web analytics

17

LUNA EN DE TOEKOMSTGARANTIE

“Meisje, ik sta nu bij de Kleine Komedie. Zal ik 4 kaartjes meenemen voor Eric van Sauers?”, vroeg P. me de dag voor kerst. Hij was op zoek naar kerstcadeautjes en kaartjes voor het theater leken hem een perfect cadeau voor zijn zus en haar man. “Voor wanneer?”, vroeg ik. “Ik dacht aan woensdag 1 juni”, zei hij. “Woensdag?”, zei ik, “als je dan maar wel op tijd thuis bent van je werk.” “Doe even normaal”, zei P., hoor je zelf wel wat je zegt?” “Ja, dat je op tijd thuis moet zijn dan”, zei ik. “Dan kunnen je zus en E. van tevoren ook een hapje bij ons eten. Dan hoeven we niet zo te haasten.” “Het is pas over een half jaar!”, riep P. verontwaardigd. “En nu zeg je al tegen me dat ik dan op tijd thuis moet zijn. Misschien zit ik tegen die tijd wel in New York. Of misschien ben ik wel dood.” “Jesus, ik vraag gewoon of je dan op tijd thuis kunt zijn”, zei ik pissig. “Ik ken je. Dan hebben we een afspraak om 18.00 en dan kom jij rustig pas om 19.30 thuis.” “Je bent nu al boos op me om iets wat nog moet gaan gebeuren!”, riep hij, “dat doe je nou altijd.” “Ja, dat is omdat jij altijd te laat komt”, zei ik geïrriteerd. “Maar ik heb nog helemaal niks fout gedaan”, zei hij. ”Nee, maar dat je het even weet”, reageerde ik. “Wat ben je toch een kreng”, zei P. en hij meende het. “Speelt Eric van Sauers niet op een dag in het weekend?”, probeerde ik om het probleem te omzeilen. “Ja, ook op vrijdag, zaterdag en zondag”, zei hij. “Waarom koop je dan geen kaartje voor 1 van die dagen?”, vroeg ik bits. “Ik kijk wel”, zei P. en hij hing op. Vrijdag 3 juni gaan we met zus B. en zwager E. naar de Kleine Komedie. Gezellig. In het verleden niet-behaalde resultaten van P. zijn voor Luna een garantie voor de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. blue schreef:

  go Luna! een slimme meid is op alles voorbereid tenslotte!

 2. Jan F. (de) schreef:

  Zo burgerlijk zie ik ze zel-den! Goeiedag! Arme P. :(

 3. Moniekie schreef:

  “Ik kijk wel”- grrrrrrrrr. Ik voel mijn bloeddruk stijgen. Wat nou bits? Vrouwenlogica is logischer dan mannenlogica. Zo!

 4. buurman m schreef:

  dit is wel heel erg! haha!

 5. Erwin schreef:

  Gisus Kraist! Verstuur je dit ook even naar Eric van Sauers. Mocht hij nou niet genoeg materiaal hebben dan is hij hiermee een eind op weg.

  Volgens mij ging hier nou precies zijn vorige show ‘De Ware Liefde’ over.

 6. j e s s e schreef:

  arme, arme, arme P. .. jongen, als je dit leest : er is nog hoop.

 7. tijger schreef:

  tuttuttut, meisje.
  als mannen ookal niet eens de kans krijgen om hun leven te beteren…
  grappig is het echter wel.

  grtz,

 8. misspoeZ schreef:

  hij meende het. en hij had nog gelijk ook.

 9. leenx schreef:

  maar zo gaaaat het dus wel… erg herkenbaar

 10. Rick de Kikker schreef:

  Je leert elkaar kennen door de jaren, logisch toch.

 11. Brenda schreef:

  Oeoeoeh! Die champangne die u daar vasthoudt wil ik óók!!!! ;-D

 12. Bonk schreef:

  Mannen! Als er één ding is waar ik niet aan wens te beginnen..!!!

 13. Erwin schreef:

  Zeg, u gaat toch niet op 3 januari al uw voornemen om dagelijks te loggen breken? Of moet ik in de kantlijn kijken?

 14. nove schreef:

  kort houwe, die jongen.:)

 15. Flying gogo schreef:

  Grin….. Het is wel very herkenbaar….

 16. zwager E schreef:

  Ik heb er ook zin in “SCHOON ZUS'” .
  jE WEET WEL WAT IK BEDOEL.
  GR Z.E

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *