web analytics

19

LUNA FACES HER DEMONS

Bijna 3 maanden geleden verhuisde ik met een hoofd vol chaos, een volgestouwde vrachtwagen met m’n persoonlijke spullen en m’n bedrijf, een paar tassen vol met ongeopende enveloppen en een uitpuilende digitale mailbox van Amsterdam naar Tiel. Zo! En ga maar eens even lekker daar in Tiel de boel organiseren! Succes! In een strak, wit, totaal opgeruimd designhuis zal ik nooit kunnen wonen, maar er zijn wel grenzen. En die grenzen heb ik het afgelopen jaar ruimschoots overschreden. En nu moet ik wel zo eerlijk en realistisch blijven om te erkennen dat ik m’n hele leven al een rotzooimaker ben geweest en dat mijn ongeordendheid niet iets is van de laatste paar jaar. Want hoeveel stukjes heb ik al wel niet geschreven over de totale chaos die mij altijd omringde? En dat ik uiteindelijk wel altijd heel druk bezig was om orde in de chaos te scheppen, maar dat ik nooit op een punt kwam waarbij er daadwerkelijk orde was geschept? Maar, en Heer sta mij bij; ik geloof dat dat punt nu eindelijk echt in zicht is! Want, en het heeft wat stress- en jankmomentjes opgeleverd, ik ben momenteel totally up to date met mijn persoonlijke administratie. Alles keurig in mapjes, alle rekeningen zijn betaald, ik ben voor alles verzekerd, dus niemand maakt mij iets! En ook mijn zakelijke administratie, bonnetjes, facturen, alles is gearchiveerd en georganiseerd en alle belastingformulieren zijn ingevuld. En gaf dat rust? Hell Yeah! En er zijn momenten geweest, zo ongeveer elke dag en elk uur, dat ik heb gedacht; ik gooi gewoon die hele zakelijke mailbox weg. Alles weg. Nooit meer aan denken. Gewoon helemaal opnieuw beginnen. Maar iemand heeft de moeite genomen om mij te mailen en al zijn sommigen dat waarschijnlijk na een jaar allang weer vergeten, het is wel zo netjes, zakelijk, volwassen en the right thing to do om iedereen keurig terug te mailen. Dus ik stuur al een paar dagen mailtjes met een strekking als: ‘Sorry voor mijn late reactie, ik had nogal een rotjaar, dankjewel voor je complimenten en je vriendin is vast allang jarig geweest, dus ik denk niet dat je nog een PloesiePoesie wil, maar ik wil je toch terugmailen en je een heel gelukkig 2010 wensen! Dag!’ Het is zwaar confronterend, het is kut en het kost heel veel energie, maar ik doe het wel. Ik doe het! Ik doe het! Nu nog even m’n 1000 pennen en stiften per kleur in bakjes zetten, m’n voorraadkast op houdbaarheidsdatum, m’n 20 verhuisdozen vol stof op kleur sorteren en m’n boekenkast op alfabet en dan denk ik dat ik er wel tegenaan kan dit jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. blue schreef:

  wow, goed bezig jij!

 2. Paul schreef:

  Dan kun je je daarna gewoon verhuren om bij andere mensen orde op zaken te stellen. Zo te horen heb je genoeg ervaring.

 3. Maris schreef:

  Nou ehm, mij had je anders snel terug gemaild hoor :-)

 4. Luna schreef:

  @Maris: Nou, dan ben jij een van de weinigen geweest :-)

 5. Yoast schreef:

  Go Luna!
  Ik kom er zelf steeds meer achter dat ik waarschijnlijk – net als m’n oudste dochter – gewoon add heb… Dus die chaos gaat nooit meer weg, maar ik moet er gewoon maar mee om leren gaan…

 6. charlot schreef:

  ik vind jou vet stoer en vooral ZEN. en dat zobnder ashram.. hihi! kus uit nepal, op weg naar thailand. xx charlot

 7. Brooklyn schreef:

  Wat Charlot zegt. Alleen dan niet vanuit Nepal! :-)

 8. Marie-Anne schreef:

  Bravo, mij lukt dit niet, elke dag goede voornemens die spijtig genoeg door de realiteit worden achterhaald, dus …. wat is je geheim, dan kan ik 2010 misschien toch nog in minder chaos beginnen ,

  groetjes Marie-Anne

 9. koen schreef:

  dat tikkeltje drang naar zelfdestructie … is dat nu onder controle, of helemaal weg ?

  succes in elk geval.

 10. Luna schreef:

  @koen: Hahaha, nou, dat is onder controle hoor… en als je iets onder controle hebt, dan is het eigenlijk ook weg, toch? :-)

 11. Swampy schreef:

  WELL DONE YOU!! Wolf en ik komen echt snel nog eens naar Tiel……….maar ik ben aan het testen of ik weer durf te werken……….ben zelfs een paar dagen naar kantoor geweest……….mail je snel met data om langs te komen! Swampy x

 12. Doinja schreef:

  WAUW…!! Ik kan er niets anders van maken..

 13. Petra schreef:

  Nesteldrang? misschien toch zwanger?

 14. koen schreef:

  @luna, lol dat je t zo ook herkend ! … ik denk dat t bij mij na 20 jaar terug is, maar t kan ook gewoon mijn midlife zijn :D
  geniet maar ! groet k

 15. Femke schreef:

  Super! Geweldig!

 16. Yvonne schreef:

  Helemaal top om te lezen :-)

 17. Marijn schreef:

  Voor mijn verjaardag was je op tijd met de ploesiepoesie van Grietje! Whiehooeeee, ik heb een ploesiepoesieeeee!! En mijn vriend me maar meeslepen naar allerlei winkels waar ik zogenaamd cadeaus moest uitkiezen terwijl jij temidden van al je chaos onze dikke Griet zat na te maken :-)
  En nou ben ik zelf ook nogal nalatig en chaotisch enzo, dus ik heb je nog steeds geen foto voor ’they kept in touch’ gestuurd.. Ook omdat Grietje niet zo fotogeniek doet de laatste tijd, het is meer een lente-kat. Anyway, die foto komt nog wel.
  Dankjewel Luna!

 18. M%n schreef:

  Betreft die administratie ben ik toch errug jaloers *kijkt eens rond in bureautje*…

 19. Novy schreef:

  Cool. Het is je enorm gegund!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *