web analytics

16

LUNA EN DE LEKKAGE

Maandagochtend, 8.00, en ik bevind mij in een gore bouwkeet. “Ben jij de aannemer van dat pand daar?”, vroeg ik aan een mannetje en wees naar een groot pand dat in de steigers stond. Dat was hij. “Ik woon erachter en waarschijnlijk is door dat gehei van jullie iets losgetrild, want ik heb een lekkage.” “Oh”, zei de aannemer, “dat is niet zo mooi.” “Nee, dat is zeker niet zo mooi. Kunnen we er even naartoe lopen?” En zo liep ik, in een rokje, eerst 4 trappen binnenin het huis en daarna 1 dunne ijzeren trap buiten het huis naar boven. Zo stond ik op de vijfde verdieping en wees naar het dak van ons washok: “Kijk daar, ik woon op de begane grond.” “Oh,” zei de aannemer en liep over een stel houten planken richting weer een andere dunne ijzeren trap. En ik liep achter de aannemer aan. Eerst 3 trappen naar beneden, toen 2 omhoog en toen weer 4 naar beneden. Het duurde een eeuwigheid en tijdens elke trap naar beneden verdacht ik de aannemer ervan om stiekem onder mijn rokje te kijken. “Dit is mijn dak”, zei ik toen we op de plaats van bestemming waren. “En hier”, zei ik en wees naar een hoek, “hieronder hebben wij een lekkage.” “Oh”, zei de aannemer en keek glazig om zich heen. “Wat is dat?”, vroeg ik en wees naar een blauwe, plastic buis die 2 meter boven de plaats van de lekkage hing. “Oh, dat? Oh! Dat is de afvoer van de mensen die op 2 hoog wonen”, zei de aannemer. “Oh, en die hangt boven mijn dak? Hoe lang hangt dat ding daar al?”, vroeg ik. “Oh, een paar dagen”, zei de aannemer. “Nou, dan zal dat het wel niet zijn. Of denk je van wel?”, zei ik cynisch. De aannemer keek me troebel aan en beloofde dat hij het zo snel mogelijk zou regelen. Zucht! De bouwmannetjes zijn weer terug in m’n leven. De wekker zetten hoeft niet meer. Om 07.00 uur beginnen ze stipt met heien.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Suffie schreef:

  Ik weet nog een erg leuk huis in Almere te staan…

 2. Solly schreef:

  Oh nee! Sterkte dan maar weer…

 3. Jan F. (de) schreef:

  wie weet: hoe meer je ze onder je rokje laat kijken, hoe sneller hun service…

 4. Majadebij schreef:

  Natuurlijk kijken ze onder je rokje. Anders zouden het geen bouwvakkers zijn..

  En alsof jij daar niet stiekem om moest glimlachen.. :)

 5. Evil Arie schreef:

  pissen de bovenburen op je hoofd?

 6. DjB schreef:

  De BBC-RSS van vandaag: Women ‘better at holding drink’

  Some men may not want to hear this – but scientists have found women are better at holding their drink.

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/3733020.stm

 7. DjB schreef:

  Waarmee ik natuurlijk wil zeggen: bezatten kan altijd nog (als vrouw dan hè)

 8. flexie schreef:

  ik wil ook aannemer worden lekker loeren jammy jammy

 9. henk schreef:

  Zo zag ik laatst op de roltrap van het station een meisje met zo’n verschrikkelijk kort rokje, dat de twee meisjes achter mij er de slappe lach van kregen:”Nee, dit kan echt niet!”

 10. Liesbet schreef:

  Ik heb dat eens gehad tijdens mijn blok. Ok, het feit dat ik vroeg gewekt werd was positief, maar de rest niet, gelooooof mij.
  Maar ik ben toch geslaagd. :-)

 11. Paul schreef:

  Bouwvakkers…
  Die kennen niet de betekenis van het woord subtiliteit. Zeker niet op de vroege ochtend.

 12. Rick de Kikker schreef:

  Hij had voor moeten gaan, de sukkel!

 13. Kikkertje schreef:

  Je had op hem moeten lekken Luna ;)

 14. novecento schreef:

  Weet je wat je kunt doen je kunt ook eerst de rok optillen einde discussie vlotter geregeld en bij de toedeloe meneer vragen welke kleur hij heeft onthouden met zijn loensende smoel

 15. Wendy© schreef:

  Ben je in ieder geval op tijd wakker ;)
  Maar irritant is het wel! Succes de komende tijd!

  (zag je link in de sante staan… blijf het leuk volgen!!!)

 16. reykjavik schreef:

  U is een vuige viespeuk, mejongejuffrouw Luna! Mijn oom is er nu nog ondersteboven van, van dat trappetjesgedoe…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *