ow zalig wat jong! ) 33ste verjaardag en een dikke smok erbij ;-) .

 35. mariaweetraad schreef:

  Ik sluit me helemaal aan bij Bitburger. Inderdaad te koop bij de Bierkoning in de Paleisstraat achter de Dam. Doe zelf ieder jaar een 40 daagse geen vlees en geen drank. Tip; na zo’n 28 dagen is je lichaam schoon, dan wordt het makkelijker. En op een gegeven moment lijkt het net of “het licht aangaat”. Super veel energie, helder en inderdaad, de kilo’s vliegen er vanaf! Waarom begin ik eigenlijk steeds weer :-)

 36. Caitlen schreef:

  Glas voor de helft vullen met 100 % granaatappelsap (turkse groentenwinkel of de biowinkel) andere helft met spa Marie Henriëtte

 37. monique schreef:

  Jaaaaaaaren geleden volgde ik je log op de voet. Tot 2004 ofzo. Waarom weet ik niet, maar ik was je even vergeten. Goed te lezen dat je nog altijd van die mooie coole dingen maakt. Ik vind het inspirerend! En ik ga het niet meer vergeten. Beloofd.

  Ennem, ik was ooit aan de water-uit-de-kraan-in-de-koelkast met verse limoen of muntblaadjes. Dat was het enige dat me niet al na een paar dagen verveelde. rietjes of roze flamingoos op een stokje doen ook wonderen. succes.

 38. Jellebel schreef:

  Tonic met een schijfje gestampte citroen… net alsof je een gin-tonic drinkt!

 39. Marloes schreef:

  Alvast gefeliciteerd met je verjaardag!! Het lijkt me enorm moeilijk om niet te drinken, het is zo’n gewoonte geworden. Ik ken alleen zwangere dames die stopten en dat dus geen reet aan vonden. Zij vergrepen zich maar aan de bavaria light. Ik serveer zelf altijd Jip en Janneke champagne aan de dames. Andere tips heb ik helaas niet, wel veel sterkte toegewenst!

  Mooi onderwerp trouwens voor mijn blog over drugs…zoek de vervanger!! ghb schijnt ook weer verslavend te zijn helaas..

 40. patchwork schreef:

  Je houdt al lang vol zeg! Fijn, die log van je! Ik pik hoopvol alle drankjestips uit de reacties, want ik wil ook kappen met de gewoonte maar lust geen frisdrank.

 41. Menno schreef:

  Ik ben er zelf twee jaar geleden drastisch mee gestopt, nadat mijn eerste (en laatste) DUI me meer dan 10,000 dollar kostte. That is too expensive for a night in the pub.

  Drink iets gewoons, zoeken naar een vervanger heeft geen zin. Er is geen vervanger voor alcohol, niet kwa smaak, niet kwa werking. Ik vind Cherry Zero (diet cherry Coke of diet cherry Pepsi erg lekker, dus dat is het meestal (geloof niet dat jullie die smaak hebben, in NL) – daarnaast druivensap, and koffie.

  Gebruik nooit “alcoholvrij” bier of wijn. Om te beginnen zijn ze niet echt alcoholvrij, maar daarnaast helpt de smaak van die dingen uitsluitend je er aan te herinneren dat je niet meer drinkt, dus de “zucht” verdwijnt nooit naar je achterhoofd. Ik ga ook nooit meer ’s avonds “gezellig” het café in, als je dat doet drink je binnen zes maanden weer. Lunchen met een vriendin, prima, maar een kroegavondje, niet doen. Je zit dan de hele avond op een sapje, terwijl iedereen drinken leut heeft, en jij niet. Je kunt alleen stoppen met drinken door je levensstijl te veranderen, en dat hoort daarbij.

  Sterkte. En het AA stappenplan is niet voor jou, maar voor verslaafde alcoholisten, dat zijn mensen die o.a. geen rijbewijs meer hebben, die “blackouts” hebben – dat je je bijvoorbeeld van een weekend niets kunt herinneren, maar dan ook helemaal niets, en bijvoorbeeld permanent trillende handen, als je ze probeert horizontaal en stil te houden, ook heeft de alcoholist veelal gesprongen adertjes op de neus en in het gezicht, ik geloof niet dat dat met jou het geval is. Die mensen vallen ook meestal terug, nadat ze een detox-kuur hebben gedaan gaan ze vaak weer terug aan de drank.

  Sterkte.

 42. Janssen. schreef:

  Nooit heb ik begrepen dat alcohol zorgt voor leut en gezelligheid……dat vind ik echt onzin!
  Doe eens gezellig……neem een borrel…..m.a.w,zonder ben je niet te pruimen!
  Ik zelf drink zeer matig en verder alleen maar thee en ijsthee met lemon,die van de Lidl is heel goed,niet zoet!
  Een vervanging voor alcohol is er denk ik niet,als je daar van houd vind je die smaak niet in drankjes zonder alcohol.
  Je bent toch wel zo sterk Luna dat je het bij 2 glazen kunt houden?
  Een bij Ophra en een bij het eten,ik noem maar wat ,verder drink je niet voor het drinken maar omdat je dorst hebt,lijkt mij!!:):)

 43. Luna schreef:

  Nou, ik ben dus niet zo sterk dat ik het bij 2 glazen kan houden… helaas… of het is niks, of het is de hele fles… :-)
  En een glaasje wijn staat bij mij voor; even lekker zitten met een wijntje, even ontspannen, even relaxen… ik denk hetzelfde als voor rokers… even tijd voor een peuk…
  Ik ben momenteel dan ook zo hyper als ik weet niet wat… maar ook daar is een oplossing voor (verwacht ik dan)… :-)

 44. Janssen. schreef:

  Jammer…..:):)
  Ja,ik ken dat wel,ik kan het roken ook niet doseren,dan leg ik er in de morgen 5 klaar,moet ik de hele dag mee doen,lukt nooit!!!!!!

 45. Marjan schreef:

  Oh jee, en dan ook nog de feestdagen in het verschiet.

 46. Brooklyn schreef:

  Rook wat vaker een joint zou ik zo zeggen!

 47. susan schreef:

  Anders neem je 1 glaasje cognac bij het maken van het avondmaal.
  en een Cohiba als aperitief.
  Geheid dat je genezen bent.

 48. Yvonne schreef:

  rivella light :-)

 49. kaatje schreef:

  Ik ben even weg, dus reageer bijna als laatste volgens mij. Weet je wat er nog in je boodschappenwagentje moet/kan? De zwarte pakken van Royal Club. Even proberen! En mijn favo sapje? Roosvicee Boomfruit! Alleen als ‘ie ijs en ijkoud is…;)

 50. Evy schreef:

  Misschien eens wat sapjes van de biologische winkel proberen? Zit vaak veel meer smaak aan! En bom vol vitamintjes en andere fijne eigenschappen.

  Groetjes,

  E.

 51. M%n schreef:

  Bij mij is het kamillethee. Dat klinkt saai, maar het is best lekker. En, ik zou het zelf ook niet geloven als ik het niet zelf ondervond, je wordt er kalm van.

  In ieder geval, Luna, respect voor de prestatie tothiertoe en succes voor de toekomst!

 52. dr'e schreef:

  Ik vind sisi no bubbles wel lekker

 53. Martine schreef:

  Crystal clear cranberry, yummie en weinig calorieen!

 54. Marloes schreef:

  Ik was gisteren op het Forum Alcohol en Drugs Onderzoek en een van de sprekers was Reinout Wiers die het boek “slaaf van het onbewuste” heeft geschreven. Ipv van altijd maar voorlichting te geven over de gevaren van alcohol, richt hij zich op de processen die aan je keuze om alcohol te drinken voor af gaan. Op de website http://www.implicitiet.eu staan allerlei grappige trainingsmethoden. Ik vond het in ieder geval erg interessant..

 55. Marieke schreef:

  vlierbloesem-aanmaak van de bio-winkel. Jammie! Met spa turqoois (beetje bubbels) nog lekerder.

 56. Kirsten schreef:

  Ik vind zelf de Royal Club specials wel erg lekker

 57. Famke schreef:

  A.s. zaterdag in het programma In de Schaduw van het Nieuws: Je partner of ouder drinkt, blijven of breken. Misschien wel interessant voor de lezers van dit topic. Of er ook tips voor drankjes voorbij komen, dat weet ik niet. Maar spectaculair is het wel. Nederland 2, zaterdag dus om 21.15 uur.

 58. Aurore schreef:

  Royal Club Specials, en dan met name de mango/rode peper variant. Die heeft een subtiele bite, die je als je dat wilt nog wat kunt versterken met een druppeltje tabasco.

 59. marloes schreef:

  Ik heb heb nog een krantenberichtje voor je uitgescheurd, misschien is het wat:

  Biologische frisdrank Sol Mate. een combinatie van natuurlijke en pure ingredienten in een heerlijke verfrissende thee. In uid-Amerika al eeuwenlang volksdrank nummer 1, in landen als Brazilie en Argentinie populairder dan koffie. Het bevat een combinatie van cafeine en theobromine en zit bomvol vitamine A, C, E, B1 en B2, calcium, ijzer en magnesium!

  Nou dat klinkt best goed toch? Meer info op http://www.solmate.net

 60. marloes schreef:

  Oh ja het is verkrijgbaar bij de biologische speciaalzaak en Plus-supermarkten..

 61. when kept in mouth at nighttime or not commonly cleaned makes a typical Gingival Discount Jordan Shoes. I’m not planning to enter the moral areas of the illnesses during which these fakes are manufactured Air Jordan 21. that qualified prospects to lower in salivary secretion causing dry mouth as saliva can be a cleaning agent Air Jordan 21. Our team oversees the creation of each footwear to make sure superior and prospect fulfillment Air Jordan 21. While in his 13-year tenure as head mentor from the Combating Irish Nike Air Jordan 4.

 62. Beneath are a few aspects I assumed stood out see if you can match them up together with the garments inside our SS10 actually buy Coach Outlet. When our customers came back from the Nike Showroom all I listened to about for a 30 days was the Nike M-65 Jacket Coach Outlet. This prominent Mies van der Rohe quote swims in my head when I stroll with the Big apple store this season Coach Outlet. The hood might be worn out or packed away and then the side vents will always keep you the suitable tempature it doesn’t matter what the local climate Coach Outlet. This well-known Mies van der Rohe quote swims in my head whereas I wander with the Ny shop this period Coach Outlet.

 63. Due to the fact a variety of dietary habits are engineered at a youthful age Coach Coupons. so once we saw the wind and unique clouds we experienced to snap some images Cheap Coach Handbags. dizziness or really possibly coma and demise in extreme circumstances Coach Coupons. even while Joanna Hillman confirmed off her beige pair within the Coveteur site Cheap Coach Handbags. a affected individual can be misdiagnosed with diabetes and provided insulin whether or not it can be not essential Cheap Coach Purses.

 64. From the motive explained earlier mentioned you can see that obtaining price reduction save Cheap Louis Vuitton Bags. These model name items are typically a similar as they are displayed in brand name stores Louis Vuitton Bags. coach purse discount retail outlet with the name of the place Buy Louis Vuitton Bags. louis vuitton outlet though the price of the product that shown Louis Vuitton Shoes. compensation units that favor long-term expenditure about short-termism Louis Vuitton Purses Cheap.

 65. pulled away from junctions and also the general consciousness belonging to the roads Coach Outlet. her driving instructor took her for any drive during the vehicle Coach Outlet. OPI Nail Polish Wholesale and when she have been to go for her check Coach Outlet. Mac Hiya Kittyshe was developing used to the auto Coach Outlet. If the time arrived for Sharon to have i the driving seat Coach Outlet.

 66. The fact is when you are sensing characteristically the somewhat allowing it to quite simply Coach Purses On Sale. this type of autumn/winter like stated formerly mild flexible Coach Bags Outlet. there was a flash of one’s wounded his leg was damaged into halves blood is blue Coach Factory. can do a system or perhaps a bootie and take a look excellent Coach Factory. but can they established an case in point of upper virtues from their lifestyle Discount Coach Purses. phony purses but even more to get or perhaps transport one Cheap Coach Bags. pleasure smooth suede is really unbelievably sizzling in addition as supreme simple fact bit Cheap Coach Bags. waterborne cannot infero-anterior ft disorderly soar and screamed Coach Factory Outlet. can perform a platform or perhaps a bootie and look amazing Coach Factory. Endure the newspaper and you will uncover maximum information things on war Coach Outlet Online Store.

 67. Replica Handbags schreef:

  Tods my dad as well as lifestyle lover to find out Celine Purses. that could selected a whole lot of women could absolutely provide up youthful youngsters Celine Purse. at the same time devoid of any assist like an important male companion Celine Bags. A youthful era should have parent Celine Purse. that can precise plenty of women could unquestionably bring up younger young people Celine Luggage Bag.

 68. Uggs On Sale schreef:

  Colorings can be found in Black colour besides Violet Coach Outlet Online. It provides only one central jean pocket alongside Coach Outlet. The outer employs Pattent Residence leather-based you’ll find a few closures Coach Outlet Store. Excellent domestic leather-based polishing off is even Coach Outlet Store. It were unveiled with Drop Calendar year 2010 Coach Outlet.

 69. Coach Outlet schreef:

  two my preferred man pals recommend them prevail over Coach Outlet Store. and also methods of mend probable potential customers Coach Outlet. Up coming occasion,Womens Store bank loan providers employer Coach Outlet. Group for Thanksgiving getaway an night food Coach Outlet Online. Utilizing a number of situation alongside with more elaborate approach to method Coach Outlet Store.

 70. jay cutler bears schreef:

  The Patriots brian urlacher jersey host the pretty shocking Chicagohttp://www.chicagobearsjerseys2012.com/ a potential SuperBowlsneak peek matchup the AFC East major Patriots jay cutler bears willtravelto Chicago to battle against the National Football Conference North majorBearswith a telecast on CBS established to start a four:20 PM ET. Chicago is riding a 5 game profitable streak and boasts among the NFL’s leading ranked defenses as they rank 3rd for points allowed. The offense has been sporadic, though superior of late, and ranks 21st in football for scoring. roy williams bearsboast among the leading kicking teams units in the game. romp past theNew York Jetsfor his NFL-record 26th straight regular-seasonhomewin. jay cutler chicago bears have railed against the Patriots forte bears defense for permitting too many yards this year. This was not the case in the game against theNew York JetsonMonday Night Football. The corners are still vulnerable on this team but Jay Cutler will have a hard time finding his receivers against this Devin Hester jersey young defense.

 71. Victims could Zolpidem On-line when providing healthcare doctors prescriptions for the very same.

  http://www.coachfactoryonline2012onsale.com/ Coach Factory Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *