web analytics

50

LUNA VALT OP GROTE MANNEN

Ik was 10 jaar lang de vrouw van P., best een leukerd natuurlijk, maar wel een leukerd die 1 centimeter kleiner was en zo ongeveer 10 kilo minder woog dan ik. En ik heb jaren geroepen dat me dat helemaal niets uitmaakte en het maakte me op dat moment ook helemaal niets uit, want ik moest het ermee doen natuurlijk, en je valt uiteindelijk toch op z’n karakter hè, en of-ie een beetje lief is voor je poesjes, maar als ik heel eerlijk ben dan doet het hebben van een man die kleiner is het niet zo heel goed voor je vrouw-zijn. En dan kan iedereen wel lullen dat je vrouw-zijn heel diep van binnen zit en dat dat helemaal niks te maken heeft met lengte of formaat of gewicht, maar dat zijn allemaal mensen die waarschijnlijk een relatie volgens het plaatje hebben; hij groter dan zij. Maar als puntje bij paaltje komt en ik mag kiezen tussen 2 mannen die precies hetzelfde zijn, maar de ene is een kop groter en breder dan ik en dan ander een kop kleiner of net zo groot als ik, doe mij dan maar zo’n grote van het type Fred Durst, Erik de Viking of Dennis van der Geest. Gewoon omdat ik daarnaast zo’n lekker klein poppetje lijk! En laat ik daar nu net toevallig een exemplaar van op de bank hebben zitten. Zoeentje met van die grote handen die met gemak hele hordes mannen van me af kunnen butsen of een kip de strot kunnen omdraaien zonder moeite, maar die dan wel heel lief en teder je gezicht kunnen vasthouden, of je borsten, dat ligt aan het moment natuurlijk, maar dat soort idyllische tafereeltjes speelt momenteel dagelijks in mijn gedachten, ik kan er niks aan doen. Bijkomend voordeel van een man die een kop groter is dan mijn vorige partner en minstens 40 kilo zwaarder is trouwens het instant Slankie-effect dat het creëerde! Ik liep voor de eerste keer naast hem en voelde me meteen 10 kilo lichter dan dat ik was! Ideaal! En het is dat het sociaal niet zo wenselijk is, maar het liefste zou ik elke dag mee naar z’n werk gaan om zo constant een beetje tegen ‘m aan te hangen. En ik wil de hele avond op zijn schoot televisie kijken, of achter ‘m staan terwijl hij aardappels aan het schillen is en dan heel hard knuffelen. Maar het allerliefste wil ik elke nacht als een opgerold koalabeertje in zijn armen in slaap vallen. En het mooie is; dat kan. Veilig. Warm. Geborgen. Vrouw.

Dit vind je misschien ook leuk...

50 reacties

 1. Marina schreef:

  Heerlijk hè zo’n grote man waar je je geborgen en veilig voelt…ik heb gelukkig ook zo’n exemplaar gevonden! Lang leve grote mannen :-)

 2. Cindy schreef:

  Hmm ik ben het hier niet mee eens. Ex was behoorlijke kop groter dan ik en 40 kilo zwaarder, maar hoe zacht dat ook lag, ik lig nu veel lekkerder en meer geborgen naast mijn 10-kilo-minder-dan-ik-man (wel nog steeds groter qua lengte moet ik eerlijk zeggen). De knuffelbaarheid ligt aan hoe gemeend de knuffel is, niet aan het aantal kilo’s van de knuffelbeer ;) Maar qua lengte ben ik het wel met je eens, een man die een kop kleiner is dan ik is voor mij best wel een afknapper…

 3. Marijke schreef:

  Die laatste zinnetjes komen me zo bekent voor!

 4. Lin schreef:

  ooohhhwwww… En ik voelde me al zo dik en nu voel ik me dat helemaal! *zucht* (Ben dan wel kleiner dan hem maar wel nogal breder. Auw.)

 5. Luna schreef:

  @Lin: Oh! Maar dat is niet de bedoeling natuurlijk!!!! En ik ben qua heupomvang ook nog steeds breder dan hij hoor ;-)
  @Cindy: Het is natuurlijk ook altijd een combinatie van de juiste man met het juiste lijf :-)

 6. kim schreef:

  Ik heb sinds 2 jaar eindelijk een man van 2 meter, een grote stoere drummer met lichtgroene ogen (miauw)
  heer-lijk om me ( met mijn 1.90) ook eens een keer petit te voelen
  Ik heb me altijd zo lomp gevoeld bij mijn ex, niet erg sexy :-|
  Dus Luna ik kan me helemaal vinden in je verhaal!

 7. Webwandelaar schreef:

  PRRRRRRRRRRRTTTT, helemaal gelijk.
  Nu ben ik met 1.57 een klein wichie, maar ik val ook op boven de 1.90 en 90 kilo… Gelukkig heb ik een exemplaar gevonden die bovendien ook nog eens mijn kuren verdraagt. Al 11 jaar getrouwd… ;-)

 8. even een ander perspectief schreef:

  je hoeft het natuurlijk niet op te schrijven, je kan het ook gewoon vinden/voelen maar voor jezelf houden om evt gevoelens van een ex even niet compleet te bashen. niet even de herinneringen van iemand met wie je een leven gedeeld hebt, compleet in een ander daglicht te stellen. een gedeeld leven is niet helemaal van jezelf alleen. heb je soms een rekening te vereffenen? het lijkt erop.

 9. Paul schreef:

  @ander perspectief:
  Ik kan me best voorstellen dat dit jouw indruk is gebaseerd op dit stukje. Persoonlijk lijkt het mij logisch dat Luna happy is met haar huidige partner. En dat haar vorige relatie is stukgelopen zal ongetwijfeld een optelsom van dit soort kleine dingen zijn.

  Over het rekening vereffenen: lees het stukje eens over de film Komt Een Vrouw Bij De Dokter. Ik denk dat Luna daarin laat zien dat zij ook kritisch is naar haar eigen rol in haar vorige relatie. Tenminste dat is mijn indruk!

 10. charlie schreef:

  uiteindlijk ben je gewoon een truttige muts

 11. Brooklyn schreef:

  *zucht* Krijg ineens zo’n zin om op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Bij voorkeur bij een mororclub, tattoo shop of bouwterrein.

 12. AWeetje schreef:

  Ik ben 1.63 en weeg 58 kilo..een klein huppeltje dus. Ook al voel ik me on top of the world en uberstoer wil ik me ook vaak zo`n klein meisje voelen. Veilig bij haar vriendje in de armen. En knuffelen met mijn hoofd tegen zijn borst ipv andersom.. Zucht ja, ik heb er ook zoeen:)

 13. Luna schreef:

  @even een ander perspectief: Ik heb helemaal geen rekening te vereffenen met P. hoor. We spreken elkaar nog regelmatig en ik denk dat we elkaar allebei het allerbeste gunnen! P. heeft inmiddels ook een nieuwe relatie (met een heel lief klein popppetje!) dus we zijn allebei na een aantal kutmaanden ons leven weer aan het oppakken. Moving on!
  En hoezo zou ik P.’s gevoelens bashen als ik dit opschrijf? En alles compleet in een ander daglicht stellen? Hij was mijn kleine mannetje en ik was altijd zijn meisje, ook al was ik een flinke slag groter dan hij. Dat lichamelijke verschil, dat was gewoon een feit en P. zal nu niet eens denken; Jesus, was ik kleiner dan Luna??? Nooit wat van gemerkt!
  En onze relatie is uiteraard niet stukgegaan omdat ik groter was dan hij, dat zou wel heel shallow zijn! Dan had ik gewoon even 15 kilo moeten afvallen en was er niks aan de hand geweest ;-)

 14. Octavie schreef:

  Haaja, zalig hè, zo’n grote man. Die van mij slacht zonder pardon een kip, als het nodig is. Maar dan wél met een beetje moeite. Dat vind ik juist schattig.

 15. mir schreef:

  Het grappige is dat zo’n ex na verloop van tijd steeds kleiner lijkt te worden.

 16. Wolf schreef:

  Brooklyn: those were mine thoughts!
  Maar een grote man heb ik al, nu is dat niet zo moeilijk met mijn 160cm. Doch heb ik wel het verschil kunnen voelen tussen 190cm en 170cm en geef mij dan toch maar liever de eerste :-)

 17. kay schreef:

  Toch valt het me van je tegen.
  Ik ben het met ‘even een ander perspectief’ eens, al begrijp ik wat je schrijft wel.
  Valt me een beetje van je tegen. Sinds je weg bent bij P. vind ik je toch een beetje “gewoontjes” geworden. Sorry. Geniet van je nieuwe relatie maar laat P. er buiten, al heeft hij er geen moeite mee.

 18. Luna schreef:

  Ach kay, noem gelukkig zijn maar ‘een beetje gewoontjes’…

 19. Monks schreef:

  Nou je zult maar zo “gewoontjes “zijn als Luna !!!!!!!!

 20. El Alcalde schreef:

  Grote mannen , kleine jannen.

 21. kay schreef:

  Dan hoop ik dat je nog lang gewoontjes zult blijven.

 22. Djois schreef:

  (kon het toch even niet laten…)
  Voor mij ben je nog steeds een held! ;-)

 23. sjiekdefriemel schreef:

  Niet zo chique Luna, om je ex-vriendje met wie je heel lang samen was zo’n subtiel trapje na te geven ten faveure van je eigen “vrouw-voelen-happy-in-love-feeling” dat je met iedereen hier shared. Je hebt natuurlijk het ‘recht’ om alles hier te ventileren wat je bezig houdt, maar wat meer empathie naar P. zou geen kwaad kunnen.

 24. Monks schreef:

  Je bent ’n zeikerd, en niet zo sjiek, sjiekdefriemel ,Empathie…Hahaha !!!!!

 25. Luna schreef:

  @sjiekdefriemel: U kent P.?

 26. Brooklyn schreef:

  Niet mijn gewoonte om 2x te reageren op hetzelfde logje maar……kan het niet laten. Als het je niet bevalt wat iemand schrijft, lees het dan niet. Ik vind het dapper en openhartig. En totaal ongepast om een blogger, in dit geval Luna, aan te vallen over haar stukjes. Een discussie aangaan is leuk maar commentaar geven alsof je zelf onderdeel uitmaakt van zijn/haar leven….kom op zeg. Maar wie ben ik?
  Dus…..

 27. MS schreef:

  Maar ze heeft toch zelf een reactieformulier aan gemaakt (of laten maken :-)) Dan komen er reacties, positief of negatief. Ik vind zeker dat Luna alles mag schrijven, maar ook mij valt het op dat ex P soms tsja, kleiner gemaakt wordt? Voor mezelf ben ik er nog niet uit wat ik daarvan vindt.

 28. Groentje schreef:

  Grote blonde vikingen willen we allemaal.
  Maar uit eindelijk komen de meeste met iets heel anders thuis. Ach als ze maar lekker zijn.

 29. marijke schreef:

  mijn vriendje is één centimeter kleiner, en als hij lichter wordt dan ik maak ik het uit ;-)

 30. Eveline schreef:

  Ik ben ook rete-gelukkig met mijn lief, die zo heel anders is dan mijn ex in allerlei opzichten, maar daarom plaats ik toch nog geen stukjes waarin ik hem vergelijk met mijn ex? Dat lijkt me voor beide mannen niet leuk. Je had dit stuk ook net zo smeuiig kunnen schrijven zonder P. erbij te halen, of hij nou wel of niet helemaal OK is met de situatie. Ik vind ’t een beetje jammer dat je P. er toch steeds weer bij haalt, terwijl het niets aan je stukjes toevoegt, behalve dan de nare nasmaak die sommige lezers er van over kunnen houden.

 31. Tulp schreef:

  Hmmm…een hoop kritiek…

  Ik lees eruit dat het erg lekker is om als koala tegen je lief aan te kruipen, mmm….kan niet wachten tot bedtijd, lekker knuffelen ;)

 32. Monks schreef:

  Goed slikken Eveline, en niet meer deze
  sukjes lezen !!!!!!!!!!!

 33. esther schreef:

  Mijn echtgenoot is 10 hele cm’s kleiner en we hebben er nooit iets van gemerkt :-) Hij is de man die eigenhandig ons huis verbouwt, met een honkbalknuppel naar beneden gaat als er vreemde geluiden klinken en geestelijk 10x sterker is dan ik als het tegenslagen betreft.. dus every inch a man en ik kan helemaal zijn kleine vrouwtje zijn als ik wil (zo’n 1x per maand :-)). Als je echt verliefd bent/van iemand houdt is lengte echt bijkomende onbenullige shit.

 34. Suffie schreef:

  Mijn laatste twee partners wogen allebei de helft van mij. Bij de eerste was het haar schuld, bij de tweede van mij…

 35. Maurice schreef:

  Ik vind niet dat ze P. bashed. Het is wel weer een geinig stukje :D

 36. koen schreef:

  neenee, het is geen leuk stukje

  m 1m74

  ;-)

 37. Luna schreef:

  @koen: Nou, dan ben je precies 1 centimeter kleiner dan ik! :-)

 38. Helene schreef:

  Geinig. Ik had een hele grote man maar ja, dat helpt niet als de rest verder niet werkt he. Nu heb ik een kleine, maar die is zoveel kerel (om met Octaview te spreken: hij slacht met gemak een kip, no problemo). Oh, en Luna, ik ben heel blij voor je dat je zo blij bent nu.

 39. fred schreef:

  zal die p. inderdaad al die stukjes lezen? ik zou gek worden…

 40. Helena schreef:

  Ik vind heel vaak wat van Luna’s stukjes. Soms vind ik het ‘ over the edge’. Soms vind ik het zo en zo. Soms vind ik het heel mooi. Maar dáárom lees ik het. Toevallig nu dacht ik ook, ‘tjee, what about p.’ Maar een blog is iemands persoonlijke leven. Luna voelt dit nu zo. Morgen misschien weer anders. Of misschien helemaal niet. Maar het is háár leven. Daar lees je in mee. Mee eens of niet, mee leven of niet, dat doet niet ter zake. En blijkt zij morgen op een 1.43 lange, in Hamburg wonende Ministeckende travestiet te vallen, dan hebben wij het daar me te doen ;) En trek je dat niet? Dan lees je het niet. Maar Luna, wat mij betreft: alle goeds! Tiel is tha bomb! ;)

 41. linda schreef:

  Als je niet tegen kritiek kunt moet je zorgen dat mensen niet kunnen reageren.
  Kan je lekker in je eigen wereldje blijven rond sjokken.
  Jammer af en toe, dat geroddel over vriend P.
  Erg onvolwassen. Beetje dom. Straks is dit vriendje ook weer aan de beurt. Wedden?

 42. Wendy schreef:

  Jeetje Ze is gewoon hartstikke verliefd — Luna geniet van je nieuw lieffie en je nieuw leventje, jouw blog jouw mening jouw ding.
  Snap die negatieve reacties totaal niet. Iedere vrouw voelt zich super-geborgen bij een grotere man, dat is zalig. PUNT!
  Nu heb ik eentje die bijna even klein is, en ook die is lief leuk en sexy maar t veilige gevoel is minder ja!
  Het is toch geen taboe om het hier over te hebben, vrouwen onderling hebben t over de kleinste details zelfs… ook over exen…. whats the problem behalve dat er zeikwijven zijn haha

 43. darja schreef:

  ik snap de hele commotie hierboven niet. Ik zie het helemaal niet als ex P. bashen maar gewoon een verhaal uit het leven van luna. Wat een kortzichtigheid allemaal. Ze zegt toch verder niks lulligs? hij was gewoon een stukkie kleiner, klaar! En als ze nu heel gelukkig is met haar viking, is dat toch alleen maar leuk om te lezen?

  en ik moest vooral heel erg lachen om het instant Slankie effect, hahaha, erg herkenbaar!

  Luun, ga jij eens heel gauw je viking knuffelen, en trek je niks aan van de gevoelige truttenbollen die het op moeten nemen voor iemand die ze niet kennen maar menen in elke blog ‘groot onrecht’ te lezen.

  zucht….

 44. lin schreef:

  Voor diegene die lopen te zeiken:krijg acne op je tiet!
  Serieus, feiten moeten kunnen worden benoemd en als iemand daar aanstoot aannneemt, dan zegt dat meer over die persoon dan over degene die het feit benoemd.

  Hoera voor die rooie dat ze gelukkig is!

 45. Madd schreef:

  Ik kreeg bij het lezen hiervan ook een beetje het gevoel van “niet zo aardig richting P” maar goed: dat is alleen maar een gevoel wat het bij mij opriep. Ik ken Luna niet en ik ken P niet, dus weet helemaal niet of dat gevoel terecht is.

  De opmerking van Linda “Straks is dit vriendje ook weer aan de beurt. Wedden?” komt niet erg aardig over (en is denk ik uit haar mond ook niet erg aardig bedoeld) maar is niet geheel onwaar. Niet omdat ik denk dat Luna mannen verslijt, of omdat ze het P ff te kakken wil zetten wél omdat ik denk dat ALS dit voorbij zou gaan en er een nieuwe liefde zou komen haar leven/denken en gevoelens weer veranderen en ze daar dan over zou schrijven.

  Geen id of het nog begrijpelijk is wat ik hier allemaal neerplemp trouwens ;-)

  Luna -> lekker blijven schrijven wat/hoe je wil, de negatieve reactie’s moet je dan maar voor lief nemen (en net zoals “wij” jou niet hoeven te lezen hoef jij “ons” niet te lezen ;-))

  Oh en @Wendy: Deze -> Iedere vrouw voelt zich super-geborgen bij een grotere man, dat is zalig. PUNT! is veeeeel te kort door de bocht. Dat een man groter is wil echt niet automatisch zeggen dat je je daar dan maar gelijk super-geborgen bij voelt. Ik kan uit ervaring zeggen dat dat zeer zeker niet altijd het geval is.

 46. Een andere Linda schreef:

  Allemachtig wat een gemauw zeg….. En dan dergelijke opmerkingen maken over hoe het volgende vriendje ook wel gebashed zal gaan worden ….. Please zeg, ga een ander blog lezen ofzo als je niets snapt ….

 47. Mevrouw Mikmak schreef:

  Ik weet even niet waar mijn vorige reactie is gebleven, maar wat ik wilde zeggen is dat het me verbaast dat er ineens nogal wat moraalridders blijken te zijn, die dit stukje zelf zo nooit geschreven zouden hebben.

  Prima, Luna doet dat wel en doet dat op haar eigen manier al heel wat jaren.
  Ik begrijp niet zo goed waarom daar zoveel ophef over ontstaat.

  Als haar ex hier moeite mee heeft zal hij dit met Luna zelf op moeten lossen.
  De kans is groot dat we dat dan ook hier gaan lezen, want zo is Luna (denk ik).
  En dat mag , iedereen zijn eigen ding.
  Ga toch eens heen met die moraal vingers.
  Er zijn toch echt ergere dingen om je druk over te maken volgens mij.

 48. DebZ schreef:

  En weet je…ik altijd maar denken dat P. één of andere boom van een vent was! ;-) kun je zien hoe groots je altijd over hem geschreven hebt.
  En het klinkt zo cliché te zeggen maar ik zeg het toch, trek je alsjeblieft niets aan van alle mensen die denken te weten hoe iedere vork in de steel zit en zich gedwongen voelen om met diezelfde vork hun kritiek jouw muil in te schuiven. Omdat ze het zogenaamd allemaal zo goed weten.

  Ik ben zelf net gescheiden (Juni 2009) , heb de meest rare scheiding ever meegemaakt, zelfs met ex en nieuw lief onder één dak gewoond en dat ging allemaal super.
  Ik ben boos geweest op mijn ex, heb hem soms gehaat, heb hem vervloekt, om hem gehuild, me schuldig gevoeld, medelij met hem gehad, zoveel emoties die zich afwisselde. Maar uiteindelijk hou ik nog heel veel van hem en is het hier helemaal leuk! We wonen inmiddels apart, hij alleen en ik met onze kinderen en mijn (12 jaar jongere) lief en we zijn allemaal helemaal gelukkig. Gaan uit samen, eten samen, vieren kerst en oud en nieuw samen, en zijn samen maar toch apart helemaal gelukkig. Bijna niemand die dat begrijpt, en een commentaar dat we hebben gehad niet normaal meer.

  En de mensen die ver over de streep gingen op mijn log heb ik met liefde een block gegeven, opzouten! Als ze het allemaal zo goed weten focussen ze zich maar op hun eigen leven en schrijven er maar een boek over ofzo. Ik schrijf online over het mijne, net als jij over het jouwe en dat doen we echt niet om mensen iets te willen leren maar gewoon omdat dat in ons zit en bij ons hoort.

  En wie het niet bevalt, die kijkt de andere kant maar op.

  Je bashed P. helemaal niet, in mijn ogen is het nog steeds een geweldige vent. En tja..nu weet ik dat hij klein is..wat boeit het…en gelukkig ken ik zijn mindere kanten niet, en de reden daarvan is omdat jij ze nooit hebt uitgelicht. Respect daarvoor en ook P. mag daar erg blij en trots om wezen!
  Je zal maar zo een ex hebben!

 49. sandra schreef:

  Heelrijk om je ze geborgen te voelen. Geniet ervan!!!

 50. Wendy schreef:

  @madd — svp niet zeikwijven — zal altijd wel ergens n uitzondering op de regel zijn toch :) Angst Agressie Pers. Stoornis etc … dan is er natuurlijk geen geborgenheid meer, maar ik spreek over pas verliefd zijn en t natuurlijk instinct van zoeken van geborgenheid bij vooral grotere mannen -zucht-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *