web analytics

97

LUNA EN KONINGINNENACHT 2002

Tijdens Koninginnenacht 2002 ontmoette ik 3 Marokkanen. Het was niet mijn bedoeling om uit te gaan die nacht, maar om een uur of 23.00 realiseerde ik me dat ik nog geen xtc-pillen had voor de volgende dag. Ik besloot om eventjes richting stad te lopen, daar naar onze betrouwbare Marokkaanse dealer K. (“Niet goed, geld terug!”) te bellen, pillen te kopen en weer terug naar huis te wandelen. Mijn ontmoeting met K. was zeer prettig. Hij zei dat hij me lang niet gezien had en hij vroeg hoe het met me ging. Hij vroeg of ik lekker ging stappen, ik gaf hem het geld en hij gaf mij de pillen. Zeer professionele kerel. Het was druk op straat. Veel jongeren met blikjes bier in hun hand. Hard schreeuwend, lallend en zwalkend. Ik wilde snel naar huis en liep vanaf het Koningsplein de Singel op. Langs de bloemenmarkt. Een groepje Marokkaanse jongens liep op mij af en voordat ik besefte wat er gebeurde stond een Marokkaan van een jaar of 20 tegen mijn been op te rijden met een flesje bier in z’n rechterhand en mijn kont in zijn linkerhand. In nog geen seconde sloeg ik op z’n schouder en schreeuwde dat-ie met z’n gore poten van me af moest blijven. “Klootzak”, dat riep ik er ook nog achter aan. Maar hij was al weer weggelopen. Naar z’n vrienden. Hij keek nog even om met een doelloze blik in z’n ogen en een grote glimlach op z’n gezicht. Woest was ik. Ziedend. Laaiend. Het gore lef. Het gore, gore lef. Dit incident mag ik niet generaliseren naar álle Marokkanen, maar ik vind het wel frappant dat bij ál mijn ervaringen met ‘ongewenste intimiteiten’ of ‘agressie’ 1 of meerdere Marokkanen betrokken waren. Vloekend en tierend liep ik om 0.30 richting Vijzelstraat om daar in de taxi te stappen bij een keurige Marokkaanse meneer. Hij heeft me veilig thuis gebracht.

Dit vind je misschien ook leuk...

97 reacties

 1. mixologist schreef:

  Pim Fortuyn stemmen!

  Die doet er tenminste wat aan!

  … en in amsterdam zouden geen pim stemmers zijn? ;-)

 2. Bob schreef:

  Godverdomme nou is het genoeg. Ik ga stemmen op de lange kale man.

  Mijn browser crashte op je site vandaar dat ik niet als eerste reageer. Jammer.

  Bob

 3. Suffie schreef:

  Een hele mooie, niet-generaliserende, maar wel helaas hele realistische beschrijving…

 4. Da Bunny schreef:

  Kweet het niet hoor..
  Vind t nogal een gecompliceerde zaak met Marokkanen.

  Ik moet ze ook niet allemaal, maar das geen reden voor mij om op meneer Fortuyn te stemmen..
  Ben wel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren van de dingen die hij zich allemaal voorneemt…

 5. mixologist schreef:

  Pim fortuyn zegt tenminste niet dat we begrip voor deze marokkanen moeten hebben omdat “…ze het zo zwaar hebben met hun migranten bestaan…” zoals rosenmoller, melkert en menig sociaal politicus ons wil laten geloven.

 6. joke schreef:

  Je hebt om twee redenen geluk gehad:
  1. Als je bij de handelaar meteen je pretpilletje had genomen had je het misschien lekker gevonden.
  2. Als het een van Roel’s Noordafrikaanse zakenpartners was geweest had hij je kont niet in zijn linkerhand gehad, maar zijn linkerhand in je kont!http://www.roelenroel.nl

 7. jd schreef:

  moet je die pilletjes maar niet kopen, dat die dealer marokaan is heb je duidelijk minder moeite mee.

  ’t is altijd hetzelfde met jullie, zeiken om iets wat je niet aan staat, maar vervolgens is het geen probleem als turken/marrokanen op de vuilniswagen werken (of andere kutklusjes) want dat werk is te min voor hollanders, dan liever een uitkering.

  Ik ben geen marokkaan, maar een hollands jongen met een surinaamse vader en door al die vooroordelen/generalisaties voel ik me wel flink gediscrimineerd.

 8. Bassie schreef:

  Place, Time, Oppertunity and a Nice Ass…..overigens….de hond van onze overburen (een onvervalst Noord-Afrikaans keeshondje ook wel bekend als een genitaliënlikkertje) heeft dezelfde gewoonte met die uitzondering dat hij zijn natte neus i.p.v. poot overal insteekt…

 9. Wybo schreef:

  .. Je mag niet generaliseren, maar het is inderdaad frappant.. Het zijn ook niet de ‘oudere’, maar degene in de leeftijd van 10 – 25… en dan ook niet allemaal..
  Het is gewoon erg jammer dat er een grote groep is die het voor de anderen “verpest”.

 10. Aliëtte schreef:

  jd heeft een punt…

 11. mixologist schreef:

  Beste Jd, ik vind het ook kut voor je maar dat is des te meer reden om dit soort tuig aan te pakken en op te voeden ! zodat niemand meer “last” of vooroordelen over dit soort mensen kan hebben. Dan kan jij ook weer rustig op straat want het zijn niet alleen autochtonen die last hebben van sommige marokkanen maar iedereen heeft er last van.

 12. willem schreef:

  Je ‘mag’ het niet zeggen dat het rete vervelend is dat als je even de verkeerde kant opkijkt een lefgozer uit zo’n groep lekker op je been gaat lopen rijen…dan ben je racist. En dus houdt iedereen zijn bek en stemt inderdaad op die iet wat kale man.

  Waarom kan menig groep immigranten zich perfect aanpassen, en deze groep niet? Wel eens last gehad van groep hangende chinezen? ik ook niet…

  jammer.

 13. Luna schreef:

  Ben het totaal niet met jd eens… ‘Moet je die pilletjes maar niet kopen, dat die dealer Marokkaan is heb je minder moeite mee.’ Nee, met een Marokkaan die pillen verkoopt heb ik geen moeite, ook niet met een Nederlander die pillen verkoopt. Ik heb ook geen moeite met een Marokkaan in de politiek, een Marokkaanse advocaat, een Marokkaanse taxichauffeur of een Marokkaanse groenteboer… Ik heb helemaal geen moeite met Marokkanen, buitenlanders, wie dan ook in wat voor een kleur… Iedereen gelijk, maar ze moeten wel van me afblijven… Ik vind het alleen zeer opvallend dat al mijn negatieve ervaringen op straat, ervaringen waarin ik me onveilig voelde, te maken hebben met Marokkaanse jongeren. En ja, dat is ‘zeiken op iets wat me niet aanstaat’.

 14. joke schreef:

  Een bekend sociaal-democratisch politicus, tevens hoofdstedelijk huisarts noemde deze landgenoten onlangs ‘KUTMAROKKANEN’….een wijs man, deze Oudkerk (bijgenaamd ‘de populist’)

 15. linda schreef:

  Ik geef toe waarneer ik pist en woedend thuis kom, omdat ik erug vreemde ‘fantasieën’ naar m’n hoofd kreeg of iemand z’n hande legde waar ze toch echt niet hoorden of iemand veeeeels te dicht bij stond ’t met regelmaat een Marokkaanse jongen is, maar daarnaast zitten d’r vaak genoeg van die rijke balletjes bij, van die zelf in genomen blonde jongetjes met rijke papa’s, van die jongentjes die net als die Marokkaantjes het idee hebben dat ze alles maar kunnen doen en maken wat ze willen. Het zijn niet alleen jongetjes maar ze komen (zo wel Marokkaans als bloed zuiver VVD stemmend Nederlands) wel’s ver boven de 30. Ik heb niet echt het idee dat ons lieve kalle domme alles maar roepende zonder enig benul te hebben van wat ie nou zegt pimmetje die blonde zelf in genomen gozertjes met hun papa het land uit gooit. Zo wie zo heb ik niet echt ’t idee dat pimmetje ook maar iets aan die mentaliteit kan veranderen zo wie zo heb ik ’t idee dat een rechtse coalitie geen f*ck oplost. Zo wie zo vraag ik mij af waarom mensen in g*dsn**m op pim zouden gaan stemmen hij lult veel maar zegt nix … neej geef mij maar een Marijnissen of een Rosenmoller. En uhmmm Luna idd gewoon lekker grote bek geven, volgende keer ook maar voorzorgen dat ze nooit meer na zaten kunnen krijgen : ) Marokkaans of oer en oer Hollands ze moete gewoon met hun pote van je af blijven!!

 16. Vanzo schreef:

  Kontkrabbend saai ?

 17. Rick schreef:

  De overgrote meerderheid van overlast in Amsterdam wordt veroorzaakt door Marokkaanse jongens (heel soms Antilliaanse). Ook in bedreigende situaties die ik heb meegemaakt spelen Marokkanen meestal de hoofdrol.

  Ik hoorde een leuke verklaring hiervoor. Het schijnt namelijk dat de Marokkanen die wij in Nederland geimporteerd hebben ook in hun eigen land een slechte reputatie hebben. Ze komen uit een bepaald gebergte (weet de naam niet meer) en staan in eigen land bekend als achterlijk, dom en lui.

  Dit is echter geen reden om op Pim Fortuyn te stemmen! Hij verscherpt alleen de tegenstellingen en doet niets aan oplossingen. Linkse partijen (PvdA, GL, SP, CU) doen dat wel. Dus wil je weer veilig over straat kunnen, stem dan links.

 18. Jan schreef:

  Jammer dat het slechte over buitenlanders wordt vertekend door enkele nare Marokkanen. Maar het gaat wel vaak om die Marokkanen die geen normen en waarden hebben meegekregen van hun ouders. Berovingen en geweld op de treinstations Sloterdijk en C. Lelylaan komen ook mij de strot uit. Ook het lastig vallen van strandgasten op de Schiphollijn heeft bij velen Nederlanders woede opgedaan tegen deze Marokkaanse jeugd.
  Ik ben voor hard aanpakken van deze groep Marokkanen en stem deze keer op Pim Fortuyn. Is het maar om de Nederlandse politiek wakker te schudden.

  Jan

 19. Kris schreef:

  Arg….
  jan, als je een antistem uit wilt brengen doe dat dan alsjeblieft niet op Fortuijn! Hoe denk je dat Le Penn aan zoveel stemmen heeft kunnen komen? Omdat hij zulke enerverende ideeen heeft? Nee dus.
  Hetzelfde geldt voor Fortuijn, hij trekt stemmen uit onvrede, en dat laten we nog gebeuren ook!
  Als je een antistem uit wilt brengen, doe me een plezier: vul het blanco hokje in…

 20. Dennis schreef:

  Het is inderdaad triest dat deze situaties niet alleen bij Luna maar in het hele land veel voorkomen! En als we ons hoofd niet in het zand steken moeten we bekennen dat het vaak gaat om allochtone jeugd; dit zijn vaak jongeren met een leer-achterstand en andere problemen zoals de tegenstellingen tussen “thuis” en de wat de NL maatschappij hen leerd. Ook autochtone jongeren met verglijkbare situaties gedragen zich zo. ( alleen is die groep aanzienlijk kleiner dus vallen die niet zo op )

  Maar Luna gaat wel van het ergste uit. Deze Marrokkaan kan een gewone nette jongen zijn die na teveel drank impulsief jouw bil wilde voelen. Gebeurt in elke kroeg, in elk weekend en bij vele jong-volwassenen. ( is geen excuus voor zijn gedrag maar zet het wel in een ander perspectief )

  Waar ik hier wel van schrik is de conlclusie die hier gevormd wordt: Marrokkaanse jongeren = probleem / P. Fortyun = oplossing. Mensen denk eens lochisch na; gaat Fortuyn 10% van onze bevolking over de grens zetten?! Dacht het niet! Kijk bij het kiezen niet alleen naar ons migratie probleem maar naar de agendapunten van de lijsttrekkers!! En met name hun oplossingen voor deze vraagstukken. Wat al eerder hier gezegd was in een reactie: Fortuyn heeft eigenlijk alleen maar de problemem opgesomd en niet al zijn motieven en oplossingen kenbaar gemaakt zoals hij dat in zijn boek doet. ( en ik denk dat zelfs daar dat hij niet al zijn gedachtes op papier heeft gezet )

  Kies dus verstandig want het bewind dat gekozen wordt is niet voor 2 weken maar 4 jaar! En nog belangrijker; als we gaan denken van hadden we het maar niet gedaan, het wordt niet meer terug gedraaid! Zorg ervoor dat je je goed kunt vinden in de partij die je kiest en dat je je keuze maakt voor het stemhokje en niet er in.

  Luna, bedankt.

 21. Dude schreef:

  Grappig, als ik dit allemaal lees het lijkt wel of Fortuyn het nooit heeft over andere zaken dan de overlast van marrokanen. Dat is volgens mij niet zo. En ja, hij indentificeert de problemen, terwijl de nu zittende partijen zichzelf op de borst kloppen. Als dat allemaal zo goed was, waarom krijgt ie nu dan 26 zetels in de polls?

  Overigens stem ik niet op em, maar ik kan me wel vinden in veel van zijn ideeen. Hm. Ik zweef nog…

 22. Chantal schreef:

  Dennis zegt dat Luna van het ergste uitgaat. Maar Luna gaf afgelopen incident als voorbeeld voor vele andere incidenten. Dennis woont zeker niet in Amsterdam? Het is gewoon een feit dat het een probleem is in Amsterdam (elders weet ik niet). Ik was altijd heel ruimdenkend en tolerant totdat ik terugkeerde naar mijn geboortestad (Amsterdam dus) en hier aardig wat nare ervaringen (beroofd op straat, inbraak in huis, etc.) heb opgedaan met marokanen. En problemen thuis of niet, een leerachterstand? Hoe dan ook is never nooit niet een excuus om met je gore poten aan iemand anders te zitten of iemands anders zijn spullen af te nemen. Zo, ik ben boos!
  En veilig over straat kunnen Rick, stem dan links? Heb ik jaren gedaan, maar ik voel me niet meer veilig, want er wordt gewoon te weinig gedaan. Ik weet de oplossing niet, maar het huidige kabinet kennelijk ook niet.

 23. miss bitch schreef:

  Het feit dat mijn moeder die in Osdorp woont, ’s avonds niet meer over straat gaat omdat ze allerlei gore voorstellen over zich heen krijgt en bang is dat haar schamele uitkerinkje uit haar tas wordt geraust, zegt voor mij al genoeg. Ik stem niet op The Bold omdat ik het niet met zijn wao-plannen eens ben, maar Leefbaar Nederland heeft er hier toch echt een voorstander bij. Ze moeten inderdaad met hun poten van je afblijven, zijn ze nou helemaal besodemieterd!

 24. Linda schreef:

  Idd Rick en Dennis!! Ik vin het vreemd dat de meeste van jullie hier Pim stemme als een oplossing zien voor de problemen. Zo als ik al eerder had gezegd hij lult wel veel maar zegt nix. ’t Is een mentaliteit die veranderd moet worden, en neej dat wordt niet gedaan in 8 jaar daar gaan jaren over heen, jammer genoeg Het is niet de oplossing om ze dan maar ’t land uit te kicken, want het zijn niet alleen Marokkaantjes, al hoewel ik toe geef dat ze ’t ook vaak genoeg wel zijn, ze zijn ’t niet altijd. En iedereen waarvan hun kop of gedrag ons niet aan staat kunne we niet zomaar het land uit gooien. Linkse partijen komen wel met oplossingen maar dat zijn planne waar je waarschijnlijk pas op langer termijn zal merken dat ze werken één groot verschil hier met de planne van Pim deze zijn reëel, deze planne zullen voor verandering zorgen alleen niet binne een paar weken. Stem iets van SP, Groen Links of D66 wil je je stem niet verloren laten gaan aan een kaal maatpak die dalijk genegeerd en gecensureerd wordt, en waarneer we luisteren alleen maar HELE domme dingen zegt.

  O ja ’t is niet alleen in Amsterdam Den Haag is volgens mij net zo gezellig.

 25. slappezever schreef:

  Ik heb in mijn hele leven drie keer problemen op straat gehad. van de drie keren werd er 2 keer een mes getrokken. 1 keer daarvan heb ik een mes op mijn keel gehad. Allemaal zonder aanleiding, gewoon om te kloten. stoer doen onder elkaar. Alle drie de keren waren het kanker-marokkanen. ja kanker-marokkanen. stigmatiserend? nee, realiteit.

 26. D.W. schreef:

  Marokkanen zijn een pest.

 27. Wim schreef:

  In Utrecht is het ook niet anders.
  Toevallig 2 weken geleden bedreigd en geslagen door een groep marokkanen. Hek er omheen en bom erop.

 28. Xember schreef:

  Hallo Luna en anderen,

  Wat ontzettend rot wat je is overkomen. Ik vind dat niemand het recht heeft om je zo te behandelen.

  Ik vroeg me af of je had geschreven een Fries of een Nederlander als het om een Fries was gegaan? Zoals hier boven ook staat is het helaas een kleine groep die het voor de grotere verpest en veel mensen sluiten gelijk de ogen en spreekt over “de marokanen zijn slecht” dat is erg spijtig maar misschien wel begrijpelijk. Ik denk dat de overheid eens goed moet gaan nadenken over een integratiebeleid dat wel werkt, want zo gaat het fout. Sterker nog het is gewoon associaal hoe we nu mensen opvangen.. binnen laten en je redt je maar.. dat kan niet.

  xember

 29. xember schreef:

  We moeten wel mensen opvangen, maar wel goed!

 30. klaverhand schreef:

  Zolang hun religie hun wijsmaakt dat alle niet-moslim-vrouwen hoeren zijn, zal er niets aan de mentaliteit van die eikels veranderen.

  Dat respect van twee kanten moet komen, kun je inderdaad moeilijk uitleggen als het mes op je keel staat.

  Dan maar geen keel.

 31. dude schreef:

  Weet je 100% zeker dat het niet ’n Algerijn was?

  Nou dan!

 32. Chrestomanci schreef:

  Hoi Luna,

  Ik ken het dubbele gevoel. Ik ben vorig jaar door 7 Marokanen in elkaar geslagen. Zoals je weet is dat meer dan een jaar terug gebeurd en heb ik er nog last van. Maar aan de andere kant. 1 van mijn beste vrienden is een Marokaan.

  Het was het duidelijkst toen die PvdA-er is Amsterdam (ben z’n naam even kwijt) Kut-Marokanen zei. Het is heel generaliserend. Die jongens die je lastig vielen, die mij in elkaar rammen, die zakkenrollen, die agressie veroorzaken etc. Die jongens verpesten het voor een hele grote groep leuke fijne mensen van Marokaanse afkomst.

  Ik vond het wederom moeilijk dit te lezen. Het brengt nog steeds heftige emoties bij me los. Maar dat is nog steeds geen reden om voor de populist Pim Fortuyn te stemmen. Hij kan wel zo verongelijkt doen als de vergelijking tussen hem en Jean Marie Le Pen en Hans Janmaat wordt getrokken. Maar de vergelijking gaat wel op. Voor een heel groot deel.

  Groetjes,

  Patrick.

 33. miss bitch schreef:

  Kleine groep? Volgens mij is de groep die NIET dit soort dingen doet klein, maar niet de groep die het verpest, die wordt alleen maar groter. Ik noem de City, waar je niet meer normaal naar de film kan. Ik noem het August Allebeplein waar het 1 groot zooitje was. Ik noem Osdorp, Geuzenveld en Slotermeer. Ik zeg het eerdergenoemde Sloterdijk, Lelylaan en de Schiphollijn. Het feit dat er naar mijn zus wordt gespuugd en gesist als ze haar hond aan het uitlaten is (in Osdorp). Hoe kan je nu nog zeggen dat het maar een kleine groep is!?

 34. Rini Rommers schreef:

  vooropgesteld, helaas, dit is de eerste keer dat ik je site bezoek, jammer want het is een vette site en hij gaat meteen op mun bookmark.

  Ook wil ik mijn mening toevoegen op bovenstaande, ik begrijp je frustraties en zonder te generaliseren moe’k je gelijk geven wat die marrokaanse jongeren betreft, tjah in een groep voel je je altijd sterker toch???

 35. dRE schreef:

  Ouwe Lubbers heeft ooit voorgesteld om werkkampen in te stellen voor lastige jongeren. Toendertijd werd dat voorstel met gehoon ontvangen. Misschien is de tijd nu wel rijp voor dat soort strafinrichtingen. En niet alleen voor Marokkanen, maar voor iedere jongere die geen normen en waarden besef (meer) heeft.

  Afgelopen Koninginnenacht fietste ik over de Prinsengracht en je wil niet weten wat voor figuren zich ophouden op alle trapjes en zijstraten. Stuur daar een peloton mariniers op af en dump ze in zo’n werkkamp. Is een negatief geladen woord, maar Oudkerk kan vast een positievere verzinnen.

  Zweep erover. Geen resultaat? Jammer, 1e boot terug naar Marokko.

  En oja, Fortuin is geen oplossing.

 36. Dude schreef:

  Ehm. Er zijn nu ineens 2 dudes, da’s wat verwarrend.


  dude schrijft op donderdag 02 mei 2002 11:20 …
  (—.adsl.xs4all.nl)

  Weet je 100% zeker dat het niet ’n Algerijn was?

  Nou dan!

  was ik niet.

 37. tijger schreef:

  mensen hebben het hier over een onveilig gevoel in Amsterdam, tijgertje kent dat niet. ja, soms krijgt ze opmerkingen naar haar hoofd geslingerd, altijd blanke mannen bijna altijd tussen de 30 en 40 jaar. vervelend is dat.
  tijgertje is opgegroeid in Leiden, waar ze een tijdje in een achterbuurt woonde, altijd waren het de blanke buurtjongeren waar ze last van had… en als ze uit ging, dan waren het de blanke VVD studenten…
  zelden heeft tijgertje last gehad van buitenlanders.
  dat tijgertje zelf geen slechte ervaringen heeft met buitenlanders, betekent niet dat ze het probleem niet onderkent, maar ze wil wel even duidelijk maken dat het niet alleen de buitenlanders zijn.

  en alsjeblieft mensen, stem niet op Pimmetje, zoals Kris zegt, als je een tegen-stem wilt uitbrengen, kies dan voor het blanco hokje, of stem op een linkse partij.

  pootje

 38. Jaco schreef:

  Het is mij niet duidelijk welke oplossing Fortuyn biedt voor de overlast door Marokkanen. Wat mij betreft haalt hij niettemin een flink aantal zetels, zodat dit onderwerp in ieder geval op de agenda komt en blijft. Tot het moment dat het hopelijk op acceptabele wijze wordt opgelost. Daarna kan Fortuyn wat mij betreft weer vertrekken of hij moet nog kans zien softdrugs te legaliseren.

  De regerende partijen hebben het Marokkaanse probleem in ieder geval laten liggen. Nu komen die ineens wel met harde taal inclusief de verhalen hoe slecht Fortuyn wel niet is. Als ze worden herkozen raken ze waarschijnlijk weer vier jaar in winterslaap en horen we ze alleen over -ver van bed- kwesties zoals de EU en Srebenica.

  Ik denk trouwens niet dat ik uiteindelijk op Fortuyn stem, maar overweeg Leefbaar Nederland of de SP.

 39. Trinity schreef:

  Heb Koninginnenacht op de Eerste Hulp gewerkt, waar de populatie voor het overgrote deel uit allochtonen bestaat. Ik kan erg invoelen met Luna, want ook ik heb regelmatig last van die jongens tussen de 15 en 25 jaar die denken dat het doodnormaal is rotzooi te trappen, de boel kort en klein te slaan en iedereen uit te schelden. Aangesproken worden met ‘blonde kankerhoer’ is voor mij al tamelijk normaal geworden.

  Maar er is ook een andere kant zoals die jongen (Marokaan, 20 jaar en 1.65 meter), die op straat iemand (een Nederlander) om een vuurtje vraagt en vervolgens zonder pardon op z’n bek geslagen wordt en met een gebroken neus en een gekrenkt hart bij mij op de EH komt. Een jongen die als hij ’s morgens naar het politiebureau gaat, na een half uur nog even terug komt om me expliciet te bedanken voor mijn hulp. En wat dan helemaal erg is…. ik ben dan nog verbaasd ook!!! Maar ik word er wel weer eens héél blij van.

 40. slappezever schreef:

  5 training? 5 minuten bedoel ik.

 41. miss bitch schreef:

  Slappezever, zo slap zever je helemaal niet…….

 42. JW schreef:

  Twee woorden: respect voor …

  Maar dat is een kwestie van mentaliteit.

 43. Rick schreef:

  Ben het erg eens met dRE. Die strafkampen zijn een goed idee. Sterker nog, er is al een experiment gaande. Het schijnt erg goed te werken.

  Niet van dat softe hulpverlenersgedoe waar elke Marokkaan om lacht. Naar verloop van tijd weten ze precies wat ze moeten zeggen om een goede aantekening van de psycholoog te krijgen.

  Dat experiment kent een keiharde ‘militaire’ training. Zelfde kleding, elke ochtend zware lichamelijke inspanning, elke middag een beroepsopleiding. En ondertussen worden alle fasen van de opvoeding overgedaan (toch nog iets softs). Waar andere hulpverleningsprojecten een recidieve heeft van 50%, valt bij dit experiment slechts 10% terug.

  En dit is een links idee! Als we Pims kant opgaan dan krijgen we hooguit meer matpartijen tussen ME en Marokkanen. Leuk om naar te kijken, maar niet echt een oplossing.

 44. KJ schreef:

  Beste Lunadianen,

  Ik krijg een goed gevoel als ik lees dat veel mensen de problematiek, die Luna (helaas)heeft ervaren, op een zorgvuldige wijze proberen te begrijpen en op te lossen. Voor al die mensen een gedichtje.

  Daar waar de nuance gaat
  komt de waarheid in beeld.
  (KJ)

  En voor de enkeling die wegvlucht in Jip en Janneke taal heb ik geen woorden….

 45. sera schreef:

  Pim Fortuyn is een homo, dat zegt al genoeg, net zoals het al genoeg zegt dat luna ongevraagd betast wordt, dat zegt ook al genoeg, je hoeft eigenlijk niet eens te vermelden dat het een kutmarokaan was, dat spreekt toch ook voor zich?

  Maak het verschil…

 46. Dennis schreef:

  Hahahahha, nee ik woon inderdaad niet in Amsterdam maar in Tilburg. ik moet eerlijk bekennen dat wanneer ik in Amsterdam uitga ik op straat me niet op me gemak voel. Maar wie is dat wel als er 16 paar ogen je ineens stilzwijgend volgen en daarna in een voor mij onvertaanbare taal al wijzend beginnen te praten. Ook in Tilburg komt dit voor maar op een veel kleinere schaal. Het voordeel daaarvan is dat deze allochtone herrieschuppers altijd in de minderheid zijn! En als het me dan toch overkomt is mijn eerste gedachte ook van: 1 grote boot, iedereen erop en een flinke duw de zee in! Maar ik ken ook ( een paar ) Marrokkanen waar ik wel goed mee op kan schieten!

  Maar ik reageerde niet om te zeggen dat het allemaal wel meevalt; verre van dat! Ik wilde duidelijk maken dat Meneer Fortyun veel meer in onze samenleving wil veranderen waar je misschien helemaal niet mee-eens bent. Behalve de bekende WAO, Zorg en onderwijs ” oplossingen” die nu wel bekend zijn van hem. Zijn het die 200 andere dingen die hij graag anders ziet waar ik fel tegen ben!!

  Vooral wanneer je van zo’n Moslim “leider” hoord dat hij de jongeren verteld dat zij beter zijn dan hun soortgenoten die geen Moslim zijn; ben je al snel geneigd te stemmem voor iemand die zegt daar snel iets aan te doen. Ik wilde dus alleen waarschuwen dat je niet iemand gaat kiezen waarbij je het maar op 1 puntje met hem eens bent.

  Een tweede punt is de Moslim ouders. Als je Moslim ouders hoord zeggen dat de NL maatschappij te soft is voor hun kroost en daardoor onhandelbaar worden; dan vind ik het “straf” kamp idee nog niet zo’n verkeerde oplossing.

  Ik wil nog wel verder gaan en een: gedragen of eruit beleid invoeren. Niet alleen voor Marrokkanen maar voor alle immigranten! Zal ook nu weer ongetwijfeld felle reacties oproepen maar ik vind miskwallen van eigen grond al niet om uit te staan maar om het “huis” waar je te gast bent te vergallen gaat dus echt te ver. Overigens zecht zo’n beleid niet alle allochtone eruit maar alleen die problemen veroorzaken.

  Luna, ik heb niet gezegd dat het wel meeviel met wat jouw overkomen is maar toen ik schreef van: gaat van het ergste uit. Wilde ik het alleen zo’n soort situatie ook van een andere kant laten zien.

  Greetz, Dennis

 47. Bob schreef:

  KJ,

  Ik geloof dat ik begrijp wat je bedoelt met je gedicht.

  Ik heb geprobeerd met een stukje ironie (slechts tweede post in deze thread wegens technische problemen) deze hele discussie de wind uit de zeilen te halen.

  Misschien was jouw gedicht als het eerder was gepost een betere manier geweest.

  Ik weet nu zeker dat ik PF niet zo graag mag. Ik zie noodzaak om mensen in bescherming te nemen in situaties waar ik dat vanuit mij zelf helemaal niet graag zou doen. Zo doende ben ik lid geworden van de Linkse Kerk (grappig genoeg een van de kreten van de prof waar ik wel wat inzie).

  Bob

 48. 10e schreef:

  mixologist, met mensen als jij heb IK moeite… ongelofelijk wat een generaliserend gelul kraam jij uit.. bah… en dan ook nog zeggen dat PF stemmen al jouw problemen zal oplossen… doe niet zo dom

 49. P.Fortuyn schreef:

  Kom lieve schaapjes volg mij.

 50. Suffie schreef:

  Suffie mengt zich maar niet in de discussie…. Suffie heeft hier scripties over volgeschreven…

 51. Vanzo schreef:

  Suffie slim !

 52. . schreef:

  Suffie koket !

 53. Yuri schreef:

  Effe een reactie van een 100%geintegreerde allochtoon die al zijn NL-leven VVD stemt. Pim is leuk maar pas op – er zijn nog 25 zetels van LPF, bezet door mensen die geen Pim zijn. Ben vrij – stem VVD!

 54. Harlin schreef:

  Strafkampen my ass, geen enkel nut zonder dwang, er zijn wat experimenten geweest maar door de slappe houding van de geitewolle sokken begeleiders zijn de ‘boefjes’ niet komen opdagen of stopten omdat ze het niet konden volhouden.

  Toch vreemd dat de PvdA niet is ingegaan op de uitnodiging van Koning Hassan (?) van Marrokko om de probleem jeugd te werk te stellen in op het platteland van Marrokko. Opzich leek mij dat wel een goed idee, het dient een sociaal nut (helpen van de lokale bevolking daar plus dat het karakter kweekt bij de ontspoorden)… … …

  Misschien biedt Adje Mekka een oplossing

  -H-

 55. Metatron schreef:

  Ach………..probleem met…
  probleem door……of mogelijkheid tot groei. Het probleem met onze marrokaanse broeders staat voor mij symbool voor iets veel groters dat de erfenis is van vele eeuwen wereld geschiedenis. Dat jij nu in kont geknepen wordt is vervelend voor jou …. maar wat doe je met je boosheid? Ja inderdaad je schrijft op internet ik ben blij je werkt mee met het oplossen van dat hele oude probleem waar we allemaal ja ook eeuwen terug al deel vanuit maakten. Het is jammer dat weinig mensen door de illusie van hun eigen ik heen kunnen kijken .. Wat zouden ze dan zien..?

  Ik denk dat we het probleem met de Marrokanen op gaan lossen, maar niet met hoe we nu bezig zijn1 De verkeerde gedachten komen in het bewustzijn van de massa en hierdoor zou het probleem kunnen groeien.

  Mijn oplossing zou zijn: Richt speciale scholen op voor hen die goed nederlands praten geen crimineel verleden hebben en inzet tonen. Beloon deze marrokanen uitbundig met goede leraren sport goede bijbaantjes en onderwijs dat van kwaliteit is met een hoop aandacht voor psychologie cultuur en sociologie. Deze leerlingen moeten dan dienen als voorbeelden iedere stad een speciale school met hen die kunnen en willen leren…… en no remorse een fout en je kunt op rotten! Houd je het zes jaar vol……? Dan maak je kansen en wordt je binnende marrokaanse cultuur of verstoten of begrepen en geresspecteert. Eerlijke kansen hebben ze niet dus creeer een project gebasseerd op voor sprong. Een kans je te bewijzen en een voorbeeld te zijn. Ik heb respect voor allochtone jeugd het lijkt me niet makkelijk… daarin heeft Kok gelijk en ik ben blij en trots dat we in een sociaal land leven!
  We moeten gewoon niet vergeten dat deze problemen ons dwingen lessen te leren over zaken die al vele malen zijn fout gegaan in de geschiedenis …grootste probleem we zien niet de overeenkomsten maar de verschillen. Echt we moeten leren denken als een volk een ras….please mensen no more HATE….. en mocht er iets fout gaan en een ongelukkig persoon vormt een obstakel op je pad door wat voor actie dan ook….. wordt boos , vergeef , maar belangrijkst is doe zelf iets goeds en blijf het juiste voorbeeld geven.

  Pakje cigaretten per dag…XTC “promoten op deze site”
  teveel drinken …. “althans dat zeg je met spot”
  (wat nog erger is..alcohol zorgt voor heel veel problemen)
  Koffie als levensbehoefte….

  jajajaja Populair gelul voor een commercieel initiatief als deze site….Luna leen jij je daarvoor of geeft je intuitie je meer dan dat?

  Yoga meditatie dansen zonder stimulerende middelen en nog veel meer gewensd

  Jens

 56. Dude schreef:

  Jens, zou je niet eens fijn doorsurfen, als je tere zieltje de voor jou zo schokkende zaken niet kunnen verdragen? Dit is een lifelog, en wel over het leven van Luna. Je bent in staat om het te volgen, zover als luna dat toelaat. Bevalt het niet, dan zoek je toch een andere? Het is niet een log waar je verzoekjes kunt doen, zoals Yoga meditatie en wat je allemaal nog meer zou willen zien. Lijkt me.

 57. miss bitch schreef:

  Al lijkt het me wel leuk om Luna in een yoga-houding op de cam te zien :-)

 58. Wollie schreef:

  Jezus Luun je moet je site hernoemen van “Electric Luna – Boudoir” naar “Politiek Luna – de derde kamer” of zoiets….

  Maarreh ik heb ook nog zo’n ervaring hoor: ik was in Amsterdam voor een comedy show op het Leidsche plein. Nou moet je weten dat ik al rechtgeaarde brabander nog nooit in Amsterdam was geweest. Niets te zoeken in Sodom. Enfin ik parkeerde ver van centrum “veilig”bij het Suriname plein en ging lopend richting doel. Kom ik onderweg, al vlakbij Leidscheplein een groepje “marokkanen” (of turken of zo) tegen, lopen “dwars door me heen” en één van hen rolt m’n portemonae. Toegegeven ik ben wel groot (1.95 en best breed enz) maar ook een watje dus ik heb niets gezegt…het waren er teveel (stuk of 8) enzo…. Maar volgens mij ligt dit meer aan Amsterdam (“de GROTE stad”) dan aan de marokkaan, want hier in het dorp zie je ze ook wel eens, maar nooit zo agressief. Tis de “grote steden mentaliteit”. Laat mij maar in een dorp wonen.

  Wollie

 59. Wollie schreef:

  He nee en dan nu pas de inval: ipv Electric Luna moet je er tijdelijk “Election Luna”van maken hahaha

 60. slappezever schreef:

  Nog even over die strafkampen; ik heb weleens gehoord dat ouders vinden dat wanneer hun kinderen op straat zijn de politie verantwoordelijk voor ze is en thuis zij. Ze hebben wel respect voor hun ouders want die meppen er op los als ze iets uitvreten wat niet mag, maar de nederlandse politie is zo fucking soft, daar heb je gewoon geen respect voor. Met alle gevolgen vandien.

  Ze hebben denk ik een hardere lijn nodig om te volgen dan de nederlandse jongere die waarden en normen heeft als respect voor elkaar en de zwakkere in de samenleving (dit is een verzorgingsstaat in tegenstelling tot marokko). Dus die geitenwollensokken, die alleen maar vragen hoe ze zich erbij voelen als ze iemand hebben beroofd en in elkaar geslagen wekken niet echt respect op. Maar een of andere dril-sergant type eikeboom die ze alle kanten van het trainingskamp laten zien als ze lopen te fucken helpt denk ik wel. Zeker in combinatie met een opleiding die uitzicht biedt op meer dan een schoonmaakjob.

  En als dat niet meer helpt. een ouwe roestige boot op en zouten.

 61. docter_dudz schreef:

  Lieve Luna,

  Ik kan me voorstellen dat het geen leuke ervaring is geweest. Ik ben afgelopen weekend nog beroofd vlakbij de Rai in amsterdam. Pistool alles erop en eraan………maar het was geen marrokaan. Een hele enge ervaring…….maar die heb ik ook als ik de texten van sommige reacties op dit log lees. Dan wordt ik bijna nog liever beroofd………

  Mensen als je gaat stemmen, gebruik dan je gezond verstand…….

  doc.

 62. Mr. Opinion schreef:

  Ik ben het eens met JD.

  Er is een reden dat deze mensen (illegaal) in drugs dealen. Waarschijnlijk dezelfde reden dat ze je lastig vallen op straat en je zakken rollen. Dus als je het fijn vindt om bij ze xtc tabletten te kopen moet je niet zeiken over hun gebroeders die je lastig vallen. Ze waren je misschien voor in het genieten van hun xtc dosis.

  Ik hoor mensen op deze site ook niet klagen over Hollandse voetbal fans die schreeuwen; Hamas, Hamas….etc.

  By the way; Heeft L. aangifte gedaan?

 63. Luna schreef:

  Zeg Mr. Opinion; heb jij wel eens iemand agressief zien doen met een xtc-pilletje achter z’n kiezen? Nee? Ik ook niet… En wat een werkelijk belachelijke samentrekking; als je xtc-pillen van Marokkanen koopt, dan moet je ook niet zeiken als ze je aanranden!! Als een man, van welke nationaliteit dan ook, met z’n poten aan een vrouw zit terwijl zij dit niet wil, dan is dat ALTIJD reden om te zeiken…

 64. sera schreef:

  even reageren op mister opinium, of is het misschien mister opium??

  wat is dan de reden dat deze mensen drugs dealen? ik doe het nl. niet.

  En over dat hamas geroep, je hebt zelf het antwoord al gegeven in je opinie, het zijn nl. nederlandse mensen, geen buitenlanders. dit is nederland, geen buitenland. Begrijp me niet verkeerd, maar nederland mag mensen best asiel en een dak beiden, maar dan moet je niet aankomen met dat halslappe gelul van ‘ze hebben een reden’ FLIKKER OP MAN, ze hebben helemaal geen reden! Waarom zijn ze dan eiegnlijk naar Nederland toe gekomen in de eerste plaats?

 65. peeg schreef:

  Wat een onzin zeg! De enige reden dat deze gasten dealen en rollen is dat ze te lui zijn om een normale baan te zoeken. En als je dus pillen koopt bij een marokkaan is dit een geldige reden voor een landgenoot van hem om iemand aan te randen. Logica??? Begrijp me niet verkeerd ben zeker geen rascist, heb zelfs enkele marokkaanse vrienden en die hebben nog een grotere hekel aan dat soort zielige mannetjes, zoals die Luna lastig hebben gevallen, dan ik. Geen eer gevoel!

 66. Peeg schreef:

  Zie nu dat Luna me al voor was maar we zijn het inieder geval met elkaar eens!

 67. RUDY schreef:

  Luna, lullig voor je wat er gebeurt is, maar dat is inderdaad een nadeel van de grote stad. Ik ben wel blij dat je daarna door een Marokaanse mijnheer als taxichauffeur naar huis bent gebracht, waarmee aangegeven is dat relativeren o zo nodig is.
  Zelf woon ik in de buurt van Parijs en hier zijn het vooral algerijnse jongetjes die de boel verpesten en geloof me die beginnen al vroeg zo rond een jaar of tien. Vaak gescheiden ouders en absoluut de baas in huis. Laatst werd er eentje opgepakt en kwam de moeder de politie bedanken!
  Een oplossing weet ik niet, werkkampen doet mij nou net te fasistisch aan, maar een ding…. stem geen pimmetje ik hou hier mijn hart vast voor pennetje, maar geloof dat het gezonde verstand gaat zegevieren.

 68. metatron schreef:

  Yo Dude, even ter info, zodat je
  je kritieke geest effe in andere kronkels kunt leiden.Ik heb me gister echt heel goed vermaakt met de verhalen van L. en al de reacties. Ik weet niet wat jou persoonlijke reden zijn om zo vroeg al zo agressief te doen….
  … maar het zal ongetwijfeld….niet komen door….en wel door…. ;-)

  Leuke verhalen Luna,

 69. Luna schreef:

  Metatron; deze site is geen commercieel initiatief… Ik krijg dus niet betaald voor deze site… Reload magazine regelt voor mij de de vormgeving en de hosting en webmaster J. regelt belangeloos de techniek… Er wordt dus door niemand ook maar iets aan verdiend… En de zinnetjes bij ‘Who’s Luna’ zie jij als populair gelul, ik zie het als een korte samenvatting van mijn leven…

 70. Dude schreef:

  Hee Metatron. Ik had de kritiek niet hoor, dat was jij, die graag andere dingen wilde lezen, toch? Je hebt liever Yoga meditatie dansen zonder stimulerende middelen en nog veel meer.

 71. Dude schreef:

  Enne, die aggressie kan ik in mijn reactie niet terugvinden. Als die er wel is, is ie niet bedoeld.

 72. miss bitch schreef:

  En nu zijn we allemaal op elkaar aan het kankeren. Nee dat helpt……….

 73. sloshi schreef:

  Zat ik er toch even helemaal naast met die conclusie! ….. Komt doordat je anders overkomt in je verhalen, reakties en foto dan die
  samenvatting van je leven, mijn fout.

  Dat was 1 En ja,.. uh die Yoga etc. Is niet iets wat ik op de site wou zien hoor.Ik bedoelde het anders. Ik wenste het L. in haar leven ipv de korte samenvatting die ze over zichzelf gaf. En indirect een ieder die hetzelfde doet denkt en daarmee een dosis ZIJN in de grote zin van het woord misloopt.

  En voor Miss Bitch het volgende: FLIKKER OP

 74. miss bitch schreef:

  Zeg Sloshi, ik bedoelde alleen maar te zeggen dat het geen nut heeft om elkaar af te kraken als we het over de basis met elkaar eens zijn….. het werd op een gegeven moment persoonlijk in plaats van een volwassen discussie. En jij bewijst dat nog maar eens.

 75. P schreef:

  Mr Opinion, volgens jou betekent het dus dat wanneer je iets van iemand koopt en diegene tot een bepaalde bevolkingsgroep behoord, je je er ook maar door moet laten aanranden?

  How sick can a man be… :(

 76. Mr. Opinion schreef:

  Aan de zeikerds (incl. L.):

  Niet persoonlijk worden als jullie een eigen conclusie trekken van “de reden waarom ze het doen”.

  Ik blijf erbij, is L. aangifte gaan doen? Nee? Want dan zou ze die “nette” Marokkaan die illegaal drugs verkoopt ook moeten aangeven!

  Twee dingen wil ik tenslotte verduidelijken;

  1. Ik keur agressie af, in elke vorm.
  2. Met ze bedoel ik alleen de in kwestie Marokkanen die negatief in de publiciteit komen.

 77. mixologist schreef:

  Best als jullie pim fortuyn afzeiken maar kom dan met argumenten ipv van ” hij is homo” hij is de nieuwe hitler, dat soort uitspraken zijn nog dommer dan die van een gemiddelde imam!

  Jullie zijn allemaal zo blind dat jullie niet eens beseffen dat we dankzij pim dit soort dingen weer mogen zeggen! dit soort feiten wat door de linkse kerk jarenlang als racisme en discriminatie werd beschouwd (pure linkse dictatuur)

  Maar sluit jullie ogen maar lekker ! Pim fortuyn is de nieuwe hitler volgens velen alleen maar omdat ie kaal is; nou dat zegt al weer genoeg over het nivo van de mensen die dat zeggen.

  Niet de problemen willen aanpakken zoals fortuyn dat voorstelt; betekent dus ook niet ZEIKEN op de marokkanen die dit soort ellende dag in dag uit veroorzaken!

 78. Suffie schreef:

  Jullie zijn….(..)!!

  Nee!! Jullie zijn…(..)!

  Ja, maar zij zijn ook….(..)

  Nietis…!!

  Wellis….!!

  Ik ga het zeggen, hoor..!!!

  Klikspaan…!!!

  Suffie haalt de schouders op en loopt glimlachend weg..

  ..op weg naar nieuwe avonturen, in de echte wereld…

 79. Luna schreef:

  Mr. Opinion; de dealer en de jongen die aan me zat hadden niets, maar dan ook niets met elkaar te maken. Helemaal niets… Tussen de ontmoetingen zaten zo’n 30 minuten… De conclusie; ‘als Luna aangifte zou doen, dan zou ze de dealer ook aan moeten geven’, gaat dus niet op… Zal ik het nog een keertje zeggen? De dealer, de handtastelijke en de taxichauffeur hadden niets met elkaar te maken, behalve dat ze van Marokkaanse afkomst waren… Van de 3 ontmoetingen waren er 2 zeer prettig…

 80. Marco schreef:

  Ik denk dat het hoog tijd wordt dat er iets aan het Marokkaanprobleem gedaan wordt.
  Negen van de tien keer dat er een aanranding plaats vind is er wel een Marokkaan in de beurt.
  Denk maar aan de overlast die ze bezorgen in de zwembaden.
  Dit komt gewoon omdat moeders de vrouw thuis zelfs met een sluier en een rok met geiten wollen sokken rond loopt,en ondertussen nog een snor laat staan ook.
  Dat de Nederlandse vrouw er over het algemeen beter uitziet betekent
  nog niet dat je ze tepas en te onpas maar beet kunt pakken.
  Als je als Nederlander een Marokkaan iets verwijt dan is dit meteen discremineren,maar een Marokaan mag alles zeggen.
  Kortom:Heb je geen Fortuyn,stem Fortuyn !!!

 81. Suffie schreef:

  Mooie satire, Marco!!

 82. yannah schreef:

  Tjonge.
  Ik begrijp uberhaupt niet dat dit stukje een politieke discussie oproept. Wat heeft dit in godsnaam met de narcist Fortuyn te maken? Er zijn tering-marokkanen en er zijn tering-nederlanders. Zoals er tering-amerikanen zijn en tering-duitsers. Heeft niks met ras te maken.

 83. marti schreef:

  Hé, hé, na al dat scrollen toch nog een goede reactie tot besluit!

 84. marti schreef:

  Tussen (), de buurt waar mijn vriend woont, en waar ik elk weekend ben, heeft ook enorm veel overlast. Niet zozeer van Marokkanen, maar van een paar Nederlanders en een grote groep Surinaamse jongeren. Vooral vanwege het dealen, want dat moet telkens hier voor de deur, met vergaderingen en al. Wie op dat moment naar zijn eigen voordeur loopt krijgt op zijn minst een grote bek, want je stoort de werkzaamheden. Met een beetje pech krijg je een steen door de voorruit als reactie. Maar vertel mij nou niet dat Fortuyn dát gaat oplossen! PF ziet het nut van “meer blauw” niet in, terwijl de enige manier hier juist een regelmatig langsrijdende politieauto is, dan vertrekken ze namelijk weer naar eigen flat.
  Wil je een proteststem uitbrengen, kies dan het lege hokje of de tomaat. Maar niet PF. Iemand wel eens de rest van zijn wensen bekeken? Zoals “ik wil terug naar de jaren 50”? PF wil ook dat vrouwen met de theepot thuis op de kinders wachten in plaats van te werken. Vader dient het gezag te hebben. Kinderopvang? Niet wat PF betreft. Ook de huursubsidie kan wat PF betreft weg. Enig idee wat dit voor werkende, alleenstaande moeders gaat inhouden? Of gezinnen waarvan de vrouw moet werken omdat ze van vaders salaris niet rond kunnen komen?

  Anyway, yannah schrijft de meest zinnige reactie. Maar het is natuurlijk veel makkelijker om “die buitenlanders” als schuldige aan te merken, en PF als “de oplossing”. Dan hoeven we tenminste zelf niks meer te doen – je hoeft dan niet eens meer verder na te denken!

 85. Elsbeth schreef:

  CITAAT:
  *jd schrijft op woensdag 01 mei 2002 20:21 …
  (—.xs4all.nl)

  moet je die pilletjes maar niet kopen, dat die dealer marokaan is heb je duidelijk minder moeite mee.

  ’t is altijd hetzelfde met jullie, zeiken om iets wat je niet aan staat, maar vervolgens is het geen probleem als turken/marrokanen op de vuilniswagen werken (of andere kutklusjes) want dat werk is te min voor hollanders, dan liever een uitkering.*

  Hier word ik nou echt moe van. Beginnen we weer met dat gezeur over die hardwerkende vuilnismannen. Dat heeft er toch geen donder mee te maken? Er werken ook genoeg Nederlanders bij de vuilnis en nee, daar heb ik ook geen problemen mee nee.
  Het gaat erom dat je je normaal kunt gedragen en Marokkaanse mannen zien de NL vrouw vaak gewoon als een hoer, omdat ze niet in sluiers lopen. En dan denken ze meteen maar dat ze overal aan mogen zitten. Waarom zijn het altijd Marrokkanen waar gezeik mee is??? Over Japanners hoor je nooit wat. En Turken zijn ook veel minder onaangepast. Die weten zich beter te gedragen dan Marrokkanen. Het kan geen toeval zijn dat ze al jarenlang negatief in de publiciteit zijn. En reken maar niet dat ze een NL vrouw willen als vriendin, of dat ze daarmee aan hoeven komen. Maar als mijn ouders niet willen dat ik met een Marrokkaan aankom, dan discrimeren ze. Het klopt gewoon van geen kant.

  Laat Pim maar eens zien wat ie waar kan maken van zijn gewauwel. Als je hem de kans niet geeft zul je het ook niet weten. En een nieuwe Hitler, dat is natuurlijk onzin. Omdat hij de problematiek een keer aan de kaak stelt is het meteen een nazi, zo links gebrainwashed zijn we al. Triest…

 86. >( PEED OFF MF schreef:

  spreek hollands of sterf.

 87. wimmie schreef:

  Schandalig eigenlijk dat er nog steeds mensen zijn die beweren dat Pim mensen het land uit wil zetten. Heeft hij nooit gezegd. Gewoon laster. Dat degene die een probleem op de agenda zet dan zelf maar “de lul” moet zijn is helaas een bekend verschijnsel. “Progressief” nederland bewijst maar weer eens hoe conservatief men werkelijk is. Bravo! Vooral baggataliseren en opmerken dat er ook kut nederlanders rondlopen.
  Terwijl het natuurlijk gewoon erg is wat Luna en veel andere vrouwen overkomt. Dat een en ander zonder problemen sociologisch en cultureel te verklaren is zal er nog wel in gaan bij links nederland. Dat er ook specifiek op gereageerd dient te worden, (harder straffen volgens marrokanen zelf), (ouders aanspreken), (heropvoeden bij hardnekkige recidivisten), wordt gelukkig steeds minder taboe.
  Mede dankzij Pim.
  Ik mag hopen dat het de laatste keer is geweest dat je aangerand bent na het boodschappen doen.

 88. joker schreef:

  Marokkanen vormen een probleem voor onze samenleving? Die is nieuw voor me.

  Laten we proberen niet te generaliseren, maar te analyseren. Duidelijk is dat niet de creme de la creme uit “die landen” hier is komen vegeteren. Algemeen kan gesteld worden dat het armere kanslozere deel van de Noord Afrikanen is “gevlucht” uit land der herkomst. En ons “eigen” kansloze deel der natie beschouwend zie ik ook geen vrolijk beeld.

  Kortomhet zijn niet DE MAROKKANEN, maar ONZE MAROKKANEN die een probleem vormen.

 89. Frank schreef:

  PIM R.I.P.

 90. be negative schreef:

  vind het maar onzin. pim nu dood tragisch maar het was zeker niet iemand met oplossing. problemen kunne we zelf allemaal wel waarnemen. Dat deed hij. oplossing aandragen was hij zeker niet de sterkste in. geen oplossing die daadwerkelijk realistisch op goedonderbouwd waren. marokkanen, ja weet je het is inmiddels de derde generatie waar je hier op doelt. De derde generatie dus nederlands, lijkt mij. Dus je het hier een probleem met nederlanders die hun roots ergens anders hebben. Hoeveel generaties is jou familie nu in nederland. 10? 15? 100? ben je wel een nederlander?
  het is naar mijn idee een beetje stomzinnig om het over marokkanen te hebben ipv marokkaanse nederlanders. Al met al moet je naar de problematiek hier achter kijken voordat je een groep kan labelen. maar goed, iemand die valt voor de ideeen van pim is denk ik dan maar niet een luisterend oor voor dit soort dingen. Er zit meer tussen probleem en oplossing dan alleen maar aggressie en frustratie waar vervolgens de oplossing op wordt gebaseerd.
  Fijn dat je dan toch een goeie (cynic) heb gevonden om andere behoeftes te bevredigen. overigens vind ik het diep tragisch dat een vrouw meisje man persoon zich niet op straat kan voort bewegen zonder het idee dat er weleens iets kan gebeuren. handtastelijkheden zouden zwaar gestraft moeten worden. iemand vraag er niet om (nooit ook niet als iemand een korte rok draag) dus moet iemand niet in zijn botte kop halen om toch maar eens te voelen.

  Be Negative

 91. Umfufu schreef:

  Tering wat is deze lijst lang..:)
  ZOu ie ook zo lang zijn geweest als het een tibetaan was geweest?
  kweenie..

 92. najib schreef:

  tja en nu is pim fortyn dood duz !!

 93. kutitaliaan schreef:

  egt van die domme nlanders die hier reactes doen zo van kutmarokkanen ofso
  doe normaal oke
  ik ken meer kutnlandersss
  colgioni trste di cazzo

 94. A'dammer-West(NL) schreef:

  Het zijn altijd de marokkanen (of Allochtonen)…
  Kijk wat jullie zoontjes buiten allemaal flikt!!
  Pim Fortyn is dood, maar niet door een marokkaan hé?
  Toen Pim Fortyn dood geschoten was, dachten veel mensen (vooral nederlanders) dat het een marokkaan was of een allochtoon die hem dood schoot. HET IS EEN NEDERLANDER!Die was zeker ook niet mee eens met hem. Lang Leven De Samenleving tussen de marokkanen.

 95. Freakout schreef:

  Hou je bek en ga terug naar je eigen land kankermarokkaan. Ik haat je. Ik haat jou en je kanker familie die je meegenomen hebt. Ik haat elke haar op je misvormde hoofd en alles wat bij jou hoort. Ik haat je kinderen en je kleinkinderen en ik haat je vader en je moeder. Ga terug naar je eigen land

 96. Freakout schreef:

  EN LEER TYPEN KANKERJOOD

 97. link it schreef:

  mense…marokanen zijn in het merendeel altijd fout…niet alleen in nederland maar ook in belgie…ik ben zelf geen racist omdat ik niks tegen het menselijke ras heb…mja iedereen weet dat marrokanen verkeerd worden opgevoed en dat ze zoals parasieten werken op de europes welvarende economie…mja wie gaat er iets aan doen… het wordt toch sowieso racistis beoordeeld…en niet elke marrokaan is tuig..het zijn de enkele die iedereen opvoeren tot meedoen…