web analytics

14

LUNA DOET GEEN GEKKE DINGEN

“Eet je vanavond bij ons?”, vroeg oppaskind M. me vanmorgen. “Nee, ik ga bij ex S. eten”, zei ik. “Oooooh, bij je ex?’, zei hij met lange uithalen. “Jaaaaa, bij m’n ex”, zei ik. “Ga je dan net zulke gekke dingen doen als mijn vader heeft gedaan met Valentijnsdag?”, vroeg hij. “Eh”, zei ik. Ik voelde dat hier een smeuïg verhaal aan zat te komen. Zo’n verhaal dat je 30 jaar later nog op verjaardagen kan vertellen. “Hoe bedoel je? Gekke dingen?”, vroeg ik. Oppaskind M. ging er eens lekker voor zitten. “Nou”, begon hij, “ik moest vroeg naar bed op Valentijnsdag, maar ik kon niet slapen. En toen hoorde ik pappa dingen doen op de trap.” “Wat dan?”, vroeg ik. “Hij had op de trap waxinelichtjes aangestoken en op de trap en op hun bed lagen allemaal rozenblaadjes”, zei hij. “Zo!”, zei ik, “romantisch hoor.” “Ja, maar ik moest gaan slapen van pappa”, ging hij verder, “maar toen hoorde ik ze samen op de slaapkamer en ik vond het allemaal zo spannend. Dus toen klopte ik op hun deur, want ik wilde ook meedoen.” “En toen?”, vroeg ik. “Toen mocht ik even binnenkomen”, vertelde hij, “en toen lag mamma in haar blootje onder het dekbed, maar ze had haar sokken nog aan, zei ze. En toen gaf ik een kus en toen moest ik weer weg.” “Oh, maar dat is helemaal niet zo spannend”, zei ik. “Nee, dat niet”, zei oppaskind M., “maar de volgende dag kreeg ik alle details te horen.” “Oooooh! Vertel!”, zei ik. “Nou”, zei hij, “mamma lag in haar blootje omdat ze een cadeautje van pappa had gekregen! En dat moest ze nog passen!” “Oooooh! Vandaar!”, zei ik. “Ja, en ze heeft een hele mooie Chinese badjas gekregen van pappa”, zei hij trots. “Oooooh!”, zei ik, “dat is inderdaad wel heel lief van je vader. Maar dat soort gekke dingen zijn ex S. en ik vanavond niet van plan hoor.”

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Erwin schreef:

  Hm wat dan wel? Wat doen mensen met ex-en?

 2. Maurice schreef:

  @ Erwin. Dat worden vrienden ;)

 3. Jan F. (de) schreef:

  Ge-wel-dig! Van dit soort stukjes tekst word ik zo blij, dat ik er voorlopig weer even tegen kan! Dankjewel!

 4. Richard schreef:

  Mooi die details:”ze had haar sokken nog aan”.
  Geweldig is dat

 5. Sillycrazyme schreef:

  En nu maar hopen dat je nog steeds mag komen oppassen nadat ze dit stukje hebben gelezen ;-)

 6. miss clarissa schreef:

  jezus, je sokken aanhouden, wat erg…

 7. Corinne schreef:

  Hahahahahahahahaha geweldig geschreven ik lig helemaal in een deuk, zie het gewoon voor me met die sokken aan en dat kind hahahaha!

 8. yolanda schreef:

  niet van plan zijn dat geeft wel al wat ruimte….

 9. Maks schreef:

  Eerlijk zeggen. Je had ook gehoopt dat het oppaskind wat sappiger uit de school was geklapt dan dit verhaal,niet?

 10. Rick de Kikker schreef:

  Maak van sokken panty-kousjes en het is helemaal af!

 11. Blue schreef:

  pffft….ik had ook een andere ontknoping verwacht…een badjas hahahha…maar wel schattig hoor, zo’n joch met zo’n verhaal…kinderen kunnen zo lekker eerlijk uit de hoek komen…. :)

 12. c. schreef:

  Luna doet het niet met ex-en, Luna doet het met negers.. (zie rechts) :-)

 13. Suffie schreef:

  “Chinees badjassen”, ik heb hem in mijn synoniemenlijst toegevoegd..!

 14. KnuffolMutz schreef:

  Mijn ouders zouden zoiets nou nooit doen :(

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *