web analytics

22

GASTLOG: EX-IT

Wanneer je 32 bent heb je toch het een en ander meegemaakt. Zeker op het gebied van de liefde. Ik was niet zo’n stilzitter, die alleen op de ware zat te wachten. Ja, ik wachtte wel op de ware, maar snoepte ondertussen behoorlijk mee. Ik heb zelfs momenten gehad dat ik de ware had gevonden, dacht ik, maar toch kon ik het snoepen weer niet laten. Zo heb ik toch aardig wat mensen leren kennen. Exen zo gezegd. Het woord is net zo raar als de inhoud. Het kan gebeuren dat je op een nietsvermoedend ogenblik ineens wordt geconfronteerd met 1 van deze exen. En dat is behoorlijk raar. Stond ik pas geleden een spelletje poolbiljart te spelen, hoorde ik plots mijn naam noemen naast me. Een ex-vriendin van zo’n 7 jaar geleden. Even schrikken. De herkenbaarheid deed ons meteen doen praten. Het bleek dat ik echter niet verder kwam dan een oppervlakkig flutpraatje. “Hoe is het?” en “Wat doe je nu?”. Ik bedacht me dat ik jarenlang naast, op, onder en achter haar had gelegen. Zij wist in die tijd alles van me en ik van haar. En nu? Helemaal niets meer. Een onbestemd gevoel, een verplichte verjaardag. Ik vroeg nog wel of ze nu een vriend had, maar het had eigenlijk geen zin. Het interesseerde me weinig. Ik bood haar nog een biertje aan om wat leed dat ik haar toen had berokkend af te kopen en ging verder met mijn eigen leven. Ik besefte dat zelfs de liefde vergankelijk is. Ik voelde me eenzaam. Later stond ik in een hoekje van een kroeg nog wat biertjes weg te werken, het verlaten gevoel bleef. Ik duwde mezelf naar huis en ging naast mijn vriendin liggen. Ik twijfelde of ik wel een arm om haar heen moest slaan. Zou ik ook haar niet over 7 jaar tegenkomen en niets meer weten te zeggen? Nee, mijn arm ging automatisch. Vasthoudend in het geloof dat er toch wel iets blijvend is.

Bemmel

Lezers, het was me een genoegen deze week. Blij dat ik vrij veel (primaire) reacties losgemaakt heb. Inhoudelijke reacties bleven jammer genoeg veelal uit. Alleen een scheldwoord neerzetten vind ik een reactie beneden peil. Mensen die mijn stukjes te letterlijk nemen en geen gevoel voor humor of cynisme hebben zijn ook niet mijn publiek. Het stukje ‘ziek melden’ gaf veel stof tot discussie, geweldig, dat is wat je wilt los maken als je een stukje schrijft. De bedoeling (in samenspraak met Luna) was om een mannelijke tegenhanger te geven van haar dagelijkse stukjes op deze site. Aan de reacties van de mannen en vrouwen te zien (tenminste als de vvdster een, waarschijnlijk hockeyende vrouw is) is dit aardig gelukt. Bedankt voor alle leuke reacties!! Misschien tot een volgende keer.

groeten Bemmel

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Reykjavik schreef:

  Da’s nou jammer. Bemmel schreef dus marktgericht op reacties. Schrijven hoor je vanuit je hart te doen.

 2. PB schreef:

  Bemmel zegt: “Mensen die mijn stukjes te letterlijk nemen en geen gevoel voor humor of cynisme hebben zijn ook niet mijn publiek.” Bemmel gaat er dan wel van uit dat zijn stukjes sprankelend cynisme of ferme humor bevatten. Heb ik er niet in kunnen ontdekken. Bemmels stukjes zijn dusdanig van vorm, dat ze letterlijk te nemen zijn. Nix mis mee hoor. Maar dan mag je je publiek niet verwijten dat ze reageren zoals ze reageren. Verder prima gastblog.

 3. Christiaan schreef:

  De stukjes waren zeker letterlijk te lezen, al komen sommige tekstjes wel heel erg onvoorstelbaar over (de pizzakoerier lijkt me een beetje aangedikt), maar dat is prima. Er is ook een term voor; sprekken. Een Nedersaksisch woord. Verhaaltjes met een kern van waarheid worden lichtelijk aangedikt, maar op zo’n manier dat de lezer of toehoorder beseft dat niet de gehele geschiedenis plaats heeft gevonden zoals beschreven.
  Volgens mij zit er een kern van waarheid in dat verhaaltje over ziekmelden, maar is Bemmel mans genoeg om aanspreekbaar op het werk te verschijnen na een tweetal uurtjes slaap. Het is alleen leuker te vertellen dat je een dagje vrij hebt genomen na je avondje stappen.
  (O ja.. Ex-it is een mooi en zeer herkenbaar tekstje. Top)

 4. PB schreef:

  Aanvulling (mede op Christiaan): Dat “leuker om te vertellen” moet dan wel scherper uit de pen komen, pas dan komt het beoogde effect. Bemmel legt het er te flinterdun bovenop, zogezegd, althans afgezet tegen zijn publieksbeoordeling. Voor subtiele dun opgelegde humor moet je van verrekt goede huize komen. Dat aspect heb ik bij Bemmel niet ontdekt, al schrijft hij wel goed. Dat compliment mag ook beslist gemaakt worden.

 5. Bolivian schreef:

  VVD-ster [link: http://www.jovd.nl, go figure] had waarschijnlijk weinig anders te zeiken en begon daarom stevig te flamen. Bemmel, je neemt afscheid op het hoogtepunt: EX-IT is treffend, geniaal en volgens mij oprecht. Wat mij betreft Luna(kwadraat).
  Het was me een genoegen.

 6. Erwin Troost schreef:

  Ik heb genoten van het geschrevene. Vind ook niet altijd nodig om te reageren. Zwijgzaam genieten kan ook heerlijk zijn. Hoop wel ooit meer van je te lezen. Kun je ze niet bundelen. Genieten joh, echt.
  Ik schrijf zelf en voelde me heerlijk thuis in deze stukjes..

  Ik zou jou moeten bedanken.

  Bemmel, op en toppie!!

 7. WebDeb schreef:

  It was fun…je schrijft lekker weg, misschien een ideetje zelf een log te beginnen o.i.d. je tikt herkenbare dingen…i like it!

 8. Lee schreef:

  Het was ok hoor!

 9. Trinity schreef:

  Het is zo gemakkelijk om een sneer te plaatsen. Toegeven dat je louter geniet van iemands activiteiten is blijkbaar moeilijk. Luna heeft haar credits ondertussen verdient, maar realiseer je dat ook zij veel gezeik heeft gehad. En dat duurde lang…

  Leuk als je een eigen log begint, de mannelijke tegenhanger van Luna. Ik was in ieder geval onder de indruk van je teksten. Go for it!!

 10. VVD-ster schreef:

  32, en dan zo een leven leiden/lijden! Hockey, daar verdoe ik mijn tijd niet mee.

 11. vvd-ster schreef:

  Trouwens bedankt voor het noemen van mijn naam in je column. Promotie voor de vvd is promotie, in welke context dan ook.

 12. Eric schreef:

  Dit stukje is goed, Bemmel.
  Herkenbaarheid daar draait het om.

 13. Ewald schreef:

  Ik heb al je stukjes gelezen en je doet niet onder voor Luna…Als je een eigen log zou beginnen zou ik 1 van je vaste gasten worden…

 14. miss bitch schreef:

  Het ging wel, maar opgeruimd staat toch wel erg netjes. Luna welkom terug!

 15. Michelle schreef:

  Ik zei eigenlijk wel het cynisme in Bemmel’s stukjes, en ik begrijp niet waar iedereen zich zo druk om maakt. Ik heb niet kunnen lezen, in het ziekmelden stukje, dat Bemmel dat ook inderdaad heeft gedaan..dus waarom zo’n heisa? En alleen dat het niet daadwerkelijk is gebeurd, kan het toch dat zoiets door zijn gedachten is geschoten die bepaalde dag, en misschien toch niet heeft gdaan, maar er toch over wilde schrijven?? Of mag dat ook soms niet?

 16. Michelle schreef:

  en nog iets: Bemmel, je was prima weekvervanger voor Luna ;-)

 17. Dude schreef:

  Ik heb een vergelijkbare situatie meegemaakt, vorige week nog… Goed om te zien dat ik niet de enige was die zich enigzins ongemakkelijk voelde. Bemmel, start je log, ik kom en lezen!

 18. Anna schreef:

  Bemmel, prima gedaan jochie!!! Felle reacties (op al je stukjes) van mensen gehad … dus het is je goed afgegaan. Ik hoop nog regelmatig iets van je te lezen.

 19. dreadloki schreef:

  Leuke stukjes, Bemmel. Als mensen het niks vinden ;
  gewoon kop houden en niet lezen …
  Mensen die menen dat ze ff moeten uitleggen hoe het wél zou moeten ;
  gewoon kop houden en lekker zelf gaan schrijven …

 20. sherlock schreef:

  Bemmel, je was een waardig vervanger.

 21. HierWordIkDroevigVan schreef:

  Korte scheldreacties beneden peil? Mwah, kweenie. Soms zeggen ze meer dan lappen slijmtekst, die ik bij dit afscheid veelvuldig aantref. Saar hebben we het rouwens over. Je hebt een paar regels getikt, en nu al een held? Dat kan volgens mij niet echt. Voor wat betreft je ziekmeldingsgedrag: ik hou mijn LamLul! ferm staande.