web analytics

23

LUNA HEEFT ‘GESPORT’

Al een aantal weken riep ik tegen mezelf en tegen anderen dat ik de volgende dag vroeg op zou staan om te gaan zwemmen: “Dan sta ik om een uur of 7.00 op en dan zwem ik een uurtje en dan ben ik weer fris thuis voor 9.00!” “Luun, je hoeft jezelf niet voor de gek te houden hoor”, was het antwoord van zowel mezelf als de rest. Ook P. geloofde er niet in en toen ik vanmorgen om 9.00 uit bed ging met als doel een paar baantjes te gaan zwemmen. Hij ging er eens goed voor zitten, stak een sigaret op en begon me met een argwanende blik en een grote glimlach te bestuderen. “Ik ga echt hoor!”, zei ik terwijl ik allerhande badpakken en bikini’s checkte voor de spiegel. “Kan deze”, vroeg ik toen ik een tijgerbikinietje aanhad. Die kon prima, zei P. en hij lachte nog maar eens. Vol goede moed fietste ik op m’n vouwfietsje richting zwembad. Wat mij betreft was dat fietstochtje alweer genoeg beweging voor de zaterdagochtend, maar ik mocht niet meer terug van mezelf. Keurig betaalde ik € 3,- (€ 3,- daar koop ik verdomme een pakje sigaretten voor!) aan de juffrouw van het zwembad en keurig stopte ik m’n tas na het omkleden in een locker. Armbandje met sleuteltje aan m’n pols, even onder de douche en daarna met m’n tijgerbikini in het 25-meterbad. Stelletje fanatiekelingen, oude vellen en een badmeester om me heen. Dat mensen voor hun plezier op zaterdagochtend hun bed uitkomen om te gaan zwemmen is me nu nog een raadsel. Na 20 baantjes in een half uurtje hield ik het voor gezien. Ik vond er geen flikker aan, dat hele zwemmen. En ik heb nu al spierpijn. Maar het was een memorabele ochtend. Luna heeft bewust bewogen. Luna heeft ‘gesport’. Zo. Dat hebben we ook weer gehad.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Erwin schreef:

  En de foto’s?

  Haha.. doet me denken dat ik ook ooit ben gaan fitnessen en een dorst dat ik daarvan kreeg.. dus ging altijd meteen weer de kroeg in..

 2. Suffie schreef:

  Ik ben heus en ernstig trots op je…

 3. brillie schreef:

  Mooi hoor… badmeesters verleiden in je tijgerpakje… ik dacht dat katjes niet zo van water hielden..

 4. peter schreef:

  op zaterdag slaap ik lekker uit.

 5. CK schreef:

  zwemmen is cool! Maar wel liever in de avonduren :)Trouwens ik betaal wel liever 3 euro voor een gezond uurtje zwemmen dan gif in je longen zuigen (en dat mag IK zeggen als ex-roker :))

 6. Inge schreef:

  Een rondje 26.6?

 7. Robert schreef:

  Welk merk rook jij dan eigenlijk, Luna?

 8. Luna schreef:

  Correctie: daar koop ik bijna een pakje sigaretten voor… (Gauloises rood, 3,25 euro)…

 9. DjB schreef:

  Goed hoor, maareh, aan je weblog te zien ga je het nu verder “gezond doen” met rode en witte wijn ?!?

 10. Blauw Oog schreef:

  Hebben we ook weer gehad? Je moet het wel volhouden hoor, want één keer bewegen heeft niet zo veel zin…

  (Blauw Oog die net gestopt is met sporten.)

 11. peter schreef:

  “oude vellen”, leuk gevonden.

 12. BDisOKE schreef:

  sporten?? :D Wasda????

 13. Ab schreef:

  Volgende week weer zwemmen hoor Luna!
  Bewegen is gezond en goed om het hoofd even te leegen.

 14. Nico schreef:

  Aan het aantal reacties te zien ziet men jou toch liever met een dildo in je kont schrijven, of sabbelend aan een nieuw smaakje lul. Luna met een nieuw huis of op de fiets met een handdoekje achterop verstoort dat beeld.

 15. RenR schreef:

  Ja, maar dat heb je ook met zo’n klapkut. Suf, wezenloos, uitgewoond door de buurman (die kom ik vaak tegen in cafe de Kut) en aan het eind van hun carriere. Een site als dit is nog een laatste vibratie van deze ontiegelijk lelijke brillendoos.

 16. GillesB schreef:

  Wel heb ik het ooit, wat een taal. Ga je mond spoelen.

 17. Marti schreef:

  Als ik de neiging krijg te gaan sporten dan ga ik even liggen, oogjes dicht, en wacht tot het weer over is …

 18. DjB schreef:

  Je kunt natuurlijk altijd nog een “sport” uitzoeken waarbij bewegen niet noodzakelijk is, bridge, bowls, schaken…

  Veel zul je er niet van afvallen, maar je sporty imago gaat er vast op vooruit ;)

  Suffie schreef op LunaBoard: “Oh, mijn god! De invasie der hersenlozen, hij is begonnen!!” Helaas zijn ze ook al doorgedrongen in je Reageerdinges.. en nu maar hopen dat die zeep gaat helpen
  :(

 19. PB schreef:

  Mijn goede vader zei altijd: “Sport is voor de dommen, tenzij het zich in de slaapkamer afspeelt. Dat is dan ook de plaats waar ik aan mijn broodnodige lichaamsbeweging kom. En nergens anders”. Hij is er zeer oud mee geworden.

 20. peter schreef:

  Sommige reacties hier getuigen van weinig niveau.

 21. Mootje schreef:

  Wat een eeuwig gezwets weer in de reactietool van Luna.
  Ik ga sporten……………

 22. PB schreef:

  @peter: de uwe wel dan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *