web analytics

13

LUNA KOTST OP MINDFULNESS

Op sommige momenten kan ik mij helemaal vinden in de huidige trend van mindfullness. Het leren om op een accepterende manier om te gaan met alles wat zich aandient in mijn dagelijks leven. Dus gewoon een beetje gaan zitten en alles dan een beetje over me heen laten komen! Je bewust zijn van wat er om je heen gebeurt. Leven in het moment! Ja! Leven in het moment! Handen in de lucht! En dan ook nog in contact zijn met wat je daarbij ervaart! Wat je voelt! Helemaal hip en helemaal iets van nu vooral helemaal iets van vrouwen die hun hele leven volledig op rolletjes hebben lopen, helemaal iets voor vrouwen die de FLOW lezen en de Happinez, en ja, ook ik ben zo’n vrouw! Ja! Ook ik ben een totally mindfulness-vrouw! Ik ben me helemaal bewust van het feit dat ik van huis richting de supermarkt fiets om een doosje Pickwick groene thee met ginseng te halen en dan denk ik; goh, ik ben aan het fietsen, kijk mijn trappertjes eens gaan en kijk die mensen die me voorbij fietsen eens, kijk hen eens snel gaan en kijk mij eens langzaam gaan, want ik ben lekker wél heel mindfulness aan het fietsen en zij zijn gewoon op weg op naar de supermarkt! Bitches!!!! Of dat je gewoon met je hele volledige aandacht bij het zetten van een kopje thee bent. Dat je op het moment dat je het water opgiet, de warmte van het kopje ervaart, lekker, en dat je je dan bedenkt van; goh, dat kopje, dat is al best wel oud! Dat kocht ik toen in dat geinige winkeltje op de Rozengracht in Amsterdam! En wie heeft er voor mij nog meer uit gedronken en wie heeft dit kopje eigenlijk gemaakt? Hulde voor de porseleinboer en hulde voor het meisje van het tweedehands winkeltje dat mij dit leuke kopje verkocht! Wat bijzonder! En dat je dan even met je neus boven het kopje hangt en dat je de geur opsnuift en dat je dan dankbaar bent voor al die mannetjes die de thee geplukt en gefermenteerd hebben en voor de piloot die die thee toch maar even hier naartoe heeft gevlogen en voor de vakkenvuller van de Albert Heijn die de thee in het schap heeft gelegd en kan mij het schelen, ook dankbaar voor die trut achter de kassa! Dat je gewoon lekker even helemaal bewust aandacht geeft aan jezelf en je zintuigen en aan alles om je heen. Alles! Alles! Hè, lekker ja! Wat kan het leven en wat kan een kopje thee toch heerlijk zijn! En dat je dan een slokje neemt en denkt; nee, doe mij maar een wijntje. En een sigaret.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. darja schreef:

  mindfulness? daar heb ik helemaal geen tijd voor! geef mij maar een wijntje!

 2. Branwen schreef:

  Ja, dat kan ik ook! Zo ben ik je erg dankbaar voor de leuke foto die je van jezelf op je site heb gezet (ja, die links bovenaan) en vooral omdat je er zomers uitziet en omdat je haar, welke meestal goed zit, hier wel heel erg goed zit. Laat die T maar zitten, kep nog een fles Vinho Verde met een poes erop. Ook heel dankbaar voor. Nog dankbaarder als ik de glazen vind.

 3. Lindalala schreef:

  Whaaaaa, geweldig geschreven! Zo heb ik ook wel eens heel verantwoord en blij en gelukkig met mezelf bij de natuurwinkel lekker biologisch, gezond en verantwoord voedsel gekocht, om een geheel gezonde maaltijd aan mijn gezin te kunnen geven, en toen toch gewoon maar lekker patat gehaald bij de snackbar. Omdat ik daar meer zin in had. En omdat het lekker is. En makkelijk.

 4. Johannet schreef:

  Leven in het moment vind ik een lekker weer buiten activiteit. (Of in de winter als ik in bed lig met een goed boek)

 5. Linda schreef:

  Er zullen volgens mij ook vast wel workshops ‘Leren doseren’ zijn. Komt wel van pas bij dat mindfull zijn. ;-)

 6. Ingelise schreef:

  Als je het maar voelt. Je moet het vóélen.

 7. missvanham schreef:

  ja nou heb ik zin om te roken en te drinken..zullen we weer eens opstap gaan?

 8. mrmonster schreef:

  Als je toch bedenkt dat je liever een wijntje hebt (goede keus trouwens) ben je dan ook niet heel mindfulness bezig …? of gaat dat niet samen met wijn ;)

 9. Menno Nicolai schreef:

  Tijdens het lezen va dit stukje was ik mij er bij voortduring van bewust dat ik dit stukje aan het lezen was.

 10. Marieke schreef:

  Heel herkenbaar Luna, lachen zeg!
  Hoe meer mindfullness, des te baldadiger ik wordt…ik weet niet wat het is….misschien werkt een te volle mind ook wel weer averechts. Zodra je kiest voor FLOW ben je ook geen flow meer. En het meest HAPPINEZ zijn volgens mij de mensen die gewoon happy zijn zonder erover te lezen hoe je het wordt.
  Zoiets!?

 11. draeckenstein schreef:

  Goud! Doet me denken aan die übergezellige kutreclames waar het hele gezinsgeluk afhangt van een blik drabbige erwtensoep met kleffe worst. Door blije oma geserveerd. Of na een zware kudtdag helemaal ZEN je bek schrobben met het hele gezin in een balzaal van een badkamer met modelpappie en mammie en kinderen die niet zeiken dat ze naar bed moeten. Gewoon af en toe hardcore erop los leven is ook fijn. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Bruisen! Neuk, zuip, rook, bunker en daarna kun je altijd nog zien of het interessant is wie je genaaid hebt, welke fles je opentrok, of er cholesterol verhogend spul in t voer zat…

 12. Maurice schreef:

  Ik zat echt kwijlend te lezen en sloeg bulderend van het lachen op mijn knieën om de laatste 2 zinnen.

  HEERLIJK!

 13. Marloes schreef:

  Haahaaa geweldig stukje! Ik word ook altijd opstandig & baldadig van mindfulness gezever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *