web analytics

32

LUNA EN DE SPIJKERBROEK

Mijn kledingstijl, die voornamelijk bestaat uit het dragen van de ongeveer 100 tweedehands jurkjes uit de jaren 50, 60 en 70 wordt niet echt gewaardeerd door mijn ouders. En dat is een understatement. Een kleine greep uit de conversaties die wij de afgelopen jaren hadden. Ik: “Ik heb vanmorgen 4 jurkjes op de Noordermarkt gekocht voor maar 20 euro!” M’n moeder op sarcastische toon: “Zeker weer van die ouderwetse bloemenjurken? Daar zal je vader blij mee zijn.” Ik, trots paraderend met een kek zwart bloemetjesjurkje: “Nou, als je deze jurk niet mooi vindt, dan weet ik het ook niet meer.” M’n vader: “Zo’n jurk had mijn moeder vroeger ook. Ik vind het niks. Kun je nou niet iets gewoons aantrekken? Een gewone spijkerbroek? Die had je vroeger nog wel eens aan. En toen zag je er zo leuk uit. Echt een stuk.” Ik: “Maar ik vind dit mooi.” M’n vader: “Ik vind het niks.” Gelukkig vindt mijn partner P. mijn jurkjes wél mooi en hij is uiteindelijk degene die er dagelijks tegenaan moet kijken. Daarnaast wil hij mij juist niet in een spijkerbroek. Hij wil mij in een jurkje. En ik wil mij ook in een jurkje. Een jurkje is fijn! Een jurkje kan je gewoon lekker makkelijk aantrekken, dichtritsen, en klaar. Het zit altijd lekker, je hoeft geen slipje aan, geen beha, dus uiteindelijk draag ik maar 1 kledingstuk per dag. Scheelt ook weer was. Ook prettig. Daarnaast zijn de jurken die ik draag zo tweedehands en zo kleurrijk dat ik met zekerheid kan zeggen dat er niemand anders met dezelfde jurk rondloopt. Ook fijn. Maar toen m’n vader afgelopen vrijdag meldde dat ik voor m’n verjaardag een nieuwe spijkerbroek van hem kreeg, ja, toen kon ik dat niet weigeren natuurlijk. Daarom vertrok ik afgelopen zaterdag met lood in mijn schoenen met m’n ouders naar een spijkerbroekenwinkel. En hoe het gebeurde, gebeurde het, de eerste spijkerbroek die ik paste, paste ook. Thank God. En nadat ik thuis voor m’n vader nog wat rondjes had gelopen was zijn reactie: “Ja, dit is beter dan zo’n kutjurk.” Dus, om nog meer je-ziet-er-niet-uit-opmerkingen voor te zijn, trek ik voortaan die spijkerbroek aan als ik m’n ouders zie. Maar, al staat die spijkerbroek me heus verdomde kek, ik voel me toch niet helemaal mezelf.

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. Rick schreef:

  Laat nou gewoon ff een foto zien, dan bepalen wij wel of dat broekje überkek is, okay?

 2. Muhaha “(…)spijkerbroek die ik paste, paste ook. Thank God(…)” hahaha

  de meeste dames-op-leeftijd (grinn) die geen spijkerbroeken meer dragen doen dat vooral omdat ze denken dat zeer niet meer in passen, qua omvang bovenbeen vooral :-))))))

 3. M%n schreef:

  Tssss… Parentpressure… Het houdt nooit op…

 4. Vicky schreef:

  Spijkerbroeken kunnen ook leuk zijn, mits het een leuk modelletje heeft dat écht bij je past. :)

  Ik heb een hartjesjurk <333

 5. Anja schreef:

  Altijd alleen maar een jurkje? Brrrr lijkt me koud in de winter vooral ook nog zonder onderbroek.

 6. Luna schreef:

  Ik heb ook veel lange jurken… gemaakt van het soort hele dikke gordijnenstof met van die drukke bloemen uit de jaren 70… daarnaast zit ik de hele dag thuis in mijn bunker :-)

 7. Cindy schreef:

  Trek gewoon een jurkje over je spijkerbroek aan, probleem opgelost :)
  En met een leuke riem erover is het ook nog eens hip ook ;P

 8. koen schreef:

  wat erg, nu moet je ineens nog een slipje kopen ook ;-) lol !

 9. Marti schreef:

  Haha, volgens mij zou ik je niet eens herkennen in een spijkerbroek!

 10. Marieke schreef:

  Ik ‘ken’ je nu alleen maar met een spijkerbroek…. Stond je goed overigens!

 11. c. schreef:

  was je nu alweer jarig????? damn wat gaat de tijd snel… Gefeliciteerd!! xxx

 12. Suffie schreef:

  Ik wilde iets opmerken over de vraag in hoeverre je bij een spijkerbroek iets méér moet aantrekken dan bij een jurkje, maar om de relatie zuiver te houden zie ik daar van af…

 13. brownie schreef:

  Hou maar lekker die jurkjes aan, staat volgens mijn P. perfect, helemaal jou !

 14. Dré schreef:

  Dat verklaart gelijk waarom er altijd een foto in birdeye perspectief op je site staat. Sliploos en kikvors wordt een kutfoto.

 15. Maurice schreef:

  Jurkjes staan je beter..Gok ik zo even…

 16. Janssen. schreef:

  Tja,wat zal ik zeggen?:):)
  Verknip wat jurkjes tot een bloes(je hebt er zat!) en draag dat op je spijkerbroek wanneer je vader komt.

 17. Claud schreef:

  Ik ben gek op jurkjes.. maar nu de kou voor de deur staat vind ik een spijkerbroek wel wat warmer en lekkerder zitten, panty’s en mayo’s vind ik echt een doffe ellende!! en zo vrouw-onvriendelijk..

 18. Nina schreef:

  Ik vind het zielig dat je een spijkerbroek aan moet als je ouders komen! Ze accepteren je niet zoals je bent! Helemaal lachen: dat je ouders je niet zo ‘ouderwets’ willen zien qua kleding, ze hebben liever iets moderns! Dat zie je ook niet veel. Wat dat betreft heb je dan ook hele bijzondere ouders.
  Wat zouden ze er van vinden als je je spijkerbroek onder een kutjurk draagt? ;-)

 19. KatYo schreef:

  Wat ben ik blij dat mijn ouders zich niet met mijn kledingkeuze bemoeien zeg.. Die kans hadden ze tot ik zelf mijn kleren ging betalen. Kwestie van loslaten voor sommige ouders…

 20. Thierry schreef:

  Goh, dat no-underwear is dat gebruikelijk bij het dragen van een jurk? Nooit aan gedacht, maar best een interessante gedachte… ;)
  Btw aan de koukleumen hierboven: hoezo koud? Een gemiddelde string gaat écht geen blaasontsteking voorkomen – denk je wel?

 21. Blogbuster schreef:

  Ik ken een soort van obsessie: broeken moeten het liefst over mijn schoenen heenvallen. Ook als ik zit. Alleen in dat soort broeken voel ik mij sexy! Schrijnende is wel dat vrouwen ongelooflijk veel keus hebben en ik van winkel naar winkel moet om nul op mijn request te krijgen. Ik kom dan altijd uit bij de Alternatieve Winkels of De Tweedehands Kledingwinkeltjes. Vrouwen met wijde pijpen; al jaren vind ik ze gaaf en kek. Ook al schrijft het modebeeld het niet voor. Sterker: een meisje die ik niet leuk vind kan ik leuk vinden vanwege haar wijde broek. Die moet wel leuk zijn. Hmmm…bizar toch eigenlijk. Afkicken is het devies maar ik heb dus niks met strakke broeken waarbij mijn handeltje tot zn recht moet komen.

  O ja, ik het moet recht beginnen en dan wijder worden. Dus niet boven ook wijd. Dat slobberige vind ik onstijlvol!

 22. Ellen schreef:

  Als ik iets niet doe is het iets aantrekken omdat een ander dat wil. Maar je moet toch wat, denk ik dan maar, om van dat gezeur af te zijn. Maar voor mij geen spijkerbroeken hoor en trouwens…….ook geen jurkjes.

 23. Pollie schreef:

  Een spijkerbroek is op z’n tijd leuk, jurkjes ook. Als je liever in een jurkje wilt lopen dan kun je ook aan je vader vragen of hij een jurkje wil passen, haha… in plaats van altijd en eeuwig die spijkerbroek zien van je vader (als dit zo is).

 24. Goentah schreef:

  Slechts één kledingstuk? In de zomer dan, neem ik aan. In de winter komt er altijd zo’n rottige panty bij, en dat is nou precies de reden dat ik ’s winters geen jurkjes draag.
  Mijn vader zou helemaal blij zijn met zo’n dochter als jij :-) (Als hij nog leefde dan…) Hij vond spijkerbroeken helemaal niks, maar wilde BENEN zien! ;-)

 25. Leonie schreef:

  Foto’s van Luna in de diverse jurkjes, idee voor een ATC?

 26. paco painter schreef:

  trek een broekrok aan.Iedereen tevreden.En je schijnt er ook heerlijk in te kunnen hockeyen

 27. Doinja schreef:

  Luna.. ik had een k*tdag.. maar je hebt het weer voor elkaar… ik lach alweer! Thanks!

 28. Agnes schreef:

  Jurkjes zijn leuk. Mooi spijkerbroeken ook.

 29. Franca schreef:

  “Wat heb je nou voor iets Keltisch aan” vroeg mijn vader pas. Ik zei dat het een Syrische kaftan was (tot op de grond en nogal fundamentalistisch aandoend, maar uiteraard geen hoofddoek, een mens kan ook tever gaan). “Oh leuk”, zei ‘ie. Wat een schatje he, mijn pa.

 30. Moeder van Luna schreef:

  Er is niets moois aan die jurken volgens vaderP. maar als Luna er zo bij wil lopen …goed hoor!!Ik trek het nog wel!!!!
  Wij zien ze misschien 6-7 keer per jaar dus om dan ’n keer of zeven ’n spijkerbroek aan te trekken,lijkt mij niet zo’n probleem!!!
  Ik wil het commentaar wel eens horen als ik zo’n echte “bejaardejurk aantrek”!!!
  En dat wij je niet accepteren zoals je bent..is helemaal om te gillen,en zielig ben je al helemaal niet!!!

 31. lin schreef:

  Jouw paps vínd tenminste nog iets. Die van mij vind eigenlijk helemaal niets. Da’s pas saai…

  :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *