web analytics

21

LUNA IS VERWEND

Eén van de redenen waarom ik mijn verjaardag nooit vierde was de angst voor ingewikkelde toestanden. Die is van de weed, die is van de xtc, die is van de alcohol, die is van de coke, die gebruikt gewoon alles door elkaar en die is van de algehele onthouding, dus een combinatie van al die verschillende vrienden, dat leek mij bij voorbaat een ingewikkelde combinatie. Voor mij. Ik was bang dat bepaalde mensen elkaar niet zouden trekken. Dus 30 worden leek het ideale moment om een probleem te laten bij diegene die er verantwoordelijk voor is. ‘Trekken die elkaar niet? Nou, dan is dat hún probleem!’, vond ik. Maar mijn angst voor ingewikkelde toestanden bleek een enorme inschattingsfout, want juist iedereen praatte met iedereen afgelopen vrijdag. Iedereen was aan het mengen. En ook iedereen had het naar z’n zin. En het was een feestje waarbij ik het zelf zo druk had met het openmaken van cadeautjes en het geven van kussen en knuffels dat ik er niet eens aan toekwam om zelf ook maar iets van alcohol of drugs te nemen. Af en toe een slokje, maar verder was ik helemaal high on my own supply! Want ik was jarig! En ik voelde me jarig! Ik vloog in mijn paarse jurk met roze bloemen door het huis. Van die naar die. En ik was blij! En ik ben nog steeds blij als ik eraan terugdenk. Boven stond de helft van iedereen als gebruikelijk in de keuken, voor mij ondenkbare combinaties van vrienden lagen in het hemelbed te praten, anderen zaten aan tafel, weer anderen waren aan het dansen en beneden in mijn kantoor waren heftige discussies gaande over de wereldproblematiek. Vriend F. draaide de hele avond de lekkerste plaatjes aan elkaar en als ik eraan denk al dat iedereen ineens opstond van zijn of haar gesprek om samen met mij te dansen toen ‘Hung up’ van Madonna werd gedraaid word ik zelfs een beetje emotioneel. Ik ben verwend met ontzettend, echt ontzettend veel cadeautjes, maar vooral met zo ontzettend veel lieve, mooie, grappige, bijzondere en leuke vrienden in mijn leven.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. esther schreef:

  Goeie beslissing van je! Ik ben er ook mee opgehouden om iedereen gescheiden te houden. Iedereen en alles zit doorelkaar op onze feestjes en het gaat altijd goed.

 2. Floor schreef:

  Klinkt heel goed Luna!! Leuk voor je (en voor je gasten ;-) dat het zo goed geslaagd was!

 3. blue schreef:

  dat klinkt super! en nu in het vervolg elk jaar een verjaardagsfeestje??

 4. Foefer schreef:

  Ik hoop dat ik me, als ik dertig word, ook over die angst kan heenzetten. Want tot nu toe denk ik ook: ‘mijn god, al die verschillende vrienden bij elkaar, dat wordt he-le-maal niks’. Maar goed voorbeeld doet wellicht goed volgen…

 5. Marti schreef:

  Kijk, da’s dus op de goede manier 30 worden!! Daarna valt alles reuze mee :)

 6. Suffie schreef:

  Ik haat overvolle agenda’s, met een felheid die me soms zelf beangstigt..

 7. Nina schreef:

  Luna, ik heb het ook ont-zet-tend naar mijn zin gehad, het was een topfeest! Alsof je elke week zoiets organiseert! :-) Volgend jaar weer?

 8. Marloes schreef:

  Ik vond het een superfeest!

 9. Kaat schreef:

  Ik vond het ook heel leuk. En het is juist leuk om al die verschillende mensen bij elkaar te zetten en te zien mingelen. Dat levert de boeiende gesprekken op!

 10. Maurice schreef:

  Nog 2 jaar. Dan word ik 40. Door jouw verhaaltje heb ik er alle vertrouwen in dat het allemaal goed komt. hahahaha.

  ps. Wel jammer dat je niet met ons deelt wat je hebt gekregen, maar dat komt vast in een vervolg verhaaltje.

 11. Claud schreef:

  Dat klinkt echt super allemaal (dus er is nog drank over?? LOL) maar idd, ben ook wel benieuwd naar je kadootjes…..

 12. Koos schreef:

  Werd er ook nog gevreeën??

 13. poeZ schreef:

  Gossiemijne Luna wat wordt je oud. Gaap.

 14. goblin schreef:

  heeeeeejjjj Luuntjuhhh! proficiat meid!
  en heejle veejle jaartjes in blakende gezondheid he! Bottoms up!

 15. GeeSpot schreef:

  Klinkt als een helemaal goed feestje! En nog gefeliciTaart natuurlijk!

 16. Neilz schreef:

  Hoeveel beter kan een trip zijn dan zo je verjaardag vieren, denk ik dan!? Gefeliciteerd nog!

 17. seriouzz schreef:

  is alle drank op?

 18. Floor schreef:

  Klinkt als een heeel geslaagd feest!

 19. Menno schreef:

  Pff.. ik krijg inmiddels niet een, maar twee popups als ik Luna bezoek

 20. herman schreef:

  Geslaagd feest.. zat te denken de verjaardag ook weer eens te vieren en de hele rimbam op een hoop in huis te slepen. Kijken wat er gebeurt en incasseren die kado’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *