web analytics

21

LUNA EN DE STEIGERBOUWERS

Over een paar dagen wordt er begonnen met bouwwerkzaamheden aan ons pand en donderdag waren mannetjes druk bezig met het plaatsen van een grote steiger. Rond een uur of 11 hoor ik de voordeurbel. “Zeg, wij gaan zo lunchen”, zegt een steigerbouwertje, "en ik vroeg me af of jij misschien een kopje thee voor ons hebt? En mogen we onze boterhammen bij je opeten?” “Ja, hoor”, antwoord ik, “hoe laat?” “Over een half uurtje”, zegt het steigerbouwertje. “Okay!”, zeg ik en meteen laat ik al mijn werkzaamheden vallen. Want ik moet thee regelen! Ze komen zo binnen! Wat moet ik aan? Zit m’n haar goed? Ik moet zoete broodjes voor ze bakken, zodat ze hun best doen op het bouwen van de steiger. Maar in plaats van zoete broodjes ga ik voor de modern versie daarvan; homemade kippensoep en loempiaatjes. Deze mannen hebben honger en wie weet wat voor een lunch ze hebben meegekregen van hun vrouwen! Nog geen minuut later heb ik 2 kippenbouten uit de diepvries getrokken om een bouillonnetje van te trekken. Daarna kruiden erin, ui erin, aardappel erin, prei erin, paprika erin, bleekselderij erin, vermicelli erin! Hop! Zo’n 25 minuten later proef ik van de geïmproviseerde soep en daar is helemaal niks mis mee! Ook wat mini-loempiaatjes in de pan. Waterkoker aan. Theedoos op tafel. Mokken op tafel. Suiker erbij. Wanneer ik iedereen binnen heb geroepen presenteer ik m’n goedgevulde lunchtafel. “Zo, zo”, hummen de mannen terwijl ze hebben plaatsgenomen. Een hele lange ongemakkelijke stilte volgt. Ik wacht tot ze iets zeggen. Iets over m’n haar bijvoorbeeld. Dat dat zo goed zit. Maar ze zeggen nu al 5 minuten niks. Ze eten hun soep. Nemen een loempiaatje en drinken hun thee. “Dusssss…..”, zeg ik, want ik haat stilte in het algemeen en ongemakkelijke stiltes in het bijzonder. “Je woont mooi”, zegt een steigerbouwertje. Ha! We hebben een prater! Eindelijk! Ik vertel over het huis, maar ik hoor nergens een wedervraag, dus ik hou daarna maar weer m’n mond. Heb ik verdomme 5 bouwvakkers in m’n huis, gebeurt er eindelijk wat spannends in m’n leven, zeggen ze niks! Ik wil sterke verhalen! Ik gooi m’n laatste troef op tafel: “Ik ben tekstschrijver bij de FOXY, kennen jullie dat blad?” Twee van de vijf mannen kijken op. Ze hebben er beiden nog nooit van gehoord. De andere drie hummen. “Het is een erotisch magazine. Met tieten. Kom op mannen, jullie zijn de doelgroep”, zeg ik vol ongeloof. Maar ze hebben er echt nog nooit van gehoord. Alle 5 niet. Echt niet. “Dusssss…..”, probeer ik nog een keertje. “Maar je kan lekker koken hoor”, zegt een steigerbouwertje.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Victor schreef:

  Ja de liefde van de man gaat toch echt enkel door de maag

 2. Jenneke schreef:

  De schilders die hier bezig zijn, zijn zelfs zo erg dat ze hun schoenen uittrekken voor ze binnenkomen en een kleedje meenemen tegen het schuursel op de vloer. Het kleedje is een groot laken met een paardenkop erop geschilderd. Nu vraag ik je….! Weinig mannelijks meer aan zo.

 3. berta schreef:

  O, Luna, alsjeblieft! Haal die e weg achter erotisch… (vijfde regel van onderen)
  Verder grappig als altijd, dat spreekt.

 4. Luna schreef:

  O, berta, dankjewel!

 5. Zezunja schreef:

  Ik kreeg last van wat plaatsvervangend ongemak, hierzo…

 6. Nina schreef:

  In jouw plaats zou ik wensen dat ik geen soep gemaakt had. :( Nouja, wie weet hebben ze er toch een tandje harder door gewerkt, ook al zullen ze dat nooit zeggen, haha.

 7. Janssen schreef:

  Hahahaha……kippensoep en loempiaatjes,jij ben gek!!:):):)
  Na een mnd of 5 hier van alles over de vloer gehad te hebben wat maar met renovatie te maken heeft ben ik voorgoed genezen van het idee dat in de watten leggen helpt voor beter resultaat.
  Nog nooit heb ik zoveel troep achter mensen hun popo opgeruimd en me zo geergerd aan de mentaliteit van sommige ‘heren ‘…..
  Kannen koffie,thee,koekjes en schalen pepernoten…..tot broodjes warme worst,want koud,november…..ik doe het nooit meer!!
  Keep dreaming Luna!!:):)

 8. Moeder van Luna schreef:

  Je vangt vliegen met stroop niet met Azijn !!

 9. Janssen schreef:

  Tuurlijk moeder van Luna,ze waren niet allemaal onbeschoft of asociaal of respectloos…..maar wanneer ik ga wegstrepen valt het toch vies tegen hoeveel heren je goede zorgen waardeerden…..:):)

 10. angelique schreef:

  Zijn de heren eigenlijk nog een keer terug gekomen? of zijn ze nu naar de buurvrouw gegaan?

 11. Honne schreef:

  Ach meid je hebt wel kans dat ze naar werktijd gaan hollen naar de tijdschriftenwinkel om de foxy te gaan halen ;-) .

 12. Honne schreef:

  naar is natuurlijk na (hmmm rare fout)

 13. Annemarie schreef:

  Ik vind het heel aardig van je, al dat eten en drinken, en waarschijnlijk durven die mannen niet te bekennen dat zij Foxy altijd van A tot Z spellen…

 14. Rutger schreef:

  Je hebt het wel slecht héél erg slecht getroffen, luun. ;-)

 15. leila schreef:

  Ze merken dat je “anders” bent dan de meeste mensen die ze kennen. En dan worden ze stil. Want oh, oh, wat is dàt eng:)

 16. Maurice schreef:

  “Heb ik verdomme 5 bouwvakkers in m’n huis, gebeurt er eindelijk wat spannends in m’n leven”

  Vriend P. die toelaat dat je de vloer paars schildert moet wel een zwaar leven hebben.

  Maar ik moet bekennen *bloos*, dat ik heb genoten van je verhaal.

 17. Aurore schreef:

  Vreselijk, wat een verhaal. Dat leverde me bijna de slappe lach op. Ik zag het gewoon voor me. Kek seventies jurkje aan, haar goed, real homemade food op tafel. En dan die bouwvakkers die je sukkelig aankijken. Foxy? What the f..k? Hahaha! Misschien morgen wat proefnummers op tafel leggen Luna!

 18. Maurice schreef:

  Aurore, dan zie je meiden met okselhaar en behaarde pruimen. Foxy is zo oud als mijn pubic hair, zullen we maar zeggen.

 19. Luna schreef:

  Foxy bestaat pas 7 jaar hoor Maurice! En okselhaar; nog nooi gezien in Foxy… het schaamhaar is daarentegen weer aan een voorzichtige opmars begonnen!

 20. Aurore schreef:

  Je hebt schaamhaar en schaamhaar hè? In mijn beleving is schaamhaar nooit helemaal weg geweest hoor!

 21. Maurice schreef:

  Oeps. Dan heb ik een ander sexblad in gedachten waar de pagina’s bij het lezen al uit elkaar vielen als je een bladzijde omsloeg. hihihihi

  Vast de TUK. hahahahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *