web analytics

14

IBIZA #1: HELLO KITTY VS. OSAMA BIN LADEN

Ook al ga ik maar 1 dag weg, dan nog neem ik een kladblok of dagboek mee. En een etui. Een etui met vooral veel gekleurde glitterpennen, potloden, stiften, gummetjes, nietmachinetjes, lijm, stanleymesje, plakband, liniaaltje, schaartje, dat soort dingen. Vorige week zondag, om 3:30 stond ik na het inchecken van mijzelf en mijn Hello Kitty-koffer bij de douane met mijn handbagage. Deze handbagage ging op de lopende band, door de metaaldetector en werd daarna meteen van de band afgetrokken door een douane-meisje met een paardenstaart. “Van wie is deze tas?”, vroeg ze nogal ongeïnteresseerd. “Van mij”, zei ik. “U heeft een schaar in deze tas en het is verboden om scherpe voorwerpen mee aan boord te nemen. U moet de schaar bij mij inleveren”, zei ze. “Ja, maar het is een Hello Kitty-schaar!”, zei ik vrolijk. “Het is een kinderschaartje, met stompe punten, kijk maar!”, zei ik nog steeds vrolijk en ik liet haar het briljant vormgegeven roze schaartje zien. Het douane-meisje met de paardenstaart bekeek hem aandachtig, bestudeerde het snijvlak, de lengte en de punten en gooide m’n Hello Kitty-schaartje kordaat in een grote ton. Kutwijf, dacht ik. Die snapt er gewoon helemaal niks van. Van Hello Kitty. Van het hele Hello Kitty-concept. Maar het kwaad was al geschied. Ik had geen keus. Het schaartje waar ik al 5 jaar zeer aan gehecht was lag bovenop in een grote plastic regenton! Wat een kutwijf. En dan kan ze wel aankomen met ‘ik deed gewoon m’n werk’, maar die vlieger gaat mooi niet op, want al moest ik m’n Hello Kitty-schaartje inleveren, m’n stanleymes is gewoon meegevlogen naar Ibiza, zodat ik alsnog mijn missie om de Westerse wereld te vernietigen kon volbrengen.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Robert schreef:

  Het kutwijf komt waarschijnlijk net van de opleiding en van enig empatisch vermogen is dan nog geen sprake. Ik zou het schaartje in bewaring hebben gegeven en bij terugkomst weer hebben opgehaald….vijf jaar!!! Luna toch..
  Benieuwd hoe Ibiza was.

 2. pet schreef:

  Gelukkig mocht je wel je fototoestel bewaren.

 3. docter_dudz schreef:

  welkom terug luna,……….en nog gefeliciteerd met de 4e plek op de AD webawards

 4. Chantal schreef:

  Bij onze vakantie werd ook mijn handbagage van de band gehaald, met de woorden “er zit een zakmes in uw tas”. Maar ik wist van niks… hele tas binnenste buiten gekeerd, maar geen zakmes te vinden. Mocht ik doorlopen, zegt mijn vriend tegen me, dat hij wel een zakmes in zijn handbagage had zitten. Hadden ze dus gewoon de verkeerde tas van de band gehaald! En dat noemen ze strengere controle?
  Maarre… welkom terug Luna!

 5. Rean schreef:

  net een nieuwe Canon Ixus 330 gekocht in de middag dat ik naar Turkije zou gaan. Loop ik voorbij de douane, mik mijn tas op de band, camera langs het detectiepoortje zegt ineens die doauneneger; ‘dat soort type camera mag u niet mee aan boord nemen’

  wat zeg ik, dat meen je niet.

  nee, zegt ie, dat meen ik ook niet maar wel een fijne vakantie toegewenst.

  bleek het gewoon een grapneger te zijn…

 6. Wim schreef:

  Mijn schoonmoeder moest haar nagelschaartje uit een nagelgarnituurtje inleveren en kon zo’n zelfde setje in de “wolkenwinkel” terug kopen. Ze verkopen die terroristen bewapening dus gewoon onderweg !

 7. miss bitch schreef:

  Ik ben naar Turkije gevlogen met kappersschaar, nagelschaartje en vijl met hele scherpe punt. En dat was begin september, waar je dus zou denken dat de controle omhoog gejenst wordt. Nee, ik heb er geen reet van gemerkt.

  Luna, ik hoop dat je een fijne vakantie hebt gehad en lekker bent uitgerust.

 8. terence schreef:

  hee luna! welcome back girl! :)

  ben benieuwd wat je allemaal in je dag-/schetsboek hebt geschreven :)

 9. Yuroen schreef:

  Volgens mij is het wel eens vaker gezegd.
  Hello Kitty is on a mission to take over te world……………………….

 10. Yuroen schreef:

  Oh ja, welkom thuis

 11. leenx schreef:

  snel naar http://www.hellokitty.com/ en een nieuwe kopen,
  sjit die rijstkoker is goed…

 12. frans schreef:

  Volkomen terecht van het kutwijf.
  Hello Kitty zou sowieso OVERAL verboden moeten zijn…

  vind ik hoor ;-)

 13. Bubblegummetje schreef:

  Wat nou frans?
  Hello kitty rules the world!

 14. coach outlet schreef:

  After changing http://www.outletcoachus2012.com ,five-franc piece Georges Duroy left the restaurant.where to buy canada goose twisted his mustache in military style and cast a rapid,sweeping glance upon the diners,among whom were three saleswomen,an untidy music-teacher of uncertain age,and two women with their husbands.When he reached the sidewalk,he paused to consider what route http://www.coach.com should take.It was the twenty-eighth of June and coach website had only three francs in canada goose jacket salepocket to last him the remainder of the month.goose jacketmeant two dinners and no lunches,or two lunches and no dinners,according to choice.As he pondered upon this unpleasant state of affairs,he sauntered down Rue Notre Dame de Lorette,preserving his military air and carriage,and rudely jostled the people upon the streets in order to clear a path for himself.He appeared to be hostile to the passers-by,and even to the houses,the entire city.It was one of those sultry,Parisian evenings when not a breath of air is stirring;coach outlet sewers exhaled poisonous gases and outletcoachus2012.comrestaurants the disagreeable odors of cooking and of kindred smells.Porters in their shirt-sleeves,astride their chairs,smoked coach outlet,coach outlet,coach outlet pipes at the carriage gates,and pedestrians strolled leisurely along,hats in hand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *