web analytics

95

LUNA GEEFT HAAR EERSTE IP-BAN

Ik beken! Ik was met de verkering in een vestiging van IKEA en wij zagen daar een megagrote bak met allemaal hele lieve, kleine, pluchen muisjes erin. "Ah, kijk nou,", zei ik. "Kun je daar niks mee?", vroeg de verkering. "Ik zou ze kunnen vullen met catnip, dan zijn het hele leuke poezenspeeltjes", zei ik, "of met een belletje." "Neem mee dan", zei hij. "Zal ik het gewoon doen?", zei ik. En vervolgens laadden wij 100 van die IKEA-muisjes in. Ze kostten 1 euro per stuk, geen geld! Eenmaal thuis verwijderde ik het IKEA-label, verwijderde wat van de vulling en zette een trechter in het gat om wat van de 100% natural homegrown catnip dat ik uit Amerika had laten overvliegen in de muis te stoppen en naaide een PloesiePoesie-label in het gat. Kaartje met een strikje eraan en de IKEA-muis werd een MiOUSE!

Mooi product.
Geinig.
Voor erbij.
En ik gaf ze een verkoopprijs van 6 euro.

Nu weet ik zeker dat mannen, en leuke, intelligente vrouwen, zoiets hebben van; Jesus, wat een slim idee, good for you Luna, ik hoop dat je er duizenden en duizenden van verkoopt, want ik gun iedereen in de wereld alles wat zijn of haar hartje begeert!!! En vooral jou Luna, want jouw haar zit altijd zo goed!

Maar er waren een aantal poezenforum-vrouwtjes die het belachelijk vonden! Schande! Kon ik niet maken! M’n imago! Helemaal naar de klote! Er was zelfs een heel boos vrouwtje met heel veel frustratie die op elke nieuw posting die ik plaatste op www.ploesiepoesie.nl liet weten dat ze het helemaal niks vond! Alles!

‘Ik wil Luna aansporen om eens echt iets leuks en echts te verzinnen. Iets wat wel echt van haar is!’
‘Op een gegeven moment zul je toch eens iets anders moeten gaan verzinnen dan altijd maar dezelfde poezenvormen. Iets anders is er al die jaren niet bijgekomen. Verzin toch eens iets anders.’
‘Maak eens wat nieuws, iets leuks, fris. Iets waar iedereen van staat te kijken!’
‘Met herhalingen haal je de bladen niet weer opnieuw hoor, die hebben de PloesiePoesies allang gezien (altijd maar zelfde vorm), je kan toch veel meer bedenken dan dit? Jij bent toch de kekke Tielse crea miep? Durf eens te experimenteren! Ga eens uit je bol! Durf eens wat. In plaats van IKEA te verkopen als van jezelf. Of heeft al je nieuw gevonden
happiness al het creatieve in je lamgeslagen daar in Tiel?’

Jeetje.
Ik kreeg er een beetje een sterf-vieze -vuile-kuthoer-mentaliteit van. Try walking in my shoes, godverdomme! Probeer jij maar eens een webwinkel draaiende te houden!

Maar.
Toen bedacht ik me ineens; er zit een knop op m’n pc! Ik hoef helemaal niet geconfronteerd te worden met dit soort teksten, en zéker niet binnen mijn webshop. Niet dat ik niet tegen kritiek kan, al zit ik er niet echt op te wachten, maar omdat ik vind dat ik m’n webshop vooral een shop moet laten, een plek waar ik mijn poezenproducten aan de man en vrouw moet brengen. Een plek die vooral gezelligheid en aaibaarheid moet uitstralen.

Dus.
Heb ik de reacties weggehaald.
En een IP-ban gegeven.
De eerste in bijna 10 jaar online!
Een prestatie van wereldformaat!
En daarbij hoort eigenlijk alleen een gepaste stilte…
En applaus!

p.s.: Mochten er toch nog poezenforum-vrouwtjes zijn die het ongelooflijk belangrijk vinden om mij af te zeiken om wie ik ben, hoe m’n haar zit, hoe ik m’n leven leef, waar ik woon of hoe ik m’n bedrijf run, dan hoop ik dat zij wel het respect op kunnen brengen om dat hier op www.maanisch.com te doen. Of gewoon lekker op hun eigen poezenforum.

Dit vind je misschien ook leuk...

95 reacties

 1. Kimske schreef:

  Ik ben een poezenforumvrouwtje! Maar ik ben fan van jouw shop, dus ze bestaan nog Luun! Niet ieder poezenforumvrouwtje is een bitch! Maar diegene waar jij het over hebt wel, wat een asociaal gedrag! Plaatsvervangende schaamte, dat voel ik! Ben benieuwd wie dat was.
  Keep up the good work!

 2. kim schreef:

  Het zijn gewoon een stel jaloerse opgedroogde trutten, met haar domme ik-herhaal-mezelf-in-6-zinnen-100-keer- verhaal
  Ik vind het super leuk wat je doet, en je idee van die ikea knuffels? briljant.
  Wat zijn wijven onderling toch af en toe venijnig, gun iemand gewoon zijn succes!

 3. mentha schreef:

  Zegt ze dat jij in herhaling valt en doet het ondertussen zelf… Raaaare mensen heb je toch af en toe!
  Gewoon lekker je ding blijven doen jij!

 4. Marinatwiet schreef:

  Applaus!!!! Je hebt helemaal gelijk! Wat een verschrikkelijk mens! Zeker niets anders te doen… Get a life zou ik zeggen.

 5. Kim schreef:

  Ik vind de MiOUSE een super idee! Je moet verdorie toch zelf weten wat jij verkoopt.
  Ik zeg: jaloerse k*twijven die eens flink ge-****t moeten worden :P

  APPLAUSSS voor LUNA!!!!

 6. Ingrid schreef:

  Ikea muisjes van een euro kopen en in een “echte” PloesiePoesie veranderen. Creativiteit én handelsgeest. Je moet er maar opkomen.

 7. artgrrl schreef:

  Nou en dat je je voorgenaaide muizen inkoopt? Elk product heeft een basis die een ondernemer ergens inkoopt, of moet je soms zelf je stof gaan weven? Hebben die poezenforumvrouwtjes niets beters te doen dan jou afzeiken? En de ploesiepoesies zijn heerlijk herkenbaar, nooit iets veranderen aan een concept dat werkt :-)

 8. janine schreef:

  en daarom ben ik niet van vrouwen! Stukken jaloers vreten zijn het meestal! Het is persoonlijk en wordt zelfs met jouw geluk vergeleken! Ik zeg de TYFUS voor alle Kutwijven van NL!!!! Hahahaha of in jouw woorden te blijven vieze vuile kuthoer(en)!

  Zo dat lucht op!

 9. Cindy schreef:

  Laat ze lekker zelf naar de Ikea gaan en van die muizen gaan vullen. Ik heb je net een mailtje gestuurd Luna, doe mij maar zo’n Miouse,ik vind ze geweldig..

 10. Cindy schreef:

  *klapt* Nou de kat van mijn zus gaf er anders helemaal geen ene drol om dat zijn MiOUSE van ikea kwam. Hij maakte een driedubbele koprol van blijdschap toen hij hem kreeg.

 11. Swan schreef:

  Ik vraag me in alle eerlijkheid af wat deze mevrouw zelf ooit voor creatiefs in haar leven heeft gepresteerd. Beste stuurlui. Wal. Mooi dat je je niet meer laat beledigen door zo´n stuk ongeluk. Gatverdamme, wat een nare mensen heb je toch. Let op jezelf verdorie. Ik heb er ook zo eentje op mijn site. Die komt om de zoveel maanden even stoken. Misschien is het wel dezelfde. Onee. Zij is van de konijnen. Hahahahahaha.

 12. Ukkie schreef:

  En deze “negatieve” aandacht is voor mij aanleiding om er meteen 3 te bestellen!

 13. Haphap schreef:

  Ja, ik hap maar eventjes… Als ik nu 100 Ploesiepoesies ga kopen en daarna het merkje van de zwarte kat eraf ga halen en mijn zelfgemaakte merkje erop plak. En als ik dan de ploesie opnieuw ga vullen met nieuw materiaal… en dan verkoop ik ze alsof ik ze zelf gemaakt heb… dan krijg ik Luna plus heel weblogland over mij heen!!
  In dit geval is de verkoop van de muizen mede mogelijk gemaakt door Ikea… ;-) Het is toch jammer als je zo’n muisje koopt bij een webshop en je loopt een week later nietsvermoedend door de Ikea en je ziet zo’n zelfde muisje liggen…

 14. Branwen schreef:

  Hulde! En een hele harde schop onder de bibs van zeikwijven. En Spinner wil nog even laten weten, in haar hoedanigheid als Promopoes, dat het niets zo lekker is als kwijlen over een MiOUSE.

 15. Kimske schreef:

  @haphap: wees nou eens echt een stoere meid en gebruik eens je eigen naam!

  Weet je kind, het zou allemaal niet zo erg zijn dat jij deze mening hebt, ware het niet dat het dieptriest is dat je dan een hele webshop gaat vervuilen door werkelijk bij íeder artikel te zeiken. Nog anoniem ook. Heel triest.

 16. Mia schreef:

  @haphap: ik ben het helemaal met je eens.

  De muisjes van Ikea zijn ook door iemand ontworpen die daar trots op is. Niets ergers dan wanneer je eigen idee gejat wordt en een ander met jouw ontwerp gaat pronken.

  Gewoon niet oke Luna. Ik vind je een geweldig mens en ik lees je weblog met veel plezier, maar haphap heeft hier wel een punt!

 17. Kimberley schreef:

  Ik vind het goed dat IKEA de muizen ontworpen heeft. Ik dacht dat GOD die bedacht had, maar zat ik ff fout.

  Iedereen moet lekker zijn ding doen en het is niet zo dat die muisjes een hele specifieke vorm hebben waarmee de bedenker zich onderscheid van andere muizen.
  Dingen opleuken is gewoon goed.
  Als ik nu een ploesiepoesie ga opleuken dan blijft het een ploesiepoesie en niet zo maar en poes en dat is met die muizen wel zo, het is en blijft een gewone muis
  .
  Voor alle nietsgunnende jaloerse kutbitches:
  Ga lekker zelf met je 3d kaarten aan de slag met een uitkering, zoek een baan en verdien ze echt zelf of doe eens zo creatief dat je daar van kan leven! maar hou op met bitchen tegen en over mensen die het wel zelf kunnen!

  Ciao

 18. Luna schreef:

  @Mia: Van het IKEA-muisje zijn er honderden- en honderdenduizenden (en misschien wel een miljoen!) over de fabrieksband gegaan… Ik heb er daarvan 100 opgeleukt met catnip (of een belletje)… Denk jij nu ECHT dat de ontwerper van de IKEA-muis nu in een hoekje zit te huilen? Of ervan baalt dat een vrouwtje ergens in NL dit heeft gedaan? ECHT?

 19. Jaap schreef:

  Ja inderdaad, IKEA maakt genoeg winst met de muizen en kan / wil de kans om creatieve mensen benutten om iets leuks van te maken. Daarin geef ik jou groot gelijk! Dat doe ik zelf ook ;) Ik heb van die sleutelvinder die piep of fluitende toon maakt, zodanig veranderd. Ze zijn met stof bekleed en wat leuke bloemetjes er op genaaid. Nu zien ze leuker uit voor vrouwen in plaats van die saaie grijze keyfinder. Nu is die ene vrouw jaloers omdat jij zo creatief bent en zij niet. Van kleinste dingen wat je hebt in huis kun je iets groots maken!

  Gelukkig heb je de mogelijkheid om iemand een IP-ban uit te delen op tijd ontdekt!

 20. Haphap schreef:

  Leuk dat Luna met humor op mijn reactie reageert! Maar daarom lees ik haar weblog al jaren! Geestig, en ruimte voor discussie. Doeidoei haphap ciao ciao :-)

 21. marieke schreef:

  Hardstikke leuk joh die muizen. Toen ik ze in je winkel zag, dacht ik alleen maar “wat een slim idee, dat ik er zelf niet op ben gekomen”. Die 100 muisjes zullen IKEA echt niks doen denk ik. Zou je er miljoenen van verkopen, dan zal het vast een ander verhaal zijn. Maar dat zal voorlopig wel niet zo zijn (hmmm, dat klinkt op de een of andere manier wel een beetje onaardig, hoewel je me moet geloven dat dit zeker niet de bedoeling is ;) :P )

 22. Luna schreef:

  @Haphap: ;-)
  @Marieke: Laat ik eerst maar eens proberen om 1000 look-a-like PloesiePoesies te verkopen… ben nu met nummertje 567 bezig, dus over de helft! :-)

 23. Jeanique schreef:

  Ik heb de hele nacht/dag lopen broeden op die reacties, nou meer om een tegen reactie, omdat ik het ZO ZUUR vond!!! Dat gebitch, dat ge-“Je doet steeds hetzelfde wees eens vernieuwend” vooral de reacties over de “babushka broche die al jaren op je site staan en erna is niks nieuws gekomen” als ik 1 persoon ken die het ene na het andere geniale creatieve idee er uit poept is het Luna wel! Ze heeft naast wat er op de site staat nog zoveel andere projectjes lopen waar ze aan knutselt tot ze perfect zijn en eindelijk online kunnen. Want naast het feit dat ze leuke dingen maakt zorgt ze ook nog eens voor kwaliteit. Zoekt ze precies dat ene speldje of magneetje zodat iets werkt. En als ze het heeft gevonden pas dan gaan ze online. En dat allemaal naast het spelden en met de hand in elkaar zetten van ploesiepoesie orders, de tijd die daar in gaat zitten! En dan ook nog eens zelf alle administratie doen, mails lezen/beantwoorden. Poeh! Ik heb er zwaar bewondering voor!!!

  Mijn katten zijn DOL op de Miouse! Meer nog dan op menig kattenspeeltje uit de dierenwinkel. Ik wilde dat ik op het idee gekomen was!

  U go girl!!!

 24. Siets schreef:

  Goh, van de IKEA. Nooit gedacht. Ma wel een goed idee. En je zult er maar op komen. Past echt super tussen de Ploesie’s.

 25. Gaby schreef:

  En weet je wat zo leuk is…in een kapitalistisch land als het onze HOEF je niks te kopen, maar MAG je kopen wat je wilt! Niemand staat met een gun naast je snufferd: EN NOU KOPEN DIE MUIS! Kortom, waar zeiken die mutsen over!!! Ik vind het een briljant plan van je, Luna en ik ga er gelijk een paar bij je bestellen. Ik schreeuw nooit online maar ik zeg:VOLKEREN DER WERELD, LEEGKOPEN DIE IKEA EN LEUK OP DIE HANDEL!
  Liefs,
  Gaby

 26. Gaby schreef:

  owwfff…*peinzende blik*…Luna heeft DE reclamestrategie van het jaar ontdekt, Selling By Sympathie… :o)
  Dan nog dieper respect hoor!

 27. Ellen schreef:

  Luna ik denk dat jij dit zure poezenvrouwtje gelukkig kan maken! Hoe? Graai een vibrator uit die enorme collectie, naai er een MiOuse labeltje aan en stuur hem naar haar op.

  Ik denk namelijk dat haar poes wel een speeltje kan gebruiken! ;o)

 28. jolanda schreef:

  Natuurlijk prima dat je een ban uitdeelt.
  Maar ik vind het ook niet zo heel origineel dat je een IKEA muis doorverkoopt met iets extra’s.
  het unieke van je ploesiepoesies is stukken gafer.
  Als je weet dat je ze voor 1 euro koopt en voor 6 euro verkoopt, gaat de charme er wel vanaf.
  sorry!

 29. Gaby schreef:

  @jolanda: en die homegrown catnip uit de USA, de arbeid van Luna en het kaartje met strikje en verzendkosten zijn ook gratis? Weleens van inkoopprijs gehoord? wat maakt het nou uit of je het bij een of andere inkoopcombinatie uit China koopt of het basisproduct bij Ikea koopt en er dan je eigen draai aan geeft? kennelijk vinden veel mensen het de 6 euro waard. Marktwerking….vraag en aanbod…je kent het wel…

 30. Aukje schreef:

  Pff, wat een zeikmutsen. Ze zijn gewoon jaloers! Ik vind ’t juist een superidee, want ’t ligt voor de hand maar niemand komt erop en dát zijn juist de beste uitvinden, ha!

 31. El Alcalde schreef:

  test

 32. El Alcalde schreef:

  Nope, wasn’t me.

 33. El Alcalde schreef:

  En toch zou ik er mee stoppen indien ik jou was. Ikea is een machtig lichaam. Je hebt nu een idee, ga daar mee verder en laat die Ikea muisjes liggen.

 34. Irene schreef:

  Als er iemand bij Ikea op het idee komt om op Ikea+muisjes te googlen… dan ben je er bij! :)

 35. janine schreef:

  hahahaha want haar poes kan wel een speeltje gebruiken!

 36. Ikke schreef:

  Het modden van Ikea is zelfs een beetje mode aan het worden. Mijn lief keek benauwd toen ik met Ikea kast en freesmachine aan kwam zetten en is nu heel blij met haar Lack kastje met ingebouwd led met touch bediening. Beetje van mezelf, beetje van Ikea.

 37. Ikke schreef:

  Even doordenken mensen.
  100 ikea muisjes. Straks mini ploesiepoesies met catnip. Dan is het weer helemaal een maanisch product. ps. mijn poes is gek op AH-beessies. Gromend loopt ze er mee rond. Ze zal wel niet van commercie houden.

 38. Kimske schreef:

  @Ikke: mijn katten houden ook van de beessies.. maar alleen nadat ik ze flink met catnipspray heb ingesprayd.

  Het gekke is, als ik dat ook bij de beessies van de buurtkat doe, is dat oke. Maar stel ik zeg op internet: ik doe dat, ik ben daar zoveel mee kwijt voor catnip, verzenden etc, dus ik vraag er vergoeding voor.. dan is het ineens not done.

 39. Tjoetjoe schreef:

  Hahaha, geweldig, ik had die muizen al 100x gezien, maar had de Miouse er nog niet aangekoppeld. En in de Ikea dacht ik ‘mja leuk maar je kan er nix mee’ En als je ze vult met Catnip dan heb je er tenminste wat aan. En dat kutwijf is gewoon jaloers. Dat ze zelf niets poezigs kan verzinnen wat ook nog verkoopt. En het is niet niks om je business draaiende te houden, dus fuck them allll!
  En een kroel voor de katten :D
  Het is dat mijn poezen niet op catmip reageren, anders werden er hier ook een paar rondgetikt.

 40. Mia schreef:

  @luna

  pffffffffff blijft een principe kwestie

 41. Jo schreef:

  Beter goed gejat, dan slecht verzonnen!
  misschien baalt ikea er wel van dat ze dat zelf niet konden verzinnen. Ik vind dat je goed bezig bent!

 42. Menno Nicolai schreef:

  Zie je nou wel dat je het kunt! Ik ben trots op je. Bannen die zeikerds/essen.

 43. Brooklyn schreef:

  ……en het was nog lang onrustig op maanisch.com!

 44. Paula schreef:

  Goh, wat een positieve reacties allemaal van je zogenaamde poezen en Luna-is-te-gek aanhangers. Maar ik ben het ook eens met dat mens. Je verzint inderdaad al jaren niets meer! Ja ga eens uit je bol in plaats van al dat jatwerk! Ben trouwens wel benieuwd hoe dat zit met die IKEA muis, ik ga het eens aan mijn vriend vragen als hij terug is van vakantie, die is 3e jaars rechten en vind dat vast wel interessant om uit te zoeken, niet dat ik denk dat IKEA er wat aan doet, maar ik vraag me af of je uberhaupt mag zeggen dat ze zogenaamd van jou zijn, want dat zijn ze niet.
  ‘Try walking in my shoes, godverdomme! Probeer jij maar eens een webwinkel draaiende te houden!’ klinkt inderdaad ook wel wanhopig, tsja krijg je ervan als je niks meer kan verzinnen. Oh jee, krijg ik nu ook een IP ban?

 45. Gaby schreef:

  @Paula; klinkt erg van ‘ik ga m’n vader erbij halen’. Als je het nou al jaren niks vindt, wat doe je hier dan nog? Spullen genoeg op deez’ aardkloot toch? Echt onbegrijpelijk, sommige mensen. Is toch logisch dat de meesten hier vóór Luna zijn, waarom lees je anders iemands weblog? Ga lekker zeuren op het Telegraafforum ofzo, daar zitten nog meer azijnzeikers zoals jij.

 46. Paula schreef:

  Ja maar Gaby en andere lezers, het lijkt wel of jullie allemaal niet voor jezelf kunnen denken, en alles wat Luna zegt en maakt slikken jullie voor zoete koek! Ik vind het gewoon een interessante zaak en vraag me af of het mag dat is alles. En als je eens op die site kijkt, kom op nou, het is allemaal maar weinig origineel. Magneten en spiegeltjes uit kinderboeken inscannen en uitprinten (daar staan ook rechten op) en die IKEA muis transformeren met een echt label van ploesiepoesie, nou nee, ik vind dat allemaal niet pluis en ik mag dat toch gewoon zeggen? En ja het is ook weinig origineel. En dan Luna die zich alleen maar verdedigd met ja maar weet je wel niet wat het allemaal kost wat ik allemaal doe. Ze weet vast diep in haar hart ook wel dat het inderdaad niet allemaal zo creatief is wat ze doet, maar ja de huur moet ook betaald..
  Ik moest ook erg lachen om de zin, ‘Of heeft al je nieuw gevonden happiness al het creatieve in je lamgeslagen daar in Tiel?’ want het slaat de spijker op zijn kop! Nou ja laten we hopen dat Luna er wat van leert, dan zal ik over een tijd weer eens kijken op die site of er wat nieuws en fris en fruitigs en echt origineels is bijgekomen. Het eerste stadium is natuurlijk ontkenning (IP ban!), en dan zal ze het misschien wel inzien dat het tijd is voor echt zelf verzonnen dingen ipv al dat jatwerk.
  En hier kom ik af en toe om te lezen omdat ik vind dat Luna mooie, leuke, originele (!), grappige en soms erg ontroerende stukjes schrijft.

 47. Kimske schreef:

  @ Luna: ja! Ga jij eens snel mijn poesje naaien!

 48. Rutger schreef:

  Oke oke, Luna vs. Seksueel-Gefrustreerde-Poezenvrouwtjes 1337-0.

 49. Esther schreef:

  Grinnik. Precies de dingen die Paula opnoemt zijn juist erg creatief en getuigen van een geest die gemakkelijk out of the box denkt. Dat is de kern en het succes van een goedlopende webshop, en het beste wat je kunt doen, is dat blijven bewijzen, en gewoon lekker doorgaan. En stiekem je tong uitsteken, mag ook :D

 50. Nadine schreef:

  Alsof Luna het aan iemand schuldig is om iets nieuws te verzinnen. Creativiteit laat zich niet forceren. En ik vind elke poes en blog weer een nieuw kunstwerkje. Ik wou dat ik een poes had zodat ik een bestelling kon plaatsen. Maar ik helaas een hondje (die trouwens wel heel lief is ;) )

  Dus ga a.u.b. ergens anders de loopse zuurpruim uithangen en laat mensen gewoon in hun waarde i.p.v. achter je pc de internetheld uit te hangen.

 51. Jan Schenk schreef:

  @Paula, elke fabrikant koopt materiaal in, verandert/gebruikt dat en verkoopt het weer. Die muizen mag ze dus alleen niet meer als Ikea muizen verkopen.
  Anders zou ze zelfs geeneens stof kunnen kopen en haar label er aan hangen.

 52. Leonora schreef:

  @paula ..juridisch geen probleem. Ze koopt de muisjes in als ‘halfproduct’.

 53. Gaby schreef:

  Ja hoor Paula, wij slikken hier alles voor zoete koek…wat een onzin. Er zit zoveel venijn in jouw eerste reactie, dat het mij doet geloven dat jij gewoon een persoonlijk issue uit te vechten hebt. Dit heeft niets meer met opbouwende kritiek te maken, maar lijkt op pure aandachttrekkerij. Niets is meer compleet nieuw in deze wereld, alles is in principe al gedaan, kijk maar naar bijvoorbeeld de mode, ik heb nu de jaren 60 al 10x voorbij zien komen in de afgelopen 40 jaar maar toch weer elke keer anders. Luna heeft kennelijk een markt gevonden met haar leuke spullen en gelukkig voor Luna is dat niet de hele wereld, want anders zou ze zich nog kapotnaaien (no pun intended). Het feit alleen al dat Luna gewoon zegt dat die muisjes van de Ikea zijn zegt toch al genoeg over haar intenties? Ikea promoot zelf het veranderen van hun spullen naar eigen creativiteit en inzicht. Maar goed, je hebt eigenlijk naar mijn smaak al veel te veel aandacht gekregen met je voornamelijk negatieve opmerkingen en daar was het je waarschijnlijk ook om te doen.

 54. Swan schreef:

  ‘Ellen – 17 Augustus ’10 – 20:21’ for president.

  Dat haar poes wel een speeltje kan gebruiken. Ik kom echt niet meer bij!

 55. janine schreef:

  en op naar de 100 reacties!!! Topic toppunt!! Ik hou d’r zo van!!!

  Paula blijf aub bij ons? Je bent zo vermakelijk!!

 56. Paula schreef:

  Nee hoor Chantal ik haat jou helemaal niet, ik lees je blog met plezier. En Tess ben ik ook niet. Maar dat je andermans ideeen pikt en zegt dat ze van jou zijn, klopt niet. Net als die magneten en spiegeltjes, je hebt het auteursrecht niet eens daarvan. Dus het is eigenlijk nog diefstal ook.
  Maar het feit dat jij je daar zo boos over maakt zegt waarschijnlijk toch al genoeg (namelijk dat diep van binnen je het misschien ook niet al te origineel vind).
  En de reactie van dat ‘mens’, is helemaal niet negatief, ze spoort je juist aan om iets anders te doen. Luister er naar zou ik zeggen, misschien valt het kwartje dan.

 57. Luna schreef:

  @Paula: Maar! WHO THE FUCK ARE YOU om mij op mijn fouten (ervan uitgaande dat ik fout bezig ben) te attenderen??? En waarom? Dat is wat ik niet begrijp… En ik vraag heel netjes om de discussie hier op maanisch.com te voeren en niet op ploesiepoesie.nl, maar toch vond jij het nodig om daar wéér een zeikreactie te plaatsen! Waarom? Dat zijn dingen die ik me oprecht afvraag! Jij bent blijkbaar op een queeste om mij ‘andere dingen te laten doen’… Je wil dat ik andere dingen verzin! Je wil dat ik helemaal uit m’n bol ga? Woehoe! Gooi je haar los Luna, maak me gek!!! Maar waarom? Wat kan het jou schelen wat ik doe? Wat kan het jou schelen wat voor een producten ik verkoop? Er zijn miljoenen mensen die dagelijks in loondienst werken en elke fucking dag hetzelfde doen… Ga jij hun ook even lastig vallen? Dat ze eens iets anders moeten gaan doen!!! Dat ze eens moeten gaan leven!!!! Dat ze gewoon eens iets fris, iets nieuws moeten verzinnen, maar dat ze vooral niet in Tiel moeten gaan wonen, want in Tiel sla je helemaal lam op creatief vlak!!!!! Vertel jij het ze? Of zal ik het doen?? Ik ben eigen baas, werk als freelance tekstschrijver (ook al jaren bij hetzelfde tijdschrift, kut zeg, misschien is dat ook wel helemaal fout), heb een eigen bedrijf, maak elke dag mensen heel blij met een look-a-like PloesiePoesie en ik verdien genoeg om elke dag lekker te eten en te drinken en m’n huur te kunnen betalen… Ik lig niet in de goot, ik sla geen mensen in elkaar als ik iets te lang moet wachten bij de supermarkt, ik heb geen illegale cannabis-zolder, ik betaal netjes m’n belastingen, ik heb keurig al m’n studies afgerond en ik zuig m’n man af als hij daarom vraagt… Dus nogmaals; WHO THE FUCK ARE YOU om mij te vertellen hoe ik mijn leven moet lijden?

 58. Coco schreef:

  Mensen zijn raar. volgens mij worden ikea producten al jaren en jaren gebruikt om te ‘mishandelen’ en vervolgens door te verkopen. zoek bv maar op eigen geschilderde kinderserviesjes:vaak ook van ikea, jawel. En ze verkopen inderdaad ook niet voor niets die lappen stof… daar zullen ook kussens, tassens, rokken e.d. van gemaakt worden en oh jee: door verkocht worden!
  Vermoed dat ikea dat heus wel weet.

 59. Jaap schreef:

  Ik snap het punt van die vrouw niet echt, waarom ze juist jou heeft gekozen om te zeggen wat het niet mag. Er zijn genoeg mensen die dat ook vintage tekeningen op buttons zetten, of muizen van IKEA modificeren. Paula of hoe zij het ook heet, ga liever kranten bezorgen, of ga het tegen je man die zogenaamd rechten studeert al die frustraties uitspuwen.

  Luna: gewoon doen wat je altijd ook doet :)

 60. Gaby schreef:

  Ik proef hier toch een typisch geval van slachtofferig masochistisch sociopatisch gedrag of liever gezegd ‘kijk mij eens lekker schoppen tegen de mening die de meesten hier kennelijk hebben’. En Paula….wake up call, je reactie komt echt HEULLLLL negatief over, al denk je blijkbaar zelf van niet. Paula is ook een beetje hardleers, want Luna zegt niet dat de muizen van haar zijn. En dan nog, gaat het Paula geen ene moer aan of Paula moet ineens enorm van de juridische afdeling van de Ikea zijn of eigenaar van het concept ‘muis’ en dat is er maar eentje, zoals we weten. En nu maar hopen dat de rechtenstudent gauw van zijn vakantie naar huis komt om Paula de broodnodige aandacht te geven. Zo, dat was wat mij betreft genoeg Paula voor 1 dag. Zullen we Paula anders gewoon zero aandacht meer geven? Daaaaag Paula

 61. Pauline schreef:

  Luna,

  Ik zeg maar zo: beter dat ze van je lullen dan dat ze van je vreten!

 62. Weeb schreef:

  Hahaha, women… Laat je niet gek maken! :-)

 63. Maurice schreef:

  Ik durf te wedden dat AH koffiebonen en C1000 koffiebonen en de allerduurste koffiebonen, gewoon van één plantage komen. Je doet er alleen een ander pak omheen. En zo geldt dit ook voor bronwater, benzine!, electriciteit en zelfs onderbroeken. Je zet er gewoon Jan Smit op en ze zijn 50 euro duurder..HAHAHAHA
  Kabelexploitanten was ik vergeten. En zo kunnen we UREN doorgaan.

  Nu mogen al die zeurmutsen weer.

 64. Sandra schreef:

  Waar mensen zich al niet druk om maken, en dat bedoel ik dan in de breedste zin van het woord. Als we hier al over vallen: de reacties, gemaakte keuzes, SO WHAT.

 65. jaatje schreef:

  zet het er in ieder geval dan wel bij, dat ze van ikea zijn.

 66. Inbox(0) schreef:

  Heel vermakelijk om al die reacties te lezen. En waar gaat het over! Luna, ga zo door meid, tof ben je.

  Inbox(0)

 67. Eddy Kledder schreef:

  Zo gaat dat in Nederland. Als je geld verdient krijg je pissige reacties. Iets met kop boven maaiveld en zo…

 68. René schreef:

  Toch ben ik blij dat er mensen zoals Paula op deze site reageren. Ik hou wel van een beetje vuurwerk.

 69. Paul schreef:

  Luna, je hebt een briljante handelsgeest! Je weet goedkope muizen van de IKEA om te bouwen tot muizen waar een kat opeens wel naar omkijkt (met de muis van de IKEA doen ze namelijk niets).

  En ik vind het geweldig dat je een heel marketingplan dat je volop de discussie aangaat. Al heel wat duizenden mensen hebben deze discussie gelezen. Allemaal reclame. Dus op naar de IKEA voor meer muizen zou ik zeggen.

  P.S. laat je niet zo opfokken door al het commentaar… dat opfokken kun je beter laten doen door je vriend ;-)

 70. M%n schreef:

  Luna zag een IKEA-muis en dacht: “die kan ik nog beter maken”. Persoonlijk vind ik dat heel erg prima. ’t Is dat ik besloten heb voorlopig toch maar geen poes te nemen, of ik had er eentje besteld.

 71. Leila schreef:

  Pfffffffff.. much ado about nothing.

 72. Sofie schreef:

  Hahahaha…..vorige week was ik in IKEA en ik kwam aan de muizen en dacht :” Deze muizen zijn precies dezelfde als die van Luna.”
  Nu weet ik waarom.

 73. Maurice schreef:

  Luun. Vergeet het, maar ook weer niet. Dan gaan vanzelf je tepels jeuken en kom je met een website over kattenvoedsel uit China. Dat al die vrouwen, die niet hun clitoris hebben onthaard (wat al heel pijnlijk is in 2010) spijt van krijgen.

  En hierbij, je kent me van Twit, bied ik je aan om je gratis te helpen. Of je moet me verleiden met een taart..hahahahaha

 74. Jeanique schreef:

  Mag ik alleen nog even zeggen dat ik het ook stom vind dat Paula Chantall haar naam niet eens goed kan schrijven, ik bedoel maar.

 75. Pfioew, normaal ben je hier in een paar minuutjes wel dor de reacties heen… Luna, 1 ding: als je gewoon doet waar jij zin in hebt (en waar je goed in bent) vinden veeeel meer mensen je leuk dan stom. Sterker nog: bijna niemand vind je stom. Waarom je zo opwinden over ene Tess/Paula weetikveel? Zonde van je energie. Ik meen het. Accepteren en loslaten. Dat soort types vinden het heerrrlijk als jij reageeert.

 76. PS: die Paula heeft een veeg nodig. Maar die rechtenstudent van der ligt natuurlijk ergens in een tentje Spaanse deernes aan te duwen. Dat dan weer wel ter verdediging. Van Paula. Dat ze droog staat en Luna niet. Enfin, u begrijpt me wel. Toch?

 77. Sproetepoes schreef:

  Wat een gezeur zeg! Ik had die IKEA muis niet eens herkent als zijnde van IKEA. En het is gewoon erg leuk dat Luna die muis heeft gepimt. En laten we nou niet hier de heilige gaan uithangen. Iedereen doet dit toch? Zelfs Tommy Hilfinger is zo groot geworden. Hij kocht Jeans in en plakte er zijn eigen label op. En het is niet zo dat die muis een design award heeft gewonnen bij IKEA.
  Denk niet dat IKEA er wakker van zal liggen. Dus opstekende vingertjes naar beneden, Paula’s van deze wereld, en ga lekker je poes verwennen!

 78. esther schreef:

  Kattenforums, brrrrrr… ik ga me daar maar nooit vertonen denk ik. Luna, lekker doen wat je leuk vindt en wat goed verkoopt! Ik zeg: briljant. En het is dat m’n kat is weggelopen, anders had ik ook een paar MiOuses bij je besteld…
  Ik heb trouwens ook zo’n reaguurder: Pien. Laatst werd het me te gortig en heb ik haar reactie weggehaald. Met me in duscussie gaan, het met me oneens zijn: heerlijk. Maar dan persoonlijk worden en gaan zeggen dat ik een grote bek heb enzo… bah.
  Lekker laten zaniken al die jaloerse types. Want dat is het: niets anders dan de kift.

 79. Nienke schreef:

  Het zijn vaak de meest niet-creatieve mensen, die met dit soort stalkacties komen: die zowat stikken in hun eigen onvrede wanneer ze zien dat een ander wél creatief is (en een manier vindt om haar spullen aan de man danwel vrouw danwel poes te brengen).
  Net als dat uitgerekend de mensen in je omgeving die geen reet aan schrijfinspiratie opleveren als de dood zijn dat je ooit een verhaal over hen op je log zult plaatsen.

  En daar is die blockknop voor.
  Ik heb hem tot nog toe slechts eenmaal hoeven gebruiken (want naar mijn idee moet iemand het wel bont maken voordat ik naar dergelijke drastische uitbanmogelijkheden grijp). Maar WAT een rust!

  En mócht je er na al deze +80-reacties nog over twijfelen: de kracht van jouw poezen ís dat het “steeds dezelfde vorm” is.

  Weet je, ik denk dat er ook wel mensen te vinden zijn die het niet vinden kunnen dat je haar quotes op jouw log zet, om haar ‘te kakken te zetten’.
  Je kunt niet iedereen te vriend houden. Godzijdank.

 80. Seymour schreef:

  Beter goed gejat, dan slecht gemaakt ;-)

 81. Nienke schreef:

  En als je met 100 van die muisjes bij de kassa aankomt en er gaan nog geen alarmbellen rinkelen… dan zal het wel loslopen met het vermeende-geschonden-copyright-verhaal.

 82. Joyce schreef:

  Maar wat vinden we trouwens van de toestand in het Midden-Oosten? :-)

  Lekker belangrijk dit hele gedoe. Ik bedoel, ik kan het alleen maar zo zien:
  Luna doet het gewoon leuk, goed en is daarnaast volgens mij een hartstikke leuk en opdrecht mens.
  Dat ze 100 fucking IKEA-muisjes opleukt en verkoopt, nou en? Nou fucking en!?
  Als je je daar zo intens druk over kan maken ben je óf jaloers óf heel eenzaam óf heet je (waarschijnlijk levendig verzonnen)derdejaars rechtenstudentjevriendjegeval stiekem Njojrd Nordgen, is hij werkzaam bij de IKEA en was het de bedoeling dat hij met deze muis wereldfaam zou gaan maken (en een eigen carriere tenminste net zo indrukwekkend als het ikea-concept) en zie je hiermee je droom van jetslet op een jacht met een enorme drankjesbrengende negert in duigen vallen.
  Of alle opties natuurlijk.
  En dan kun je wel blijven zeggen dat iedereen hier alles van Luna voor zoete koek slikt, maar het kan wellicht ook zo zijn dat jouw gedachtengang gewoon echt een beetje idioot is.

  Miouse 4 president. Ofzoiets.

 83. Sandra schreef:

  Laat Paula lekker haar mening hebben! Dat is toch niet iets om je druk over te maken :-)

 84. Eveline schreef:

  Ik had het meer Luna gevonden als je het idee van de muisjes had opgepikt en dan zelf muisjes was gaan naaien. Nu heb je een item dat nog gewoon in de winkel verkrijgbaar is ‘geupcycled’ zoals dat dan helemaal hip heet, en loop je het risico dat je klanten de originele versie tegenkomen en daar niet blij mee zijn, en dat IKEA je gaat sue-en. Het lijkt me gewoon een niet zo handige move.

 85. Honne schreef:

  Niks mis mee toch om een saaie muis waar geen kat/poes naar omkijkt op te pimpen tot een geweldig speeltje???
  Snap die heisa er niet zo omheen, Luna heeft gewoon de normale prijs betaald aan Ikea, dus Ikea heeft binnen wat ze binnen willen hebben.
  Luna pimpt ze mooi op en telt haar onkosten daar bij op en nog een heel klein beetje extra om zich zelf van een boterham te kunnen voorzien.

  Mensen die zich daar druk over maken zullen el niet tevreden zijn met hun leven en moeten maar eens gaan nadenken hoe ze zelf gelukkiger worden.

 86. CiNNeR schreef:

  Ik geef toe dat je haar altijd geweldig zit maar erm, kon het niet helpen hetzelfde te denken als Eveline. Ze zijn niet zo uniek als mensen denken, je loopt enig risico dat klanten de muisjes gaan aanraden bij de koffie en een koekje en de buuv zegt ‘hee, die verkopen ze ook bij IKEA’. (En je weet toch hoe veel vrouwen zijn ;)) Belangrijker kan je er fiks problemen mee krijgen, denk ik ook. Juist door de zure, scheldende vrouwen (want opnioeuw, je weet toch hoe veel vrouwen zijn?)

  @Honne: sommige mensen wensen Luna gewoon geen rottige problemen toe.

 87. patchwork schreef:

  Ik denk niet dat Luna er problemen mee krijgt, Ikea lacht zich helemaal dood hierom, al was een 2e labeltje erBIJ innaaien misschien ludieker geweest, in de zin van `sue me!´ Luun, je moet bij ikea commissie gaan vragen over elke verkochte muis,en side-artikelen, voor al deze free publicity! Ik zag vandaag een poster over dat de oude catalogus gerecycled moet worden- nou, jij recyclet zelfs de inhoud daarvan! Wellicht tijd voor ook nog een label ´duurzaam´ erbij? (wat zijn die labels trouwens duur, zeg!Tjee!)
  Dat mensen zo op je nek zitten om je hun visie op te leggen, ach, het is bijna aandoenlijk! (Overigens vind ik de ´platte´reakties ook niet erg crea, nogal inkoppers.)Ik denk dat je met het elke weer weer proberen treffen en vertalen in materialen van de EIGENschappen van elke individuele kat van anderen in een nieuwe ploesie dus juist steeds iets nieuws maakt, ook al is het hetzelfde concept.Je hoeft er niet van te houden om dat te onderkennen. Mensen weten dat er behalve arbeid echte aandacht aan wordt besteed, en hoe druk je dat uit in geldwaarde?
  Maarre trouwens…catnipspray??? Is dat hetzelfde als de valeriaandruppels waar katten helemaal waus van worden? of kokkerel je die ook zelf?

 88. KNAL schreef:

  Paula, is dat niet van die geel-bruine vlekken vla?

 89. els schreef:

  Je zou eens moeten zien, wat mijn jongste zoon met 12 goedkope Ikea-schemerlampjes heeft gedaan! Eén grote verlichte creatie boven z’n eettafel gemaakt! ’n Mooi stukje huisvlijt. Zoiets vinden ze vast leuk bij Ikea, de mensen inspireren met hun spullen.

 90. Leez schreef:

  Aja, als je wat (leuks) doet in deze wereld, en ’t valt op, is er altijd wel iemand die gaat zeiken. Natuurlijk. Lekker belangrijk, zeg ik dan. Het is namelijk nooit goed. Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom wat jij wilt en wat jij voelt. Punt.

 91. Eveline schreef:

  @Els: hartstikke leuk dat je zoon dat doet, maar als hij het meer gaat doen en het gaat verkopen aan zijn vriendjes, en er geld mee gaat verdienen is het toch een ander verhaal.

 92. els schreef:

  @Eveline: Hij kijkt wel uit, zeg! Deze kostte al zoveel moeite, dat het geen bloeiende business zou worden. En zijn geld hoeft ie er, de hemel zij geprezen, niet mee te verdienen, dat doet hij wel op een andere manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *