web analytics

28

LUNA KEEK LIVE8

Zaterdag was Live8 op tv. Maar zaterdag kwam ook ons 5-jarige nichtje L. voor het eerst logeren. Dat konden wel eens 2 moeilijk te verenigen historische momenten worden, maar ik had het helemaal van tevoren bedacht. Televisie schuin neerzetten zodat ik vanaf de eettafel niets van Live8 hoefde te missen. Dan genoeg knip- en plakspullen op tafel om zowel mij als nichtje L. de hele middag en avond bezig te houden. Vinden meisjes van 5 leuk, dacht ik, een beetje fröbelen. Maar, zoals waarschijnlijk met alle kinderen het geval is; ze doen niet wat jij wilt dat ze gaan doen. Nichtje L. wilde heus wel even kleuren met mijn glitterpennen, maar na een kwartier vond ze het wel genoeg geweest. “Wanneer is dit afgelopen?”, vroeg ze nadat ik de tv om 14.00 had aangezet. “Pas als jij al op bed ligt”, zei ik, “dit is iets heel belangrijks en ik wil het heel graag zien.” “Oh”, zei ze. Maar hoe leg je aan een meisje van 5 uit dat je met tranen in je ogen zit als Bono ‘One’ begint te zingen en er ondertussen een setje witte duiven vanaf het podium wordt losgelaten? “Ik vind dit een heel mooi liedje”, zei ik. “Ik wil mijn cd”, zei zij. “Maar dit concert is voor de kindjes in Afrika”, zei ik, “die hebben namelijk niets te eten en ook geen medicijnen.” “Oh”, zei nichtje L., “ook geen tafel?” “Ook geen tafel”, zei ik. “Ik wil mijn cd”, zei ze weer. De gedachte dat nichtje L. het helemaal niet leuk bij P. en Luna zou vinden won het van de gedachte dat ik iets heel historisch bij live8 zou missen. Dus P. en ik wisselenden het optreden van Annie Lennox af met wat liedjes over ‘een hele happy blije beer’ en het optreden van Destiny’s Child met liedjes van K3. Tussendoor werd er ook nog gedanst en tijdens het optreden van Madonna las ik een verhaaltje voor van Alice in Wonderland. Daarna heeft nichtje L. tot 22.00 wakker gelegen en om het kwartier gevraagd of de muziek iets zachter kon.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Maurice schreef:

  Van nichtje L. gaan je eierstokken niet trillen Luna. Echt geweldig vond ik Live8 niet. En K3 kan best wel leuk zijn hoor!

 2. Luna schreef:

  Oh, maar ik kan K3 op z’n tijd best waarderen hoor! Maar niet als Will Smith vraagt om met z’n miljoenen tegelijk om de 3 seconden met je vingers te knippen… :-) En nichtje L. is hartstikke lief hoor, ze vond Live8 alleen geen reet aan, maar ik had eigenlijk ook niets anders verwacht van een meisje van 5…

 3. Maurice schreef:

  Luna. Ik zou maar niet Nico Dijkshoorn lezen. Hij loopt je oudewets af te zeiken over jouw geilheid.
  Ik moet bekennen dat ik wel heb zitten gniffelen.

 4. Erwin schreef:

  Over 20 jaar, bij de volgende live8 (of gewoon aid), is ze 25.

 5. Rick de Kikker schreef:

  Wie is Nico Dijkshoorn Maurice?

 6. koen schreef:

  dat komt nooit meer goed met je nichtje, luna … maar dat had je wellicht zelf ook wel door … en dat voor een optreden (met als smoes hongerende kindjes in Afrika welliswaar) zonde

 7. Ellen schreef:

  Ja…dat wil ik nu ook wel weten. Wie is Nico Dijkshoorn?

 8. Johan schreef:

  En juist dát is ND’s probleem!

 9. Dr.D schreef:

  Godverdomme wat een huilbui…

  En dat allemaal door dit kutstukkie…

 10. leila schreef:

  Gniffelen Maurice? Das eufemistisch uitgedrukt. Ik kreeg spontaan de slappe lach.:)

 11. Van der Putten schreef:

  Ik heb nog nooit om ND moeten lachen en nu ook niet. Maar dat interview bij About is wel erg treurig.

 12. Cerito schreef:

  Nico D. is in iedergeval niet een “Luna ja-knikker en een alles-wat-Luna-meemaakt-uitermate-leuk-vinden” type

 13. juf schreef:

  [zeiksnormodus]
  Annie LenNox…
  [/zeiksnormodus]

 14. blue schreef:

  live8 is geheel en al aan mij voorbij gegaan..errug he?

 15. bartke schreef:

  Ik vind dat sexpoes-aspect van Luna nogal overbelicht… Als het voornamelijk over dildo’s zou gaan zou ik Luna niet lezen. Naar stukje van die Dijkshoorn; waar komt die rancune vandaan?

 16. Jack schreef:

  Eigenlijk wel triest dat K3 er niet bij was. Toch een van de succesvolste groepjes van de laatste 6 jaar. Vergelijk dat nou eens met Mariah Carey of zo. Verder was het echt wel genieten.

 17. Jan F. (de) schreef:

  Over weer 20 jaar, als nichtje L. 25 is, wil ik haar wel’s weer spreken! Maar dan ben ik natuurlijk net zo’n oude geilaard als die Nico D. nu al is…

 18. Claudia schreef:

  Nou meisjes van 7 kunnen er ook wat van hoor (sorrie ze is bijna 8) mijn docher kan gelukkig wat langer bezig zijn met knutseldingen, helaas heb ik live8 niet kunnen zien omdat ze haar verjaardag vierden, maar zodra de kids weg waren ging de tv aan, en dat vond mijn dochter niet leuk. en tja.. K3… heb ik te vaak gehoord… we gaan nu het tijdperk in van de M-kids en badcandy!!

 19. Leo schreef:

  @Claudia : Ik geloof dat die opmerking dat meisjes van 7 er ook wat van kunnen, niet zo op zijn plaats is na het commentaar van Jan F. :-D

 20. claudia. schreef:

  @leo: :-( daar zit wat in.. hmmz…

 21. wilko schreef:

  Ik reed mijn neefje van tien maanden rond in zijn speelgoedautootje. Dat wint het toch altijd van Live8?

 22. Menno schreef:

  Ksnapem. Die Dijkshoorn. Dawilzegguh ik snap hem niet, maar hij kan wel aardig schrijven. Waarom hij Luun zo aftuigt is me minder duidelijk, penisnijd kan het niet wezen. Tenzij hij natuurlijk dat siersnijden op zijn eigen wortel heeft geoefend, arme rakker dat ‘ie is. Dan kan het wel.

 23. Maaike schreef:

  lastig om familie en live 8 te combineren, inderdaad. Ik had beloofd bij mijn ouders langs te gaan en was live 8 vergeten. doodsbang dat iedereen twintig jaar lang over live 8 zou praten en dat ik weer niet mee kon kwaken (bij de vorige live 8 was ik 8 en verbolgen dat Kinderen voor Kinderen niet optraden) flipte ik mijn vaders Tour de France over op Bob en z’n vriendjes en vertelde ik, met een schuin oog op de geconfisceerde TV hoe vreeeeeselijk leuk de vakantie was. ‘Wie is die mevrouw?’ vroeg mijn moeder. ‘Dat is Madonna,’ zei ik. ‘O,’ zei ze.

 24. Wiro schreef:

  ach, over 20 jaar heeft ze spijt, als je haar hiermee confronteert bij de volgende live 8

 25. Debby schreef:

  Live 8 mijn reet
  Ik zat lekker op Werchter

  (Oh nee, vind het een goed innitiatief. Ga maar dvd kopen…)

 26. Dady van L schreef:

  L zegt net dat ze het kei leuk heeft gehad bij tante Luna en dat
  K3 erg goed was en ik moest ook maar een paar katten erbij halen {dochters van 5 jaja} en of Jhon Digweed een keer bij haar mag logeren. lachuuuu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *