web analytics

13

KAAL OF KAMMEN?

“Ik zie al meteen iets wat ik niet zo mooi vind”, zegt een nog aangeklede Tinder-dude terwijl ik naakt bovenop hem zit op de bank.
“Eh?”, vraag ik.
Hij wijst naar m’n streepje schaamhaar.
“Die gaat er echt niet af hoor, voor jou niet en voor niemand niet.”

En op zo’n moment ben je natuurlijk al opgegeild, aan het zoenen, lekker bezig en dan vergeet je zo’n opmerking al snel, want hé, hij is er nu toch, dus dan kun je ook maar beter lekker bezig blijven, want het ging ook eigenlijk allemaal écht best wel lekker. En het ging daarna ook allemaal nog veel lekkerderder. Maar een dag later, als hij weg is, komt ineens het besef; waar bemoeide hij zich mee? En vooral; wat bezielt iemand om dat te melden terwijl je bezig bent? Je hebt Godverdomme een fucking geil en naakt wijf bovenop je zitten, ik zou daar maar even heel, heel erg blij mee zijn, of niet soms?

Ik vind mannen met haar, heel veel haar, overal, lekker. Baard. Borsthaar. Rughaar. Okselhaar. Schaamhaar. Ik hou ervan. Maar heeft een man er de behoefte aan om z’n ballen, z’n borsthaar, z’n weet ik veel wat scheren, in een sterretje, een hartje, een konijntje, in de Amerikaanse vlag, in een bonsai-boompje wat-ie elke avond met een heel klein schaartje een uur voor het slapen gaan even bij wil knippen; doe het! Ik zal er nooit over klagen. Want; jouw lichaam, jouw haar, jouw keuze. En mijn lichaam is dat van mij. Van mij hoeft niemand zich te scheren, nergens niet, het is maar haar, het is maar fucking haar, en je hoeveelheid haar, waar dan ook, zegt 0,0 over je mate van hygiëne, laten we die mythe alsjeblieft niet nog 1 dag langer in stand houden.

Ik had een chat met een Tinder-dude die ergens tussendoor meldt dat hij vrouwen met schaamhaar heel sexy vindt. Eh, okay. Dat hoorde ik eigenlijk nog niet eerder. Diezelfde avond had ik een chat met weer een andere Tinder-dude die laat weten dat hij er eigenlijk wel vanuit gaat dat een vrouw overal haar haar verwijdert. Volledig.

Niet dat ik dezelfde avond nog met deze mannen af had willen spreken, we waren nog in een chattende-fase, maar ik zag ineens allemaal praktische problemen voor me. Kaal of kammen? En wanneer? Ik zou hier een speciale schaamhaar-agenda voor aan moeten gaan leggen. Want om iedereen tevreden te houden zou ik dan bijvoorbeeld over 2 weken kunnen afspreken met de Tinder-dude die pro-haar is. Dan lijkt het me dat er wel weer een gezellig bosje haar overal op gegroeid is. Misschien over 3 weken, gewoon voor de zekerheid. En dan kun je met de Tinder-dude die helemaal anti-haar is pas over 3 weken +1 dag afspreken  om hem een fijne, helemaal aan zijn voorkeuren aangepaste avond te geven. Andersom zou dit allemaal niet gaan werken. Dit vergt een goede planning qua scheermesjes en scheerzeep. Wat een gedoe. Wat een toestand. Hier heeft toch niemand zin in? Doei. Ik vind het leven al moeilijk genoeg en om me dan ook nog met dit soort futiele dingen bezig te moeten houden? Flikker op met je schaamhaar-voorkeuren. Als schaamhaar, hoe dun het streepje dan ook, hoe een grote bos dan ook, of hoe weinig dan ook, een afknapper voor je is, maar vooral als je denkt dat te moeten melden tijdens de seks, dan ben je een eikel.

Ik heb overigens met alle drie deze Tinder-dudes nooit (meer) afgesproken.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Heidi schreef:

  LOL Jij treft het wel. Maar weer genoten van je schrijfsel 😊

 2. Irmelin schreef:

  Nou, ik word, al lezend, best wel moe van die tinder-dates en hun gedoe. Ik hoop dat jij er (ook) plezier uit haalt, anders is het allemaal best treurig. Niet dat ik jou treurig vind, maar die mannen…

 3. DP schreef:

  Niet dat het iets bijdraagt aan de discussie maar er zijn meer mannen die schaamhaar sexy vinden (aka me), maar het maakt mij totaal niet uit of een vrouw nu kaal, getrimd of ongeschoren is. Als er een prachtige vrouw zoals jij naakt bovenop mijn zou zitten, was kritiek geven wel het aller aller laatste waar ik aan zou denken. Er zijn zo veel dingen waarmee je iemand kan complimenteren en volgens mij maakt dat de sex (en het leven) zoveel leuker! Tot op heden na het lezen van jouw blogs nog steeds niet de neiging op toch eens te gaan Tinderen of zouden vrouwen minder erg zijn?

 4. Anna schreef:

  Volgens mij denk je veel te negatief. En ik snap ’t ook niet helemaal, want je schrijft zelf wel continu in je blogs dat je geen dates wil met mannen met een kleine piemel, of met mannen die hun piemel een naam geven, want dat vind je belachelijk. En dat is evengoed een voorkeur, maar een schaamhaar-voorkeur vind je dan weer onzinnig en je drukmaken over futiliteiten?

  • Luna schreef:

   Nounounou, ik schrijf continu over dat ik geen dates wil met mannen met een kleine piemel? Ik heb 1 keer een column geschreven over dat ik voor het eerst in m’n leven een dick pic vroeg… ik heb hartstikke leuke dates gehad met mannen met een kleine(re) piemel… en ik heb dat verder nog nooit eerder aan iemand gevraagd van tevoren, want het is voor een leuke date ook echt niet belangrijk… mannen die hun piemel een naam geven vind ik echt stom, maar sja, dat ga je ook niet in een chat vragen hè? ‘Heeft jouw pik een naam?’ Ik vond het vooral bijzonder dat hij na de ‘date’ vroeg ‘hoe vond je Harry?’ Schaamhaar-voorkeur is okay (nou ja, vind ik niet, maar sois, iedereen heeft uiteindelijk toch een voorkeur), maar tijdens de seks aangeven dat je iemands schaamhaar niet mooi vindt, dat vind ik dus niet okay…

   • Isabel schreef:

    Je hebt ook ooit geschreven dat je een vagina met grote schaamlippen lelijk vindt en dat je blij bent dat je dat zelf niet hebt. Ook niet erg aardig en wakkert de onzekerheid van vrouwen die dit hebben behoorlijk aan. Vind dat wel redelijk in dezelfde categorie vallen als schaalbaar en dat kun je nog scheren

    • Irene schreef:

     De timing lijkt mij vooral het probleem. Dat je een bepaalde voorkeur hebt is prima, maar waarom zou zo’n gast die voorkeur (die dus niet overeenkomt met wat jij te bieden hebt) gaan vertellen op het moment dat jij naakt op hem zit? Wat gaat er dan om in z’n hoofd??

     • Josie schreef:

      Precies dit Irene! Als een schoolmeester die eerst even de rode stift over je lichaam moet halen… Wat een gekkigheid

 5. Anne schreef:

  Iedereen heeft voorkeuren en/of afknappers.
  Ik knap persoonlijk af op veel borsthaar. In die mate dat ik tijdens sommige series en films het lastig heb met seksscènes met sommige acteurs.
  Dus ik kan mij inbeelden dat er mannen zijn die afknappen op schaamhaar.
  Spijtig genoeg zijn dat zaken die je soms pas tijdens de seks te weten komt.

 6. Isabel B schreef:

  Je hebt ook ooit geschreven dat je een vagina met grote schaamlippen lelijk vindt en dat je blij bent dat je dat zelf niet hebt. Ook niet erg aardig en wakkert de onzekerheid van vrouwen die dit hebben behoorlijk aan. Vind dat wel redelijk in dezelfde categorie vallen als schaalbaar en dat kun je nog scheren

  • Luna schreef:

   Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets heb geschreven (wel dat ik persoonlijk blij ben dat mijn binnenste schaamlippen niet uitsteken)… maar als ik dat al geschreven heb, dan moet dat jaaaaaaaaren geleden zijn… ik sta inmiddels ook wat anders in het leven…

 7. Irene schreef:

  Als ik niet ditzelfde soort verhalen van vriendinnen hoorde zou ik het bijna niet geloven. Maar helaas is dit de onwerkelijke werkelijkheid van daten. Nadat mijn vorige relatie uit ging zag ik al op tegen het moment dat ik ooit, in de toekomst, op Tinder zou moeten. Gelukkig is het zover niet gekomen en heb ik mijn grote liefde gevonden in het echte leven. Ik ben hier heel dankbaar voor, en heb echt een beetje met jullie te doen. Natuurlijk zijn er ook leuke verhalen, maar met al die freaks lijkt het me soms lastig om een leuk beeld te houden van “de man” in het algemeen. Ik wens je succes met het daten, en hou ons op de hoogte! Want het levert natuurlijk wel smeuïge verhalen op :D

 8. Cindy schreef:

  Love je verhalen! Love hoe je schrijft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *