web analytics

14

LUNA ONTMOET EEN ECHTE NOTARIS

Vandaag zouden P. en ik het koopcontract voor ons nieuwe huis tekenen. Kom maar op. Om 15.00 kwamen P. en ik op onze gympies een chique notariskantoor ergens in Oud-Zuid binnenwandelen. Toen we eenmaal plaats hadden genomen zag ik de Oude Notaris, die zeker een jaar of 75 was denken; wat doen die ongeschoren kerel en dat gekke wijf hier? Die zien er niet uit alsof zij de vraagprijs op kunnen hoesten. Maar de Oude Notaris lachte vriendelijk naar ons. De Oude Notaris nam samen met de verkopende makelaar en onze makelaar een stapeltje papieren door waar ik weinig van snapte. De moed zakte mij een beetje in de schoenen. Van tevoren had P. nog tegen me gezegd; “Maak je maar niet druk, ga jij daar maar gewoon mooi zitten wezen, ik regel het wel.” Jaja, ik hoorde nu pas voor het eerst dat er ergens een olietank in het huis verstopt zit, die nog geborgen moet worden. Maar als P. zegt dat alles goed komt, dan komt alles ook goed. Uiteindelijk hebben we nog niet kunnen tekenen, omdat onze makelaar toch eerst wil uitzoeken hoe het zit met die olietank. De Oude Notaris bleek nieuwsgierig en vroeg wat P. en ik deden. “Ik ben copywriter”, zei P. “Ik ben freelance journaliste”, zei ik. “Bij welke bladen”, vroeg de notaris. “Vooral bij jongerenbladen.” “Die ken ik vast niet, waar schrijf je over dan?”, vroeg de notaris weer. “Over seks, kent u bijvoorbeeld de Foxy?” vroeg ik. Die kende hij niet en ik stelde voor om volgende week een exemplaar voor hem mee te nemen. Dat vond de notaris een leuke geste. Ik denk ook dat de Foxy een stuk gezelliger oogt op zijn koffietafel dan die belachelijke standaard kunstbladen en kunstboeken die er nu lagen.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Suffie schreef:

  Lieve Luna,

  Een olietank in je tuin vinden is nog erger dan een lijk in je kast!!!

  Ik ben bang dat je ook een Foxy moet gaan dumpen bij de milieudienst….!!

 2. Luna schreef:

  Het grappige is; hij ligt niet in de tuin, want die hebben we niet… Nee, die tank die stond in een kamertje… maar het huis is zo groot, dat we die hele tank hebben gemist…

 3. Alcatraz schreef:

  je bent nog dommer dan ik d8

  (deze zin vloeit voort uit een kunstzinnig hersenspinsel. De bedoeling is om deze artistieke expressie diep op je in te laten werken waaruit een door je innerlijk gevormde mening ontstaat. Graag zou ik zien dat jullie dit met mij delen. I’m w8ing!)

 4. paradox schreef:

  check deze site: http://www.pillowfightbloodbath.com

  greetingz.

 5. Luna schreef:

  En wat bedoel je precies Alcatraz?

 6. paradox schreef:

  je bent nog slimmer dan ik dacht (zonder 8)

 7. robster schreef:

  yeah sure alcatraz..big fat bullshit!!

 8. sparkie schreef:

  copywriters zijn best aardig.
  Ook als ze niet onder invloed zijn. :)

 9. een jonge (kandidaat) notaris schreef:

  tja, en sommige van die notarissen lezen zelfs je weblog Luna, dus ze zijn niet allemaal oud, saai en conservatief (noch vooringenomen….)

 10. Flashheart schreef:

  Oude notarissen hebben vaak veel meer gevoel voor humor dan je zou verwachten, dat moet ook wel anders trek je dat werk niet. Schijnt wel goed te schuiven trouwens.

 11. Patrick schreef:

  Nu gaat het echt beginnen. Notaris -> huisje -> boompje -> beestje… Gaat Luna zich settelen?

 12. sjonnie schreef:

  ja, Luna… helemaal geen sexavonturen met verschillende mannen etc. Je gaat gewoon suf hokken met P.

  (daar is natuurlijk niets mis mee ik heb een hekel aan quasi nonconformisten)

 13. more head schreef:

  hokken is cool… in-house-pussy!

  enne.. in-house-cock voor Luna.. of had ze nu ook zo’n vibo-ding?

 14. Frank schreef:

  Huisje,Boompje,Beestje,Olietank…
  Als Luna ook over (eigen) kinderen gaat beginnen; haak ik af denk ik.