web analytics

16

LUNA HEEFT NESTELDRANG

Vandaag zijn Skinner en ik verhuisd naar P.’s huis. Omdat ik tussen kerst en 1 januari toch iedere dag bij P. zou slapen, vond ik het een beetje zielig om Skinner alleen thuis te laten zitten. Voor de kerst heeft Skinner een gloednieuwe kattenbak gekregen en die staat nu in de keuken van P., naast z’n gloednieuwe etensbakje. Skinner heeft het prima naar z’n zin en ligt bij P. op de bank. Ik heb het ook prima naar m’n zin en ben me als een perfecte huisvrouw aan het gedragen door te koken, te wassen en schoon te maken. Ik ben in m’n element en ik ben gelukkig. Daarom hebben we net na grondig overleg besloten dat ik hier blijf. P.:”Ga je niet meer weg?” Luna: “Nee, ik blijf hier, mijn kachel is stuk thuis.” P.: “Oh, nou ja, goed. Dus we wonen samen nu?” Luna: “Ja, toch?” P.: “Oke.” Zo kunnen we alvast wennen aan het samenwonen, het scheelt huur en het is gezellig. Het huis dat we hebben gekocht kunnen we pas 1 november 2002 betrekken en om in die maanden nou én hypotheek én zowel zijn huur als mijn huur te betalen is een beetje te veel van het goede. Ik ga zo de badkamer schoonmaken en zijn kledingkasten organiseren, zodat mijn spulletjes er ook bij kunnen. Ik heb vandaag ook druk kerstinkopen gedaan, want zowel zijn ouders, als mijn ouders én zijn zus met man en kinderen komen op Eerste Kerstdag bij ons gourmetten. Iedereen krijgt cadeautjes en die ga ik zometeen inpakken in glimmende papiertjes. Ook moet het huis nog in kerstsfeer komen. Ik trek zo een fles wijn open en P. heeft net een dikke joint gedraaid; om aan onze nieuwe burgerlijke staat te wennen. Samenwonen is prima, maar je moet wel jezelf blijven.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Bjorgolf schreef:

  Gefeliciteerd Luna en P.

  Vraag ik me overigens toch even af … viert Skinner Kerst altijd op 22 december?

  Kerstinkopen … ja … DAT moest ik vandaag doen. :/

 2. Patrick schreef:

  je zegt als ons, je went snel. Gefeliciteerd Luna en P.

 3. Brave Heart schreef:

  He he he, een joint en een fles wijn.
  Dat is DE manier om het gezellig te maken…..
  Prettige Kerstdagen.

 4. Dominee L. schreef:

  Zien wij jullie ook nog in de kerk met de feestdagen?

 5. Rick schreef:

  Ja bij ons tellen de dagen tot kerst ook al weer af.
  Het wederzien van familie, met zijn allen gezellig doen, eten samen, praten samen, herinneringen ophalen samen.
  Ook dit jaar gaan wij ons hier weer aan wagen. Dit jaar gaan wij eens eten bij onze ouders, ook wij gaan weer traditioneel gourmetten. Ongeveer de gehele familie zal komen, met uitzondering van mijn zus, die woont in America met haar man en 2 kinderen. Uiteraard zullen we wel uitgebreid telefoneren met die kant van de wereld. De hele familie bij elkaar dankzei de hedendaagse technieken.
  Iedereen dus warme maar witte kerstdagen en een heel goed 2002 toegewenst !

 6. plien schreef:

  AAAAAAAAAaaaaahhhh KERST.

 7. Seriouzz schreef:

  Wordt het huis niet te pyschedelisch ingericht na die fles wijn en die joint?

 8. Kerstsuffie schreef:

  In de design keuken, vol RVS en strakke lijnen, wreef hij de hazeruggen in met zout en peper. Door het sissen van de smeltende boter heen, hoorde hij gelach uit de huiskamer komen. Altijd weer gezellig, kerstmis. Vrienden op bezoek voor het diner en de kinderen met een Disneyklassieker braaf in zijn werkkamer. Vanuit de huiskamer riep zijn vrouw hem aan. Welke wijn moest er nu open? De Fleurie of de Vacqueyras? Hij glimlachte, zijn vrouw was nooit zo’n wijnkenner geweest en zou het vermoedelijk ook nooit worden. De B&O die in de huiskamer aan de wand hing, wisselde een CD en even later was de kamer op de achtergrond gevuld met nieuwe klanken.

  Het moest een combinatie zijn van verschillende indrukken die hem ineens in zijn greep had. De lichte dennengeur van de Nordland in de woonkamer, een vleugje Anais Anais uit de woonkamer, het witte landschap voor zijn keukenraam en Fay Lovsky op de achtergrond.

  Plotseling zat hij weer op de kurkvloer van het tweekamerflatje in de Bijlmer, samen met haar. De drie katten aanbaden het bord met daarop een stukje pate en wat overgebleven toastjes, en Fay Lovsky klonk uit de speakers van de draagbare radio. Ze draaide de dop weer op het flesje en legde haar slanke armen om zijn nek. Hij kuste de vage sproetjes op haar neus, streek met zijn hand door haar lange haar en legde de ander op haar strakke, maar licht bollende buik, van waaruit, zoals hij nu wist, het jonge leven binnen enkele weken kansloos en veel te vroeg zou verdwijnen.

  Een storm van emoties sloeg door hem heen: het verdriet, de redeloze woede, adembenemend geluk en uitzichtloze wanhoop. Hij hoorde weer de lieve woordjes de ze uitwisselden, maar ook de bitterheid en de verwijten die zouden komen. In een fractie van een seconde, herbeleefde hij de diepe dalen en de prachtige pieken van wat eens was. En wederom besefte hij dat het nooit meer zo zou zijn..

  Hij schrok op toen zijn vrouw een hand door zijn dunnende haardos haalde en een flessenopener uit de la pakte. Vlug legde hij de hazeruggen in de walmende boter en schoof ze met een vork even heen en weer.

  Met de rug van zijn hand wreef hij een traan van zijn wangen. Die rottige uien ook!!!

  Kerstsuffie wenst iedereen een vredige kerst..

  Sorry, ik kon het niet laten…

 9. fleur schreef:

  AAAAhhhhggrrr, ik haat kerst en al die familie shit!

 10. Guard schreef:

  Hartelijk gefeliciteerd Luna en P. met jullie (min of meer) spontane samen-woon-actie.
  Maar ik heb toch 1 vraag, hoe komt ’t toch dat vrouwen op de 1 of andere manier zich altijd in hun element voelen als ze zich (soms) als een echte huisvrouw kunnen gedragen? M’n eigen vriendin heeft dat ook; hoe “geemancipeerd” ze ook is, ze is helemaal in d’r nopjes als het huis weer helemaal schoon gemaakt wordt. Zit ’t dan toch ingebakken in de vrouwelijke natuur??

 11. Patrick schreef:

  Have yourself a merry little Christmas!!!

  Wat ik wel zal missen Luna: Je foto bij See Luna, ik had nou zo gehoopt jou in een Kerstvrouwtjes outfit te zien daar. Met een mooie rode kerstmuts, en zo’n rode Strapless kerstjurk met een witte fluffy afzetting, en prachtig haar. Ik zie het al helemaal voor me. Dat staat je vast heel mooi en sexy..

  Merry Christmas…

  enne Vergeet niet wat Kerstmis inhoudt.

 12. Trio de twee wezen schreef:

  Kerstsuffie kent zijn klassiekers. Ik wed dat het de Vacqueyras is geworden. Die gaat prima met haas en bv. granberries of bosbessensaus…

  Prettige kerst allemaal

 13. Brave Heart schreef:

  Kerstsuffie: Mooi!!

 14. paradox schreef:

  Tijd voor een Suffie-log!

 15. Uw ex hoster schreef:

  Gourmetten?
  Het einde is nabij :(
  Slaap zacht

 16. Vandaag ben ik verhuisd naar breda en ik ga mensen beschermen van hun rechten die ze niet krijgen of niet kunnen behouden, die getornd worden door AIVD.

  Willen jullie medoen en columns schrijven is heel leuk. (@SPAMVRIJ.com>>>: poetry_justice<<@>>hotmail.com :<<