web analytics

31

LUNA EN HUISHOUDELIJKE APPARATEN

Ik ben gek op gadgets. Huishoudelijke gadgets. Staat er in de Blokker-folder een handig apparaatje waarmee je melk supersimpel kunt opschuimen voor in de cappuccino, dan lig ik de volgende dag voor de deur om zo’n stukje technisch vernuft aan te schaffen. Ook al drink ik mijn koffie altijd zwart. Dit melk-opkloppertje heb ik precies 1 keer gebruikt en ligt nu gezellig naast de sinaasappelpers, de blender, de mixer, de frituurpan, de staafmixer, de broodrooster, het tosti-apparaat en de grillpan in een keukenla. Het werd tijd voor een nieuw speeltje. Al een jaar wou ik een broodbakmachine. Leek me heel gezellig. Dat je de tijdsklok instelt en dat je ’s ochtends wakker wordt met de geur van versgebakken brood. Helemaal RTL4. “Onzin. Zonde van je geld”, zei m’n moeder. Maar afgelopen dinsdag schaften zowel vriendin M. als ik onszelf een broodbakmachine aan bij de Blokker. Slechts € 39,95. Geen geld, vonden wij. Sinds die tijd hebben we allebei 3 broden gebakken en ze zijn alle 6 mislukt. “Het komt wel heel nauw volgens mij, met die ingrediënten”, zei vriendin M. net door de telefoon. “Ik bel je zo even terug”, zei ik, “want ik heb er net weer eentje in zitten. Die is over precies 14 minuten klaar.” Na het gepieppieppiep ontdekte ik een zielig hoopje ingedeukt brood in de machine. Kut. Alweer mislukt dus. Het brood was maar een beetje gerezen en de binnenkant was nog vochtig. En onder lekker versta ik iets heel anders. Zucht. Als het zo moet, dan heb ik er al geen zin meer in. Dan kan ik net zo goed een zak afbakbroodjes bij de LIDL gaan halen. Dan ruikt m’n huis ook naar versgebakken brood. Die broodbakmachine heeft z’n langste tijd gehad. Ik heb nu m’n zinnen gezet op de Heineken-thuistap.

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Paul schreef:

  Luna ‘kent’ mij wel een beetje.
  En dus permitteer ik mij hier een
  dubbelzinnig citaat van Luna:
  ‘Ik bel je zo even terug’, zei ik, ‘want ik heb er net weer eentje in zitten. Die is over precies 14 minuten klaar.’
  Luna, pas op je lieve woorden, wil je?

 2. Erwin schreef:

  Ik dacht al: Luna en apparaten.

 3. claver schreef:

  wat ook heel erg RTL4 is (misschien zelfs eigenlijk wel bijna heel erg NCRV) is goon een pak broodmix kopen en dan water erbij. kan je je mixer met de deeghaken, die je ongetwijfeld ook werkeloos in een la hebt liggen, op loslaten!! En! Het ruikt lekker! En! het kan goon bijna niet mislukken. Echt niet!I promise!

 4. huisvrouwtje schreef:

  Goedkoopste broodbakmachine bij de Marskramer was bij Kassa! het beste getest…misschien laat die wel broden tevoorschijn komen?

 5. Marloes schreef:

  Wat kleine tips: Zout en gist niet met elkaar in aanraking laten komen als je het erin doet. Water op kamertemperatuur (niet te koud). Vitamine C tablet verpulveren en erbij gooien werkt ook heel goed qua rijzen. En anders: de broodbakmixen die bij de Bijenkorf (en ik zag ze laatst ook bij de AH) te koop zijn, zijn heerlijk. Daar hoeft idd enkel water bij.
  Je moet het echt gewoon nog een paar keer proberen, die van mij mislukten in het begin ook verschrikkelijk.

 6. Maks schreef:

  Ik zag een paar maanden geleden Radar, Kassa oid (tja, bij mij slaat de echte couch potatoe ook wel eens toe) waarin echte bakkers die dingen testten. Ok, ik geef toe, zij preekten voor eigen parochie maar er was er geen enkele bij die een soort op brood gelijkend product produceerden. Om over de smaak nog maar te zwijgen.
  Laat het een schrale troost zijn…

 7. henk schreef:

  En de Heineken thuistaps zijn wegens te hoge populariteit bijna niet te krijgen.

 8. Kikkertje schreef:

  Geloof me Luna. Gewoon naar de bakker op de hoek lopen. Als de aroma’s je daar niet opwinden en je de zaak doet verlaten met weke knieen, dan weet ik het niet meer.
  En nee, ik koop gewoon mijn brood en ben geen bakker.

 9. Horzel schreef:

  Thuis heb ik al jarenlang een broodbakmachine. Alleen noem ik dat ‘oven’.

 10. vriend-E-uit-den-haag schreef:

  Hahaha, Luun, lees ik dat goed? Volgens mij is je keukenla groter dan mijn huis. Geeft een heel ander beeld bij de term “keukenkastje” (“plaats om de keuken in op te bergen”)

 11. salsa schreef:

  Ik denk dat die beertender het eerste apparaat zal zijn dat geen stof zal vangen. B.t.w. een Nespresso apparaat is ook top.

 12. salsa schreef:

  Oh en Hoying op het Gelderlandplein heeft een hele stapel van die beertenders staan. Kunstmatig tekort voor de hype?

 13. Merel schreef:

  Ik heb die melkschuimer ook. Kost geen drol, superhandig, ha!

 14. PHAT schreef:

  Het is idd zo dat niet de ingredienten de kans op slagen zijn, maar de volgorde waarin je ze in de machine gooit. Bv. zout en gist mogen elkaar nooit direct aanraken… Vers brood, erg lekker en mega veel te varieren.

 15. eliane schreef:

  Gewoon normaal brood bakken is echt helemaal niet moeilijk hoor, ik zou niet weten waarom ik daar een machine voor zou willen hebben.

 16. BArt schreef:

  Ha ha en hoeveel sneedjes bruin brood is een biertje ook alweer?

 17. Marl1 schreef:

  Sinds die tijd hebben we allebei 3 broden gebakken en ze zijn alle 6 mislukt

 18. Luna schreef:

  2 x 3 = 6

 19. Aliëtte schreef:

  Wat voor een heb je? Bij mij is het nog nooit mislukt, terwijl ik buitengewoon onhandig ben. Overigens staat die van mij al maanden te verstoffen op de gang. Hij doet er 3 uur over en daar heb ik geen geduld voor.

 20. Renate schreef:

  Die van mij is fantastisch! Vanaf brood 1 prima gelukt! En ik maak de meest moeilijke broden, flikker er alles in, het wil gewoon niet mislukken!
  De AFK uit die test van Kassa werd door de bakkers trouwens prima bevonden en was ook nog eens het goedkoopste…..
  De recepten in de handleiding gelijk weggoien, gewoon bij de super zo’n pak kopen of tarwemeel waaraan je alleen nog vocht en gist moet toevoegen. Succes er mee!

 21. Nico schreef:

  Wat er waarschijnlijk misgaat, Luna, is dat er door jullie onbedoeld teveel zaadlozing, cocaïne en voorvocht wordt toegevoegd. Ik snap dat wel. Jij bent als gefingeerd geile logster natuurlijk gewend om tijdens het kneden van het deeg je hele lichaam vol te laten stromen met lichaamseigen sappen die dan, op de ouderwetse manier, weer ten goede kwamen aan het deeg. Zeg maar het syndroom van The Postman Always Rings Twice, dat je wild neukend voor de oven ligt, in het meel. Dat moet je dus nu met de broodmachine niet doen, snap je. Gewoon met je kleren aan brood maken, het is even wennen, maar het kan wel.

  Onverbiddelijke tip van Dijkshoorn, die er ook een heeft, een broodmachine: trek je geen kut aan van verhoudingen. Koop de volkoren mix van Baukje of Dr Oetlul of zo, god mag weten hoe dat merk heet, houd je aan de verpakkingshoeveelheden en het brood groeit gezellig tegen je raampje aan. Leuk hoor. Als het goed is dan heb je net te veel brood voor je vormpje. De rest groeit er vrolijk boven uit. Resultaat: een heerlijk vers gebakken atoompaddestoel op tafel. Leuk om te serveren als je Japanners op visite hebt.

  Nog een tip van Nico: als het piepje voor de toe te voegen ingredienten gaat dan vers gesneden bieslook, knoflooksnippertjes etc. er op flikkeren.

  Voor meer uit het leven gegrepen broodmachine verhalen verwijs ik je graag naar http://koken.blogspot.com/2004_04_01_koken_archive.html#108306071120337061

 22. leenxhttp://www.soezie.com/ schreef:

  http://www.soezie.com/.. dat vraagt om soezie mix, speciaal voor de broodbakmachiene, alleen water toevoegen en bakken maar

 23. Rolandow schreef:

  Nee, geen Heineken thuistap! Dat is natuurlijk ontzettend on-economisch.

  Die vaatjes zijn véél te prijzig, en de druk op zo’n tapje is natuurlijk waardeloos. Ze verdienen het gewoon niet om dit een rage te laten worden.

  Voor tapbier moet je gewoon naar de kroeg. Of een èchte neerzetten, en zo’n groot vat gewoon op tijd leegdrinken. Moet lukken. Kom wel helpen ;-)

 24. technozem schreef:

  Een fustje van 4 liter, dat zijn 8 pints. Ik neem aan dat als je een feestje hebt dat deze er binnen 10 minuten doorheen zijn. Huur gewoon een echte, komen ze brengen voor niets en halen de lege fusten ook weer op. En het is niet veel duurder dan zelf kratjes halen.

 25. watgeefik.nl schreef:

  die thuistap is nu gratis te ontvangen bij een nieuwe mobiel abonnement ergens bij een zaak in 020 inclusief mobiele telefoon.. (advertentie stond achter op de metro) sla je gelijk 2 vliegen in 1 klap!!!

 26. Huug schreef:

  Steek er P zijn dingens eens in, als tie bruin is geworden weet je meteen of het werkt.

 27. Menno Nicolai schreef:

  Half pakje gedroogde gist op de bodem, 300 gram tarwebloem (AH is prima, theelepel bruine suiker, theelepel zout, klont boter, 200 ml niet al te koud water. Normale stand, klein, doorbakken korst en start (eventueel met timer dat het brood de volgende ochtend klaar is). Kan niet missen.

 28. Tessa schreef:

  500 gr bloem
  5 gr gedroogde gist
  9 gr zout
  3 dl water
  25 – 50 gr boter
  alles op kamertemperatuur
  altijd goed en lekker!

 29. Van Havere schreef:

  wij hebben een broodbakoven van panasonic bij aveve kopen we een all in mix om brood te bakken opzetten en na 2 uurtjes een heeeeeeeeeeerlijk brood.Hadden vroeger een van domo en ons brood mislukte ook altijd

 30. sjerly schreef:

  wie schrijft mij hoe ik een brood bak in de machiene,Ik heb geen receptenboekje meer .Nu kan ik wel van het koopmans pak lezen.maar daar staat kijk in het boek van de machiene.

 31. nijp schreef:

  Wie heeft een gebruiksaanwijzer voor een broodmachine van het merk AFK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *