web analytics

14

LUNA EN EEN ROSEETJE

De eerste zonnestralen van het jaar. Ik loop langs De Nieuwmarkt richting Waterlooplein en check mijn mobiele telefoon op freelancers en werklozen. Er is vast wel iemand die dinsdagmiddag 14.00 tijd heeft voor een glaasje rosé. Ik besluit vriend A. te bellen, die zit sinds 2 maanden zonder baan. Maar eerst even over het Waterlooplein op zoek naar zwarte teenslippers. Terwijl ik langs de kraampjes struin gaat mijn mobieltje. Ik zie de naam van vriend A. op m’n schermpje knipperen. “Ik wilde je net bellen!”, roep ik, “een uitstekende dag voor een werkeloze om een drankje te doen, of niet?” Dat vond hij ook. Hij ging alvast bij café Cuba zitten. Ik kwam eraan. Ik moest nog even iets kopen. Hij had al een fles rosé op z’n tafeltje staan toe ik aan kwam lopen. Ik schonk ons in en we proostten. Je eerste roseetje op een terras is memorabel. Dubbellekker. Dubbelgezellig. “Op dit soort dagen ben ik zo blij dat ik freelance”, zei ik tegen A., “het probleem is alleen dat je in je vriendenkring op zoek moet naar freelancers of werklozen om het gevoel te delen.” De zon was heerlijk. En hij was het met me eens. Deze zomer zonder werk zitten klonk hem niet verkeerd. “Ik was net op zoek naar zwarte teenslippers op het Waterlooplein”, vertelde ik. “Gewoon zwart, zonder opdruk. Gewoon simpel. Maar in heel Amsterdam zijn die dingen niet te vinden. Alles heeft een printje met bloemetjes of streepjes. Ik wil gewoon zwart.” “Ik heb nog wel een paar voor je liggen”, zei vriend A., “in Thailand gekocht.” Hij had vorig jaar hetzelfde probleem gehad. En toen hij in Thailand was lagen ze daar voor nog geen 50 eurocent. Dus hij had een paar paar gekocht. En vriend A. heeft dezelfde schoenmaat als ik. Sommige dagen kloppen gewoon helemaal.

Luna’s gevoel: “I’ve got life / I’ve got my freedom / I’ve got the life”
Nina Simone: ‘Ain’t Got No / I Got Life’ (download 1MB)

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. eliane schreef:

  Proost! Vorige week hebben wij op ons eerste terras deze lente uit heimwee Heineken gedronken. Dat was ook feestelijk. Wij drinken anders nooit Heineken.

 2. Merel schreef:

  Heerlijk fijn fijn fijn heerlijk!

 3. Suffie schreef:

  Ha! Suffie en Suffinnetje hebben vanmiddag nog een glaasje van de inmiddels bekende rosé genuttigd op de oprijlaan van Suffie’s nieuwe residentie!!

 4. blue schreef:

  …proost…op de lente!

 5. henk schreef:

  Dank voor de link. Die had ik nog niet.

 6. Aliëtte schreef:

  Ik ga ook freelancen, hoera!

 7. goblin schreef:

  heerlijk!! zo perfect simpel!

 8. JRK schreef:

  Ook een fotootje!?

 9. niki schreef:

  sorry, even geheel off topic: wist je dat je in de Elle van mei wordt gequoted? Het stuk gaat over (vrouwen met een) quarterlifecrisis. (blz 56)

 10. max schreef:

  oh dus de werkende mens kent dat gevoel niet? ach ja zijn toch plebs.

 11. Roos schreef:

  Helemaal mee eens. Was vandaag ook al op de Nieuwmarkt en zat zo happy de vrije ziel uit te hangen… Misschien moeten we het maar het freelancersplein gaan noemen…

 12. Menno schreef:

  Roos, dat is het al héél lang…. ;-)

 13. Robbert schreef:

  Vrijdag is mijn freelance-dag, bij mooi weer kun je mij in elk geval altijd bellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *