web analytics

2

LUNA EN EEN KLANKSCHAAL-CEREMONIE

Door de organisatie van de Love Bubbles, een heel bijzonder bedrijf waar ik al een paar jaar de vormgeving voor verzorg, werden alle vrouwelijke medewerkers uitgenodigd voor een volledig verzorgde dag, met lunch en avondeten en diverse spirituele ceremonies. We werden verwacht in de werkelijk beeldschone sauna Elaisa in België, een sauna met een uitzicht alsof je naar een schilderij van Bob Ross kijkt. Zo mooi!

Nu ben ik voor een lunch en snacks en een wijntje erbij altijd te porren, maar ik kreeg al een paniekaanval en hartkloppingen van de gedachte dat ik deel moest nemen aan een zweethut-ceremonie (te heet) of een Wim Hof-sessie (te koud). Lichamelijk afzien; ik ben daar gewoon echt niet voor gemaakt. Uiteindelijk heb ik die ceremonies dan ook overgeslagen toen het echt te heet of te koud ging worden, maar de klankschaal-ceremonie klonk mij als muziek in de oren.

Met 11 Love Bubble-vrouwen liggen we op bedjes met een dekentje over ons heen in een grote cirkel met in het midden allerlei klankschalen en instrumenten. Een man in een badjas begint wat op een houten fluit te fluiten. Er komt getingel, getangel, de klankschaal-man in badjas zingt wat, loopt rond met wat grote bladeren en wappert daarmee wat over je heen, er zijn belletjes, er zijn gongetjes, er is een trommel, of misschien wel meerdere trommels, hij humt wat, ik hoor van allerlei geluiden die ik niet thuis kan brengen.

Maar ik kan me aan dit soort dingen heel slecht overgeven. Ik heb het boodschappenlijstje van de volgende dag al klaar. Ik heb al bedacht wat ik dit weekend ga doen, en oh, ik moet ook nog even extra kattenbakgrid bestellen, moet ik nu al iets voelen? Ik voel niks. Wat is eigenlijk de bedoeling dat ik voel? Misschien moet ik gewoon ontspannen? Ontspan!!!! Oh, ik moet ook nog even dat bedrijf bellen waar m’n bestelling blijft. Heb ik vanmorgen wel de kachel uitgezet? Oh, dit is wel een geinig geluidje. Ik zie ook wel hele leuke kleurtjes voor m’n ogen. Roze. Oh ja, ik moet nieuwe roze nagellak halen, want die is op. Ik denk niet dat ik iets ga voelen.

Tot de klankschaal-man met een klankschaal boven m’n lichaam komt staan, op de schaal slaat en… HOLY SHIT… vibraties door m’n hele lichaam. Alles in m’n lijf staat ineens aan. WOW! WTF is dit!!?? Maar daarna loopt de man weer door naar de volgende Bubble-vrouw om daarboven op de klankschaal te slaan, mij al resonerend achterlatend. Ho, ho, kom terug! Waar ga je naartoe!!!!???? Vergeet die andere vrouwen, blijf bij mij!

Na een ceremonie is het de bedoeling dat je met alle deelnemers nog even rustig deelt hoe je de ceremonie hebt ervaren.

“Ik vond het echt heel mooi en wat een bijzondere stem, het kwam allemaal heel diep binnen”, zegt een Love Bubble-vrouw.

“Ja, en hij speelde op de didgeridoo en tegelijkertijd op de handpan, zo knap als je dat kan”, zegt een ander.

“Ik ben in slaap gevallen”, vertelt een Love Bubble-meisje.

“Ik vind de marimba zo’n mooi instrument”, mijmert een Love Bubble-vrouw die zelf ook diverse ceremonies met muziek begeleid.

“Ehhhhhhh”, zeg ik, “ben ik de enige die toen hij langskwam met die klankschaal boven je en er toen op sloeg, dat die hele vibraties door m’n hele lichaam gingen? Ik had zoiets van; blijf jij maar lekker met die klankschaal bij mij staan en tik er nog maar een paar keer op, pak er nog een grotere klankschaal bij, of 2 tegelijk, ram ook nog maar een keer op die grote gong daar in de hoek en ik denk gewoon dat ik hier een orgasme zou kunnen krijgen, niet dat ik dat hier zou doen, want dat zou een beetje raar zijn natuurlijk, maar toch. Dat is toch een heel orgastisch gevoel, zo’n trillende schaal boven je?”

Lachen.

“Wat zou het fijn zijn als zo’n man elke ochtend naast je bed zou staan en je dan met zo’n concert wakker maakt”, zegt een Bubble-vrouw.

En dat laatste kan ik alleen maar beamen.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Paul schreef:

    Pas maar op, je roept mannen op om naast hun klokkenspel ook klankschalen op de foto te zetten ;-)

  2. karen schreef:

    Ik was wat sceptisch over zo’n klankschaalsessie. Vol vooroordelen vond ik het veels te wazig en besloot ik al dat het niks was. Dus daar lag ik dan, onder een dekentje. Klankschaalmevrouw kwam met een hele uitleg en ondertussen liep ze langs iedereen, de klankschaal over de lichamen heen en weer bewegen. Ze vertelde ook dat door de trillingen het water in jouw lichaamscellen in beweging kwam en dat dat trillingen teweeg bracht. Eerlijk gezegd, vond ik het geluid wel ontspannend en ik gaf me dan ook helemaal over. Ik raakte enorm ontspannen (heerlijk) en toen kwam ze met de schaal bij mij en daar kwamen de trillingen…………en het water raakte in beweging………………………………….en ik heb nog nooit zo hard naar de wc moeten rennen! Daaaaaaag ontspanning!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *