web analytics

25

LUNA TUSSEN BLOGGENDE MARKETING-MANNETJES

Ik kreeg een tijdje terug een uitnodiging. Voor Het Tweede Grote Bloggersdiner. Ik keek naar het lijstje met genodigden, kende er bijna niemand van, maar dacht; fuck it. Gewoon gaan, 3 wijntjes erbij en ik hou mezelf staande tijdens elk diner. Al ken ik niemand. Dus ik ging gisteren. Met de trein. En ik was best wel zenuwachtig toen ik aan kwam lopen bij De Winkel van Sinkel in Utrecht. Nieuwe mensen vind ik toch een beetje eng. Zeker als iedereen elkaar kent en ik daar dan een beetje tussen kom huppelen. Maar toen ik me aansloot bij de groep was ik meteen gerustgesteld. Dit waren allemaal nerds! Geeks! Mannetjes! Marketing-mannetjes. Mannen van 30+ in witte overhemden, of blauwe overhemden met streepjes. Ik zag zelfs her en der een bandplooibroek. Kon ik aan! Ging ik overleven! Maar tijdens de gesprekken merkte ik dat er toch wel 1 of meerdere discrepanties waren tussen mijn wereld en de wereld van de mannetjes. De belangrijkste vraag van de avond was: ‘En wat voor log heb jij?’ Mijn antwoord was: “Ik heb een lifelog.” De vraag daarna was steeds: “En daar verdien je geld mee?” Mijn antwoord: “Nee.” Daarna hoorde ik een: “Oh, wat doe je dan?” En dan zei ik: ‘Ik naai poesjes. En ik test vibrators.” Wanneer ik vroeg wat die mannetjes nou precies deden, vertelden ze in hun witte overhemd allemaal hele moeilijke verhalen met moeilijke woorden. Ik hoorde: “Widgets. Web 2.0. NextWeb. Bedrijfsfilosofie. Technologie. Bedrijfsstructuur. Businessmodel. Semantic browsing. Twitter. Hyves. Marketingtools. Applicaties. User Generated Content. Social Media Advertising en Interactieve marketing.” En daar dan een paar werkwoorden tussen. Ik snapte het niet. En dat vond ik niet eens erg. Ik kreeg het idee dat dit Tweede Grote Bloggersdiner zo’n typisch event was om te netwerken. En van het woordje ‘netwerken’ moet ik eigenlijk een beetje zachtjes huilen. “Maar eh, wat doe jij dan de hele dag?”, vroeg ik aan het einde van het diner aan een mannetje met bril. “Ik verkoop gebakken lucht”, zei hij. En kijk. Daar kon ik wat mee. Dat doe ik zelf ook al jaren.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Johannet schreef:

  Dat Twitter gedoe snap ik niet. Maar ik heb sinds kort een Wiki. En ik ben er tot nu toe tevreden over.

 2. Maurice schreef:

  Jij verkoopt gratis woorden van liefde, hoop, tranen en veel glimlachen. Dat is meer dan die pornogluurders aan jouw tafel Luuntje.
  Moeilijke woorden ken ik ook. Mag ik volgende keer mee? Trek ik mijn Jezusslippers aan met een T-shirt: “Rot op met je gelul” erop en een vale spijkerbroek.

  Wordt vast gezellig.

 3. Aukje schreef:

  Van gezellige meetings naar netwerkmeetings, dat is hoe de trend zich heeft ontwikkelt. Jammer vind ik dat.

 4. Johannet schreef:

  Aaaah, nu snap ik de Twitterfunctie. Best geinig.

 5. Luna schreef:

  @Johannet: Ik vind ’t ook wel geinig… ’t ziet er alleen zo lelijk uit… moet ik nog wat aan doen… het is eigenlijk een soort mini-weblogje :-)

 6. Luna schreef:

  @Aukje: Het was trouwens wel gezellig hoor… alleen heel anders dan de weblogmeetings waar ik eerder was…

 7. veerle schreef:

  Tegenwoordig is het blijkbaar belangrijker ‘netwerken’ te hebben dan ‘vrienden’. Goed dat het toch gezellig was.

 8. Roos schreef:

  “Ik naai poesjes. En ik test vibrators.” Het beste antwoord wat er te geven valt op de vraag “Wat doe jij?” :-)

 9. Rutger schreef:

  Luna, we zijn gewóón te goed voor dat soort mensen!

  En trouwens, over dat twitter, misschien kan je beter de platte html versie nemen op je site. Vindt ik persoonlijker mooier staan…

 10. Luna schreef:

  Ja, maar dan moet ik zelf gaan pielen met html en m’n rss-feed volgens mij? Ik ga er nog wel even naar kijken…

 11. Rutger schreef:

  @Luna: ’t ziet er nu wel nogmaal uit toch?

 12. Luna schreef:

  Nee, ik wil die bolletjes weg! Het moet gewoon rechttoe-rechtaan… althans, moeten, moeten, ik zou het graag willen! :-)

 13. Jan Lisman schreef:

  De Twitterfunctie???? Moet je je daarvoor inschrijven, of mankeer ik gewoon iets aan m´n ogen?

 14. Marloes schreef:

  mmm ik weet net wat een widget is, en web 2.0 zijn ze helemaal gek van op mijn werk…maar twitter? Ik weet het niet hoor…waarom moet ik op de hoogte zijn de activiteiten van andere mensen?

  Doe mij maar een leuke momentopname in de vorm van een leuke blog! Heerlijk die gebakken lucht!

 15. Dré schreef:

  jou gebakken lucht smaakt nog steeds goed!

 16. blue schreef:

  ík verkoop gebakken lucht’hihi, leuk! ik heb een vriend die zich voorsteld als ‘hoofd leuk’ ipv manager marketing sales europe of hoe zijn functie ook maar heet…tja, zolang je doet wat je fijn vind…who cares?

 17. Johannet schreef:

  Je twitter twittert niet meer. Wat jammer. Of was die bewegende tekst juist wat je lelijk vond?

 18. Markies schreef:

  Had een wit overhemd aan en zelfs een jasje maar ook een vale spijkerbroek en doodshoofdjes op de sokken. Dit keer was het meer een netwerk ding maar kwam dan ook niet van de bank af en wilde zelfs de kelder uit.
  Leuk om te zien hoe jij het ervaren hebt iig. Lees al jaren met plezier je log en vond het leuk je nu eens te ontmoeten in het eggie.

 19. PF schreef:

  Ach heden, meneer compenseert schaamte met beleefdheden. Goh he, da’s echt revolutionair, skulls op zijn sokken. Kwamen die van Oger of Armani, ik verstond het even niet, baron van het smaltste kwaad op zijden sokken.

 20. Bas schreef:

  Leuk te lezen hoe je het ervaren hebt. Het hele idee van het etentje is juist om niet alleen die gekke marketing mannetjes (waar ik er één van ben, je weet wel, degene die gebakken lucht verkoopt) daar te hebben.

  Ik vond het in ieder geval onwijs leuk dat je er was en hoop dat je de volgende keer weer gezellig langs komt.

 21. Suffie schreef:

  Ach ja… weblogmeetings, dat waren nog eens tijden…. ;-)

 22. jan schreef:

  Na de eerste zin dacht ik: waarom word ik nooit uitgenodigd. Ik heb toch ook een leuk blog. Maar aan het einde van het stukje wist ik: het is goed zo.

 23. Markies schreef:

  Het(want naam, url etc ontbreken) zei meneer tegen me! jeuj!

  En verder, Luna nu ik het stukje nog eens heb gelezen. Jammer dat je tussen de regels en zelfs erin negatief bent hierover. Je leek het nog wel naar je zin te hebben.
  Deze avond is 1 van de vormen waarin bloggers elkaar zien en dat weet ook jij. Dat deze vorm voor jou niet brengt wat je zoekt kan natuurlijk altijd en dat kun je ook gewoon accepteren ipv het te veroordelen. Kijkend naar de reacties lees ik ook weinig positiviteit en meer afzetten tussen “die anderen” en “wij zijn lekker wel goed bezig”. Ik denk dat ik het niet wil snappen en laat ieder maar gewoon in hun waarde. niets moet, veel kan en mag zolang je maar geniet van wat je doet.

 24. Luna schreef:

  @ Markies: grappig dat je m’n stukje na een tweede keer lezen als negatief ervaart… zegt dat dan iets over mij of over jou? ;-) Ik heb het namelijk erg gezellig gehad dinsdag (zie reactie hierboven ergens)… En ik zou ook graag weer aanwezig zijn bij Het Derde Grote Bloggersdiner… Ik veroordeel overigens niemand in mijn stukje… ik probeerde alleen duidelijk te maken dat ik me enigszins out of place voelde… En ja, dat doe ik als schrijver door sommige dingen uit te vergroten en de helft van de avond weg te laten… ik blijf natuurlijk een life-logger, geen marketing-blogger ;-)

 25. markies schreef:

  Touche, en wellicht was mijn mening ook wel beinvloed door de reacties bij je stukje. Lijkt mij iig gezellig om je nog eens te spreken, onder welk motto is niet interessant als het maar gezellig is..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *