web analytics

11

LUNA EN A. DE GOEROE/COACH/TRAINER/VRIENDIN

Wát is nou eigenlijk het probleem? Ik ben gelukkig. Ik heb een lekkere man. M’n ouders leven nog. M’n schoonouders leven allemaal nog. Ik ben deeltijd-mamma van een supergezond meisje van 10. Ik heb een dak boven m’n hoofd. Ik heb vrienden. Ik heb hele leuke poesjes. Ik heb een eigen bedrijf. M’n haar zit altijd prima. Ik ben geen domme vrouw, wel mega-naïef, maar de verkering zei gisteren nog dat dat een hele mooie karaktereigenschap is. En als er ergens een trein voorbij rijdt heb ik niet het idee om er eens gezellig voor te springen. Dus wat is dan godverdomme het probleem? De kindjes in Pakistan die hebben pas een probleem! Mijn enige probleem is dat ik gewoon gestructureerd wil werken! Want er moet wel geld verdiend worden zodat ik drank kan kopen, want als ik geen drank meer kan kopen, dan heb ik pas echt een probleem. En het aanbrengen van structuur lukt niet met die chaos in m’n hoofd. Maar verder is de chaos en het als een achterlijke tiktiktiktiktikken van de ene gedachte naar de andere gedachte prima! Lekker snel! Vermoeiend af en toe, maar het zijn wel mijn gedachten! Maar creativiteit en structuur, op de een of andere manier werkt het niet samen. Het lukt me niet. Dus ik zei tegen de huisarts: “Ik kan het niet meer alleen.” En die stuurde me naar de psycholoog waartegen ik ook zei: “Ik kan het niet meer alleen.” En aangezien ik als klein meisje altijd als hardste riep; “Ik wil het zelf doen!!!!”, vond ik dat al een hele stap. Maar het voelde niet goed. “Het gaat ‘m niet worden tussen mij en de psycholoog”, zei ik tegen vriendin A., “het botert gewoon niet zo tussen ons en het voelt gewoon als een weg die ik niet in wil slaan.” “Ik kom je redden”, zei vriendin A., of misschien zei ze wel iets heel anders, maar daar kwam het wel op neer. En als een strenge schooljuf zat ze een week later voor me. “Wat wil je doen?”, vroeg ze. “Heel veel”, zei ik. “En wat moet je doen?”, vroeg ze. “Eh, heel veel minder”, zei ik. “Schrijf alles maar op”, zei ze. En toen maakten we samen een analoog lijstje van het een en van het ander. En toen streepten we heel veel dingen weg en toen kwam er een weekplanning uit voor deze week. Inclusief koffiepauzes, tijd voor mezelf, lunchmomenten, het schrijven voor deze site en de huishouding. En ik had ineens ook allemaal standaard opdrachtformulieren voor de PloesiePoesies met allemaal handige invul- en afstreepmogelijkheden. “En ik kom je vrijdag controleren”, zei ze, “en dan maken we meteen een planning voor de week erna.” “Okay juf”, piepte ik. En ik weet 1 ding: vriendin A. is geen vrouw om mee te sollen.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Maris schreef:

  Goh. Ik zeg altijd dat planningen voor saaie en incompetente mensen zijn *shock*, maar misschien ben ik stiekem ook wel toe aan zo’n strenge vriendin ;)

 2. Brooklyn schreef:

  Top! Structuur is fijn. Zeker met een hoofd vol chaos. Ik ben blij dat ik iedere dag naar mijn werk moet. Als ik thuis zou werken zou er ook geen kloot van terecht komen. Even tv kijken, even hondje uitlaten, even stofzuigen, even een boodschapje doen, even………..
  Ik zeg Hoera voor vriendin A.!!

 3. Johannet schreef:

  Ik heb een strenge zus A.
  Heel handig, heb ik echt nodig, maar ook zeer confronterend. Iets afmaken is pas leuk als het af is.

 4. Swampy schreef:

  Hurray for vriendin A!! Sounds like she is just what you need! How has the week been going so far?!

  Yx

 5. darja schreef:

  ik zeg: hoera voor vriendin A!

  en een duw in de goeie richting heeft iedereen wel eens nodig! mooi dat je zulke vrienden hebt!

 6. Kirsten schreef:

  Ge-wel-dig!!! Zo’n vriendin zou ik heel graag willen, ik herken het zó ontzettend goed dat je gedachten (en bezigheden) van de hak op de tak springen wegens gebrek aan structuur! You go Luna, en vriendin A. natuurlijk ook!

 7. FunChick schreef:

  Ze mag me altijd uit mijn impasse komen helpen…of gooi ik misschien beter gewoon een muntje op?

 8. Cindy schreef:

  Fijn zo’n vriendin! Go go go!

 9. Mandy schreef:

  Als iedereen nu eens zo’n fijne vriendin had als jij, was minstens de helft van alle coaches, logen en peuten zijn baan kwijt!

  Laurie Anderson schreef een liedje “Only an expert can deal with a problem”, ( http://www.youtube.com/watch?v=bvhfSH9CbCw ). Not, dus. Vrienden zijn tenslotte veel meer expert in ons persoontje dan welke so-fucking-called expert! Niet dan? Ja toch?!

 10. Annojo schreef:

  Structuur is handig om af en toe overzichtelijk van je schema te kunnen afwijken.

 11. MarinaTwiet schreef:

  Zou ook graag zo’n vriendin hebben! Ik probeer nu zelf structuur aan te brengen met “to-do” lijstjes, maar zet daar dan teveel op. Ik heb wel geleerd dat teveel structuur fataal kan zijn voor creativiteit (maar teveel chaos ook. Trouwens één van mijn koosnaampjes die mijn Lief mij geeft is “meisje zelf doen” ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *