web analytics

9

LUNA DONEERT

Vandaag keek ik naar de herhaling van ‘America: a Tribute to Heroes’ op SBS6. Gisteren werd dit 2 uur durende benefietconcert live uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Alles en iedereen is uit de kast gehaald om geld in te zamelen voor de nabestaanden van de aanslag op het WTC. Zo zag ik o.a. Mohammed Ali, Jim Carey, Robin Williams, Willie Nelson, Al Pacino, Cameron Diaz, Julia Roberts, Danny DeVito, Stevie Wonder, Will Smith, Mariah Carey en Sylvester Stallone samen een liedje zingen. Er zijn al enkele miljoenen dollars gestort. Vorig jaar was er een aardbeving in India, met naar schatting een slordige 30.000 doden. Dit land had niet het geld en niet de middelen om al die bekende tv-persoonlijkheden uit te nodigen voor een tv-show. Dit land heeft geen Michael Jackson. Nee, India is een arm land. Nu is het verschil tussen een aardbeving en een terroristische aanslag natuurlijk groot, dat begrijp ik ook wel. En het gaat om het saamhorigheidsgevoel, dat begrijp ik ook wel. Maar er wordt mij gevraagd om geld te geven aan een van de rijkste landen ter wereld! Mooi niet, dacht ik. Maar toen. Toen kwam Fred Durst in beeld, met voor de verandering eens niet zijn rode petje, maar een zwarte met ‘NY’ erop. Fred zong een mooie rockballad, speciaal voor mij! En ja, als Fred mij vraagt om geld te geven, dan kan ik natuurlijk niet weigeren. Het is dus een kwestie van de juiste persoon naar voren weten te schuiven en aangezien Amerika stikt van de tv-persoonlijkheden zal dit concert waarschijnlijk ontelbaar meer geld opbrengen dan de mini-mini-mini-tv-spotjes die geld moesten werven voor India. Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld en ik zou bijna geld storten voor India. Maar ik wacht tot Fred het me vraagt.
www.tributetoheroes.org

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Els schreef:

  Hm. Speciaal voor mij hadden ze Neil Young achter een orgel gezet, en ookal zong hij nog zo mooi, ik vond het toch een beetje tenenkrommend…

 2. frank schreef:

  nou luna,ben een simpele loonslaaf,
  maar met wat jij zei over india/usa kan je niet meer dan 100%
  gelijk geven
  dat wilde ik je ff laten weten
  groetjes, baros

 3. Luba schreef:

  Als ik Fred Durst op teevee zie geef ik alleen over. Veel, en vaak.

 4. Luna schreef:

  Ik wil me ook graag overgeven aan Fred…

 5. vriend P schreef:

  Lieve Luna, Fred zong geen rockballad, hij zong Wish you were here van Pink Floyd. Maar ik moet toegeven dat ie dat niet slecht deed. Dikke zoen, zie je snel, vriend P.

 6. Arjen schreef:

  The Hungersite

  doneer hier ook es ;)

 7. femke schreef:

  Groot gelijk Luna, ik geef m’n geld liever aan iemand van een arm land. Wel zielig van die doden, maar die gingen tenminste met een volle maag. Honderdduizenden die hun dat niet hebben kunnen nadoen omdat ze gewoonweg verrekten van de honger…

 8. LX schreef:

  En alleen al de arrogantie om zo’n titel te kiezen: ‘America: a Tribute to Heroes’.
  Waar halen ze het vandaan om die slachtoffer ‘helden’ te noemen?
  Waren het misschien ‘helden’ omdat ze slaafje waren van in één van de symbolen van het kapitalisme (niet de mensen van het restaurant op den top, natuurlijk)?

  Ik denk dat we beter even allemaal stilstaan bij het feit dat wij teveel hebben! Wij verleggen onze levenstandaard steeds op een hoger niveau en de mensen in de Derde Wereld mogen die lat altijd lager leggen!

  Vuile wereld!