web analytics

19

LUNA, (P.) EN DE VOORJAARSSCHOONMAAK

Het was vandaag voorjaarsschoonmaak in huize P. en Luna. Nu zijn er een aantal dingen in het leven die ik beter zonder P. kan doen en 1 daarvan is schoonmaken. Nu verwacht ik wel dat hij iets in het huishouden doet, maar ik zou het zeer op prijs stellen als hij dit zou doen als ik er niet was. Ik kan het niet aanzien. Maar P. vindt het juist ‘gezellig’ om het samen te doen, want ‘dan kan ik hem een beetje helpen’, omdat ‘hij het toch nooit goed doet’. Tijdens het stofzuigen werd het hem allemaal teveel. Hij sprak de voor mij nu al legendarische woorden: “Ik ben het overzicht kwijt.” Ons huisje is 50 vierkante meter. Terwijl ik het bed stond te verschonen ging hij aan de eettafel zitten om een joint te draaien. Daarna ging hij op de bank liggen om ‘m op te roken. “Dan ga ik straks wel verder”, sprak hij rustig. “Echt waar.” Hij kan het gewoon niet. Vorige week maandag kwam ik thuis van 4 dagen Kamasutrabeurs. Meteen na het openen van de deur kwam mij een ammoniak-walm tegemoet. De kattenbak. Was P. vergeten schoon te maken. Net als de afwas. Die stond er al 5 dagen. “Ik heb 4 dagen op bed gelegen”, zei hij. “Waarom?”, vroeg ik. Hij had eventjes 3 dagen de bloemetjes buiten gezet in centrum Amsterdam. Beetje gefeest. Daar was-ie een beetje moe van. En dat de katten niet meer op de bak zouden durven van de stank, daar had hij niet eens aan gedacht. Schoonmaken. Ik kan het beter. En ik kan het beter alleen doen. Dan heb ik in ieder geval geen last van een P. die me om de minuut komt vragen waar hij het toilet mee schoon moet maken (“Kan dat met Andy?”) en of hij het lege flesje shampoo wel weg kan gooien (“Deze is leeg, kan-ie weg?”). Een man met een schuursponsje is het beste anticonceptiemiddel dat bestaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Bas van Ginkel schreef:

  Ieehhhhhhhh,

  Ik mag dan man zijn maar de reaktie van P. op schoonmaak werkzaamheden doet me gillen als een keukenmeid. Okee, Okee, ik ben ook niet de netste. Maar als je gat schoonmaken moet je gewoon in ene maal doorwerken.

 2. evil-genius schreef:

  euhh ken je me vrouw dat eens vertellen,ben ik meteen van dat gezeik af….

 3. Derman schreef:

  een man vindt rotzooi juist gezellig.

 4. Trio de twee wezen schreef:

  Mannen zijn over het algemeen wel beter in het schoonmaken van hun bovenkamer!

  En Luna, hoe vaker je daar over nadenkt, des te minder seksistisch die wordt…

 5. Flod schreef:

  Hahaha, prachtstukje!

 6. Geertjan schreef:

  ‘Deze is leeg, kan-ie weg?’

  Haha die P. is echt goed.

 7. Doppie schreef:

  Sterkte Luna…

  Mooi stukje.

 8. Chrestomanci schreef:

  eh, heb je de Ventiel van de bal tijdens het schoonmaken gevonden?

 9. Clair Voyant schreef:

  Met een beetje coke is die 50 vierkante meter zo aan kant, P. En heeft Luun het nakijken.

 10. Pierrot schreef:

  … en als je genoeg in die snotkoker hebt gestopt heb je ook nog een stief kwartiertje over om Luun je dat schuursponsje te vergeven.

 11. LIME schreef:

  Het heeft me altijd verbaasd dat mannen met het grootste gemak de meest moeilijke zaken uit elkaar en weer in elkaar zetten, maar als het om simpele dingen als schoonmaken gaat raken ze het overzicht kwijt…..
  Eikels zijn het!

 12. mir schreef:

  Nee, moet je ze eens meemaken als ze de keuken binnen komen en in je pannen beginnen te roeren en zich er verder mee bemoeien.

 13. MOONboy schreef:

  ik wil hier toch even een lans breken voor de schoonmakende man; ze bestaan en ze zijn gelukkig. De voorjaarsschoonmaak net achter de rug kan ik tevreden terugkijk op een geherordende 60 (!) vierkante meter, waarbij ik geen moment het overzicht uit het oog verloor…
  Persoonlijk vind ik dat er ook te weinig aandacht is voor het verschil tussen schoonmaken en opruimen… ik denk dat opruimen inderdaad iets is dat mannen minder snel (en enthousiast) zullen oppakken..

 14. Rick schreef:

  Ik ben erg voor die klassieke man-vrouw verdeling. Go Luna!

 15. Omar schreef:

  Mannen zijn eikels want ze kunnen niet schoonmaken… 2 Fout.

 16. Suffie schreef:

  Suffie wil graag ene lans breken voor de kokende man…

 17. Rean schreef:

  pff, ik heb hier 92m2 en die is voor een alleen wonend mannetje zijnde prima op orde tot in de kleinste details. Zelfs de kledingkast is on-mannelijk netjes, de glazen staan prima in de kast en er staat nooit bijster veel afwas …

  maargoed, mijn maten noemen me niet voor niets autistisch en ‘Rainman’ …

 18. vinman schreef:

  Luna, wil je met me trouwen!!!!

 19. Myrddin Emrys schreef:

  Nou heb ik de plee en de keuken schoongemaakt. Rimpelhanden van “Ajax- bloemfestijn” (als ze iets aan de emancipatie willen doen, mogen ze die naam ook wel aanpassen, tip: Ajax- schrob je de tering en laat je spieren glanzen van het zweet en neuk je dame op het aanrecht-festijn) Vanavond ga ik koken, zoals elke dag. Geen probleem. Waardering?
  “Wat ruikt het hier naar bloemen, heb je rozen voor me gekocht?”
  Fuck schoonmaken. Fuck de hint. Fuck Ajax-bloemfestijn. Fuck de hele godganse dag schrobben zweten en de geëmancipeerde man uithangen. Maar ik was wel lief. Ze snurkt.