web analytics

16

LUNA HAD HET RIJK ALLEEN

Vorige week dinsdag vertrok mijn partner P. voor een weekje naar New York. Ik had meegekund, maar ik koos er voor om alleen thuis te blijven. Wie wil er immers rondlopen in Central Park als je ook thuis lekker kunt knuffelen met je katers? En ik had daarnaast grootse plannen! Ik zou het hele huis eens even flink onder handen nemen! Ik zou de vloer in m’n atelier eindelijk gaan schilderen. En ik zou de vloer in de slaapkamer ook meteen nog een keer voorzien van een laagje verf, want 1 laag bleek de vorige keer niet genoeg. En ik zou al onze kledingkasten eens flink uit- en inmesten! Ik zou de diepvries gaan ontdooien. En de oven eindelijk eens schoonmaken. Als partner P. terug zou komen van z’n vakantie, dan zou hij niet weten wat hij mee zou maken! Hij zou niet alleen blij zijn dat hij me na een week weer zag, nee, hij zou van me houden als nooit tevoren! Ik zou voortaan niet alleen de liefde van zijn leven zijn, maar na deze week ook de vrouw die in staat is om in haar eentje een hele Extreme Home Makeover in een week door te voeren! Ik zag het allemaal helemaal zitten, maar in plaats van mij te richten op dingen zoals het huishouden, schoonmaken, verven of meer van dat soort saaie bezigheden, heb ik het er de afgelopen week eens flink van genomen. Ik ben van sociaal evenement naar sociaal evenement gehobbeld. Van die naar die. Van dat drankje naar een ander drankje. Die kwam langs en die. Ik heb nog nooit zo’n volle agenda gehad sinds ik ben afgestudeerd. En ondertussen heb ik het huis volledig op z’n beloop gelaten. Ik ben zeer onder de indruk van mezelf in hoe een korte tijd ik een huis van 300 vierkante meter volledig over kan nemen. Overal ligt iets en dat op plekken waar het niet hoort. Dus nu sta ik voor de immense taak om alle teringzooi die ik de afgelopen week heb gemaakt ook weer op te ruimen. Ik word al moe als ik eraan denk en ik ga veel liever deze middag en avond nog een terrasje pakken. Dus partner P. mag al blij zijn als hij ons huis morgen weer in dezelfde staat aantreft als op het moment dat hij vertrok.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Brooklyn schreef:

  En gelijk heb je!

 2. Stratus schreef:

  :) En dat heb ik dus al 3 jaar! Vandaag of morgen nog of anders na de vakantie. Het blijft maar uitstellen! En buiten is het veels te mooi weer.

 3. Nina schreef:

  Arme P.! Ik mag toch hopen dat je hem geen makeover beloofd hebt, want dan valt het nog tegen ook! :-)
  Enne… P. kent je zo onderhand vast wel een beetje, dus ik neem aan dat hij allang blij is dat het huis er nog staat en dat jij nog leeft! Toch?

 4. Sminkel schreef:

  Hi-ha-herkenbaar!!!!!!!!!!!
  Heb afgelopen week zelfde traject doorlopen. En imagine dan dezelfde hoeveelheid clutter in een huis van 40 vierkante meter ;-) EXACT. COMPLETE CHAOS.
  En alle DIY-/ Ikea-spullen liggen nog in de achterbak van de auto te wachten op de uitvoering van mijn snode plannen….(ouch)

 5. Beppie schreef:

  Arme, arme katers…

 6. Sandrissimo schreef:

  Zeer herkenbaar…

 7. Joyce schreef:

  Een huis midden in Amsterdam van 300 vierkante meter?

  Damn…

 8. XXL schreef:

  Vrouwen, ze zijn ook allemaal hetzelfde. (behalve m’n moeder uiteraard)

 9. Janssen schreef:

  Zou het niet kunnen,leven met chaos om me heen,kom op,je schouders er onder en daarna bijhouden die rotzooi,is het een fluitje van een cent……..een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!!:):)
  Die terrasjes lopen niet weg…….

 10. M%n schreef:

  @Janssen; maar dat mooie weer kan er weer elke dag de brui aan geven, dus daarvan moet geprofiteerd worden!
  Zolang Luna P. maar niet lekker gemaakt heeft met vooruitzichten van een blinkend huis, inderdaad… :)

 11. Cindy schreef:

  Zulke uitbundige opruim-ideeën dien je altijd voor je te houden ;) (spreek uit ervaring, ook al hoef ik dan geen huis van 300m3 op te ruimen)

 12. koen schreef:

  had je die Antiljaanse kuisman niet meer dan ? of ging die mee feesten ? … ;-)

 13. Luna schreef:

  Haha, nee, die Boliviaanse schoonmaakman is met de Noorderzon vertrokken…

 14. Ellen schreef:

  Toch niet met een deel van je kostbare spullen naar ik mag hopen?

 15. inge schreef:

  sorry, ik kwam nie verder dan 3oo vierkante meter ; )

  livin’ it large…

 16. sya schreef:

  Dit is echt maf. Ik lees je logje al wel langer maar nooit eerder vertelde je een verhaal wat gewoon bijna 1 op 1 op mijn leven kon worden gelegd. Mijn lief ging een paar dagen vissen (na ja dat dan niet). ik was van plan om het huis schoon te maken. Te dweilen en te doen. Maar, vult mijn inmiddels teruggekomen lief aan: ‘het is nog net zo’n teringzooi als ervoor.’ Ik zweer het je. Ik kwam er gewoon niet aan toe.
  Ik moest gewoon ff naar de boot en naar vriendin a en b kwam ook nog langs. Enzo.
  Heerlijk dit.
  Please keep on writing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *