web analytics

18

LUNA EN DE KERSTSTRESS

Volgens mij ben ik helemaal hip en hot bezig, want ik stik van de kerststress. Al valt het momenteel wel weer mee, want ik heb mezelf net een paar Pinootjes Blanc ingeschonken en vooral m’n moeder geforceerd tot het drinken van een paar bessen met ijs. “We moeten nog een hoop doen vandaag”, zei ze vanmorgen. “Hoezo?”, vroeg ik. “Jullie zijn hier al 2 dagen en het hele huis is van boven naar beneden gedaan.” “Ja, maar je vader heeft woensdag gestofzuigd en het moet vandaag nog een keer gebeuren”, vond ze. “Doe even normaal”, zei ik. “We blijven hier niet aan de gang. We gaan relaxt zitten vandaag. Ik heb voor 50 euro tijdschriften gehaald, die gaan jullie maar lekker op de bank lezen. Kerstcd’tje erbij. Ik doe niks meer.” “Dat moet jij weten”, zei ze, “maar je vader en ik gaan aan de slag. Ik moet de salade voor vanavond nog maken en ik wil de tegeltjes in de badkamer nog doen. En die vloer mag ook wel een sopje.” “Die is pas gedaan”, riep ik verontwaardigd. Nou, daar kon ze dan mooi niets meer van zien. En als ze dan toch bezig was, dan kon ze de rest van de was ook wel even strijken, dan was die tenminste ook weg. En m’n vader, die kon best alvast het vlees voor morgen op de bakplaat gaan knippen. Dan hadden we dat ook gehad. En daar in de hoek, daar hing een spinnenweb. Dat moest toch echt wel even weggehaald worden. “Jesus Christus! Doe nou even rustig”, riep ik tegen m’n moeder. “Je bent nog erger dan ik. Hou op! Doe relaxt!” “Haha”, zei m’n moeder, “heb je kerststress?” “Ja”, zei ik, “ik krijg stress van jou. Omdat jij me zo zit op te fokken.” “Nou, ik heb anders nergens last van”, zei ze rustig.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. frommel schreef:

  ik heb zo’n oma. die komt langs zit een minuut, kijkt uit het raam en gaat dan de tuin in om onkruid dat ik niet zie uit de grond te trekken. is dat gedaan dan gaat ze weer zitten om een minuut later een afwassopje te maken voor 4 koffiebekers. mijn opa houdt het al 61 jaar met haar uit. hun geheim (echt waar) al 60 jaar een lepeltje levertraan per dag.

 2. 10e schreef:

  Oi! Alleen al die tegeltjes zijn qua hoeveelheid dagrovend wil je die gaan schoonmaken… RESPECT voor jouw moeder…!

 3. Suffie schreef:

  Heuh… als je de situatie met al die tegeltjes onprettig vindt, wil ik wel iemand sturen om ze weer smerig te maken… ;-)

 4. Moniekie schreef:

  mijn was blijft lekker hangen tot NA de kerst – doei, echt even niks nu!

 5. Liesbet schreef:

  Kerst of geen Kerst, de strijk moet ook gedaan worden, verdorie! Anders zit je daar twee dagen later met een dúbbele strijk. Dát is pas stress. :-)

 6. Johannes schreef:

  Wie van de dames kan ik een witte kerst bezorgen?

 7. Marco schreef:

  Volgens mij wil ik niet weten wat Johannes bedoelt……

 8. Jetje schreef:

  Hm Johannes is volgens mij niet aan het juiste adres..

  Maar goed ik vind het juist wel leuk wat jullie zo doen!
  Jullie vieren tenminste eens goed kerst als ik dat zo hoor, terwijl mijn ouders op de bank gaan zitten, mijn geklets niet aan willen horen en het journaal en een “gezellige” zombie film gaan kijken :/

 9. Marloes schreef:

  Hallo moeder van Luna!

 10. Pasula schreef:

  Leuk verhaal ;-) ik zag het helemaal voor me. Fijne kerst gewenst!

 11. Lisa schreef:

  Lieve Luun, fijn kerstfeest met je pa & ma, je hubbie en de dieren! x

 12. Pollie schreef:

  Wat een schatten van ouders. Fijne dagen meid en ook met pa en moe en de beestjes, net wat Lisa hier boven vermeld. En zet eens een plaatje van de kerstboom hier. Ik ben benieuwd. Lekker eten voor dalijk!

 13. Pollie schreef:

  … en het beste paard van stal natuurlijk partner P.

 14. M%n schreef:

  Mijn ma mag pas langskomen na het donker, met enkel de sfeerverlichting aan ziet ze het stof niet liggen… ;-)
  Zalig kerst iedereen!

 15. buurman m schreef:

  Als 2 druppels… :)

 16. hansb schreef:

  ik heb hier en daar nog wel een vloertje dat dringend poetsen behoeft. iets voor je moeder?

 17. leila schreef:

  Over paarden gesproken…

 18. kipbakker schreef:

  wat een lelijke bolle kut met scheve schaamlippe aan de rechterkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *