web analytics

37

LUNA REGELT DE DRANK

“Heb je ook iets te drinken voor mij gehaald?”, vraagt P. regelmatig. Het antwoord is bijna altijd ‘nee’. “Liefje”, zeg ik dan, “ik ben lopend naar de Albert Heijn gegaan en omdat ik niet met loodzware tassen wou gaan sjouwen kon ik 2 van de volgende 3 dingen kiezen; drinken voor jou, dubbelvla voor jou of blikjes voor de poezen. Toen heb ik gekozen voor dubbelvla en poezenvoer.” “Maar je hebt zeker wel een flesje wijn voor jezelf meegenomen?”, vraagt hij. “Natuurlijk”, zeg ik dan. Boodschappen doen zonder wijn mee te nemen lukt niet. Kijken, kijken, maar niet meenemen zeker? Dacht het niet. Dus hoe ik van alle mannen op de wereld ooit heb kunnen kiezen voor een exemplaar dat geen alcohol drinkt is mij nog steeds volkomen onduidelijk. Aan de andere kant; als ik een flesje wijn haal, dan is die ook tot op de laatste druppel van mij. Dus het aanschaffen van non-alcoholische dranken zit gewoon niet in mijn systeem. Je hebt alcohol en je hebt water. En water is gratis. Dus voor het feestje van vanavond regelde ik 12 flessen champagne, 18 flessen rosé, 10 flessen rode wijn, 22 flessen witte wijn, 80 blikken bier, 2 flessen Bacardi en 2 flessen wodka. “Heb je er ook wel aan gedacht dat sommige mensen vanavond iets anders willen drinken dan alcohol?”, vroeg P. me vanmorgen. “Eh”, probeerde ik, “ik heb sinasappelsap om te mixen met wodka? En, eh, ik heb cola, om te mixen met de Bacardi?” ‘Ik wil gewoon appelsap”, zei hij. “Jij altijd met je appelsap, met appelsap valt niet te mixen”, zei ik. “En als je dorst hebt, dan drink je maar water. Of thee.” “Misschien willen ánderen vanavond iets zonder alcohol?”, probeerde hij. “Maar onze vrienden drinken toch allemaal?”, vroeg ik me hardop af. “Ja, maar misschien willen die op een gegeven moment wel overstappen op iets anders?”, vroeg hij. “Oh! Zo!”, zei ik. “Ik ga nog wel even naar de Albert Heijn en weet je wat? Dan neem ik meteen een pak appelsap voor je mee.”

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Mannetje schreef:

  Als ik jou was zou ik maar een beetje lief zijn voor die kersverse verloofde van je. Menig 30-jarige vrouw zou een dubbele moord plegen voor een verloofde die niet drinkt!

 2. Mannetje schreef:

  Dertig-jarig meisje bedoel ik natuurlijk

 3. Marloes schreef:

  Koffie is er vast ook nog wel :)

 4. Floor schreef:

  Haha,, qua alcohol herken ik me wel in jou.. hoewel ik het wel alleen tot het weekend beperk. In het weekend blijft het dan vaak niet beperkt :). Als mensen van alcohol op iets anders willen overstappen is het toch ook meestal water omdat ze te veel hebben gezopen?

 5. Lynn schreef:

  Jeeeeemig wat een drank!!! :)

 6. Silvia schreef:

  Appelsap is ook heeeerlijk. Al haalt het het natuurlijk niet bij wijn!!!

 7. Eveline schreef:

  Het schijnt dat appelsap erg prettig is in combinatie met wodka.

 8. dubstar schreef:

  om hoeveel mensen gaat het ? dit klinkt als een complete slijterij.

 9. M%n schreef:

  Jeetje, ja, da’s gelijk voor een heel legertje. Kunnen die dan allemaal in het hemelbed? :)

 10. c. schreef:

  Ik heb er zin in! Zijn we nog steeds met zijn viertjes?

  :-)

 11. Linda schreef:

  Appelsap is heerlijk te mixen met Zubrowka (Poolse gras wodka). Tatanka’s noemen ze die, jummie!!!

 12. Ukkie schreef:

  Appelsap doet het goed in Passoa

 13. Jitske schreef:

  Luna, is dit wel genoeg? Ik maak me een beetje zorgen!

 14. Deb schreef:

  Hoeft er niemand te rijden???

 15. n8vlinder schreef:

  2 Jitske: ach, we moeten het er maar mee doen, lol

 16. Anne-Floor schreef:

  Ik had toch op z’n minst verwacht dat je een grote korting zou hebben gekregen omdat je meteen een heel pallet drank hebt afgenomen. ;-)

  Verder moet je natuurlijk eigenlijk in Frankrijk gaan wonen. Daar kost wijn echt geen hol.

 17. Luna schreef:

  Nee, er hoeft niemand te rijden… paar met de trein, rest uit Amsterdam met de fiets! En de sushi is gearriveerd!

 18. Eveline schreef:

  @Linda: precies! die! Met inschenken wel zorgen dat het grassprietje niet in het glas terecht komt. ;)

 19. amsterdam schreef:

  he lijkt het boodschappenlijstje van mijn feestje wel!! En daar klaagde niemand

 20. Kaat schreef:

  Tot zo! Heb er zin ihin!!!!

 21. wichilko schreef:

  jaaaa, appelsap en passoa, oftewel passoapomme. maar ja, ieder z’n smaak…

 22. D.W. schreef:

  Hoe laat verwacht je ons ?

 23. wilko schreef:

  Appelsap? Appelsap? Dat drink ik alleen als ik ziek ben. Heel erg ziek.

 24. Agnes schreef:

  Mmmm appelsappie. Nix mis mee!

 25. Draakje schreef:

  Appelsap rules!! Vooral na een avondje heftig stappen…
  Nog een lekkere combi Wodka met Fristi!!

 26. Maurice schreef:

  Ik hoop dat dit stukje een grapje van je is Luna.
  Koopt die vriend P. een mooie wit gouden ring voor je vinger omdat hij nooit nee tegen je kan zeggen – ook als jij een paarse slaapkamer wilt – en dan weiger jij een paar pakken appelsap omdat iedereen toch drinkt.

  Het is dat je toch maar een pak hebt gekocht, anders had ik je een beetje dom genoemd.

  ps.

  P. Laat je kloten groeien en zeg ook een keer nee als Luna iets van je wilt.

 27. Claud schreef:

  Jemig wat een drank…… ik hou ook wel van een drankje.. maar zoveeeeeeeeeeeeeeeeeeeel!!!! LOL . Ik vind appelsap op z’n tijd ook errug lekker, vooral the day after!! Nou Luna, ik denk dat je nog lekker onder de wol ligt, en later op de dag ontwaakt met een giga kater???? Maar ik hoop dat het leuk was! En P. staat lekker fris & fruitig op!!!

 28. Whatever schreef:

  Nah het feessie zal nog wel in volle gang zijn. Lijkt me sterk dat er zoveel drank aanwezig is voor 1 avondje. Er zal ook wel meer aanwezig zijn dan alleen drank. Dat wordt minstens 3 dagen feesten!!!!

 29. Janssen schreef:

  Veel drank!!!
  Maar arme P…….misschien efficienter inkopen??
  Ik bedoel….1 pakje appelsap per keer,dan blijf je lopen,leg gewoon een voorraad sapjes aan voor P.,voor je wijntje zorg je vanzelf wel:),zijn jullie allebei tevreden toch???

 30. Rolf schreef:

  Jenever + appelsap + scheutje redbull =

  Japie Nie Slapie

 31. Marloes schreef:

  Zo, ik ben wakker geworden. Nu heb ik hongerrrr. :o)

 32. Teddy schreef:

  Luna, even een kleine tip voor mix drankjes…Wodka + appelsap is een erg lekker mixje hoor!

 33. EvilGirl schreef:

  @ Draakje: appelsap is lekker de volgende ochtend, alleen niet te veel… Anders ga je over je nek :s

 34. Wiro schreef:

  Ik wou zeggen dat Wodka Appelsap goed binnen te houden is, maar daar zijn al meer mensen achter gekomen, zag ik.

 35. koen schreef:

  appelsap + oude genever + elexir d’Anvers (jep daar moet je voor naar de metropool komen ;-) )…
  gaat er bij iedereen in als limonade … gevaarlijk goedje !

 36. Tulp schreef:

  Ik als amateurdrinker vind amaretto-appelsap ook wel lekker :)

 37. Rob schreef:

  gelukkig word je lekker hersendood van alcohol! kun je er nog meer van drinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *