web analytics

26

LUNA EN DE LENTE IN DE LUCHT

“Liefje! Je raadt nooit wat ik aan het doen ben”, vraag ik door m’n mobieltje. “Nee”, zegt P. rustig. “Nou, raad dan!’, zeg ik. “Nee, zeg het maar gewoon”, vraagt P., “ik ben hier even druk bezig.” “Nou”, zeg ik, “ik ben ook heel druk. Ik ben alle keukenkastje aan het opruimen en alles wat over de datum is aan het weggooien. En ik neem ook meteen de koelkast mee. Hele keuken schoon. Had je niet gedacht hè?” Nee, hij had van alles in gedachten, maar dit inderdaad niet. “En weet je wat nog meer?, vraag ik. “Nou?”, vraagt hij. “Vanavond eten we Tagliatelle Genovese, uit een kookboek van Jamie Oliver.” “Wat is dat?”, vraagt P. en ik hoor een lichte paniek in zijn stem. De naam van het gerecht klinkt niet als iets met aardappelen of aardappelpuree, dus in zijn beleving kan het hele gerecht dan nooit iets geweldigs zijn. “Tagliatelle Genovese”, zeg ik, “klinkt helemaal chique toch? Daar wil een man toch voor naar huis komen of niet?” “Wat zit erin?, vraagt P. voorzichtig. “Nou, tagliatelle natuurlijk en ik ga zelf pesto maken met basilicum en pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Dat zit er dus door. En ook verse haricot verts en nog meer parmezaanse kaas en, nu komt het allerbeste, ook Roseval-aardappeltjes. Met aardappeltjes dus erdoor, lekker hè?” “En wat voor vlees?’, vraagt hij. “Wat voor vlees?, vraag ik terug. “Ja, vlees”, zegt hij. “Er zit geen vlees in”, zeg ik, “dat zit niet in Tagliatelle Genovese volgens Jamie.” “Oh, zegt P., geen vlees, dat is natuurlijk wel een beetje raar.” “Hoezo?”, vraag ik. “Nou, bij het avondeten hoort gewoon vlees”, vindt hij. Zucht. Diepe zucht. “Nou, tot vanavond dan maar”, zeg ik, “dan bak ik voor jou wel een schnitzel.” “Lekker”, zegt P. en hangt op. Zucht. Gezocht; enthousiaste vegetariër voor 1 avond op wie ik mijn lentegevoel kan overbrengen.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. helena schreef:

  Ah! Mijn partner. Als je een beetje voorzichtig met ‘m bent mag je hem best een avondje lenen. ‘Vegetarischer’ kun je ze niet krijgen.

 2. Marcel schreef:

  Moet het per se een vegetariër zijn, of is “enthousiast” en “graag bereid van een gratis lekkere maaltijd te genieten” ook voldoende?

 3. 10e schreef:

  ikke! ikke! ikke!

 4. Marloes schreef:

  Ik wil best een avondje vegetarier spelen hoor :)

 5. Janssen schreef:

  Hahahaha,ik zit hier gepamperd:):)

 6. henk schreef:

  Ja! Ja! Mag ik?! Mag ik?!

 7. Kimske schreef:

  Ben al jaren vega!!!! Gewoon doen! Hop, voorschotelen!!!

 8. Suffie schreef:

  Hoho! Mag ik even rechten doen gelden?? ;-)

 9. NanaM schreef:

  *Roept enthousiast*: hmmmm lekker Tagliatelle Genovese! wil jij dat een keer voor mij klaar maken!
  (zo enthousiast genoeg, ik ben overigens niet vegetarisch maar ik hoop dat dat even niet uitmaakt na deze enthousiaste uitspatting ;) )

 10. jeroen schreef:

  Wat een conservatieve lul is P. toch!
  Tot vanavond. X Jeroen

 11. Mieke schreef:

  Ja, waarom snappen mannen nou niet dat er niet altijd vlees hoeft bij het eten?? Dat een keertje geen vlees ook heel lekker kan zijn en dat je het dan vaak nog niet eens mist ook!

 12. koen schreef:

  lol ! mega herkenbaar , alweer een prachtig stukje luna … lapt mijn vrouwtje mij ook elke keer : vraag ik : ‘wat eten we?’ … somt ze alles op behalve welk vlees of welke vis, en dat bedoel ik net met mijn vraag natuurlijk …

 13. Janssen. schreef:

  Vreemd toch dat vlees inderdaad een ‘mannending’blijkt te zijn.
  Ik kook wel eens Indische vegetaries en dan missen ze het niet,maar kook ik met vleesvervangers dan is het commentaar niet van de lucht,ze moeten het niet!!:(:(.
  De vleesloze dag die ik hier had ingelast behoort dan ook tot het verleden…..

 14. Rick de Kikker schreef:

  Een vleesloze dag okay, maar met vleesvervangers moet je me ook niet aankomen, bah!

 15. fred schreef:

  p is een beetje primitief?
  “Nou, bij het avondeten hoort gewoon vlees”, tssss
  dat zeggen opa’s en oude mensen…..

 16. Jack schreef:

  Als je zoiets lekker kookt zou dat toch geen enkel probleem mogen zijn.

 17. Maurice schreef:

  Go P. Laat het biefstukje niet van je bord eten! ;-)

 18. Janssen schreef:

  Vleesvervangers,ik geef het toe,zijn niet echt lekker…..moet je lekker maken met kruiden en dan nog……

 19. gerardenmia schreef:

  Nou Luna, met jouw wil ik de puree waarin ik zit wel even laten voor een degelijk deeggerecht.
  Desnoods zonder vlees…tot na het eten dan. Want een lekker worstje wil er daarna wel graag in!
  Groetjes Gerard

 20. eddy kledder schreef:

  Bij avondeten hoort vlees. Dat is nu eenmaal een feit. Jamie weet er niets van!

 21. Nina schreef:

  Ja, ik! Ikke! Kies mij! Ik ben enthousiast, vegetarisch (al meer dan 13 jaar!) en mijn lievelingseten is Italiaans!!!!!!! Aaaaahhhh!
  :D
  Maar: ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik al een keer eerder van Luna’s kookkunsten heb mogen genieten (zachte pompoensoep, hmmmmmm), dus misschien is het eerlijker als iemand anders nu aan de beurt is. :-)

 22. seriouzz schreef:

  Bak een keer stiekum zo’n vega schnitzel ofzo en als ie het verschil niet merk lig jij in een deuk!

 23. Kimske schreef:

  Of maak gewoon eens pasta bolognese met quorn gehakt ofzo :P Tijdens het eten, als hij gezegd heeft dat t lekker is, zeg jij dat hij gelijk had, vlees hoort er bij ;) gna gna gna

 24. Brillie schreef:

  De lente is meer het begin van een nieuwe periode. De regen periode.

  Brillie logt NU al 12,5 jaar. Kijk op http://www.brillie.nl

 25. Wendy schreef:

  *sjucht*
  MANNEN!!!!!

 26. seriouzz schreef:

  Luna kijk je wel eens naar het programma “McDonalds’s Kitchen” op LLink, vrijdagavond 19.45 op ned. 3? Die gozer kookt zonder vlees de lekkerste gerechten en laat zelfs vleeseters versteld staan. P gaat ook om. De kok is een leuke Engelse gozer met engels accent als ie nederlands praat. Echt een Luna-programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *