web analytics

26

DANCING WITH THE SALSA-STARS

Het leek vriendin A. en mij vrijdag ineens een heel goed plan om te gaan salsa-dansen. Nooit eerder gedaan, maar met de juiste danspartner zou het geen probleem moeten zijn. Dus wij naar De Kluis. The place to be als het op salsadansen aankomt. Met live muziek en lekkere mannen. “Kun je het wel eerst eventjes voordoen, want ik heb het nog nooit gedaan”, vroeg ik aan het begin van de avond aan een salsa-neger. Daarop pakte hij m’n handen vast, deed het basispasje voor en als vanzelf gleed ik in de salsa-stand. “Maar je moet me wel iets steviger leiden hoor”, zei ik tegen de salsa-neger, “iets harder de goede kant op duwen.” De neger lachte een beetje verlegen. Durfde hij niet. Of hij begreep me verkeerd. Had ik weer. Een gecompliceerde neger. Een hele tent vol met de meest lekkere en macho negers en wie vraagt mij als eerste ten dans? Een gecompliceerde neger. Zucht. De meeste mannen daarna dachten dat ik met mijn vraag om me iets harder de goede kant op te duwen bedoelde dat ze iets harder met hun stijve pik tegen mijn bovenbeen op moesten rijden. Ook best lekker. Maar daar kwam ik niet voor. Ik kwam hier om salsa te leren. En dat lukte uiteindelijk ook best aardig, maar verder dan de basis-moves kwam ik niet. Tot ik in de armen belandde van een karamelkleurige jongen met grote reebruine ogen. “Ik doe nu m’n ogen dicht en dan moet jij heel stevig leiden”, zei ik. Hij vond het prima. Dus ik deed m’n ogen dicht en gaf me over aan de muziek en mijn danspartner. En ineens kon ik het. Niks geen basis-salsa met een beetje naar links en naar rechts schuifelen, nee, dit was ook naar voor en naar achter. En met rondjes erbij. Dit voelde alsof ik briljant kon salsadansen. Woehoe! “Hoe heet je eigenlijk?”, vroeg ik na een kwartier stevig draaien. “Ali”, antwoordde hij. Ali? Ali? Geen Juan, Manuel, Carlos of Orlando? Maar Ali? Ik danste dus uiteindelijk de sterren van de salsa-hemel met de Marokkaanse Ali. En dat ik ook de hele tijd zijn stijve lul tegen m’n been voelde, ach.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Janssen schreef:

  Jij hebt de Salsa geleerd enne……misschien had hij wel gewoon een rol pepermunt op zak:)

 2. Kimske schreef:

  Of een gummiknuppel :)

 3. Janssen schreef:

  Ja natuurlijk,de wijkagent in functie…..

 4. Nina schreef:

  Hahaha! Wat leuk!

 5. sas schreef:

  Misschien had Ali gewoon een rolletje pepermunt bij zich ….

 6. PaulH schreef:

  Lijkt me knap lastig de Salsa dansen met een stijve lul…..

 7. blue schreef:

  ik doe tegenwoordig Argentijnse Tangoles…ook érg leuk! Maar ook daar oprijerige mannen…waar niet he?

 8. Daantje schreef:

  Wij hebben alleen Hollandse Jannen op les, die hebben én geen ritme maar ook geen stijve lul. Ze zijn al stijf genoeg van hunzelf…..

 9. thierry schreef:

  op onze dansles zijn altijd meer mannen dan vrouwen… terwijl ik dacht dat dat altijd andersom was..?
  verder probeer ik me niet stijfjes over de dansvloer te bewegen.. ;-) dat lukt aardig, zij het niet in één les hoor!

 10. Maurice schreef:

  Tijd dat de dames dus op stijldansen gaan. Danspassen uit warme landen – waar de zon schijnt en de heer (incl. zijn andere heer) de binnenkant van de dijen van een dame beroeren tijdens de Salsa en aanverwante ophitserige passen – is nog niet voor de dames weggelegd.

 11. Koen schreef:

  gek dat die meest lekkere en knappe negers een stijve pik hebben en Marokkaanse Ali gewoon een stijve lul … zou dat gezegde dan toch waar zijn ?

 12. Luna schreef:

  @ Koen: Echt wel!

 13. Koen schreef:

  ik weet t Luna, ik ben de uitzondering die de regel bevestigd ! ;-)

 14. Rick de Kikker schreef:

  Terwijl dat salsa-dansen eigenlijk niets is voor stijve lullen toch?

 15. Stoppel schreef:

  Dansen kan ik niet, maar een stijve tegen mijn been aan voelen… daar zeg ik geen nee tegen hoor!

 16. Ellen schreef:

  Ik sla ff over. Voor mij geen salsalessen…………ik houd niet van ali’s.

 17. Kim schreef:

  Lieve Luun,

  Nu ken ik je niet persoonlijk en weet dus niet of je 1.90 bent of normaal gesproken hakken draagt van 12 centimeter.

  Of misschien ben je wel 1.90 en draag je hakken van 12 centimeter.

  Hoe dan ook.

  Tevens weet ik niet of op die dansschool er alleen kleine miezerige mannetjes rondlopen die als een keffende tekkel tegen je been oprijden.

  Hoe dan ook, als je wilt dansen zonder dat je partner als een loopse teef met hun stijve pikkie tegen je bovenbeen oprijden… kies dan een langere danspartner :)

 18. Luna schreef:

  @ Kim: Ik wil helemaal niet salsa-dansen zonder een stijve lul te voelen… en mijn danspartners waren die avond allemaal langer of net zo lang als ik… inclusief hakken… :-)

 19. Ellen schreef:

  hahaha……dat je daar nog op ingaat. :-)

 20. Brooklyn schreef:

  He getver…..ik geloof niet dat ik het daar leuk had gevonden. Maar je stukje is wel weer leuk…….

 21. Cerito schreef:

  Goh…

 22. Leo schreef:

  Nu begrijp ik ook de titel van het nieuwe nummer van Shakira : My hips don’t lie. Zij voelt het dus wel tegen haar heup en niet tegen haar bovenbeen, maar toch :-)

 23. Mieke schreef:

  Tsja, best leuk he, salsa? :P

 24. Maartje schreef:

  Hihi, vandaar dat je vrijdag met mijn zus weer zo’n hitsige salsatent wil opzoeken, lijkt me leuk!
  Tijdens 3 maanden backpacken in Centraal Amerika veel gesalsaad, maar moest het wel met kleine Centraal Amerikaantjes doen
  (dan voel je hem dus tegen je knie).

 25. Laantje schreef:

  Was ie wel besneden…

 26. Juna schreef:

  Kom. Zeg het dan gewoon. Jij bent blijkbaar erg lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *