web analytics

20

LUNA EN EEN AANLOOPPOESJE

“Ja, maar dit is een Cornish Rex”, zei de overbuurvrouw, “die laat je toch niet buiten?” “Nee, lijkt me niet, maar wat moeten we?”, vroeg ik. We staarden naar een überschattig lichtrood mini-poesje dat in ons steegje had lopen drentelen en aanstalten had gemaakt om de drukke straat over te steken. Het raspoesje droeg geen bandje, maar was wel sociaal, gaf kopjes en ging ook meteen spinnen, dus deze Cornish Rex was overduidelijk van iemand. “Ik hou haar wel even binnen”, zei ik, “en dan bel ik alle instanties af.” Dus ik belde de dagen daarna met de dierenambulance, ik had contact met het meisje van het asiel in Amsterdam, de verkering ging langs de dierenarts om te kijken of het poesje gechipt was, ik twitterde, wij checkten Amivedi, ik checkte de supermarkt op briefjes, ik checkte of er misschien een Cornish Rex-cattery in Tiel was en ik liep een rondje door de buurt. Niemand leek een poesje te missen. En ik wilde al bijna geboortekaartjes gaan maken met; ‘Hoera, het is een meisjes-poesje!!’ toen ik besloot om nog maar eens de dierenambulance te bellen. En er bleek nu inderdaad een Cornish Rex vermist te worden. Een lichtrode Cornish Rex. “Bel jij om het te vertellen?”, vroeg de dame van de Dierenambulance. Dat wilde ik wel. Voor goed-nieuws-gesprekken ben ik altijd wel te porren. “Hoor eens wie ik hier heb zitten”, zei ik tegen de eigenaar terwijl ik het poesje liet miauwen tegen de telefoon. “Oh, echt?”, zei een zware mannenstem, “ik kom er meteen aan.” En nog geen 10 minuten later kwam er een zwarte patserauto voorrijden en er stapte een grote, kale man vol tatoeages uit. Niet het type man dat je ’s nachts in een donker steegje wil tegenkomen. Of eigenlijk wel, maar dat is een ander verhaal. “Oh, ik ben zo blij”, zei de kale man terwijl het zweet tappelings van z’n hoofd af gleed, “ik heb er nachten niet van kunnen slapen.” “Ze heeft het goed gehad hier hoor”, zei ik. “Oh, ik ben zo blij”, zei de kale man nog een keer terwijl hij het poesje op haar ruggetje gooide en in z’n armen nam. “Dankjewel, echt dankjewel.” Poes Isis bleek de tuin uitgeglipt, door honden nagejaagd en waarschijnlijk had ze de weg naar huis niet meer kunnen of durven vinden. Zielig! En hoewel ik heel erg blij ben met het lieve olijfboompje dat de kale man me een kwartiertje later kwam brengen, had ik toch liever een Cornish Rex gehad.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. janine schreef:

  Dag Isis aka Nina Simone!! Het was gezellig!!

 2. Brooklyn schreef:

  Stoere mannen met een klein hartje zijn leuk!

 3. darja schreef:

  ze ziet er uit alsof ze zelf eigenlijk ook niet weg hoefde, wat een relaxed beest! heb je je niet opgeworpen als vakantie adresje?

 4. Luna schreef:

  @Darja: Het poesje was helemaal in d’r nopjes hier… en ze was zo lief en wilde de hele tijd knuffelen… #ikwilhaarterug

 5. Joyce schreef:

  Dat is echt zo’n poes die van lelijkheid mooi is. Wie weet komt ze nog een keer terug gewandeld ;)

 6. Jan Lisman schreef:

  Nou dacht ik over een redelijke vocabulaire te beschikken”, maar van “tappelings” had ik nog nooit gehoord. Weer wat geleerd vandaag!

 7. Marsja Jonkers schreef:

  Hallo, een cornish rex heb ik niet voor je, maar wel een hele lieve dame sphinx die bij ons na de verhuizing niet goed kan aarden. Ze is heel lekker zacht en haar karakter is vergelijkbaar met een cornish rex. Ze “praat” wel veel.

 8. Octavie schreef:

  Luna, dat is echt een hele lelijke poes hoor. Maar het gebruik van het woord Tappelings maakt dan weer alles goed.

 9. Niki schreef:

  haha, ik had een heel schattig lief rood katje verwacht op de foto’s, is het een lellik mormeltje. :)

 10. mentha schreef:

  Ik vind het een lief verhaal :) Helemaal warm hartje ervan :)

 11. Esther schreef:

  Je goede daad voor de dag gedaan ! Leuke ontknoping, die man…

 12. Luna schreef:

  @Jan Lisman en @octavie: Het woord ‘tappelings’ is er eentje uit de familie hier… Vooral gebruikt in combinatie met het woord ‘zweet’… Het zweet liep tappelings van m’n rug… :-)
  @Marsja Jonkers: Zoek je een nieuw baasje voor de Sphynx? De verkering is gek op Sphynxen, maar vond de Cornish Rex ook helemaal leuk (en zacht en lief)…

 13. Martine schreef:

  Misschien krijgt Isis wel een nestje…
  En ik vind haar wel mooi, maar ik hou ook van Sphynxkatten en naakthonden. Zoo lekker warm!
  O, zie dat iemand een Sphynx aanbiedt…
  Was laatst bij ‘man bijt hond’ een stel dat 10 Sphynxen had.
  Zoek op: Blote poesjes in de vensterbank (ja, echt)

 14. Marsja Jonkers schreef:

  Ja, we zoeken een nieuw baasje voor Pareltje (officieel Pearl) mail me gerust voor meer informatie.

 15. Luna schreef:

  @Marsja Jonkers: Stuur me maar wat informatie (+ foto) naar luna – @ – ploesiepoesie.nl… Ik ga zelf zometeen naar Duitsland, dus ik kan pas zondag of maandag reageren, maar ik ben wel heel benieuwd… :-)

 16. janine schreef:

  Ja Luun doen die Sphynx! Love them! Kom ik aaien in Tielekes!! Veel plezier het weekend!

 17. Filip schreef:

  Misschien komt ze nog wel bij je terug, je weet het niet…

 18. marsja schreef:

  Hallo! Is mijn mail over Pareltje goed aangekomen?? Goetjes Marsja Jonkers

 19. de overbuurvrouw schreef:

  jammer jammer jammer, maar toch voor haar baas fijn dat ze weer terug is. Vond het ook zo’n schatje.

 20. jay cutler bears schreef:

  The Patriots brian urlacher jersey host the pretty shocking Chicagohttp://www.chicagobearsjerseys2012.com/ a potential SuperBowlsneak peek matchup the AFC East major Patriots jay cutler bears willtravelto Chicago to battle against the National Football Conference North majorBearswith a telecast on CBS established to start a four:20 PM ET. Chicago is riding a 5 game profitable streak and boasts among the NFL’s leading ranked defenses as they rank 3rd for points allowed. The offense has been sporadic, though superior of late, and ranks 21st in football for scoring. roy williams bearsboast among the leading kicking teams units in the game. romp past theNew York Jetsfor his NFL-record 26th straight regular-seasonhomewin. jay cutler chicago bears have railed against the Patriots forte bears defense for permitting too many yards this year. This was not the case in the game against theNew York JetsonMonday Night Football. The corners are still vulnerable on this team but Jay Cutler will have a hard time finding his receivers against this Devin Hester jersey young defense.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *