web analytics

25

LEUKE DINGEN DOEN WORDT ZWAAR OVERSCHAT

“Liefje, zal ik ergens reserveren om te gaan eten met je verjaardag?”, vroeg ik partner P. afgelopen zondag. Hoefde niet. We zouden wel zien, vond hij. Misschien had hij wel geen tijd. “Okay”, zei ik. Maar toen hij gisteren jarig was en bleek dat hij wél tijd zou hebben die avond, vroeg ik het nog maar een keertje: “Liefje, zal ik ergens reserveren voor vanavond?” Nee, hoefde nog steeds niet. “We kunnen ook naar de film dan?”, vroeg ik. Nee, want die avond kwam ook C.S.I. op de televisie. Wilde hij graag zien. “Okay, dus eigenlijk wil je het liefste thuis blijven?”, vroeg ik. “We zien wel”, zei hij. “Okay dan”, zei ik, “wat jij wil, het is jouw verjaardag.” Dus ik had mij volledig ingesteld op een avondje thuis. Partner P. had nog ergens een vergadering en ik zat een boekje te lezen op de bank. Tot mijn telefoon ging om 19.45. “Liefje”, zei partner P., “wat gaan we doen vanavond?” “Wat gaan we doen?”, vroeg ik. “Jij wilde thuisblijven. Ik zit op de bank.” “Zullen we uit eten gaan?”, vroeg hij. “Jesus, jij wilde thuisblijven vanavond, ik vraag al een paar dagen of ik ergens moet reserveren!!” “Ja, ik dacht ik doe eens iets spontaans”, zei hij. “Ja, dat kan je mij niet aandoen met m’n dwangneurotische toestand”, zei ik. “Ik wil van tevoren weten waar ik aan toe ben. Ik hou niet van spontaniteit.” “En vrouwen willen altijd dat mannen spontaan doen”, riep hij. “Zullen we dan naar de film? We hebben nog die kortingsbonnen van de Albert Heijn.” “Maar jij wilde C.S.I. zien”, riep ik, “en dat begint over 3 kwartier. Je maakt me helemaal gek met dat op en neer van keuzes. Zeg gewoon wat je wil.” “Ik wil wat jij wil”, zei hij. “Ga jij eerst maar eens bedenken wat jij wil”, zei ik, “en bel me dan maar terug.” Dus een half uur later zaten wij in een restaurant waar het zo heet was dat het eten amper smaakte. “P., ik heb het heet”, zei ik, “ik wil hier weg.” “Ik wil ook naar huis liefje, het is hier veel te benauwd”, zei P. opgelucht. En nadat we de rekening betaald hadden kwam P. tot de conclusie dat hij toch het allerliefste bij mij thuis zelfgemaakte aardappelpuree had gegeten.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Suffie schreef:

  Maar vast niet meer op tijd voor CSI…

 2. flx schreef:

  allerliefst

 3. Moeder van Luna schreef:

  Had je kunnen weten!!!!Mannen!!!!!

 4. Claud schreef:

  Hahaha… idd Mannen!!!! (ach ze doen in iedergeval hun best…)

 5. Janssen schreef:

  Hahahaha,ik moet er erg om lachen,ik herken mezelf…..of ik een dwangneuroze heb weet ik niet….vast wel:)…maar ik hou ook niet van onverwachte ‘leuke dingen’wil altijd weten hoe of wat en waar en wanneer……

 6. blue schreef:

  whaaaaaaaaaaaaa! en toen heb je um gewurgd??

 7. Ellen schreef:

  En met kaarsjes in de aardappelpuree was hij ook gezellig jarig geweest, gewoon thuis. Lekker. :-))

  Nog van Harte Gefeliciteerd P.

 8. EvilGirl schreef:

  Wel lief van hem!!!

 9. Nina schreef:

  Ach, als je thuis was gebleven, had je je misschien afgevraagd of het buiten de deur toch niet leuker was geweest! Nu kon je tenminste met een opgelucht gevoel naar huis.

  Enne… Feliciteer P. van mij! xxx

 10. Maurice schreef:

  Het was inderdaad wel lief van hem :-)
  Ps. P. Gefeliciteerd, te laat, maar ook weer niet TE laat ;-)

 11. paco painter schreef:

  CSI opgenomen neem ik aan? of is dat er bij ingeschoten

 12. KatYo schreef:

  Wel typisch dat zijn ‘we zien wel’ wordt geïnterpreteerd als ‘een avondje thuisblijven’..
  Mannen en vrouwen kunnen echt zó anders denken..

 13. koen schreef:

  lol, die dwangneurose herken ik, ik verwittig mijn vrouwtje altijd een paar dagen op voorhand van waarmee, waar en wanneer ik haar ga verassen … alleen een kado’tje af en toe, dat mag onverwacht, buiten de planning ;-)

 14. lisa schreef:

  Wouw, wat klinkt dit benauwend. Lijkt me een vreselijke relatie die jullie hebben…..Volgend gedicht doet me aan jullie denken, is van Hans Teeuwen : Verleid me, verstik me, pak m’n vrijheid af
  Bemin me, beperk me, ga je gang ik ben laf
  Je wilt samensmelten een onnozel idee
  Maar ik ben romantisch, ik ga der in mee
  Kneed me, en knecht me, wees lief en gemeen
  Gun me de plek van het blok aan je been
  Als jij mijn vrouw bent, ben ik je man
  Dan vechten we samen voor dat wat niet kan
  We doen nog meer water bij onze wijn
  Totdat er alleen nog maar water zal zijn
  Helder maar smaakloos, geen kleur meer, geen gloed
  Zo leven we samen de dood tegemoet
  Weg met de eenzaamheid, leve de sleur
  Jaloezie, irritatie, gesprekken, gezeur
  De liefde geeft hoop, de liefde heeft zin
  De liefde is een valstrik maar ik trap er zo graag in
  Steeds dezelfde fouten, steeds dezelfde pijn
  Bijna net zo gruwelijk als helemaal alleen te zijn
  Misschien is het deze keer anders
  Misschien is het deze keer waar
  Is alle wijsheid van de wereld maar een fabeltje
  Ik wil het graag geloven want ik hou zo veel van haar
  Het spel is weer begonnen ik zit er midden in
  Verslaafd als een verslaafde
  Verzetten heeft geen zin
  Ik kan alleen verliezen, mijn hart en mijn verstand
  De liefde laat pas los als ze is opgebrand
  Dan ben je weer jezelf
  Alleen en onbemind
  Maar volwassen en verstandig
  Totdat het weer begint

 15. koen schreef:

  en dat leidt jij allemaal af uit bovenstaand stukje, Lisa ? … amai da’s straf … zo had ik dat helemaal niet begrepen ;-)

 16. Milamber schreef:

  Naar de woorden van des vaderlands meest slissende man:
  “Elk voordeel heb ze nadeel”

 17. Brooklyn schreef:

  @Lisa; Zelf net een slechte relatie achter de rug zeker met je vertroebelde blik?

 18. Janssen schreef:

  Wil je er over praten Lisa?:)
  Ik heb het stuk nog eens 2 keer gelezen van Luna en eerlijk gezegd herken ik er niets in van Meneer Teeuwen…..die overigens zelden iets positiefs te melden heeft.

 19. Menno schreef:

  Om het er nog maar niet over te hebben dat jullie op de een of andere manier van de tig duizend restaurants bij jullie in de buurt nu nèt dat oververhitte uitkozen… *lach*

 20. Luna schreef:

  Ach, lieve, lieve lisa… als jij dit uit mijn stukje concludeert, dan… ach… het blijven woorden op een beeldscherm, woorden van mij, die jij leest en daarna weer woorden van Hans Teeuwen die jij mij laat lezen… laat ik jou dan nog even deze woorden laten lezen; mijn partner P. is de allermooiste, de allerliefste en vooral de enige man die ik naast mij wil hebben… en dat ik het af en toe niet met hem eens ben, of dat ik hem af en toe wel achter het behang kan plakken, dat wil nog niet zeggen dat ik niet zielsveel van hem houd…

 21. Moeder van Luna schreef:

  Goed gesproken kind!!!!!

 22. koen schreef:

  luna toch, wat doe je al die semi verliefde fans hier nu weer aan ?! ;-)

 23. erik schreef:

  ik moet toch bekennen dat ik het deels met Lisa eens ben. Het zijn inderdaad woorden maar wel precies een verhaaltje waar ik kriebels van krijg. Ieder zijn ding zullen we maar zeggen hahaha.

 24. Pollie schreef:

  Die zelfgemaakte aardappelpuree die had hij zeker weten willen eten! Kun je die alsnog voor hem maken?

 25. Lisa schreef:

  Hihi, heeeeerlijk die reactie’s !!!! Joh, waarom jezelf verdedigen als het goed zit ?? dus toch een kern van waarheid :-)? En je reactie Luna geeft mij juist de bevestiging van dat benauwende……Ben het met Erik eens….En van mij uit was het gewoon een grap…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *