web analytics

19

LUNA EN EEN CAMPER-SFEERIMPRESSIE

1. We gingen de camper ophalen in Eindhoven en kregen meteen een klapband bij Zaltbommel. Verkering J. stuurde de 3400 kilo wegende Camper met zoveel souplesse naar de vluchtstrook dat ik niet eens bang was.

2. We waren wel héél zielig! De feestvreugde van joehoe-we-hebben-een-camper sloeg toch wel lichtelijk om in waar-zijn-we-aan-begonnen.

3. Een ANWB-mannetje zette het reservewiel onder de camper en eenmaal thuis besloten we om maar gelijk 4 totaal nieuwe banden eronder te laten zetten. Met de achterliggende gedachte: better safe than sorry.

4. De mamma van Luna hielp mee met het naaien van gigantisch bijpassende kitsche gordijntjes in oranje en bruin.

5. En ook de rest van het interieur van de camper is 1 groot retro-gebeuren! Mooi! Zo leuk! Ik word er zo blij van!

6. Voor onze grote vuurdoop reden we naar een camping op de Veluwe, maar ik was, ondanks de nieuwe banden, nog steeds bang voor autopech of dat de verkering een hartaanval zou krijgen en ik dan niet zou weten hoe ik moest rijden of dat ineens de wereld zou vergaan of overstekende herten. "Rijd je lekker liefie?", vroeg ik de hele tijd. "Ja, ik rijd heerlijk", zei hij. "Echt?" "Echt?" "Echt?" "Echt?" Pas na een uurtje rijden (maximaal 85 kilometer per uur) kon ik m’n angst loslaten en genieten! En zwaaien naar iedereen die langsrijdt: "Joehoe, motherfuckers! Wij hebben een hele gave camper!" Ondertussen draaiden we liedjes uit 1973 (het geboortejaar van de camper!).

7. Ik heb m’n hele leven lopen spugen op het campingleven: "Stom! Niks voor mij! Ik lig liever in een hotelbed." Maar ik vond het dus helemaal geweldig. Er was plenty of toiletpapier, wij zaten tussen de bejaarden met allemaal héle lelijke campers en caravans, het frietje in het caming-cafetaria smaakte heerlijk en de campingdouche was beter dan die van thuis.

8. Samen 5 uur lang ge-skip-bo’t en ik heb geen 1 keer gewonnen.

9. Prosecco uit een plastic wijnglas. Leuker wordt camperen niet! Met waxinelichtjes erbij, toastje met wat kaasjes, gordijntjes dicht, goddomme wat fijn!!

10. Van de banken een bed gemaakt en als de verkering helemaal diagonaal ligt, dan pas ik er precies tegenaan! Heerlijk geslapen. En dan wakker worden met tsjilpende vogeltjes op de achtergrond. Nice!

11. Oploskoffie!
Nice!

12. IKEA-style ontbijten met een broodje knakworst met mosterd, mayonaise en gebakken uitjes. Ook nice!

Het plan is om over 2,5 week, samen met deeltijd-dochter S. (die een eigen bed heeft (mét retro-dekbed uiteraard) boven de bestuurders- en bijrijdersstoel) voor 2 weken naar Italië te vertrekken. Misschien besluiten we uiteindelijk om lekker in Duitsland te blijven, maar fuck it! Camperen is vrijheid!

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Nina schreef:

  Haha, wat een enthousiasme :) Echt leuk om te zien dat je er zo blij mee bent! Als ik je straks weer een keer zie, herken ik je niet meer terug volgens mij ;) Ik zeg: lang leve het kneuterige leven!

 2. Eddy Kledder schreef:

  Alcohol uit plastic bekers, foute inrichting, oploskoffie en in dezelfde douche als je buurman. Ja, zo stel ik me kamperen altijd voor. Het blijkt dus echt zo erg te zijn.

 3. Luna schreef:

  @Nina: Ik ben nog precies dezelfde als vorig jaar hoor! Alleen totally uitgebalanceerd! HAHA!
  @Eddy Kledder: Gelukkig hoef je niet mee! ;-)

 4. mie schreef:

  helemaal jaloers…
  ik vind kamperen sowieso al retro
  maar wat is skip-bo-en ? Moet ik dat kunnen vooraleer ik ga kamperen ?

 5. Luna schreef:

  @mie: Ik kende het ook niet hoor (vandaar dat ik steeds verloor natuurlijk)… maar het is een spelletje dat ook kinderen makkelijk mee kunnen spelen… maar ook leuk voor met z’n tweeën… zie ook: http://www.spelbreker.nl/spellen/recensies/skipbo.html

 6. darja schreef:

  Ha luun, lief stukkie, ben zelf niet van het camperen, maar krijg er spontaan zin in!

  het is volgens mij trouwens better safe thAn sorry, wat er nu staat ben je én safe, én daarna ook nog sorry en dat is vast niet de bedoeling!

 7. Coco schreef:

  Je enthousiasme werkt bíjna aanstekelijk. We hebben helemaal geen coole retro-camper gehuurd maar een nieuwe (ik wed dat jullie buurcampeerders het maar een ouderwets ding vonden haha). En het camping leven tja… Blijf benieuwd!
  Wij gaan trouwens naar Zweden: 1 + daar mag je vrij kamperen!

 8. Jaap schreef:

  Jaaa, skip-bo is tof! Mijn schoonmoeder versloeg mij altijd met dit spelletje, nu ik meer van dit spel wist kon ik haar ook gaan verslaan hahah. Dit spel is oorspronkelijk afkomstig uit duitsland en zij komt dus daar ook vandaan.

 9. lin schreef:

  Kut.
  Nu mis ik mijn oude volkswagencamper…

 10. Nina schreef:

  Ja ik geloof dat je nu meer je eigen ik bent, dat is geweldig! en je echte, uitgebalanceerde ik wil heel graag in een retro camper zitten!
  Wat ik me kan voorstellen. :D
  Ik ben blij voor je <3 en ik hoop dat ik je een keertje zie binnenkort!

 11. MarinaTwiet schreef:

  Veel plezier met je camper en ik wens jullie een heerlijke vakantie!

 12. susan schreef:

  Wauw wat een geile oops.. MOOIE foto Luun!!
  Ik vergeet helemaal je blog te lezen ;-)

 13. Brooklyn schreef:

  Hahahahah….die foto :-)! Ik lach je niet uit hoor maar ik schoot gewoon in de lach toen ik die zag.
  Gezellig stukjes overigens, alleen valt je verkering, qua stijl, een beetje uit de toon. Tijd voor een retro make-over? :-)

 14. Brooklyn schreef:

  Enne oja, even wat anders. Ken je I am Maru filmpjes op Youtube. Echt te leuk…..allemaal.

 15. Leila schreef:

  Wat ben ik blij dat ik niet hoef:)

 16. Leila schreef:

  Hé, de foto van de verkering is nergens meer te bespeuren, hihihihihi…ik heb nou toch al gezien hoe’ie eruit ziet hoor, lol.

 17. Luna schreef:

  @Leila: Ja, dat was i.v.m. zijn werk niet zo heel handig! Maar het is een heel lekker ding! :-)

 18. Leila schreef:

  Ik ben blij dat je zo gelukkig bent. Maar smaken verschillen hoor!! Geeft niks. Het gaat uiteindelijk toch om de binnenkant hè!

 19. H.IJ schreef:

  @Leila: even in mijn verdediging, was ook wel een hele slechte foto hoor, ik leek wel 100 kilo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *