web analytics

26

LUNA’S KLIKGEDRAG

Ik heb al jaren last van een concentratie-probleem. Nou ja, concentratie-probleem, concentratie-probleem, het is meer dat ik overgevoelig ben voor impulsen. Ik zie iets of lees iets en denk; goh, dat is geinig, en vergeet vervolgens volledig waar ik eigenlijk mee bezig was. En dat dan 100 keer per dag. Het kost me enorm veel moeite om me op 1 ding te concentreren. Dus, dat hele internet, dat is dus eigenlijk niets voor mij. Qua impuls-controle dan. Ik klik van weblog naar lifelog naar lifelog naar andere site, naar weer een andere site en dan nog even snel iets tussendoor googlen over een onderwerp dat ik vond op die andere site en dan weer door naar een andere site. Om na 3 uur te ontwaken uit mijn klik-klik-klik-toestand en me te realiseren dat ik eigenlijk op zoek was naar het telefoonnummer van mijn huisarts, maar ondertussen alles weet over een kunstenaar uit Ijsland die elke dag een afdruk van zijn tepel maakt op een velletje handgeschept papier. En zonder die informatie over die Ijslandse kunstenaar had ik ook best een leuke dag kunnen hebben. En niet alleen mijn online gedag bestaat uit het doorklikken van site naar site. Ook mijn offline gedrag vertoont al jaren klikgedrag. Ik noem het ‘offline surfen’. Zoals de was in de machine stoppen en dat dan 3 dagen vergeten omdat je afgeleid werd door de telefoon. Of zoals een recept in de krant tegenkomen en dan snel naar de supermarkt om alle ingrediënten in huis te halen en dan later op de avond toch maar even snel een pastaatje uit een boek van Nigella Lawson maken en er na een week achterkomen dat er 2 avocado’s liggen te rotten op de fruitschaal. En hoe die daar gekomen zijn? Of zoals een emmer water met Andy neerzetten in de badkamer en daarna écht niet meer weten wat je ermee van plan was. En ik heb nu dit stukje geschreven, maar volgens mij ging ik met een heel andere reden achter mijn computer zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. koen schreef:

  jij ontdekt je ADHD toch niet nu pas ?
  volgens mij beschrijf je net perfect die ‘attention deficit’ …

  nu ja, de positieve kant is dat je met de plaatsen waar jij (ongewild) komt, een hele schare webfans bijna dagelijks vermaakt

  op een heel bijzondere (bijna literaire) wijze,

  waarvoor dank !

 2. majriM schreef:

  ha dat herken ik…! Maar het is IJs, tweemaal, hoofdletter IJ dus, ander mankementje van me ;-)

 3. Debby schreef:

  Concentratieproblemen, oke, maar ik vergeet niet waar ik mee bezig was. Ik doe alleen aan tien dingen tegelijk. Van oh ja, terwijl ik de planten water geef, tegelijk mijn mail checken, tanden poetsen, koffie zetten en dan ook nog even een cdtje opzetten. Zodat ik met een lopende kraan, een open cd-laatje en een koffiezetapparaat met alleen water erin na een half uur nog niks voor elkaar heb.

 4. CeeBee schreef:

  Maar goed dat je nog geen kinderen hebt, je zou ze zo een dag in bad laten zitten…

 5. Roos schreef:

  Oeh ja, herkenbaar. Ik zit nu met mijn jas aan achter de compu, omdat ik boodschappen ging doen maar nog even mijn mail wilde bekijken en ook nog mijn sleutels zocht die ik in de ijskast terugvond omdat ik intussen nog iets te drinken wilde halen. Zucht. Denk niet dat t goedkomt…

 6. Willemijn schreef:

  Hihi, héél herkenbaar… Vandaag presteerde ik het om twéé keer een ciabatta in de oven te laten aanbranden… Zie ook: http://www.nrc.nl/columns/article312824.ece

 7. eliane schreef:

  Ik heb dat ook, behalve als er *echt* iets moet. Deadlines zijn voor mij uitgevonden.

 8. blue schreef:

  ach het is de leeftijd joh….

 9. Rosalie schreef:

  Dat van die was dat gebeurt mij ook minstens een keer per week. :-S

 10. Ellen schreef:

  Echt een warhoofd dus. Dat wordt nog wat als er ooit korsekof om de hoek komt kijken bij je. :-))

 11. M%n schreef:

  Sjanse dat ik zelf geen wasmachine heb, mijn kleren zouden allemaal op zeer mysterieuze wijze ‘verdwijnen’… Verder altijd fijn dat er groter warhoofden zijn dan ’t mijne… Luna, af en toe eens in de spiegel kijken, uw hoofd staat temidden uw schouders! :)

 12. Nina schreef:

  Hoe herkenbaar!
  Tegenwoordig probeer ik mijn computer pas na 16:00 aan te zetten, in een poging mezelf een beetje te beheersen! Of het lukt? Mwah, niet echt. :-)

 13. Claud schreef:

  LOL tja.. ik ken het… ik klik me ook gek op mijn laptop (als ie het doet.. mijn laptop dus). Nou klikse vandaag… :-)

 14. artgrrl schreef:

  Echt zo herkenbaar, daarom kookt de melk regelmatig over omdat ik snel even mail wil lezen en dan ga chatten, of Luna columns lezen en de tijd vergeet en het afwaswater is inmiddels koud geworden, ik wil de kattenbak verschonen en wordt ondertussen gebeld etc

 15. marlies schreef:

  Ik denk nog steeds – dertien jaar na dato – aan de groenteboer waar ik mijn zomerbaantje had op mijn vijftiende. “Eerst dit afmaken!” riep hij herhaaldelijk als ik weer eens met iets nieuws begon.
  In die dertien jaar is weinig veranderd, behalve dat ik het nu af en toe tegen mezelf roep omdat de groenteboer het niet meer doet.

 16. Janssen schreef:

  Ik herken me alleen in het PC gedrag,verder ben ik behoorlijk gestructureerd.
  Daar bescherm ik mezelf dus tegen door vroeg in de morgen even mijn mail te checken en dan uit dat ding!!
  Daarna doe ik alles wat nodig is en wat ik me voorgenomen heb en heb daarna weer zeeen van tijd voor de PC en andere leuke dingen.

 17. Nicky schreef:

  Haha, ik ben zelf ook zo’n warhoofd, helemaal goed. Klinkt idd wel als ADD ;-). Doe de te herkenbare test op http://www.lilith.demon.nl/div/ad-test.html

 18. Marlous schreef:

  Ooooh…zucht…wat ben ik blij te lezen dat ik daar niet de enige in ben!!

 19. Cyberbel schreef:

  Heel herkenbaar. En nog meer mensen hebben dit blijkbaar.
  Kan ook rustig iets van plan zijn en dan een uur met een kat op schoot kroelen om vervolgens te constateren dat ik totaal niet meer weet wat ik wilde gaan doen.

 20. Sillyfish schreef:

  Joh zo ben je gewoon…herkenbaar…doe ik ook…

 21. tjikki schreef:

  Join the club… :)

 22. Eveline schreef:

  Zeer herkenbaar. Nog even snel dit, tussendoor nog even dat, en ohja, dat wilde ik ook nog doen.. En als je dan aan het eind van de omgevlogen dag bedenkt wat je nou daadwerkelijk gedaan hebt….?

 23. Tulp schreef:

  Herkenbaar…AD(H)D…of beginnende dementie?! Pfff, moeilijk hoor, maar ja, als je er zelf maar gelukkig mee bent! :)

 24. Pollie schreef:

  Meestal maak ik af wat ik van plan ben, toch soms moet je iets pakken uit de kamer, ik zie daar troep, ruim dat op, loop naar de keuken om het vervolgens weg te gooien, zie daar weer troep, enz. Om vervolgens weer naar boven te lopen en te denken ‘jee nu heb ik nog niet gepakt wat ik wilde!’

 25. cassje schreef:

  Je hebt meestal een alarmknopje op een wasmachine zitten. Als de was klaar is, dan blijft het aan 1 stuk door irritant piepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *