web analytics

17

LUNA BESCHERMT HAAR HOND ALS EEN HYENA

Voordat ik kan knipperen met m’n ogen zie ik een Tielse kutmoeke met een tennisballenwerper op de kop slaan van Nana, de BFF van onze Amerikaanse Bulldog Nina. De Tielse kutmoeke probeert haar mini-hondje te beschermen, die volgens mij prima voor zichzelf op kan komen, kef, kef, kef, maar ja, met zo’n hysterisch baasje snap je er als hond ook helemaal niks meer van. Mijn eigen Nina rent meteen op het half-hond-half-mens-gevecht af. Spelen! Spelen! Spelen! Wat gebeurt er, wat gebeurt er? Gezellig! Misschien krijg ik wel een koekje! “Ik schop ‘m dood”, dreigt de moeke naar mij, “ik schop ‘m dood!” Ze heeft de tennisballenwerper in de aanslag om Nina op haar kop te slaan. En van de gedachte dat iemand mijn hond gaat slaan knap ik volledig uit m’n panty. Je komt niet aan m’n moeder, niet aan m’n vader, niet aan mijn man, niet aan mijn kinderen, niet aan mijn katten! En! En! En! Niemand, niemand komt aan mijn hond! Mijn hond! “Dat moet jij godverredomme eens proberen”, blèr ik richting de moeke, “ben je godverdomme niet goed bij je hoofd!!!” En ik loop richting Nina om haar uit de reikwijdte van de moeke en haar tennisballenwerper te halen. “Ik schop ‘m dood”, schreeuwt de moeke nog maar een keer met de tennisballenwerper dreigend boven haar hoofd en haar eigen hond trekt ze dicht tegen zich aan. “Het is hier een losloopgebied en mijn hond mag hier gewoon loslopen en jouw hond ook”, roep ik, “en ze kunnen zich prima redden zonder dat wij ons ermee bemoeien.” “Ja, maar ik heb mijn hond onder controle en jij die van jou niet”, schreeuwt ze. “Oh, fuck off, ik heb mijn hond prima onder controle”, zeg ik, “en ze wil alleen maar spelen.” “Ja, maar die ander heb je niet onder controle”, schreeuwt de moeke en wijst naar Nana. “Ja, doei, dat is niet mijn hond”, zeg ik. “Nee, maar jullie lopen altijd samen”, zegt de moeke, inmiddels buiten adem. “Ja, donder op, dit is mijn hond en die is hartstikke lief”, blèr ik nog maar en keer. En ze kan zitten en pootjes geven en liggen en ze doet echt geen hond kwaad en je moet gewoon je bek houden, je kan de tyfus krijgen en ik weet waar je woont en ik stop ik gewoon een keer een dikke drol van Nina in een envelop bij jou in de brievenbus, moet je hier komen, kom maar hier, ik sla je helemaal verrot, kom maar, kom maar!!! Gelukkig bleef het baasje van Nana de rust zelve en suste de human bitch fight. Pas toen ik thuis kwam besefte ik dat ook de Tielse kutmoeke háár hond als een hyena beschermde.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Irene schreef:

  Jees, jees, jees, heb ik dat nu gemist? LOL. Way to go. Adem in… en adem uit!!

 2. MarinaTwiet schreef:

  Ik lach me gek, ik zie je al helemaal staan! En je hebt ook helemaal gelijk hoor, ik doe hetzelfde met mijn hond(je) Maar dat van die drol in de brievenbus….hilarisch!

 3. Bite Me schreef:

  Sjongejonge klinkt inderdaad behoorlijk hysterisch. Als je zo bang bent voor andere honden dan moet je je mini hondje lekker thuis in de achtertuin uitlaten en er niet mee in losloop gebied gaan lopen.Je gaat toch niet zomaar andere honden slaan?!! Gek mens! Daar zou ik ook van uit mijn panty knappen.

 4. lin schreef:

  Ge weet niet wat zo’n kutmoeke heeft meegemaakt dat ze zo is.
  Mijn moeder is er namelijk ook zo één. Die schelt elke vechthond & baasje verrot, omdat simpelweg haar vorige hondje verscheurd werd door twee vechthonden, waarvan de eigenaar schreeuwde dat ze beestjes wilde spelen.
  Het is en blijft onvoorspelbaar, van beide kanten.

 5. patchwork schreef:

  Catfight om ´n paar honden! :-D

 6. Eveline schreef:

  Maar was dat ‘beschermen’ nodig dan? Het klonk niet of Nina of Nana haar hondje in de houtgreep hadden?

  Ik liep zelf regelmatig met de herdershond van mijn schoonouders, nog een jong beestje dus ook heel enthousiast in haar begroetingen, maar nooit agressief. En toch zie je dan mensen met kleinere hondjes snelsnel omdraaien of, erger nog, hun hondje optillen. En er is niets interessanter dan een klein keffend hondje met pootjes die een meter boven de grond bungelen.

  Als mevrouw nou eerlijk had gezegd dat haar hondje niet zo sociaal vaardig is en niet van grotere honden houdt, dan was er niets aan de hand geweest. Maar gaan dreigen een hond ‘dood te slaan’ met een ballengooier is niet echt een handige manier van communiceren.

 7. Mandy schreef:

  Hahahahahahhaaaaahhhhhh…gewéldig!!!! Het zijn altijd die mensen met die kleine K*#hondjes die NIET met ze zijn gaan trainen en die GEEN verstand van honden hebben die denken dat ze hun hondjes ver bij andere ENGE honden vandaan moeten houden….totáál geen benul dat juist hun hysterie de eigen hond tot angstbijters maakt…die dus door normale, sociale honden gecorrigeerd worden. Leg dat maar es uit aan zulke types. Vreselijk. Maar zó herkenbaar! Been there, seen that, done that! Groot gelijk heb je, hoor! Eigenlijk zouden mensen die een hondje willen, verplicht op cursus moeten om te leren wat hondentaal is, wat een sociale hond is en wat je als baas je moet doen om je hond sociaal te krijgen en houden zodat je gewoon niet bang hoeft te zijn voor gezeik. Zou heel wat losloopveldruzies voorkomen…hehe.

 8. CiNNeR schreef:

  Erm. Als ik zeg te denken dat je nog erg beleefd geweest bent, voorspelt dat zeker niet veel goeds over mijzelf?

  Mensen mogen gerust in alle staten raken en dan wil ik gerust mijn lieve watje weg komen halen. Maar dreigen met doodschoppen of zwaaien met balstokken, dan smelt de laag beschaving snel weg bij me. Gelukkig gebeurd het vrij weinig, de meeste mensen zijn verzot op onze hond en een enkeling raakt vrij beleefd in paniek.

 9. Kees schreef:

  Lekker aso naar elkaar schreeuwen op straat. Hilarisch idd.

 10. Luna schreef:

  Dat kan alleen in Tiel hè, Kees, lekker aso schreeuwen! Ook online trouwens! ;-)

 11. gina schreef:

  Hihihi, ik heb ook zo’n klein k.u.t.hondje, een chihuahua met de grootse naam Muchacha. Zij is wel op cursus geweest (geslaagd met 69 punten!) en vindt het leuk om te spelen met andere honden. Alleen aan duitse herders heeft ze een bloedhekel, loopt er altijd met een grote boog omheen. Ik til haar ook nooit op als we andere honden tegenkomen, worden ze alleen maart asociaal van…

 12. gina schreef:

  Even voor de duidelijkheid, het maximale aantal punten is 70, ze kreeg een punt aftrek omdat ze niet wil aporteren. Daar is ze veel te slim voor, als jij iets weggooit haal je het maar lekker zelf op…. ;)

 13. patchwork schreef:

  Ik ga de blogjes over honden maar overslaan, sorry…in elk geval de reacties. Het eeuwige geëmmer/strijdveld/gepoch/ge´kut´naar formaat tussen bezitters van verschillende hondenrassen trek ik niet, net zo min als tussen mensenrassen. Bij poezen speelt dat gedoe niet- waarschijnlijk omdat die niet hoeven te worden uitgelaten en zelf hun hachie redden dus dat speelt zich niet zo af in de openbaarheid en in de aanwezigheid van publiek/baasjes. Ik gooi ook een emmer water naar de terrorbuurkat als ik zie dat ie mijn kat bij de keel heeft, maar ´k heb gelukkig geen baasjesegogedoe over ras, formaten en opvoeding.

 14. gina schreef:

  Waarom is dat egogedoe als je trots bent op je hond(je)? Veel mensen zien hun hond toh als een kind. Met een vachtje weliswaar,maar het kunnen echte pubers zijn!Alles wat je in je hond stopt, krijg je honderdvoudig terug, dat kun je van een kat vaak niet zeggen.
  Wel grappig eigenlijk, een catfight tussen honden- en kattenliefhebbers, c.q. -haters ;)

 15. patchwork schreef:

  Ben geen hondenhater- ben met honden opgegroeid en heb daarmee lief en leed beleefd, tranen met tuiten. Geen problemen met honden, wel met baasjes. Bij katten zijn minder verschillen- qua ras en formaat en opvoedingssystemen- en komen de baasjes minder in beeld-c.q. hebben minder invloed op hoe een kat zich buiten manifesteert. Dus is de kans dat ego´s van eigenaars meespelen gewoon kleiner.Inderdaad, net als bij ouders van kinderen. Iedereen vindt zijn eigen kinderen het leukst, ook al zijn ´t nog zulke etters. En bij beide soorten, kinderen en honden, komt ´t toch veel op opvoeding aan- en dat is dan een verantwoordelijkheid/pakkie-an van de ´eigenaars´. En dat geeft dan weer´egogedoe´.

 16. patchwork schreef:

  Overigens ben ik er ook wel´ego´trots op dat ik nu officieel goedgekeurd ben als baasje van een lastige kat van de poezenboot.(Of moet de kat trots zijn op zijn overwinning?*inspecteert de schrammen en beten*)
  Ik pleit gewoon voor begrip voor ras- en formaat- en baasjesverschillen van honden. Honden zijn een vak, meer vak dan katten, omat ze grotere schade kunnen toebrengen. De kat molt wel de bank, maar niet mijn schoenen.;-)

 17. Gina schreef:

  Katten kunnen ook schade toebrengen hoor! Ben eens door mijn kat gebeten bij het geven van een wormkuur, dwars door mijn nagel heen en bloedvergiftiging als bonus! Zoals eerder gemeld in het bezit van een super gehoorzame en lieve chihuahua en 3 eigenwijze poezenbeesten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *