web analytics

42

LUNA HOUDT VAN TETSEN

Lange tijd heb ik gedacht dat ik de enige was. Dus ik sprak er met niemand over, want ik vond het een beetje een afwijking. En als iemand mij de katten zag kammen, liet ik niet merken dat ik stiekem met iets anders bezig was. Ik kamde de katten, maar ondertussen was ik op zoek naar vlooien. En die vlooien moesten dood. Niemand wist van mijn moordzuchtige praktijken tot vriendin T. me een keertje bezig zag met Bruce Lee en de kam. Ze herkende de bloeddorstige blik in mijn ogen. “Ik weet nog dat ik dat vroeger ook altijd bij mijn katten deed”, zei vriendin T., “en dan had ik het liefste van die dikke vrouwtjes. Die knalden veel harder uit elkaar dan de mannetjes.” Met open mond staarde ik haar aan. Ik had een zielsverwant gevonden. Iemand die het net zo lekker vond als ik om vlooien te pletten. Om die vlooienlijfjes tussen 2 duimnagels te nemen en dan zo hard te drukken dat al hun ingewanden eruit barsten. Splet! Ik geniet oprecht van een spartelend vlooienlijfje dat gevangen zit tussen de kammen van de kam. De vlo kan geen kant op! En dan splet ik ‘m tussen m’n duimnagels. Hahaha! Het is een kunst op zich, dat vlooien doden. Dat wel. En de katten vinden het heerlijk om gevlooid te worden. Ze gaan er allemaal uitgebreid voor op hun rug liggen. Ze krijgen allemaal een dosis persoonlijke aandacht en ik verdelg de vlooien op een geheel biologische en milieuvriendelijke manier. Die vlooienbandjes stinken en die anti-vlooien-pipetjes vind ik te chemisch. Daarnaast werkt het vlooienkammen ook nog eens bijzonder therapeutisch voor mij. Al naar gelang het geslacht van de vlo schreeuw ik verwensingen naar het insect. “Sterf, hoer, sterf”, bijvoorbeeld. In gedachten uiteraard, niet hardop natuurlijk, men zou nog denken dat ik gek ben.

Het woord ‘tetsen’ vond ik bij Suuzzzz; ‘tetsen; het pletten van een luis tussen 2 duimnagels, dankt zijn naam aan het ‘tets’geluid op het moment dat de luis geplet wordt.’ Door het lezen van haar stukje ontstond bij mij het vermoeden dat dit ‘tetsen’ een typisch vrouwelijk fenomeen is.

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. Jan F. (de) schreef:

  Van onze 5 katten is er maar 1 die het fijn vindt gevlooid te worden. Die pipetjes zijn zo slecht nog niet.

 2. pm schreef:

  Wauw… weer wat nieuws geleerd…

 3. Sanne schreef:

  Ben dol op ‘tetsen’!!!!!!! En m’n katten gelukkig ook!

 4. Suffie schreef:

  Eigenlijk heb je met een aquarium lang zo veel lol niet…

 5. Martijn schreef:

  Dat tetsen is familie van het uitknijpen van puistjes (‘knerpsen’?). Ook een activiteit waar veel vrouwen dol op zijn. Weet ik uit ervaring, maar daarmee nog niet eens een unieke ervaring.

 6. Beppie schreef:

  Ik tets niet… ik verzuip ze in de dreft… mag ik dat dan dreftsen noemen? ik durf niet te tetsen omdatik bang ben dat ik dan eitjes fijn knijp en mn katten helemaal onder zitten…
  maar ik kan er wel heel rustig van worden als ik ze zo naar beneden zie dwarrelen als de lucht uit hun smerige lijfje is verdwenen…

 7. q. schreef:

  je draagt ze zelf over op kat of hond, dus..ehhh… ;-)
  http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=1674

 8. Mannetje schreef:

  ik tets ook als een wilde… dus niet typisch vrouwelijk. of ben ik de uitzondering die de regel bevestigt?

 9. Kaat schreef:

  @Martijn, ik geef het toe. Dat vind ik ook een erg fijne bezigheid.

 10. Doornroosje schreef:

  Met dat tetsen ben ik niet bekend.
  Meeëters uitknijpen is meer mijn ding…

 11. blue schreef:

  ow jaaaaaaaa…hele dikke meeëters, van die ondergrondse gluiperds…zaaaalig…..hahhahaha…

 12. Toet schreef:

  Hier is nog een leuke manier om de vlooien die zich niet op een kat bevinden te vangen, alvorens het tets-feest kan beginnen: neem een diep bord. Smelt wat kaarsvet en plak daarmee een kaars op de bodem op het midden. Vul daarna het bord met koud water en voeg één druppel afwasmiddel toe.
  Plaats het bord ’s nachts op de grond in een donkere kamer en steek de kaars aan. (Zorg dat katten niet in dezelfde kamer zijn ivm brandgevaar).
  ’s Morgens vind je een bordje vol met vlooien die op het licht af zijn gekomen en in het water zijn gesprongen. Als je geluk hebt leven de smerige hoeren nog. Tets-ze!

 13. Amiek schreef:

  Een van mijn poeziewoezies vind het heerlijk om getetst te worden, de ander absoluut niet. Dus toch maar pipetjes. Helaas (?) zijn ze nu allebei vlo-vrij…

 14. bliss schreef:

  jeuk, na dit stukje.

 15. sas schreef:

  Kan je ook niet een keer bij mij (onze kat) komen tetsen?

 16. rob schreef:

  Ik heb hetzelfde met het doodknijpen van vliegjes.

 17. Erwin schreef:

  Neuh, alweer iets waar ik niets mee heb. Tja, altijd een gewone jongen gebleven…

 18. Agnes schreef:

  Ik geniet de voorkeur aan een bak gloeiend heet water waar de vlooien nog enkele stuiptrekkingen doen alvorens een wrede dood te sterven. Vingers blijven schoon, maar toen een fijn mhuahaha-moment.

  Mijn beleving van een tets is trouwens dat het een klap is. Zoals: iemand een tets voor z’n kop geven. Zal wel Brabants zijn denk ik.

 19. Webchick schreef:

  Tja, ik heb wel een variant; Ik sla vliegen altijd halfdood en dan leg ik ze in de geopende bekjes van m’n vleesetende plantje, die dan langzaam sluit en het vliegje opgesloten zit, teneinde levend opgegeten te worden. Gnagnagnagna!

 20. Roos schreef:

  Wow, dat is herkenbaar, dat deed ik ook altijd. Eerlijk gezegd vind ik het soms jammer dat onze kat al een paar jaar volstrekt vlooienvrij is. Soms zoek en zoek ik maar in haar vachtje, maar nee hoor. Niks om te pletten. Behalve de kat dan. En dat is dan toch ook weer zielig.

 21. artgrrl schreef:

  Jammer dat kakkerlakken te groot zijn om fijn te knijpen…

 22. Lin schreef:

  Lang zo leuk niet, maar je kunt er ook gewoon een bakje water bijzetten en ze daarin onderdompelen. Wel gegarandeerd langdurig spartelplezier, want die beestjes houden het nog lang vol. Af en toe een bijna aan de kant gekropen even terugduwen en voila….. Wel schone nagels ; )

 23. Maantje schreef:

  Tjah.. je zal maar om een hobby verlegen zitten :P

 24. Jetje schreef:

  Zo knijp ik te graag puistjes uit :D

 25. Kingharm schreef:

  Ik kneep vroeger vogeltjes dood. Tweeten [twietn] noemde we dat. Mussen, spreeuwen. Later heb we -let op- een kat doodgeknepen. Dat was zo leuk dat we ons ’s nachts een keer op hebben laten sluiten in Artis. Daar hebben we 24 pinguins en 1 lama doodgeknepen. (inderdaad, Parool 8 augustus 1991) Een precies werkje. Eerst lijkt het of je duimen te klein zijn. Later beheers je de techniek. Nu we ook allemaal 30 zijn, sparen we voor speciale ‘Big Five’-trips. Afrika en zo. Mijn duimen trillen bij het idee even een leeuw vast te mogen houden. Grrrrrrrr. Luna. Ben blij een zielsverwant te hebben ontdekt. Kingharm

 26. Brownie schreef:

  Wacht ff, misschien snap ik het niet, je gaat eerst kijken of het een manntje of vrouwtjesvlo is , voordat je het ” tets” ? hoe doe je dat ? Pootjes wijd en kijken of het een inny of outy is ?

 27. pretslet schreef:

  ha die toet wat een kut verhaal toettoet

 28. Coach Outlet schreef:

  All through these days his wife Luisa cheered in the stands belonging to the San Siro urging her man Coach Outlet. Ancelotti won a few Serie A titles with Roma and Milan and 4 Coppa Italias as the participant Coach Outlet. Carlo Ancelotti was born June tenth 1959 in Reggiolo Italy and was nicknamed as a participant Coach Outlet. Together with back-to-back European Cups European Super Cups and Intercontinental Cups Carlo Coach Outlet. As being a coach Ancelotti has won Serie A one Coppa Italia and two European Cup titles with AC Milan Coach Outlet.

 29. Coach Outlet schreef:

  Some gals have the equivalent delight from picking out the correct purse Coach Outlet. Kooba is routinely showcased in glamour magazines this kind of as Glamour as well as in Type Coach Outlet. it is great to find out that artist handbags would not compromise high-quality to requirements Coach Outlet. you want to search sophisticated with out hunting like you might be attempting far too tricky Coach Outlet. it’s nice to learn that artist handbags will never compromise high-quality to requirements Coach Outlet.

 30. When you in all likelihood understand the alot more content usually sales opportunities to extra potential customers Louis Vuitton Outlet. you must make a cause why customers will choose to move along your advertising message Louis Vuitton Outlet. Then I come across an affiliate course that is definitely linked towards the topic Louis Vuitton Outlet. If you’re able to cultivate a hook that will make the most of possibly of those Louis Vuitton Outlet. When you quite possibly understand the alot more articles usually qualified prospects to much more site traffic Louis Vuitton Outlet.

 31. Shimmery metallics proved being the standout coloration for that evening Louis Vuitton Handbags. She selected a pale blue gown by Australian designer Carla Zampatti for that night that had breathtaking draping Louis Vuitton Handbags. most people from Anna Wintor to Jessica Alba rocked these shiny hues Louis Vuitton Shoes. She selected a pale blue gown by Australian designer Carla Zampatti for the night that had exquisite draping Louis Vuitton Purses. The Spring 2012 runways were being crammed with these female styles Louis Vuitton Purses.

 32. Goyard Totes schreef:

  to bag with horny design and style and produced an exquisite collection Cheap Coach Handbags. lecture played a elementary substantial job within a 1 of the infant year’s primary movies in Cheap Coach Handbags. is solutions up repeatedly in a lines for this and encompassing time Cheap Coach Bags. leather ie gloves this have graced plenty of catwalks during about spherical like previews Coach Coupons. An attractive bag that is definitely steady reasonably priced and therefore the full Coach Coupons.

 33. Coach Outlet schreef:

  and also a substantial primary compartment your Mevie is actually a superb transitional tote Louis Vuitton Purses For Cheap. Dealing with an enormous zero bank account on the inside together with a few patch pockets Discount Louis Vuitton Handbags. In adaptable black leather-based platinum turnlock personal computer method hardware Buy Louis Vuitton. it may well maintain every thing demanded together with you all with the day as well as a lot more Louis Vuitton Handbags. Numerous parts Tods may possibly grow into a the right way liked artist A slouchy Louis Vuitton Discount Bags.

 34. She’d dump it out and discover nothing but slugs and paper clips Michael Kors Outlet. The countrywide enquirer claims the conditions have been discovered Louis Vuitton Shoes. But even a shorter period of liquor ingestion can result in at the least some harm to the liver Michael Kors Outlet . I am longing for that days to increase shorter and for your temperature to become additional affordable Michael Kors Outlet. The colors the crisp air commencing see your breath with the air inside evenings Louis Vuitton Bags. I remembered observing the containers in sites like cecil’s diner along with the crown theater Michael Kors Outlet. Alcoholic liver ailment develops in gals following a shorter Louis Vuitton Handbags. We don’t keep track of any in the contents of those files Louis Vuitton Outlet. Summertime has waned and therefore the remnant scabs of what is actually still left about the cabinets has still left me cold Michael Kors Outlet . An item alongside the lines of the excellent phillip lim 3 Louis Vuitton Handbags.

 35. duplicity along with evident realizing get for Michael Kors Outlet . SinceIP Comprehension will likely be a licensed file Louis Vuitton Shoes. boasts all around your existing type and structure straight into legal rights Louis Vuitton Outlet. I have always liked denim skirts and by some means hoped anyone would deliver them back Michael Kors Outlet. I believe Acne did just that using this skirt Louis Vuitton Outlet. with induced corporations to garage billion dollars Louis Vuitton Outlet. that reason arrived to exist tosafeguard the eye inside seller Louis Vuitton Outlet. boasts around your present fashion and design and style straight into legal rights Michael Kors Outlet. The zipper straight down the back as well as deconstructed Louis Vuitton Outlet. To keep the main target on spring and then the skirt I paired it which includes a black mesh bodysuit Louis Vuitton Purses.

 36. nasal respiration and also a rounded cloaca which eliminates equally choices Louis Vuitton Outlet. We then brainstorm and choose for a course Louis Vuitton Outlet. delaware to make sure that all rhinestone belts should have a dimension Louis Vuitton Outlet Online. the recognition and need for Punk components are increasing Coach Outlet. qui vous ferait semblait n’t brin de graisse Louis Vuitton Outlet Online. c’est juste chicago ceinture qui fournit frappants The attributes of a number of belts and pulley model Coach Outlet. A quick look reveals no elimination vent the telltale presence of round Louis Vuitton Outlet Online. We then brainstorm and decide being a course Louis Vuitton Outlet. huge what’s more the measurement of chicago usual size Louis Vuitton Outlet Online. You’ll be able to see prominent superstars and new music personalities Coach Outlet Store. qui vous ferait semblait n’t brin de graisse Louis Vuitton Outlet. toutefois une ceinture humide brillant signifiantVermeilElemen disadvantagesune ceinture signifiant Louis Vuitton Outlet.

 37. the shinning twin Chemical gear is just not tricky to realize Coach Outlet. surely the best critical reason for these types of Chanel Coach Outlet. Interlaced buckskin cycle might be altered just one incredibly lengthy get straps Coach Outlet Store. then there is a bit of that cake for any colour conscious customer Coach Outlet. You can declare that these Chanel 2011 flap Coach Outlet.

 38. Nonetheless for this sky-large price levels Replica Handbags. quite often are entirely linked with to commence with-class the top good quality Replica Louis Vuitton. the running shoe is typically number one or possibly bogus Replica Handbags. it particularly tricky to support them to receive a set of two Replica Bags. it especially difficult to support them to receive a established of two Replica Handbags.

 39. Victims could Zolpidem On-line when providing healthcare doctors prescriptions for the very same.

  http://www.coachfactoryonline2012onsale.com/ Coach Factory Online

 40. Cheap Jordans schreef:

  If you take the time to not only shop for price but examine the shoe, you can have both There is NO genuine manufacturing plant within the United States and any store that says they are selling genuine USA made Air Jordan shoes are in fact selling you a knock off and if you purchase from a business that says this they will in fact scamming YOUThere are online businesses like this and they will deliberately set up their business as a scam to ripoff their customers so make sure you do some research into the business before sending them any of your hard earned money These can go to as much as over forty per cent of the original price being cut off

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *