web analytics

22

REGELS ZIJN REGELS

Een fijne brief van mijn vorige provider. Of ik snel
€ 71,22 wil betalen voor de periode van 1 april 2004 tot 1 juli 2004 omdat anders de rekening wordt overgedragen aan een deurwaarder. Ik bellen: “Hé, ik zit allang niet meer bij jullie. Ik zit op een eigen server en ik was voor 1 april al bij jullie weg. Dus.” Het provider-mannetje vertelt dat die rekening toch betaald moet worden, omdat ik een maand van te voren op had moeten zeggen. “Dus ik moet jullie nu voor 3 maanden hosting betalen terwijl ik in die 3 maanden niet meer door jullie gehost wordt?” Ja, dat was zo. “Belachelijk, echt belachelijk”, zei ik. “En dat terwijl ik helemaal niet tevreden was. Jullie hebben 1 keer jullie systeem laten hacken, zodat mijn site een paar dagen onbereikbaar was én jullie zijn een keer ál mijn gegevens kwijtgeraakt omdat jullie server én jullie backup-server gecrasht waren.” “Ja”, zei het provider-mannetje, “maar daar staat tegenover dat jij, door een fout van ons, het eerste jaar helemaal niets hebt hoeven betalen.” “Echt niet”, brieste ik, “ik heb alle rekeningen altijd betaald.” “Oh, eh, oh”, zei hij. Misschien was hij in de war met iemand anders. “Doei”, zei ik. En jullie zijn ook nog eens vét duur vergeleken met andere providers en als ik het abonnement op een krant stopzet moet ik toch ook niet nog 3 maanden betalen terwijl ik geen krant meer door m’n brievenbus krijg. Eikel! Dat had ik willen roepen, maar dat deed ik niet. Ik leef in een wereld waarin ik een boete van € 29,40 moet betalen omdat ik een strip te weinig afstempel in de metro, waarin de taxi van M. van de ART-TAXI van de weg wordt gehaald omdat hij 2 toeters heeft in plaats van 1 en waarin ik € 71,22 moet betalen aan een provider voor 3 maanden hosting terwijl ik in die maanden niet eens door hen gehost wordt. Want… regels zijn regels. Ik heb het weer gehad voor vandaag. Ik ga me bezatten.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. D.W. schreef:

  proost

 2. Kikkertje schreef:

  Santé Luna :)

 3. Paul schreef:

  U zijt rijk. Dat ís zo.
  (Al dat gelul over die
  kosten.)
  En geweldig en alles.
  Lief, ook.
  x

 4. einstein schreef:

  U zijt rijk. Dat ís zo.
  (Al dat gelul over die
  kosten.)
  En geweldig en alles.
  Lief, ook.
  x

  WAT ?

 5. teefje schreef:

  ach..alles is relatief :)

 6. MJ schreef:

  1 maand opzegtermijn is helemaal niet onredelijk. En daar heb je mee ingestemd toen je het contract aanging. Wordt je daar vervolgens aan gehouden, is het juist niet redelijk om een hoop mist op te werpen over de service danwel (te hoge) kosten van je contractant.
  Dat zou tenslotte alleen maar reden zijn geweest om je contract nog eerder te beeindigen, en dat heb je nou juist niet gedaan.
  En nou betalen, en snel een beetje.

 7. Yuri schreef:

  MJ heeft wel gelijk, maar niks mee te maken. Al die regels werken me ook behoorlijk op m’n zenuwen. Wat een toestanden. Als het me even te veel is, ga ik naar maanisch want Luun je weet het altijd zo heerlijk te verwoorden. Wat ik denk schrijf jij. EIKELS zijn het! DELETE!!!

 8. Yuri schreef:

  MJ heeft wel gelijk, maar niks mee te maken. Al die regels werken me ook behoorlijk op m’n zenuwen. Wat een toestanden. Luun je weet het altijd zo heerlijk te verwoorden. Wat ik denk schrijf jij. EIKELS zijn het! DELETE!!!

 9. Yuri schreef:

  Jezes, sta ik er ineens 2 keer op, met bijna dezelfde tekst. Weer te veel gezopen. Nu al, en het is nog maar donderdag.

 10. Maks schreef:

  ”Ik ga me bezatten.”
  Voorwaar een goed idee. Wat doe ik hier nog?!

 11. dimitri schreef:

  helemaal gelijk! wat een onzin, eerst tijden wachten tot ze je geven waar je voor betaald, en dan betalen voor iets wat je niet krijgt….

 12. Stille Genieter schreef:

  Off Topic:
  Zou Morrie nog in leven zijn.??

 13. Robert schreef:

  hik…pppffff…ben wel ff benieuwd om welke provider het gaat!!?

 14. pm schreef:

  ja! Je schrijft wat ik denk dat ik doe! Ofzo..

 15. eddy kledder schreef:

  Tja, weer eens de kleine lettertjes niet gelezen. Balen!

 16. b°b schreef:

  Wánprestatie, laat er een jurist op los!

 17. Tjarko schreef:

  Weet je wat nu zo grappig aan die regeltjes is?? nee?? nou dit… als je je er aan houdt, dan hoef je je er ook niet zo over op te winden :-) en nee ik ben geen fatsoensrakker maar dit soort kleine dingen kun je makkelijk voorkomen…. scheelt weer een hoop geld wat betreft alcohol inname ;-)

 18. Bart schreef:

  Dat is niet fijn hoor, je aan regeltjes houden. En ja, Tjarko, je bent misschien geen fatsoensrakker maar het klinkt àls.

 19. Bart schreef:

  Wat nou 13:25? Het is 21:20! Zet die klok eens goed.

 20. Noughdy schreef:

  Deurwaarder, nou en. Als je niet betaald, betaal je niet. Voor € 71,20 gaan ze heus gen rechtzaak aanspannen…

 21. cassje schreef:

  daar zou ik maar niet zo zeker van zijn. Ze sturen zo een deurwaarder op je dak.

  en opzegtermijn is normaal. Dat staat inderdaad in het contract wat je ondertekent. Zo ook met allerlei instellingen zoals dans. Daar kun je ongeveer 3 maanden opzegtermijn verwachten. Ook als je plotseling weg moet voor een lange tijd.

  Hoe zit dat eigenlijk als je een zaak wilt aanspannen? dat is toch een zaak voor het kantongerecht? en hoeveel gaat dat kosten?

 22. Bahram schreef:

  Baram : Je hoeft niet bang te zijn voor Gerechtsdeurwaarde Van Es in Schiedamsedijk te Rotterdam. IK ken hun incassomedewerker: Chantal is een hoer,heb een kale maan gezien die zij hard neukt in haar kuntje. Anita Vos doet mee aan scort, 50 euro per uur Rob is hun poier en ook hun afdeling schef Jullie hoeft niet bang te zijn voor aanmaningen want dit zijn alleen om jullie bang te maken: U wordt binnenkort gegijzeld onzin allemaal Bahram (Email) – 17 December ’07 – 21:56 reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *