web analytics

62

LUNA EN DE CHRISTEN

‘God is bereid jou al je zonden te vergeven als je nu voor hem kiest.’ Ik las de eerst paar regels op het papiertje dat een christen mij in m’n handen had gedrukt. Het was zaterdagnacht en ik had net bijna 13 uur achter elkaar gewerkt op de Kamasutra-beurs. In een andere hal van de Jaarbeurs was Trance Energy in volle gang. “Weet je”, zei ik tegen de christen, “ik vind het echt lovenswaardig dat jullie hier staan, in de kou en de regen, maar ik vind het naar dat jullie expres bij een dance-event staan.” Ik vond dat zij daarmee meteen een oordeel velden over dancefeesten en hun bezoekers. “Mensen die naar dit soort feesten gaan ondervinden tijdelijk geluk. En tijdelijk geluk is het werk van de duivel”, zei de christen. “Als je voor God kiest dan krijg je eeuwig geluk.” Om zijn mening kracht bij te zetten spreidde hij zijn armen. Ik vroeg wat hij van de Kamasutra-beurs vond. Hij zei dat het niet de bedoeling was van God om je lichaam aan zomaar iedereen te laten zien. “God heeft niet voor niets kleding geschapen”, zei hij. Ik zei dat als het zo zat, dat God dan ook de Kamasutra-beurs had geschapen. En de FOXY ook. Dat was niet zo, want ook de Kamasutra-beurs was het werk van de duivel. En dus ook tijdelijk geluk. Ik zei dat ik in mijn leven best 5000 keer tijdelijk gelukkig wilde zijn. Dat ik dat een mooie score zou vinden. De christen wilde nog even kwijt dat andere Goden, zoals Allah en Boeddha, gewoon waren gestorven, maar dat Jesus weer terug op aarde was gekomen. Of iets in die richting. En dat daarom het geloof in God en Jesus Christus wel het enige juiste geloof moest zijn. “Het staat zwart op wit”, zei de christen. Ik moest de bijbel maar eens lezen, vond hij. Ik zei dat ik dat al gedaan had en dat ik er niet veel aan vond. “Weet je hoe ik het zie?”, zei ik. “Volgens mij was Jesus een soort Oprah Winfrey, maar dan 2000 jaar geleden. En 2000 jaar geleden bestonden er nog geen massamedia. Als Jesus nu had bestaan, dan had-ie vast z’n eigen talkshow gehad.” Ik zag in zijn ogen dat ik reddeloos verloren was.
www.naarhouse.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

62 reacties

 1. BigBird schreef:

  Leven en laten leven. Lang leve de vrijheid! Gun iemand zijn eigen mening.

 2. Suffie schreef:

  Welnu… dan denk ik dat ik de rol van Dr.Phil in dit hedendaagse tijdperk niet meer hoef uit te leggen….!

 3. Max schreef:

  Waren er ook lendedoeken te koop op de Kamasutra-beurs?
  Zoja, dan zegt dat genoeg, lijkt me ;-)

 4. Paul schreef:

  (VeldeN.)
  Ach ja, christendom, moslimdom, dementie, er is een hoop aan de hand.
  Wat een geestig stukje, Luna! :-)

 5. supernena schreef:

  Ik geloof dat het Hans Teeuwen was die in zijn show zei: ik neem altijd een boekje mee waarin ik heb geschreven “God bestaat niet”. En dan tegen dat christentuig zeggen, kijk het staat zwart op wit….

 6. Paul H schreef:

  Geeft niet zuster, ik vergeef je..

 7. Job schreef:

  Dat geleuter altijd. gewoon doen wat je goed vind, dan vind God je vast wel aardig.

 8. D.W. schreef:

  amen

 9. Cis schreef:

  haha. citaat van de naar-house-site:

  Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt satanisme achter muziek en de invloed op onze jongeren. (satanisme, geweld, drugs, rebellie, sex, abortus, homofilie, moord en zelfmoord) Gods visie vanuit de bijbel op dit alles geeft een duidelijke waarschuwing voor de hel en een oproep tot bekering tot de levende God en zijn Zoon Jezus.

  haha, sorry, maar wie neemt dit nou serieus? zelfs mensen die ik ken die geloven denken er echt NIET zo over!

  Goed stuk Luna

 10. Verbal Jam schreef:

  Dat is maar makkelijk: altijd de duivel van alles de schuld geven! Ik noem dat gewoon demoniseren!

 11. Paul schreef:

  @Verbale Jam:
  ;-)

 12. devils_son schreef:

  mooi geschreven!

 13. Paul schreef:

  Als je die bril afzet, heet je, heel gewoon… Arnoud.
  ;-)

 14. Skar schreef:

  Ik weet niet of jij het bent, maar ik ben 100% atheïst (geloof dat je dat zo schrijft :P). Maar ergens heel diep van binnen vraag ik me toch wel eens af hoe alles toch in elkaar zit en waarom alles zo perfect op elkaar is ingespeeld (zoals: levenscyclus etc)
  Maar ja… daar zullen we toch nooit achterkomen :-P

 15. Paul schreef:

  God bestaat wel degelijk, Skar. In je eigen hart.
  En nergens anders. Klopt als een bus.
  Ik zegen U. :-)

 16. CK schreef:

  haha :) dit is wel heel toevallig. Ik had zondag een jehova aan de deur (op zondag nota bene, dat is MIJN rustdag :)) en in mijn gastenboekje ineens allemaal spam naar godsdienst-sites. Je zou bijna denken dat er iets staat te gebeuren :).
  Die vrouw aan de deur stond al zo’n beetje binnen in mijn huis toen ik vertelde dat ik er alles van wist maar geen interesse had. Toen begon ze natuurlijk een heel verhaal over het hiernamaals en dat iedereen het MOEST geloven. Dus ik zei haar dat ik liever nu leefde, en heb zachtjes de deur dicht gedaan :)

 17. Flep schreef:

  Briljante discussie! :D

 18. Bart2002 schreef:

  Hoogmoed. Dat mensen (christen of niet) precies denken te weten wat goed is- en wat niet. Wat leuk is- en wat niet. En zo alle pret die men aan het leven beleeft proberen te bederven. Zij weten wat God wil, Hij heeft het ze zelf verteld. Oprotten, zootje ruk. Ga iets leuks doen. Zo. Dat lucht op. Dank je Luna.

 19. Eveline schreef:

  Hmm, in de Koran staan weer hele andere dingen zwart op wit…

 20. Wim schreef:

  @Luna: Jezus ging naar de hoeren. Maar dat betekende nog niet dat hij een oordeel velde. Integendeel. Jij daarintegen hebt je oordeel verdomd snel klaar staan. Laat iedereen gewoon in z’n waarde zou ik zo zeggen. En dat geldt natuurlijk ook voor die domme christen die je tegenkwam. En eh… nee, ik zelf ben atheïst.

 21. Paul schreef:

  En al wat je zegt, wist Luna al lang.
  Is dat niet erg, Wim?

 22. blue schreef:

  Let it be…………………..

 23. Kikkertje schreef:

  God, jij was gemeen tegen die gelovige Luna!

 24. Noughdy schreef:

  Bij ons stonden deze “vrienden” bij de uitgang van het kindercarnaval…

 25. eva mobil schreef:

  jezus is een moedeneuker

 26. Yuroen schreef:

  Godverdomme is er dan niets meer heilig….

 27. schreef:

  Tijdelijk geluk het werk van de duivel…? Onze duivel, die in de hel zijt, uw naam worde geheiligd :-)

 28. Terrebel schreef:

  Niet zo lang geleden nog een Jehova’s Getuige op straat aan de praat gehouden met enkele geloofsvragen. Zij had duidelijk haast maar ik liet haar niet gaan…
  Ach…”Spreek niet tegen een dwaas want hij minacht uw woorden.”

 29. CiNNeR schreef:

  Tuurlijk, God heeft ook gewild dat we elkaar afslachten om een geloof door de strot te duwen. Och nee, dat zijn uitzinnige menigten afgedwaalde gelovigen natuurlijk! Die duivel is verduveld handig in ..

 30. San schreef:

  Gelovig of niet, een beetje respect voor anderen mag ook. Ook al ben je het totaal niet eens met hun geloofsovertuiging. Daarbij vind ik dan wel weer dat de “gelovigen” hun geloof niet op hoeven te dringen aan andere mensen!

 31. Cis schreef:

  Dus?
  Dit heeft toch niets met respect voor anderen te maken? Dat heb ik WEL maar een goede discussie heeft weinig met respect voor anderen te maken…

 32. Erik schreef:

  ,,God heeft een plan met ons en wij willen gehoorzaam zijn”, zegt een zielige Dirk Jan, die op straat tevergeefs tot een voorbijganger probeert door te dringen. Even daarvoor zie je een headbangende Marilyn Manson (dacht ik) en een gehoorzaam meeheadbangende massa. Daar kan God een puntje aan zuigen. Maar Marilyn heeft dan ook geen plan met zijn publiek. Hij zegt gewoon wat hij heeft te zeggen. En hij bestaat.

 33. richard schreef:

  ach, wat is nou waar?

 34. karin schreef:

  je moet altijd de moeite nemen even te luisteren naar mensen die anders denken dan jij, misschien hebben ze wel wat zinnigs te zeggen… In de flat waar ik gewoond heb kwamen elke week Jehova’s, Mormonen en mensen van de CP langs de deur, ik wilde best luisteren, maar als het me niks zei, wilde ik niet in discussie en dat zei ik dan ook en wonder boven wonder was dat altijd goed (ze dachten natuurlijk: volgende week beter!)

 35. Take your time to check out the sites about poker party reload code poker party reload code http://www.upthekazoo.com/poker-party.html http://www.upthekazoo.com/poker-party.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 36. Take your time to check out the sites about poker party reload code poker party reload code http://www.upthekazoo.com/poker-party.html http://www.upthekazoo.com/poker-party.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 37. You may find it interesting to check out some information on diet pills propolene review diet pills propolene review http://www.budgethawaii.net/diet-pill.html http://www.budgethawaii.net/diet-pill.html
  .

 38. You may find it interesting to check out the pages in the field of Play poker party for Fun Play poker party for Fun http://www.bitlocker.net/poker-party.html http://www.bitlocker.net/poker-party.html

 39. Take your time to visit the sites dedicated to play poker like the pros play poker like the pros http://www.adspoll.com/ http://www.adspoll.com/ … Thanks!!!

 40. In your free time, check the pages on poker

 41. helma schreef:

  is het zo moeilijk respect voor elkaar te hebben, niet te bekritiseren???ik ben gelovig, ga niet naar de kerk en heb een hekel aan mensen die mij hun geloof op dringen, volgens mij gaan mensen die behoefte hebben aan een geloof vanzelf wel die richting op en wekt het alleen maar irritatie en agressie op om het tegen je zin door je strot geduwd te krijgen

 42. mw Stoffer schreef:

  Ik heb allerlei forums zitten lezen over dit onderwerp, en eerlijk is eerlijk ik heb er veel om moeten lachen.
  Ik heb een enorme hekel aan mensen die het geloof door een anders strot heen duwen.
  En laten we ook eerlijk zijn met deze mensen is geen discussie aan te gaan, daar hebben zij het respect niet voor… Ze komen alleen maar met God zegt dit en God bedoelt dat … En het staat in de bijbel geschreven..enz.
  Daarom is het een geloof en als je daar niet in geloofd is dat ieder zijn eigen keuze! Maar als deze mensen met een ziekelijk geloofsovertuiging andere in hun waarde zouden laten zouden er ook veel minder oorlogen zijn.
  Sorry hoor… Maar geloof maakt meer kapot dan je lief is!

 43. mevr de groot schreef:

  ik kan het helemaal vinden met de dame hierboven, interpreteerd ieder de bijbel niet op zijn eigen manier? worden veel oorlogen niet in naam van de Heer begonnen?
  kijk naar het Midden Oosten en de Balkan, als iedereen respect had voor de ander zou de wereld er veel anders uitzien.

 44. natasha schreef:

  wat een gedoe, dat Naar House, verbieden kan niet dus gewoon negeren denk ik, wie denken ze wel dat ze zijn??? een ander hun gelul over hun geloof opdringen. ik weet alles van vrijheid van meningsuiting, maar waarom altijd op de verkeerde plaats en tijd???

 45. suzanne schreef:

  Beste aardige mensen en de lollie is ook best lekker
  Maar ik heb geen zin als ik na een feest geweest ben een zwaar gesprek aan te gaan ik loop verder eet me lollie en gooi het papiertje met de tekst weg

 46. ingrid schreef:

  ze zullen als mens best aardig zijn, maar hun manier van uitdragen van hun geloof vind ik erg vervelend

 47. Fred schreef:

  ik wordt gewoon misseljk van deze jesusfreaks.

 48. truus schreef:

  misselijk niet direct, maar wel ernsitge overgeef neigingen als ik die bus weer eens zie

 49. J van Gelderen schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik dus nog nooit had gehoord van de organisatie naar house.
  En dan in eens wordt je er mee geconfronteerd en niet omdat we netjes door deze organisatie zijn ingelicht maar door te surfen op internet.
  We hebben gelijk even een gesprek met hun aangegaan, de meneer van de werkgroep Nieuwerkerk uitgelegd dat we liever eens een thema informatie avond met hun willen doen of een jongeren debat, dan komen tijdens onze dance parade. Want wij van jongeren organisatie Vedj denken dat je daar veel meer mee bereikt.
  Wij hebben deze meneer die dus blijkbaar niet op de hoogte was wat onze stichting (dat vind ik al slecht van een organisatie als je actie wil voeren) nog meer doet naar onze website http://www.vedj.eu / http://www.vedj.info gestuurd om daar meer informatie over ons te lezen. Meneer wilde wel ingaan om mijn ideeën om samen eens te gaan werken aan een informatie avond of jongeren debat maar wilde wel blijven komen naar onze dance parade om actie te voeren. Ik heb aangegeven dat als de actie toch wordt gevoerd wij geen enkele belangstelling meer hebben om iets van samenwerking met hem te delen. Omdat je niet eerst niet tegen de haren van de jongeren in moet gaan en ze daarna vrolijk moet uitnodigen om samen te werken wat voor naar house van belang zou zijn, je kunt nu eenmaal niet alles hebben!
  Deze meneer gaf aan hier voor te willen bidden en als hij daar antwoord op zou krijgen mijn zou laten weten wat de beslissing zou zijn. Ik wil echt niet lullig doen maar na ruim 1 week heb ik nog niets van deze terug gehoord, schijnbaar een lang gebed zonder eind!

 50. helma schreef:

  steekt daar niet het probleem met Naar House?? zonder rekening te houden met de omstandigheden zichzelf opdringen, niet in willen gaan op een aanbod om op een juister tijdstip een debat aan te gaan.het getuigt van geen respect naar de jongeren van VEDJ en vooral is er een duidelijk gebrek aan vertrouwen in de leiding van VEDJ, zij zijn namelijk altijd bereid om te praten, zelfs met bevooroordeelde mensen zoals Naar House.
  als deze groep inderdaad naar onze Dance Parade komt hoop ik dat onze jongeren het verstandigsd zijn en Naar House gewoon negeren.

 51. Nieuwerkerker schreef:

  Helma,

  Je weet net zo goed als iedereen in Nieuwerkerk dat VEDJ tuig is. De leiding is veroordeeld voor geweldsdelicten, en de jongeren zelf slopen het halve dorp…..

  Ik hoop dat VEDJ zelf eens een keer de wijste is en zichzelf opheft :-)