web analytics

47

LUNA EN P. GAAN EVEN JIJ-EN-IKKEN

Partner P. en ik wilden dus een paar dagen weg. Maakte niet uit waar naartoe, zeiden we tegen elkaar. Gewoon samen, zeiden we tegen elkaar. Gewoon even jij en ik, zeiden we tegen elkaar. Dus ik wilde naar een boerderij. En dat wilde P. dus niet. “Nee, ik ga niet naar een boerderij”, zei hij. “Wat wil je dan wel?”, vroeg ik. Dat wist hij ook niet precies. Maar het moest van alles zijn. Van alle gemakken voorzien. En een boerderij kon dat onmogelijk zijn. “Maar ik ga niet € 150,- per nacht voor een hotel betalen”, zei ik. “Ik wil gewoon romantisch met jou in een hemelbed”, zei ik, “en ik wil wandelen.” “Jesus, wandelen”, zei P., “moet dat?” “Fietsen dan?”, vroeg ik. Ook niet. “Dan kunnen we net zo goed thuis blijven”, snauwde ik gepikeerd. Maar ik had al dagen een soortement van idyllisch bed & breakfast-iets in gedachte. Iets met koeien en landweggetjes en uitzicht op groen en gras. En als ik iets in m’n hoofd heb, dan moet P. geen pogingen doen me daar vanaf te brengen. Krijg je alleen maar ruzie van. Dus P. schikte zich in zijn lot. Een beetje dan. “Kijk, zoiets als dit had ik in gedachte”, zei ik poeslief tegen P. toen ik hem de website van een kneuterige bed & breakfast-gelegenheid liet zien. “Nee, daar ga ik echt niet naartoe, moet je dat dekbed zien”, zei P. meteen. Zucht. Ik klikte naar een andere B&B. “Nee, die ook niet”, zei P. weer. “Waarom niet?, vroeg ik. “Die schilderijen aan de muur, die kunnen echt niet”, vond hij. “Zeik niet zo, verdomme”, zei ik. Iets vinden dat naar ons beider tevredenheid was ging niet lukken. Nu niet en nooit niet. “Weet je wat jij doet?”, blafte ik, “jij gaat maar lekker even weg. Naar de coffeeshop bijvoorbeeld. Ik bel en ik boek en dat wordt het. Zonder overleggen.” Dus. De komende 3 dagen brengen P. en ik door in een idyllisch bed & breakfast-landhuis ergens in Limburg. Gaat heel gezellig worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. Silvia schreef:

  Gewoon je charmes in de strijd gooien ;)

 2. c. schreef:

  ehhhhh…. veel plezier..?

 3. Eddy Kledder schreef:

  Ja, de sfeer zit er al lekker in.

 4. David schreef:

  voor ik verder lees: dat is de tweede keer in 3 postjes dat je de eerste zin met “dus” begint. Zonde! Dus is maar een lui woord. In deze zin is het overigens minder laakbaar dan bij de nerd. Misschien wilden jullie al weg, en ben ik dat als lezer vergeten. Maar bij die nerd dacht: “wat nou dus? Die ontmoeting vast heeft veel voeten in de aarde gehad.”

  En nu ga ik dus lekker verder lezen

 5. Patty schreef:

  Zo is dat! Have fun!!

 6. Luna schreef:

  Nou, daar heb ik dus niet zo’n probleem mee, met dat ‘dus’… :-)

 7. koen schreef:

  groot gelijk luna, die dus staat hier volkomen terecht !
  hij verwoordt op sublieme wijze het spanningsveld tussen “p en ik wilden” en de eigenlijke betekenis “ik wilde” (met p die eigenlijk de stad niet uit te krijgen is)…
  prachtige stukjes hoor, ga in godsnaam niet zitten nadenken over hoe en waarom

 8. Rolandow schreef:

  Zo te horen wilde P. toch liever naar Preston palace hoor.

  Ik ga in Oktober. Whoei! :-)

 9. c. schreef:

  als “dus” een lui woord is, dan past dat wel weer geweldig in je column op http://www.dancelinx.com (ha!)

 10. sterrie schreef:

  Hahahaha, leuk geschreven! Veel succes dan maar ;) haha!

 11. Lynn schreef:

  Ai, arme P…..

 12. sas schreef:

  Zo te lezen hebben jullie het echt nodig om es lekker met z’n tweetjes te jij-en-ikken! Veel plezier!

 13. Ellen schreef:

  Klinkt als : “gaat heel gezellig worden”. :)

 14. Mario schreef:

  Neem je eigen dekbed dan mee, en wat schilderijtjes. Dan is voor P. ook alles Oké!

 15. het hondje van Dirkie schreef:

  Voor een volgende keer: http://www.veerhuisoeffelt.nl Heerlijk eten, mooie kamers met uitzicht (alsof) en niets te doen.

 16. Corinne schreef:

  Wedde dat ie het achteraf heel gezellig vond!

 17. nicoline schreef:

  Met een goede joint, worden zelfs de lelijkste schilderijtjes prachtig. Wat heet, ze komen tot leven. Je hoeft de kamer echt niet uit voor een lekker jij en ik tripje.

 18. The Rowan schreef:

  Er was ooit eens n heel leuk boekje met allerlei echt leuke b&b-adressen, die ook nog betaalbaar waren ook! Het heette Gids voor karaktervolle gastenkamers in Nederland, geschreven door Hein van Beek en Nicolette van der Poll (Spectrum standaard Uitgeverij)
  Een aanrader was (is?) de Tovenaarsberg in De Hool… lots of fun!

 19. Johannet schreef:

  Waren jullie niet vorige maand in Isla Margarita? Om te jijen en ikken?

 20. RuSt schreef:

  ‘Dus’ is geen lui woord. ‘Dus’ is een voegwoord, heel actief tussen twee stukken zin, dus niet aan het begin van een zin maar na een komma.

 21. Flexie schreef:

  Je kunt wel zien wie de baas in huis is.
  Arme p ik voel met je mee.

 22. Raad schreef:

  lol, als mijn vriendin dat zegt dan gaan we al helemaal niet meer weg :D

  peace to p :P

 23. Moljevic schreef:

  P. wikt en jij beschikt, komt me bekend voor.

 24. Maurice schreef:

  Als ik P. was, als hè, niet dus, maar als, hield ik lekker mijn mond en had zwijgend meegegaan.
  “Kom Luna, gaan we lekker wandelen”, had ik als P. dan gezegd. En reken maar dat we dan gewandeld hadden. hahahahahahaha. Je zou P. dan smeken, als ik P. was, om een taxi terug te nemen. hihihihihihi
  “Ja maar schat, je wilde toch wandelen?” Zou ik dan verbaasd zeggen. Maar P. zou zo gemeen niet zijn, denk ik.

  Toch hoop ik dat er een leuk kamermeisje daar ronddartelt in Limburg. En wij verwachten natuurlijk een uitgebreid verslag van het gebeuren. Het liefst met veel dussen ertussen. lolzzzzzzz

  XXX
  Maurice

 25. SillyCrazyme schreef:

  Hmm, de standaard oplossingen in huize Maanisch, alcohol en drugs. Klinkt gezond. Misschien is een paar daagjes Limburg inderdaad een goed idee!

 26. Sannesan schreef:

  Als ik dat tegen partner J. had gezegd, dan had ik dus alleen mogen gegaan. Want hij kan heel slecht tegen dat gedrag…. Of hij is het er mee eens, of niet, en dan gaat het niet door, wat ik ook doe…..

  Ik ben een beetje jaloers geloof ik…….

  Heel erg veel plezier toegewenst!!!!!!!!!!!!

 27. esther schreef:

  Ouders van mijn vriend hebben een B en B, zitten we nu. Helemaal goed. De wijn vloeit rijkelijk, het eten is geweldig en de kamers zijn allesbehalve tuttig.

 28. Ed schreef:

  Je hebt weer mooi dat m/v spanningsveld omschreven. Even moest ik denken aan vriend L. die de slaapkamer met bloemetjesbehang en teddybeer dekbed van zijn vriendin bekeek om vervolgens vertwijfeld te melden dat het in zo’n omgeving erg moeilijk was om zijn mannelijke taak te volbrengen….

 29. mspoez schreef:

  dat ie het uithoudt… het verbaast me elke keer meer.

 30. karin schreef:

  Haije war! ;-)

 31. nove schreef:

  Tuurlijk gaattie nou gedwee mee..Limburg is de vuilnisbelt van de internationale drugsmaffia. Elk B&B is een dekmantel, zo erg wordt de oervriendelijke en beschaafde boerenprovincie beschreven.
  Limburg wordt gevreesd, het is zeker geen omgeving voor katholieke watjes meer, meer iets geharde heidense stedelingen die he Limburgs boertje komen bekeren tot het hedonisme. Een soort buitenplaats op de as van het kwaad Volendam- A’dam-Limburg.
  Slim compromis, Luna.

 32. Please take a look at the sites in the field of visit now .

 33. bonus schreef:

  In your free time, check out the sites in the field of top rated India Online Pharmacies .

 34. Mike LeVanti schreef:

  Your site was so interesting and informative I had to call all my relatives to tell them about it. Great job! Mike LeVanti %e-mail% Thanks for the information. Keep it up. Best greetings. Hi, it is really nice resource. I think, i’ll see this site again.

 35. I really liked your wonderful site, guys! Patricia Schlender %e-mail% I thnk that there is no necessity to make heavy weather of describing how nice your site is! Everyone can find here all he or she need! sting and very informative, nice interface. Enjoyed browsing through the site. Keep up the good work.

 36. Keith Peak schreef:

  Have perfectly worked, guys. You are the best as you have approached to this question. Nice! Very amused by the work. Nice page adn good luck for you

 37. Ric Lindeen schreef:

  Very useful website. To tell the truth I in a real delight of that you have created. I cannot call it as site at all. It is the whole world and life for the people keen by this theme, for people with the common interests. I think, that the purpose of your site is to unite people with similar sights. ta-ta, I am Ric Lindeen, many thanks, you have helped me very much

 38. Claire Kopfman schreef:

  I hope you have the info that I need. After surfing Google I have come across your site and it has struck me with design and content! Fine and clear and I think the discussions area could be very useful. Site is really well done.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *