web analytics

20

EN LUNA HOUDT OOK NIET VAN ROMANTIEK

“Liefje?”, begon P. een paar dagen geleden, “doen we dit jaar aan Valentijnsdag?” “Eh, wat denk je zelf?”, vroeg ik terug. “Eh, nee”, zei P., “maar ik dacht; ik check het even voor het geval je ineens van gedachten was veranderd sinds de afgelopen 8 jaar.” “Nee, liefje”, zei ik, “Valentijnsdag hoeft niet voor mij, maar als je de komende dagen niet lief voor me bent, dan gooi ik 14 februari voor je voeten dat je een klootzak bent en dat je als klapper op de vuurpijl ook nog eens niks aan Valentijnsdag hebt gedaan.” Na 8 jaar samen, wist hij dat dit een grapje was. Want hij weet dat ik geen fuck geef om romantiek. Ik geef niks om kaarslicht. Om openhaard-gesprekken. Om momenten die van te voren gecreëerd worden om romantische een herinnering te bouwen. Ik hoef daarom niet perse op vakantie. Ik hoef niet duur uit eten. Ik hoef geen dure sieraden. Ik hoef geen bonbons. Hij hoeft niet elke week een bos bloemen te kopen voor mij, want dat doe ik zelf wel. Van zijn geld. Hij hoeft me niet elke dag te vertellen dat ik er goed of lekker uit zie, want dat doe ik niet elke dag, maar ik weet wél dat hij over 50 jaar nog steeds naast mij wil staan. En ik naast hem. Ik wil gewoon dat hij elke doordeweekse dag weer zo snel mogelijk thuis komt na z’n werk. Maar ik ben ook blij dat hij de volgende dag weer gaat werken en dat ik weer alleen in huis kan zijn. Mijn Valentijnscadeau 2007 bestond uit een Champions-League-voetbalavond op de tv, met eerst AZ tegen Fenerbahce, en daarna Ajax tegen Werder Bremen. En ik had me voorgenomen, en P. beloofd, om hem dat lekker te laten kijken, zonder dat ik ondertussen zou lopen zeiken dat ik iets anders wilde zien. En ik deed het best leuk eigenlijk. Maar echt enthousiasme opbrengen, dat zit er nooit in bij mij tijdens de voetbal. Een mooie pass, een mooie goal, een foute beslissing van de scheids; het zal wel. Tot na een half uur voetbal P. aan me vroeg of ik misschien nog een voetbalclub uit Istanbul kende, naast Fenerbahce dan. “Galatasaray”, zei ik. En P. keek me aan met grote ogen. Gaf me een high five. En realiseerde zich in die ene seconde dat 8 jaar schijnbaar oeverloos lullen over voetbal tegen je vriendin toch z’n vruchten blijkt af te werpen. En dat? Dat was nou een romantisch moment.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Jannie schreef:

  whahaha…
  dát vind wel een heel grappig romantisch moment. En KNAP van je, want ik ken ze geen van twee!

 2. KatYo schreef:

  Romantisch kan ‘m zitten in de dingen die je samen deelt. En of dat nou een romantisch diner voor twee of samen een kruiswoordpuzzel invullen is, dat maakt niet uit.

 3. sas schreef:

  Kijk; dat is nou es echte liefde! Dapper hoor om zoiets te weten als je niet eens van voetbal houdt; harstikke stoer!

 4. jan schreef:

  Bij mij duurde het twaalf jaar voordat mijn vrouw zei: voetbal is mooi als het goed gespeeld wordt . . .

 5. Kaat schreef:

  Mooie liefde; lieve P en lieve Luna.

 6. Sandrissimo schreef:

  Ik haat voetbal, ik kan het niet zien, ik word er mottig van… Mijn eerste man was een groot voetballiefhebber, alles, maar dan ook echt alles, moest wijken voor koning voetbal!
  Gelukkig heeft mijn lief van nu een even grote hekel aan voetbal en wielrennen en tennis en wat voor andere sporten er nog op TV komen, net als ik.
  En hij is nog eens romantisch ook!
  Ik blij, jij blij, heel de wereld blij!
  ;-)
  PS Die acht jaar huwelijk hebben er wel voor gezorgd dat ik weet wat buitenspel is, dat schijnt nogal ongewoon te zijn voor een vrouw…

 7. Ellen schreef:

  Voetbal? WTF is voetbal?

 8. Janssen schreef:

  Hahahaha……ik ben ook zo romantisch als een ui…..zit hem vast in het sterrenbeeld:):).

 9. Brownie schreef:

  Ik heb liever iemand die me elke dag met een kaart verrast dan iemand die er een keer per jaar eigenlijk niet vooruit wil komen !!!

  Mooie lovestory hoor Luna,

  Greetz, Kees

  ps Geen kaart gehad…..

 10. Goentah schreef:

  Je hebt zijn Valentijnsdag helemaal top gemaakt :-)

 11. Sandra schreef:

  En zo is het maar net! Chapeau:).

 12. Nina schreef:

  Jaaa, dat vind ik dus echt wel romantisch!!
  Mijn lover wachtte tot 12 uur ’s nachts, toen het 15 februari was, en zei toen: “Zo, nu kan ik weer gewoon zeggen dat ik van je hou, zonder dat het iets met valentijnsdag te maken heeft!” :-)

 13. Myrthe schreef:

  Beşiktaş is ook een leuke club! Dan weet je dat alvast voor de volgende keer.

 14. M%n schreef:

  “hem lekker laten kijken, zonder ondertussen te lopen zeiken”, was dat dan niet een beetje speciaal voor valentijn? ;)

 15. slotje schreef:

  Champions-League moet zijn Uefa-Cup.

 16. seriouzz schreef:

  klopt…AJAX zou willen dat ze champions League speelden…oja nu liggen ze er voor 99% ook weer uit…maar dat gaat P. maar uitleggen…

 17. Gerard schreef:

  Psies! Échte romantiek zit naar mijn gevoel juist in gekke, aparte, onverwachte en/of spannende dingen… En die doen zich juist vaak voor tijdens doodnormale of saaie gebeurtenissen – dat maakt het ook zo leuk ;)

 18. Moeder van Luna schreef:

  Geweldig kind !!!!Pure romantiek!!

 19. Dré schreef:

  Wel lief van P.om een mannenmoment met je te willen delen, maar voetbal is NOOIT romantisch, punt.

 20. Menno schreef:

  Hej! Sommige mannen hoeven geen voetbal, in Londen gingen we altijd een weekendje weg als er weer eens wat in Wembley werd gespeeld. Tennis, cricket, en Formula One, kun je me wakker voor maken. De rest mag P ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *