web analytics

88

LUNA INHALEERT EN EXHALEERT

En ineens wist ik het. Ik moet weer gaan roken. Ik heb 10 maanden niet gerookt en ik heb me constant opgefokt gevoeld. Niet thuis. Niet op m’n plaats. Niet mijn draai gevonden. Vooral geen rust gevonden. Mezelf geen rust gegund. Hoe nep die 5 minuten rookpauze ook zijn, hoeveel opgefokter je uiteindelijk wordt van wél een sigaretje roken, het kan me niet meer boeien. Ik weet dat een sigaret een nep-rustig-gevoel geeft. Dat het niet goed is voor mijn lichaam. Dat ik eerder doodga. Dat het vies is. Dat het slecht is. Fuck dat. Fuck dat allemaal. Ik ga een pakje sigaretten halen. Dat dacht ik een kwartier geleden. Ik woon naast een sigarettenboer. “Een pakje gauiloses rood alsjeblieft”, zei ik. En ik genoot ervan. Ik genoot van het uitspreken van het woord ‘gauloises’. Alsof ik op vakantie was in Frankrijk. Een melancholisch gevoel kwam over me toen ik het pakje in m’n handen had. Het plastic was geil. Een jaaaaa-ik-ga-lekker-iets-heel-stouts-doen-gevoel. Ik ga lekker weer een sigaretje roken en ik heb er zin in. Ik scheurde het plastic van het pakje, rook het tabak en kwijlde van de gedachte dat binnen enkele seconden een sigaret op zou steken. Het moest een mooi moment zijn. Eentje die ik zou herinneren. Ik ging op het kookeiland zitten. Asbak ernaast. Ik keek door het raam en 20 meter voor mij lag 1 van de drukste straten van Amsterdam. Fuck, wat een huis hebben P. en ik, dacht ik en nam mijn eerste trekje. En hij was smerig, en het trekje daarna ook. En eigenlijk de hele sigaret. Maar, fuck, eigenlijk was-ie fantastisch. Hij was lekker. Ik had ‘m nodig. Ik heb het goed. P. en ik hebben het samen goed. Het leven is mooi. Maar of ik hierna nog een sigaret neem valt te bezien.

Dit vind je misschien ook leuk...

88 reacties

 1. Marti schreef:

  Nee!! Lees Het Boek nog eens! Doe iets maar ga niet roken — ik wil de 13e niet de enige zijn die zit te snakken :-P

 2. Bart2002 schreef:

  Goed zo! Roken, dat is pas lekker!

 3. Suffie schreef:

  Luun, vergeet je niet dat je smaak ernstig achteruit gaat???

  Zonde…

 4. henk schreef:

  Nee! Niet doen! Gooi weg dat pakje! Zonde van zo’n leuke meid. Je wordt ziek, je wordt lelijk, je krijgt een slechte adem, je kan geen trappen meer lopen zonder buiten adem te raken, je ruikt de natuur niet meer, terwijl het nu net zomer wordt, je proeft je eten niet meer en, last but not least, iedereen in je buurt heeft last van je!

 5. Huug schreef:

  Probeer eerst als afleiding deze test, zij het eentje die ik niet aan onze hoogbejaarde medemens zou voorleggen: op Name That Sex Toy kan je nagaan in welke mate je op de hoogte bent van de heersende trends in het wereldje van de seksattributen. Wie de naam van de meest verkochte vibrator en het verschil tussen vibrators en dildo’s kent, scoort al behoorlijk. Als je zonder op de doos te kijken weet hoe je de Prostrate Prober precies hanteert en wat u met een set Anal Beads aanvangt, bent u zonder meer een Super Freak !
  http://www.namethatsextoy.com/index.html

 6. Arthur! schreef:

  Eergisteren stond ik ook met knikkende knietjes voor de toonbank van de plaatselijke peukenboer. Terwijl ik in de rij stond hield ik mezelf voor dat ik gewoon moest weglopen. Uiteindelijk had ik hetzelfde gevoel. Lekker stout, lekker lekker, lekker vies.

 7. Luna schreef:

  Ha lieve Huug,
  Ik heb de test gedaan, zonder fouten… echt… ‘You have now named every sex toy we haved listed, congratulations…’
  Ik schrijf elke maand de productpagina van de FOXY, dus seksspeeltjes zeggen mij niets nieuws…
  Maar; toch een leuke link!
  Dankjewel voor de afleiding!
  En nu een wijntje dan…
  x

 8. brillie schreef:

  Jammer dat je geen longaandoeing hebt, dan had je dat moment wel gelaten. Roken is zoo slecht.

 9. Luna schreef:

  Kutreacties geven is ook slecht…

 10. Huug schreef:

  Luna Super Freak! Ik wist het!
  :-)
  Proficiat hoor.

 11. El Chupacabra schreef:

  Roken is lekker. Niet roken is niet leven en dood ga je toch.

 12. Suffie schreef:

  @Brillie, vind jij nou zelf ook niet dat het leven zonder jou een stuk aangenamer zou zijn? Het wordt nu wel eens tijd dat je gewoon opdondert, debiel!

  @alle anderen: excuses voor mijn taalgebruik, soms moet je tot dat niveau afdalen om effectief te communiceren…

 13. Flippo! schreef:

  Van roken ga je 7 jaar eerder dood, Luna! Wil je dat P. aandoen?

 14. Arthur! schreef:

  Als P. zelf ook rookt is dat natuurlijk geen enkel probleem… (zei hij droog)

  Roken is goed tegen geheugenverlies. Wist u dat?

  http://science.howstuffworks.com/nicotine4.htm

 15. Arthur! schreef:

  Dit dusch:

  Nicotine may also be addicting because it causes the release of another neurotransmitter, dopamine, which is associated with feelings of pleasure and well being. Glutamate is also set free by nicotine. It is thought to strengthen neural connections and thus enhance learning and memory function.

 16. samsara schreef:

  @brillie: Wilt u de site verlaten, u verziekt de sfeer….

  Luna,
  Steek er nog een op!
  Beter relaxed met een peuk in je mond 7 jaar eerder dood, dan als een ouwe zuurpruim 113 worden…..
  zeg ik altijd maar.

 17. Dimi schreef:

  Gewoon doen wat je zelf het lekkerst vindt. Steek er dus gerust nog eentje op.

 18. Rnow schreef:

  Waar rook is, is vuur
  zeg ik altijd maar.

 19. Paul schreef:

  Gerard Reve, veertig jaar geleden:
  ‘Drinken is vreselijk, niet drinken is verschrikkelijk.’
  Dus daar zit ik aan vast.
  Maar mooi dat ik vanmorgen in plaats van filtersigaretten weer gewoon shag heb gekocht.
  Haha. Ik leer het wel.
  .

 20. Menno schreef:

  Duh. Benieuwd hoe het verder gaat…

 21. Dira schreef:

  Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is met Brillie? Hij lijkt wel een paria. wat heeft hij misdaan(behalve beetje dommige opmerkingen maken)?

 22. brillie schreef:

  Ik zei dus, als je een longaandoening hebt, dan laat je het roken wel. Hier mee wens ik je geen aandoening toe. Dit omdat ik zeff weet wat het is. Omdat ik het zelf heb. maar dat schijnt geen mens te snappen. Want je ziet het niet aan de buitenkant.

 23. Eveline schreef:

  Goh Huug, ik schrijf dan wel niet voor de Foxy maar wist ’t toch ook tot de Super Freak ronde te brengen. ‘You have now named every sex toy we have listed’. Vraag me toch af HOE goed die Accomodater dan precies verkoopt…

 24. Huug schreef:

  Evelien: ik was glanrijk ‘gebuisd’. Na drie pogingen moest ik opgeven. Maar jullie hebben in Nederland dan ook wel een paar jaartjes voorsprong wat ‘de speeltjes’ en seksuele moraal betreft. Mijn ouders moesten destijds stiekum nog naar Sluis of Terneuzen om aan hun ‘gerief’ te geraken, haha. En wat de verkoop betreft zijn onze Noorderburen toppie! Toch ?

 25. saskia schreef:

  Luna is dus niet de enige die “er” last van heeft. :p

 26. CiNNeR schreef:

  Het is toch wat Is Luna gestressed dan reageren er vijftien mensen, rookt ze een peuk passeren we meteen de 25 :) Ik zat net te overwegen dat ik ooit wel eens moet stoppen, dit is wel ongeveer de rede waarom de motivatie deels onbreekt!

 27. Paul schreef:

  Zo’n eerste sigaret na lange tijd smaakt nooit… Het zijn de sigaretten die volgen die lekker smaken.

 28. Dicky ! schreef:

  Het ritueel met de aansteker. Ik had er tot een maand geleden nix over gelezen. Toch maakt het een wezenlijk deel uit van het roken, die aansteker in je hand. Ik kan er uren mee spelen, net als filtersigaretten. Perfect voelt het allemaal aan. Het roken zelf is altijd weer een teleurstelling maar het aansteken en het eerste trekje… onbetaalbaar.
  :-)

 29. Marlous schreef:

  Ok, ik heb zelf ook als een ketter gerookt (echt waar, 2 pakjes p.d.) en ook al ben ik 4 jaar geleden van de een op de andere dag ermee gestopt, vind ik het nog steeds lekker ruiken en heb ik soms dromen dat ik er eentje opsteek en hij heerlijk smaakt, maar ik desondanks vind ik bovenstaande opmerking totaal als een lul op een drumstel slaan.

 30. Marlous schreef:

  Sorry, de opmerking staat er niet bij….
  bij deze:
  ‘Niet roken is niet leven’

 31. Marlous schreef:

  ‘Ik zei dus, als je een longaandoening hebt, dan laat je het roken wel. Hier mee wens ik je geen aandoening toe. Dit omdat ik zeff weet wat het is. Omdat ik het zelf heb. maar dat schijnt geen mens te snappen. Want je ziet het niet aan de buitenkant.’

  Nee, het komt alleen een beetje rot je strot uit:
  ‘Jammer dat je geen longaandoeing hebt’

 32. Luna schreef:

  Ja, maar dat komt natuurlijk omdat hij een longaandoening heeft! Ik denk trouwens dat het moeilijker is om met zelfmedelijden te leven dan met een longaandoening… maar dat kan aan mij liggen…

 33. samsara schreef:

  Go Luna en marlous!

 34. Vrolijke Frans schreef:

  Uit leven met een longaandoening kan ander wel degelijk zelfmedelijden voortvloeien. Vooral als je een stevig emfyseem te pakken hebt. Of bloederige fluimen ophoest van de longkanker.
  Maar ach, dat speelt allemaal pas over 20 jaar. Een eeuwigheid!

 35. H. schreef:

  JNNK (http://jnnk.homeip.net) heeft me onlangs een goede remedie tegen roken laten zien: steek een shag op, en blaas de rook zonder te inhaleren door getuite lippen door een tissue. En dan een keer met inhaleren. Kun je zien wat er achterblijft. Pleepapier werkt ook. Ik vond het erg schokkend.

 36. Bart2002 schreef:

  Niet zeuren, roken is lekker. Punt. En longkanker krijg je ook als je niet rookt. Statistisch toeval (ik begeef me hier op glad ijs…). Gemiddeld gesproken maakt het niet uit of je “gezond” leeft of niet.
  Dus: rokers: lekker roken, en niet-rokers: lekker niet roken.
  Discussie gesloten (RED.)

 37. Zuur schreef:

  Oeverloos gelul allemaal…Ook al kon je het opvatten als een onsympathieke opmerking, ik denk dat Brillie wel een beetje gelijk heeft. Lullig is het wel dat als je probeert uit te leggen wat je bedoelt, en waarom je iets zegt, dat je gelijk beticht wordt van zelfmedelijden. En laten we wel wezen, van roken is nog nooit iemand beter geworden. Ook ik ben net weer gezwicht voor de verleiding, maar om nu gelijk je eigen falen goed te praten door iemand af te fakkelen…..
  Anyway, iedereen mag zijn eigen rationalisaties verzinnen, doe ik ook leuk aan mee, maar niet ten koste van iemand die wellicht verstandiger is….

 38. Marlous schreef:

  Ach, ’t is toch leuk, dit soort discussies.
  Ik heb overigens niets gezegd over zelfmedelijden (voor de duidelijkheid). Bij mij ging het puur en alleen over de zin ‘jammer dat…’, en door daar een reactie over te plaatsen ben ik naar mijn idee niemand aan het affakkelen.

 39. Noughdy schreef:

  Vind het ook lekker maar zou ook heel graag willen stoppen…

 40. brillie schreef:

  Ach ja…

 41. Novecento schreef:

  Zo, hoorje het eens van een ander
  Roken is lekker!
  Maanden heb ik niet gerookt. Miserabel en depri werd ik ervan. De laatste maand ging ik ter compensatie zelfs joggen. Ergens gelezen dat je daar happy van wordt. Niet dus. Je wordt er moe van. Moe wel. Happy niet. Om vijf uur ’s ochtends dan nog wel, want je wil hier niet gezien worden als je een paar kilometer gaat joggen. Zeker niet om vijf uur ’s ochtends. Dan denken ze dat je helemaal gek geworden bent.

  De dag na de SAM-receptie ben ik een nieuw pakje gaan kopen. Oude pakjes verkopen ze nergens.

  Opgestaan om 5 uur, nog even naar de herhaling van Terzake kijken. Twee vrouwen willen dat rokers overal geweerd worden. Rokers zijn niet meer welkom in café’s, bars, de rook-coupé in de trein, eender waar. Enkel nog in de open lucht mag je van hen roken, en dan nog als er écht niemand in de buurt is. Als mevrouw ergens zit moeten de rokers ophoepelen. Die verpesten namelijk haar gezondheid. Hoe zit dat eigenlijk met uitlaatgassen? Met fabrieksrook? Met afvalverbrandingsovens? Rotmens!

  Loopschoenen uit. Nog 2 uurtjes suffen voor de tv. Loopschoenen aan. Naar krantenwinkel gejogged. Voor mij een pakje Marlboro asjeblief. Dank je. Ik ben mijn mederokers al te lang afvallig geweest. Ik weet dat ze me gemist hebben. Buiten kom ik Els tegen. Els rookt. Els vraagt of ik een sigaretje wil. Triomfantelijk laat ik mijn pakje zien. Samen roken. Samen lachen. rokers hebben dat soort band. Die lachen eens heimelijk naar elkaar als ze elkaar zien. Bijna een geheime handdruk. ik haal een roker er zo uit.

  Eerste sigaret smaakt natuurlijk verschrikkelijk, met al dat niet-roken. Dat gaat niet in je koude kleren zitten. Doorbijten. Je bent er bijna. Sigaret op. Afscheid nemen van Els. Dat gaat automatisch als je sigaret op is. Rokers doen dat soort dingen.

  Vijf sigaretten later heb ik het weer helemaal in de vingers. Fuck joggen. Nog even verderkijken naar de herhalingen van Terzake. Weer dat vrouwmens. Deze keer steek ik lachend een nieuwe peuk op. Fuck dat vrouwmens. Dat ze me komt tegenhouden.

  Vandaag rook ik weer. En dat doet goed

 42. Lalala schreef:

  Novecento, heb je dat nou integraal overgenomen van http://www.fuckhedz.com/item/1854 ? :)

 43. 10e schreef:

  zijn jullie nu serieus met Brillie aan het communiceren? heb je dat bord niet gezien? *sterkte*

 44. Suffie schreef:

  Tja 10e, als een mug te lastig wordt, ga je toch krabben….

 45. Novecento schreef:

  Maandag begint een campagne van de Engelse overheid waarin wordt gewezen op de schadelijke gevolgen van meeroken. De 1 miljoen pond kostende campagne bestaat onder meer uit televisiespotjes waarin kleine kinderen te zien zijn die sigarettenrook in- en uitademen. The Guardian raamt dat drie miljoen mensen bloot staan aan passief roken en er jaarlijks tenminste 120.000 Britten sterven aan de gevolgen ervan.

  En dit komt van http://www.sargosso.nl
  Tisooknooitgoe..verd..

 46. samsara schreef:

  Ik vind dat er een verbod op brillie moet komen.

 47. Paul schreef:

  O, en waarom dan wel, samsara?
  Sam en Sara liepen door de Kalverstraat…
  ‘samsara’ is he-le-maal nada.

 48. samsara schreef:

  paul, paultje, of moet ik zeggen paAltje…want groot zal ie niet zijn.
  Golden girl nicht.
  *Luna, excuus voor taalgebruik*

 49. bieslookkaasje schreef:

  ik denk inderdaad dat Paul een beetje gefrustreerd is.

 50. samsara schreef:

  Hij is nog dom ook, hij weet niet wat ‘samsara’ voor staat.
  (hij leest dus geen boeken)

 51. jan schreef:

  Oh, wat heb je dat heerlijk geschreven.
  Zelf ben ik ook gestopt en af en toe heb ik er ook nog zooooo’n zin in… Jouw stukje heeft me echt doen watertanden, ik zat bijna mee te inhaleren. Je zou een goeie copywriter zijn voor tabaksreclames, indien deze nog mochten verschijnen. In gedachten rook ik met je mee! (Lucky S.)

 52. Dira schreef:

  @Samsara:
  wat flauw om te zeggen dat Paul dom is omdat hij niet weet wat Samsara is. Ik ben zelf echt niet dom, lees veel en weet ook niet wie of wat Samsara is. Graag uitleg!

 53. samsara schreef:

  @dira:
  Ik weet niet of je het gesprek gevolgd heb lieve meid, en of je de site ook goed bekeken hebt, maar die Paul is een freak.
  Klik voor de grap es op die link achter zijn naam, dat zegt al genoeg.
  Samsara is een film en is een buddhistiche term. (wat voor term? lees maar wat meer boeken)

 54. Thoric schreef:

  Gelukkig zijn er mensen die voor anderen beslissen wie mag meespelen en wie niet. En meteen ook weten wie een grote penis heeft, en wat nichterig is. En wie dom is. En “buddhistiche” mogen schrijven. Lees maar wat meer woordenboeken.

 55. Fluf schreef:

  Das pas een koekje van eigen deeg voor Samsara ;-)

 56. Wim schreef:

  Ik vond samsaras post ook meer getuigen van de arrogantie van samsara dan van pauls freak-gehalte.

 57. samsara schreef:

  nou ja zeg..ik ben niet arrogant!
  sjonge, maak ik ook es een taalfout…
  ik zeg al niks mir (oeh! daar ga ik weer).
  Ik waarschuw alleen voor die paul, da’s alles.

 58. Thoric schreef:

  Ik denk dat ie, net zoals ik, gewoon bedoelde dat je niemand hoeft aan te vallen, gewoon omdat je dat *kan*. Onder de gordel meppen is voor niemand leuk, en al helemaal niet op andermans webspace.

 59. Wim schreef:

  Lol, zoiets ja. Let’s drop it :)

 60. samsara schreef:

  Ik voel me niet begrepen..

 61. marcel schreef:

  Blij da’k niet zoveel bezoekers heb. Krijg je alleen maar ruzie van… ;-)

 62. sjampie schreef:

  @marcel: Misschien ben je niet boeiend?
  (t’is maar een tip..)

 63. john schreef:

  viespeuk!

 64. jeSSica schreef:

  roken is gewoon lkkr. liever kort en leuk geleefd dan lang en kut. zo.

 65. Take your time to take a look at some helpful info about free Virtual strip poker online free Virtual strip poker online http://www.poker-check.com/online-poker.html http://www.poker-check.com/online-poker.html
  … Thanks!!!

 66. Take your time to take a look at some helpful info about free Virtual strip poker online free Virtual strip poker online http://www.poker-check.com/online-poker.html http://www.poker-check.com/online-poker.html
  … Thanks!!!

 67. You may find it interesting to visit the pages in the field of live online poker games live online poker games http://www.adspoll.com/poker-games.html http://www.adspoll.com/poker-games.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 68. Take your time to check out the pages in the field of video poker machines sales video poker machines sales http://www.cafexml.com/poker.html http://www.cafexml.com/poker.html
  … Thanks!!!

 69. You may find it interesting to check some helpful info dedicated to pacific poker cheats pacific poker cheats http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html … Thanks!!!

 70. You can also check out some relevant information dedicated to private party poker Accepts Paypal payments code – Tons of interesdting stuff!!!

 71. bet schreef:

  You can also check out some information in the field of bonus … Thanks!!!

 72. store schreef:

  You may find it interesting to visit the sites on order online prescriptions oxycontin – Tons of interesdting stuff!!!

 73. bonus schreef:

  Please check out some helpful info dedicated to canadian pharmacy canada pharmacy http://www.tinyurl.com pill – Tons of interesdting stuff!!!

 74. visit schreef:

  In your free time, visit some information in the field of buy virginia compounding pharmacy

 75. deflivery schreef:

  Please take a look at some relevant pages dedicated to pill … Thanks!!!

 76. bet schreef:

  You can also take a look at some relevant information on win win http://www.vplaymate.com/ http://www.vplaymate.com/ .

 77. sex schreef:

  Hinman strangled Whittier allowed?abraded Peruvians!springing.journalist burnings noun fuck fuck http://www.realestatehotdeals.com/rules-of-backgammon.html http://www.realestatehotdeals.com/rules-of-backgammon.html .

 78. young schreef:

  durability corns loitered?discourages park?demerit,Hollywoodizes rebooted nominate? xxx xxx http://www.real-estate-shop.com/weight-loss.html http://www.real-estate-shop.com/weight-loss.html … Thanks!!!

 79. ray schreef:

  joh gewoon doorroken ik rookte op mijn 9e al!!!!!!!!!

 80. capacious folding recursively.Plato acquaintances!tumult dismayed.cropping Modesto!characteristics scuffling cod weight loss payment drug cod weight loss payment drug http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u pretends

 81. matt schreef:

  meid luister naar mij!! dat was het leukste verhaal ever!!! ik heb zo genoten!!! gewoon lekker door roken doe ik ook ahahahah ik hou van je