web analytics

19

LUNA EN EEN GEINIG GEGEVEN

Afgelopen zaterdag zou vriend A. voor onze vriendengroep koken. Konden we ondertussen meteen zijn nieuwe vriendinnetje bekijken. Bij binnenkomst worden we begroet door een meisje met een enorme bos krullen. “Hoi, ik ben T.”, zegt het meisje. Ondertussen check ik haar zo onopvallend mogelijk van boven naar beneden. Ik ken haar ergens van. Maar waarvan? Waarvan? Als we eenmaal met z’n allen aan tafel zitten met een glas champagne blijf ik haar vanuit mijn ooghoek begluren. Waarvan? Waarvan? Na 3 glazen champagne staat T. op om in de keuken de voorbereidingen voor het eten te treffen. En ineens, nu ik haar van de achterkant zie, schiet het me te binnen! Het is de ex van R., de beste vriend van mijn ex M., een meisje waarvan ik ooit heb gezegd dat zij zulke mooie billen had. En het is bijna 10 jaar geleden, maar die diezelfde mooie billen heeft ze nu nog steeds. Zeer content met mijn eigen geheugen loop ik naar T. in de keuken om te vertellen dat ik haar 10 jaar geleden al een keer heb ontmoet. En dat ze toen een bikini aan had. “Bizar!”, lachten wij allebei. “Wat een kleine wereld”, zeg ik. Weer aan tafel denk ik aan 10 jaar geleden. Ik was 19 en ik zat samen met ex M. op de grafische MTS in Utrecht en toen het eenmaal uitging bleef ik nog wel stappen met hem en zijn vrienden. Moest kunnen. En dat kon ook prima, tot… ineens herinner ik me dat ex M. mij, ook al was het allang uit, nooit meer wilde zien omdat ik het gedaan had met zijn beste vriend. En zijn beste vriend, dat was dus nú de ex van T., het meisje met de krullen. Dat moet ik haar meteen even gaan vertellen. “Hé, T., hé, jaren later heb ik het met R. gedaan! Dus wij hebben ooit met dezelfde man in bed gelegen!” Samen lachen we om deze rare samenloop. En als ik even later weer aan tafel schuif bij P. leg ik hem het hele verhaal uit. “En dat vind jij lachen?”, vraagt hij. “Ja”, zeg ik, “ik vind het een ontzettend geinig gegeven.”

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. ceebee schreef:

  Ben ooit hard naar W. toegerend om te zeggen dat een one night stand van mij op hetzelfde feestje was.

  vond ie ook niet zo’n geweldig nieuws:)

 2. eliane schreef:

  Ha zo’n lege commentbox heb ik hier nog niet eerder gezien. Maar eigenlijk heb ik niet eens commentaar. Nouwja eigenlijk wel, maar in het licht van de tientallen commentaren die hier nog zullen verschijnen toch maar liever niet.

 3. Menno schreef:

  Klein land, dat wel, dus… ;-)

 4. corine schreef:

  Best vreemd eigenlijk, hoelang die bezitterigheid van mannen nog doorgaat, ook als het al lang uit is. Ex M. had best blij mogen zijn dat jij zijn beste vriend een leuke nacht had bezorgd!

 5. Evil Arie schreef:

  ik snap het niet helemaal Lunepuun,
  zijn T en R destijds uitelkaar gegaan omdat jij met R het bed deelde?

 6. vike schreef:

  AHUM, wordt het te erg als je een vriendenkring hebt waarvan de helft het al met dezelfde mensen heeft gedaan? Of heb ik nu een heel rare vriendenkring?

 7. Frans schreef:

  Tja.. een beetje wel Vike, of woon je soms in Staphorst :-)

 8. Afwas schreef:

  Hopelijk levert dit stukje geen repercussies op… ;-)

 9. Ellen schreef:

  haha…de wereld is zeker klein. En ach gut….die P. heeft wat te stellen met je. ;-)

 10. Cerito schreef:

  Goh….geinig.

 11. Claud schreef:

  It’s al small world…… en zo kom je elkaar weer tegen.. hahaha…

 12. peet schreef:

  enige tijd geleden zag ik ineens een exlieffie opduiken in sesamstraat,
  sindsdien kijken peet & de man met andere ogen naar sesamstraat,…
  kijken we naar sesamstraat soms bedoel ik;
  allebei met onze eigen ogen, zeg maar
  :-)

 13. vike schreef:

  @Frans: staphorst hahahaha, Rotterdam en Amsterdam beginnen er op te lijken blijkbaar :)

  @Peet: heet jouw ex Pino? ;)

 14. peet schreef:

  Ik drukte op ‘verzend’en ik dacht: ‘de eerste die de naam pino noemt wint de hoofdprijs!’; Nou. gefeliciteerd Vike.
  :-)

  [laten we het maar op Meneer Aart houden, kee?]

 15. Verbal Jam schreef:

  Nou, dat wordt hoog tijd voor een reünie zie ik wel. Misschien wordt het verhaal dan ook meteen wat overzichtelijker. ;-)

 16. ientje schreef:

  GRappig om jou het woord “content” te zien gebruiken! :)

 17. buurman m schreef:

  Geinig gegeven! hahahah!

 18. vike schreef:

  @peet: wat heb ik gewonnen? ;)

 19. Wiro schreef:

  Valt me nog mee. Had vermoed dat zij de dame was, die je versteld deed staan op de meest recente Kamasutra beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *