web analytics

21

LUNA EN DAT

Dat je om 6.00 opstaat, zodat je tussen 6.00 en 9.00 even snel nog wat teksten kan schrijven en wat bestellingen kan inpakken. Dat om 9.00 je moeder voor de deur staat die je Godzijdank helpt met de was. Dat je keukenkastjes uitpakt, uitsopt en uitsorteert en dat je je afvraagt hoe je aan zoveel spullen komt. Dat je even een pompoensoepje met koriander in elkaar draait voor de lunch. Dat je je als rechtvaardige scheidsrechter opstelt wanneer dochter S. met de 2 overbuurmeisjes verstoppertje speelt en het ineens 2 tegen 1 is aangaande de spelregels van het verstoppertje-spelen. Dat je je kwaliteiten als partyplanner laat gelden en met een hele lijst vol leuke dingen aan komt zetten als er 3 kinderen voor je staan die zich vervelen en niet weten wat ze moeten doen. En dat je je er bij neerlegt dat ze er niks interessant tussen vinden zitten. Dat je dan weer doorgaat met het uitsoppen van de keuken en dat je uiteindelijk 5 dozen met overbodige spullen richting de Tweede Ronde-winkel kan brengen. Dat je daarna voor je verkering, je ouders, je dochter én de 2 overbuurmeisjes een grote pan bami staat te koken, inclusief sateetjes en gebakken eieren. En dat je dan ook nog alles keurig afruimt en in de afwasmachine zet. Dat je dan als toetje ook een zelfgebakken New York-cheescake weet te serveren. Met slagroom. En dat je daarna je hele nagellak-collectie met alle liefde uitleent aan 3 meisjes die nagelstudiootje willen spelen en dat daarna het hele huis naar nagellakremover ruikt waardoor je een gigantische hoofdpijn ontwikkelt. Dat je ze complimenteert met hun hysterisch gestippelde nagels. Dat je vraagt of ze alles willen opruimen en dat je speciaal vraagt of ze alle doppen er wel goed op hebben gedraaid, omdat je geen leeggelopen flesjes in je nagellakbakje wil. Dat dat waarschijnlijk niet het geval is. Dat je dan je werk voor de volgende dag nog even voorbereid en dat je daarna blij bent dat je om 23.00 in bed ligt. En dat je verkering dan je rug gaat masseren. En dat je dan wegzakkend mompelt: “Oh, ja, lekker schatje, wat fijn, ik kom helemaal tot rust, ik ben kapot.” En dat je dan als antwoord hoort: “Maar dit is voorspel hoor.” En dat het allerlaatste waar je op dat moment aan moet denken een potje rampetampende, stomende seks is. Dat zelfs een vluggertje je nog teveel gevraagd is. Dat je zelfs je mond nog niet open zou doen al zouden er 10 mannen uit de Jillz-reclame op de ideale pijphoogte voor je staan. En dat je dan met je allerlaatste restje energie besluit om hém maar te gaan masseren, zodat hij in slaap valt en je verder niet lastig blijft vallen met seksuele toenaderingen. En dat je ergens in je achterhoofd weet; hier klopt iets niet. Maar dat je allang blij bent dat je ligt. Dat.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Jaap Punter schreef:

  “Dat je niet op je voorhoofd bent gevallen en de volgende morgen weer weet dat dat in je achterhoofd niet klopte”

 2. Brooklyn schreef:

  Ja, dat dus!

 3. smiley schreef:

  Dat je zelfs al moe wordt door dit gewoon te lezen. Dat ik je er veel succes mee wens!

 4. custom essay schreef:

  Your pieces of art are fantastic!Keep doing this, never stop!

 5. Marinatwiet schreef:

  en dat dit allemaal heel bekend voorkomt….

 6. lienaandelinge schreef:

  Hahaha, ik zit hier in mijn uppie hardop te lachen!

 7. Annelies schreef:

  Geniaal stukje weer. Hoe je dat allemaal doet…de verkering en dochter S moeten wel super blij met je zijn! Nooit aan gedacht om een boek te schrijven? Ik koop het meteen!

 8. Lindalala schreef:

  En dat je dan over een jaartje of wat ineens denkt: ik kap ermee. Met dat alles. Dat ik dat allemaal continue met zoveel liefde voor ze deed zeg. Hoe fijn ik dat ook vond. Al die jaren. Maar wat maakte me dat eigenlijk moe. Al dat geven.
  Dat? Of is het niet dát? (Ik hoop het niet!)

 9. Inge schreef:

  ik ken DAT wel ja… maarre, is ie nou in slaap gevallen?

 10. AWeetje schreef:

  Die winkel schijnt een grote hit te zijn. Maar ik weet nu ook waarom..hihihi.

 11. Lizzy schreef:

  ….. en dat je weet dat dat vaker gaat gebeuren!

 12. Neneh schreef:

  en morgen gezond, fris en fruitig weer op… dat

 13. Petra schreef:

  Met 2 kleine kinderen heb je dit ongeveer iedere dag! HELP***

 14. ellen schreef:

  de overbuurmeisjes genoten hebben. En dat 1 van die meisjes heeeeel hard kan rennen.

  je bent geweldig overbuuf echt !!! en je verkering ook.

 15. CiNNeR schreef:

  Wellicht is gewoon ‘nee, morgen weer’ wat minder omslachtig en tijdrovend. Ik roep ook maar iets hoor.

 16. Esther schreef:

  Hihihi… CiNNeR mag nog ’s vaker iets roepen ;-) Ik hoop wel dat je lekker hebt geslapen. Oef ! Heftig !

 17. patchwork schreef:

  ´k Zeg maar zo: ik zeg maar niks. Je hebt ´t zelf al door. Nou hij nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *