web analytics

10

LUNA EN HET SOEPDIEET

Bijkomend voordeel van een grote man is dat je er zo lekker veel in kunt stoppen. Voedseltechnisch gezien dan. En dat is voor een vrouw als ik, met als grote passie koken en eten, helemaal geweldig. En ik heb hem ook niet echt horen klagen trouwens. Ik kook met veel liefde en veel pakjes roomboter en veel pakjes slagroom. En nu zit ik keurig in de quetelet-index met mijn lijf, daar niet van, maar een paar kilootjes minder hier en daar zou zeker niet verkeerd zijn. En ik hou dan wel van grote mannen; het moet natuurlijk wel een gezonde, grote man blijven! En zo kwam ik op het lumineuze idee om eventjes een dieet te gaan volgen. "Hé schatje", zei ik, "als we nou dit soepdieet gaan doen hè? Dan mag je elke dag unlimited een soort groentesoep eten, dus we hebben geen honger. En de eerste dag mag je unlimited fruit, de tweede dag unlimited groenten, de derde dag groenten en fruit, klinkt echt helemaal totally te doen en je valt meer dan 5 kilo af in 1 week!" Het klonk m’n verkering als een goed plan. Dus ik die soep maken. En het zag er zo op het eerste gezicht helemaal niet verkeerd uit. Gewoon groentesoep met kool, paprika, ui en wortel. En het smaakte zo bij het eerste bakje ook niet eens verkeerd. Maar na die eerste kom soep had ik het al helemaal gehad! Gatverdamme! De geur alleen al deed me de rest van de dag kokhalzen, wat dan eigenlijk ook wel weer het gewenste effect zou sorteren, want hop, vinger in m’n keel en binnen een week zou ik er meer dan 10 kilo af kunnen hebben! Maar in plaats daarvan liet ik die dieetsoep gewoon voor wat het was en at ik 48 uur lang alleen maar groenten en fruit. Met als resultaat dat ik 5 kilo afviel. En hij 6. No shit. Een fantastische prestatie natuurlijk, maar ik barstte van de honger. Ik zat zelfs te trillen op de bank. "Ik trek dit niet meer hoor", zei ik tegen m’n verkering. "Wil je een frietje?", vroeg hij. "Nee, jij wil een frietje", zei ik. "Nee, ik zie het aan je, wat jij nodig hebt is een frietje met mayonaise", zei hij. "Nee, nee, nee, jij trekt het ook niet meer", zei ik. "Echt wel", zei hij. En zo zaten wij een uur later samen een heel witbrood weg te werken met 2 bakjes smeerkaas. "Je bent lekker man", zei ik. "Jij ook vrouw."

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Cindy schreef:

  Je moet gewoon weer gaan rennen Luna, dat deed je toch afgelopen zomer?

 2. Frank schreef:

  Typische man hier.
  Denkend in oplossingen.
  Dieeten zijn onzin. Allemaal.
  Volg gewoon het two step programma:

  1) Vork (snack etc) neerleggen
  2) Bewegen met dat lijf.

  Succes.

 3. linda schreef:

  Wat een muts, om op jouw leeftijd nog met een dieet te beginnen. Helpt niet. Over een jaar zit er tien kilo bij. Beetje dom. Gewoon minder eten en veel bewegen.

 4. Luna schreef:

  @linda: Hohoho! Op mijn leeftijd???? Ik ben verdomme 23!

 5. Monks schreef:

  Die Linda heeft problemen , niet normaal zoals zij steeds meent te moeten reageren< dat is nou 'n echte MUTS !!!!!

 6. koekie schreef:

  Run Luna, run!!!

 7. Maurice schreef:

  Gewoon veel water drinken (1 1/2 liter) en een halfuur per dag gewoon bewegen.
  Sex schijnt ook goed te zijn, maar dat doe je al. Dus alleen nog water en bewegen :D

 8. Coco schreef:

  Sex is bewegen toch :) maar van sporten bouw je conditie op en kan je weer meer sexen

 9. janine schreef:

  water is niet meer van deze tijd en achterhaald maar wel lekker voor de dorst!!! Je schijnt er niet van af te vallen en je lijkt er ook niet jonger door. DAMN!!!

 10. Natasja schreef:

  @Linda: Wat een muts, om op jouw leeftijd nog zulke reacties te plaatsen. Helpt niet. Over een jaar ben je nog gefrustreerd. Gewoon minder miepen en een eigen leven krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *