web analytics

30

LUNA, DE KATER EN HET KATERTJE

Ik schrik wakker en word meteen overspoeld door de belangrijkste levensvragen: ‘Waar ben ik?’, ‘Wat voor dag is het?’, ‘Hoe laat is het?’ en ‘Hoe kom ik aan deze kater?’ Nadat ik gisteravond en -nacht heb weten te construeren en besef dat het donderdag is en ik de hele dag niks hoef te doen probeer ik weer in slaap te vallen. Ik heb hoofdpijn, spierpijn, een gore smaak in m’n mond en ik adem ook niet echt gemakkelijk. Zucht en steun. Dan realiseer ik me dat dat ademen niet zo lekker gaat omdat er een zwarte vacht tegen m’n hoofd gevouwen zit. “Bruce, ga weg”, zeg ik en duw het katertje van mijn kussen af. Maar zo gemakkelijk laat Bruce zich dus niet wegjagen. Want Bruce heeft honger. En niks zo irritant als een kat met honger. Hij springt weer op bed, gaat 20 centimeter van m’n hoofd af zitten en tikt meerdere keren met z’n pootje tegen m’n wang. Met z’n nageltjes ingetrokken, dat dan weer wel. “Bruce, alsjeblieft”, jammer ik en ga op m’n rug liggen met de dekens over me heen getrokken. Zo! Daar heeft hij mooi niet van terug. Maar net wanneer ik bijna weer in slaap ben gedommeld word ik overspoeld door een golf van misselijkheid. Bruce heeft zichzelf met zijn 4 kilo getorpedeerd vanaf het hoofdeinde richting mijn maag. “Verdomme, Bruce” roep ik nu klaarwakker. Ik zie in dat ik dit gevecht niet ga winnen. Ik moet hoe dan ook m’n bed uit. Of om Bruce uit de slaapkamer te zetten of om Bruce eten te geven. En als ik ‘m alleen de slaapkamer uit zet, dan zal hij zo hard gaan jengelen dat het in het hele huis te horen is. “Klootzak”, zeg ik terwijl hij luid miauwend voor me uit rent richting keuken. En nadat ik de voerbakjes heb gevuld met een blikje Whiskas neem ik zelf maar 2 ibuprofennetjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Brooklyn schreef:

  Beste remedie tegen een kater; Daro hoofdpijnpoeder. Gewoon een keertje halen bij de drogist en je wilt nooit meer anders. Geloof me!

 2. glenda schreef:

  en tegen de andere kater, heel veel brokjes geven voor het slapen gaan…… vooral als je wil uitslapen, ik heb een witte poes, net zo irritant, maar lief, ook.

 3. Lonnekez schreef:

  Jep ibuprofen werkt het beste ;)

 4. Janssen. schreef:

  Van de katers waar je misselijk van word heb ik geen last,maar van een kater met honger win je het nooit!!:):)
  Goed gedaan Bruce,jij hebt geen boodschap aan de kater van Luna,jij bent een kater met honger en dat gaat voor,ozo!!:):)

 5. kiki schreef:

  Bruce weegt maar 4 kilo. Die van mij 6,5 kilo. En als die honger heeft en gaat jengelen, horen de buren het drie blokken verder nog. Wil je ruilen. Die van mij heet Kiko en is net zo zwart als Bruce. Mmmmm zet je aan het denken, zou het aan de kleur liggen :-)

 6. Corine schreef:

  Had je P. niet even voor voer kunnen laten zorgen?

 7. Claud schreef:

  aah.. Bruce is toch je oogappeltje?? en die kat weet natuurlijk ook niet dat jij een katertje hebt..!!! sterkte vandaag!!!

 8. lucas schreef:

  *gaaaap*

 9. Japie S. schreef:

  3 poezen met honger en een kater, dat is pas beroerd…

 10. Rick de Kikker schreef:

  Poezen weten helemaal niet wat honger is.

 11. Kimske schreef:

  Katten hebben nou eenmaal geen baasje, maar personeel! Die van mij kunnen er ook wat van! Ook na een dag werken thuiskomen, gaat er eentje steeds harder jengelen, net zo lang totdat ie aandacht heeft, grrrr.. En ze houden t altijd net ff iets langer vol dan dat jij t aankan ;)

 12. Suffie schreef:

  Misschien Bruce een ibuprofennetje geven en zelf doorslapen??

 13. ceebee schreef:

  Met een kater zie ik de humor van mijn huisdieren ook niet in. Dan is het maar lastig, al dat voederen en ook nog met de hond lopen. En dat terwijl rechtop zitten al moeite kost..

 14. Lisa schreef:

  Ooohw… Ik dacht Luna via dit comment-dingetje, even beterschap te wensen, omdat ze met griep op bed ligt. (Arme meid dacht ik, die spierpijn, zo ziek, ijlend en al enz.) Maar nu ik zo de comments lees, heeft ze alleen last van een ‘hang-over’.
  …Tja, in dat geval zeg ik, eigen-schuld-dikke-bult. Duh..

 15. Anne-Floor schreef:

  Dat zou je toch niet achter Bruce zoeken als je hem hiernaast zo met een alpinopetje op ziet. ;-)

 16. Lisa schreef:

  Hummmm, dat klinkt een beetje hard, nu ik het zo terug lees.
  (…maar toch eiegn schuld, dikke jeweetwel..!) :-)

 17. Lisa schreef:

  @Annefloor: *LOL*!!!!!

 18. Mwoi schreef:

  Zooo herkenbaar.
  Vooral dat pootje.
  Die van mij gaat ook nog op de wekkerradio rammen, net zolang tot die onverdraaglijk hard staat en dan nog mee mauwen.
  Een groot feest.
  Groeten aan jouw katers, van die van mij.

 19. Roelof schreef:

  Herkenbaar, daarom brengt mijn kat de nacht altijd door in een gerieflijke bijkeuken, compleet met kattenbak, mand, water, melk en voldoende brokken. En als ik DENK uit te kunnen slapen, sturen mijn ouders de kat naar mijn kamer en dan wordt het heel herkenbaar, ware het neit dat deze kater 8 kilo is en twee keer zo groot als Bruce in het verhaal…

  Zijn naam: Silvester

 20. Ellen schreef:

  Katten……pffft….praat mij er niet van. Heerlijke huisgenoten zijn het. (ten alle tijden.)

 21. Nijnster schreef:

  Heb hier zo’n trutje rondlopen. Mevrouw vind het prettig om ’s nachts bij je te komen liggen en voluit te gaan liggen knorren. Erg schattig hoor, maar niet ’s nachts om half 4 :s
  Echter, mevrouw vind het nóg prettiger om je in de ochtend, rond half 6 vind zij een prima tijd, wakker te maken door echt heeeel vervelend naast je oor te zitten miauwen en knorren, pootjes geven, je haar opeten..mocht je er dan nog echt niet uit willen komen neemt pakt ze haar laatste red middel…op de kast klimmen en vol naar beneden zeilen, recht om me hoofd.

 22. Nijnster schreef:

  om om…moet zijn op me.

 23. Yuri schreef:

  Hm. Het komt inderdaad erg bekend voor… alleen in mijn geval was het altijd een Berner Sennen van 45 kilootjes geweest die het fijn vond om stiekem naast je in bed te kruipen en te gaan snorren….

 24. Maurice schreef:

  Bruce is gewoon UBER cool!
  Hij moet gedacht hebben: “’s nachts een vrouw, overdag ook een vrouw, dus niet zeuren!”

  Mon Ami, tu as Le Roi des Chats ;-)

 25. LL schreef:

  @Yuri: een vriendin heeft ook zo’n moppie. Die ook nog eens godsallejezus kwijlt – ze laat ‘m uit met een handdoek.
  Maar die mag begrijpelijkerwijs nog geen poot in haar slaapkamer zetten.

 26. helma schreef:

  Lig je nu nog in bed, Luna?

 27. Suffie schreef:

  Ach ja, je zou zo’n beest toch zó op een platenhoes plakken, niet… ;-)

 28. Moljevic schreef:

  ik heb dit eerder gelezen, maar waar ook alweer?

 29. Lucas schreef:

  Misschien dat Luna zich eens moet laten nemen door een elftal negers ipv dat ene katertje op z’n tijd, wellicht dat er dan wel stukjes met uberhaupt een clou geproduceerd worden.

 30. Floor schreef:

  Zozo, die kater was niet voor de poes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *