web analytics

15

LUNA HEEFT EEN RARE DAG

Het was een rare dag vandaag. Ik werd wakker en dacht; het leven gaat mij een beetje te snel. Ik ben al de hele dag misselijk, heb hoofdspijn, heb spierpijn, ben verkouden en voel me moe. Vooral heel moe. Ik heb nog niet gerookt vandaag, wat toch zeker wel betekent dat ik ziek ben. Voor de eerste keer in mijn leven heb ik me ziek gemeld op m’n werk. Ik ga vanavond niet naar het Earth-feestje in de Melkweg. Daardoor voel ik me nog zieker. Ik lig al de hele dag in bed videootjes te kijken, maar ik heb nog geen enkele film afgezien, omdat ik ondertussen steeds in slaap val. Om 17.00 ging de bel. Laat me met rust, dacht ik, maar ging toch opendoen. Voor me stond een man met een grote bos rode rozen. “Bent u Luna?” vroeg de man. “Ja”, zei ik, terwijl ik in m’n pyjama stond te rillen van de kou. “Dan zijn deze voor u”, zei hij en gaf me de rozen. Jeetje. Aan de rozen hing een kaartje; ‘Partner P.’ stond erop. Jeetje. Ik heb nog nooit bloemen van P. gehad, laat staan een grote bos rozen. “Omdat je ziek bent en omdat ik je lief vind”, zei P. later aan de telefoon. Jeetje. Ik heb mezelf net met de grootst mogelijke moeite richting de Albert Heijn gesleept. Toen ik bij de mandarijntjes stond zag ik ineens een briefje van honderd gulden tussen de bananen liggen. Ik pakte het en stak het in m’n zak. Ik keek om me heen, maar niemand zag het. Bij de kassa verwachtte ik nog even dat iemand van ‘Bananasplit’ zou opduiken, maar er gebeurde niets. Ik snap er niets van. Ik dacht dat ziek zijn altijd gepaard ging met een lichte depressie, maar ik voel me gelukkig nu.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. tommy_h_aft@hotmail.com schreef:

  wauw… je hebt het toch best aardig voor elkaar. zo lijkt het na al je verhaaltjes uitgebreid genoten te hebben… die p. van je ook trouwens. anyway, enjoy threenights en ik meld me binnenkort wel weer eens. kus, tom.

 2. Ed schreef:

  En ik maar denken dat geld niet gelukkig maakt….

 3. Jaco schreef:

  Beterschap !

 4. Ed schreef:

  Trouwens, zieke Luna, als je er zo uitziet als je ziek bent dan ben ik benieuwd naar een Luna in topvorm B-)
  (zie webcam, ennu beterschap)

 5. Harry schreef:

  Zoe zie je maar, dat bananen toch wel gezond zijn. Het maakt je gelukkig en stelt je nog in staat een leuk stukje te schrijven. Vanharte beterschap.

 6. Patrick schreef:

  Lieve Luna,

  Van harte beterschap. Enne, die 100 piek, vast door een lief engeltje daar voor je achtergelaten. Je verdient het.

  Liefs,

  Patrick…

 7. boer biet schreef:

  En vandaag gaat het nog niet beter,of ben je gewoon laat. Beterschap Luna.

 8. Suffie schreef:

  Beterschap Luna, zonde van vanavond…

 9. Gambit schreef:

  Beterschap, meid ..

  Maar goed, zo`n honderdje helpt ook wel enigszins tegen ziekte :)

 10. Guard schreef:

  Het ziek zijn heerst een beetje, maar over mensen die honderdjes vinden heb ik nog niet eerder gehoord. Vette mazzel, maakt dat je gemiste concert van vrijdag nog een beetje goed. Beterschap, en ben een beetje lief voor jezelf.

 11. Suzanne schreef:

  Luna mag wel ziekjes zijn, maar Luna moet wel columneren. Ik wil verse Luna.

 12. Ron schreef:

  Sluit mij aan bij Suzanne. Ga vandaag maar over op teletekst.

 13. Maschax schreef:

  Tis inderdaad saai zo, zonder Luna. Anyway, beterschap!

 14. Dolf schreef:

  Zonder Luna? Verse Luna?
  Jullie reageren toch op een verse Luna?

 15. Jack schreef:

  Het zal wel komen omdat ik een ouwe zak ben; maar het valt me op dat iedereen hier het de gewoonste zaak van de wereld lijkt te vinden dat je die 100 piek doodleuk in je zak stopt; zelf wel eens zo’n briefje verloren, en hoe voelde dat?