web analytics

58

IS ZOENEN VREEMDGAAN?

Als P. tijdens een avondje stappen ‘per ongeluk’ met een ander zou zoenen, dan zou ik daar geen problemen mee hebben. Hij moet daar alleen geen gewoonte van maken. Pas op het moment dat er telefoonnummers uitgewisseld worden en hij dus van plan zou zijn om dat meisje vaker te zien dan zou ik zeggen: “Hohoho, schatje, dat was niet de bedoeling van onze relatie. Het moet wel gezellig blijven.” Hij denkt hier ook zo over. Als ik in een dronken, geile bui met een meisje heb gezoend, dan zeg ik dat tegen hem, hij lacht erom en we gaan verder met het schillen van de aardappels. Wij zien elkaar te weinig soms. Maar we staan elkaar niet in de weg. Als hij 60 uur per week werkt en dan in het weekend met vrienden wil stappen en op zondag wil voetballen, dan moet hij dat doen. Wie ben ik om tegen hem te zeggen: “Ik wil niet dat je dat doet waar jij gelukkig van wordt.” Als ik uit wil gaan, me klem wil zuipen, wil flirten en daarna stomdronken naast hem kom liggen, vindt hij dat prima. Wij lachen daarom. Van alle mannen die ik heb gekend is P. de enige die mij helemaal neemt zoals ik ben. Hij snapt dat ik het ene moment een geile tekst voor een seksblaadje kan schrijven, het volgende moment het cadeautje uit een suprise-ei in elkaar kan zetten en daarna bij hem op de bank naar een documentaire over Afghanistan wil kijken. Onze relatie kan een per-ongeluk-zoen met een ander dus wel hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

58 reacties

 1. Patrick schreef:

  Je hebt (zoals gewoonlijk) helemaal gelijk. Ik kan niet inzien wat dit met vreemd gaan te maken heeft. De intentie van de zoen is ook heeeeeel anders. Een vreemdgaan zoen, voelt als een vreemdgaan zoen. Een geile zoen is lekker en heeft niets met vreemd gaan te maken.

 2. frédéric schreef:

  Ik vroeg me na je column van gisteren al af wat P ervan dacht :)
  Proficiat met jullie hechte relatie btw.

 3. Rick schreef:

  Ik ben het daar met je eens frédéric. “Proficiat met jullie hechte relatie!”

 4. jeroen schreef:

  Misschien een mooi moment voor P. om te reageren!?

 5. slappezever schreef:

  kweetwatjebedoelt. met pillen is dat nog erger. Een beetje zoene is dan ook lekker maar mijn intentie is om dat mokkel dan helemaal suf te raggen. Terwijl ik wel liever wakker wordt naast mijn vriendin om daarmee discovery channel mee te kijken op zondag. ooh the confusion….

 6. Alice schreef:

  Het klinkt allemaal heel mooi maar ik kan me niet voorstellen dat het voor mij zou werken. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat het mij fantastisch lijkt..

 7. reet schreef:

  Wat doet een babe als Electric Luna tussen het lijstje van Lief(log)baar Nederland?

  http://lief.host4u.at/lief/lief1.htm

 8. Luna schreef:

  Reet; sja, op 4 december zag ik de site van Ramon… Omdat lief zijn bij mij niet vanzelf gaat heb ik in een gezellige xtc-trip alle weblogs van Nederland eens bekeken… het merendeel ziet er een stuk beter uit dan… hele interessante verhalen ineens, en ook erg goede vormgeving… daar schreef ik een stukje over en daarna stond ik ineens in het lijstje van Lief(log)baar Nederland…

 9. Peter schreef:

  waar ligt de grens? is anale sex vreemdgaan..? Als je niet verliefd bent…

 10. slappezever schreef:

  de definitie van vreemdgaan wordt bepaald door de relaxedheid daarover van de partner

  (wow! zei ik dat?!)

 11. Rick schreef:

  Ik denk dat dat inderdaad verschilt per persoon en per koppel.
  Het is dan ook niet echt gepast dat “buitenstaanders”, die nooit het hele plaatje zullen zien, hierover gaan twijfelen en discusseren. Die beslissing is aan beide partners om te nemen.
  Hebben zei beide hier geen problemen mee, geen negatieve gevoelens, dan zou het ook geen probleem moeten zijn. Het zijn dan ook de partners van deze koppels zelf die weten waar ze de lijn moeten trekken. Blijkbaar heeft P. hier geen moeite mee, waarom wij dan wel?
  Dus Peter misschien loopt er wel ergens een paar rond die met anale sex geen probs hebben. Ik ken ze niet en ik zou dat zelf ook vreemdgaan noemen. Maar als er zo’n koppel ergens rondzwerft, waarom zouden wij tegen ze zeggen: dat kan niet, dat is fout, hou er mee op?

  Oke ik moet ophouden nu, mijn toetsenbord begint terug te tikken bijna…

 12. reet schreef:

  Luna, sterkte met je vermelding in iedergeval :-)

  “hele interessante verhalen ineens, en ook erg goede vormgeving”

  LOL

 13. robert schreef:

  Luna wat als het een jongen was geweest…??

 14. slappezever schreef:

  om even terug te komen op mijn semi-defenitie; me vriendin zou me een bezem laten vreten als ik iets zou flikken, dus voor mij is zoenen wel vreemdgaan. Helaas, want voor mij betekent het erg weinig allemaal. gewoon lekker, thats it

 15. robert schreef:

  voor tijgertje:
  heel stoer dat je het voor luna opneemt maar ”Als ik in een dronken, geile bui met een MEISJE heb gezoend, dan zeg ik dat tegen hem” roept in algemene zin (begrijp je dat tijgertje) vragen op

 16. tijger schreef:

  ach robert weet je… ik heb helemaal geen reden om het voor Luna op te nemen. Luna kan namelijk prima voor zichzelf zorgen. dat heeft tijgertje namelijk een aantal jaar gezien toen tijgertje haar zeker een paar keer in de week zag. maar tijgertje heeft het idee dat Luna niet zo gesteld is op tijgertje, nog een reden om het niet voor Luna op te nemen.

  tijger leest vaak met plezier de weblog van Luna, vooral mee doorgaan Luna!

  pootje van tijger

 17. Suffie schreef:

  Als Suffie in een dronken en geile bui een meisje zou zoenen, zou Suffinnetje ernstig verdrietig worden, maar als Suffie een jongen zou zoenen, zou ze subiet haar biezen pakken…

 18. Aliëtte schreef:

  Luna, laat je niet in de verdediging drukken! Wat jij en P. (al dan niet) doen, is jullie zaak.

 19. Loes schreef:

  Lieve Aliëtte, het is toch niet vreemd dat mensen daar vragen of opmerkingen over hebben?
  Het is juist

 20. Brave Heart schreef:

  Hmmm, versie II van het zoenerige vreemdgaan.
  Ditmaal wat genuanceerder.
  Ach, er bestaat ook zoiets als een vrij huwelijk.
  Blijkbaar kun je de grenzen in een relatie dus zelf bepalen.

 21. Aliëtte schreef:

  ‘Lieve Aliëtte’? Ik ken u helemaal niet.

 22. Harry schreef:

  Als ik al zover ben, dat ik met een vrouw aan het zoenen ben en het is ook nog en lekkere geile zoen, dan wil ik meer. Van en geile zoen krijg ik en stijve en wil ik alles wat binnen handbereik is strelen. Ik weet niet of zoenen vreemdgaan is, maar ik weet wel, dat ik ook meer wil en in gedachten dus aan het vreemdgaan ben.

 23. slappezever schreef:

  jep harry
  in gedachten heb ik al 4 kinderen met er en een hond. das pas vreemdgaan.

 24. hooligirl schreef:

  ik heb een vriend en heb ook bij een avondje stappen met een lekkere jongens gezoend ik weet zelf niet echt of het vreemdgaan is maar het was wel lekker spannend

 25. party poker room schreef:

  A lot up road party poker pairs soft table spread.

 26. Their full jam string surrender odds play empire poker string club cards http://www.lepcart.com/empire-poker.html pot empire poker http://www.lepcart.com/empire-poker.html acquaintance fold surrender flush.

 27. play roulette schreef:

  Before that card dollar play roulette tilt wheel strategies check percentage http://www.play-roulette-free.com dozen rolling pushka play roulette http://www.play-roulette-free.com pair pocket hold edge!

 28. patries schreef:

  mensen waar hebben we het over tuurlijk is zoenen vreemdgaan mijn vriendje kan optyffe oar alstie dat zou doen!

 29. nadia schreef:

  pff moeilijk onderwerp… ik denk dat ik jaloers zou worden als hij dat doet terwijl het miss gewoon een zoen was en meer niet… aan de andere kant weet ik ook wel dat ik me moeilijk in kan houden soms… de verleding is gewoon te groot af en toe… maar hopen dat zoiets mij verder niet overkomt dan hoef ik verder ook niks te beslissen…:P

 30. elly schreef:

  Ik zou het niet kunnen verdragen als mijn lief een ander kust, het is misschien maar een kus. Maar vraag je je dan niet af of die persoon wel genoeg heeft aan je voor heel z’n leven. Als hij nu al een ander kust, hoe zal het dan later zijn. Zal hij dan met andere vrouwen naar bed gaan?

 31. dreamer schreef:

  ik heb met de vriend van een vriendin gezoend.. HIj heeft gekozen tussen haar en mij (ging dus voor haar), maar had wel degelijk gevoelens voor mij, is hij nu vreemd gegaan?

 32. elzebert schreef:

  hij wist niet precies welke gevoelens sterker waren en heeft die nu ontdekt dus is het niet echt vreemdgaan

 33. loeder schreef:

  ik vind zoenen niet vreemdgaan, en als mijn partner dat zou doen, zou ik het niet erg vinden…ik denk dat ik een probleem heb met mijn gevoelens voor hem….:-(

 34. Sophie schreef:

  Haaj!
  Het hangt er wel vanaf waar je zoent. Ik bedoel, op je mond maakt niks uit. Maar als een jongen meer naar beneden gaat zoenen….

 35. lisa schreef:

  hallo! zoenen is toch vreemdgaan! Ik zou het supererg vinden, al is het dan zoenen…

 36. yv schreef:

  nou ik zou dat dus nooit pikke….zoene hoort ook bij vreemdgaan…

 37. Esther schreef:

  Zoenen vind ik echt wel vreemdgaan!
  Het is het intiemste wat je met iemand beleeft. Serieus, als ik de behoefte zou krijgen in anderen zegt dat meer over mijn relatie, lijkt mij.
  Ik kan me niet voorstellen dat ik dat zou doen, dolgelukkig in mijn relatie.
  Ik denk dat je toch het beste je relatie onder de loep kan leggen, is het iets wat meer gebasseerd is op lust en seks of zit er ook inhoud in met veel houden van.
  Het is niet voor niks dat hoeren niet gezoend willen worden.
  Gewoon erop, eraf.

 38. me schreef:

  Maar mijn relatie is mooi en goed. Ik ben zelfs net getrouwd en toch ben ik vreemdgegaan (wat heet… dus, want het was alleen zoenen en strelen). Ik kan mijn relatie onder de loep leggen, maar de reden is dat ik mijn ex van 12 jaar geleden weer tegen het lijf liep. En die liefde was eigenlijk nooit gezakt, ook bij hem niet. Dat heeft niets met mijn huidige relatie te maken. Maar is wel enorm kut. Wat als wij verder waren gegaan samen vraag ik me nu af. En tja, dat doet er nu helemaal niet meer toe. Want ik ben met een ander.

 39. rebel schreef:

  dit is voor alle zoenerige geile personen….
  als je het 1x doet zal je het de tweede keer ook doen en de resterende keren die volgen.
  waarom een vaste relatie hebben als je nog steeds de behoefte voelt om een ander te zoenen.
  bovendien wat is er anders aan zoenen met een ander dan met je eigen partner.
  als je de behoefte hebt om met een ander te zoenen dan maak je mij niet wijs dat je dan geen zin hebt om verder te gaan want het was toch geil zoenen…of heb ik dat verkeerd begrepen????
  alleen als beide partners uit het zelfde hout gesneden zijn en er allebei geen probleem van maken omdat het hun allebei in hun straatje komt dan zullen ze het niet als vreemdgaan zien.

 40. mars schreef:

  Afgelopen zondagavond heeft mijn beste vriendin opgebiecht met mijn man te hebben gezoend. Dit een keer of drie tijdens het uitlaten van onze hond, en ik dus thuis op de bank zat…. In eerste instantie dacht ik: ach… een zoen. Maar nu denk ik, dit wel drie keer en hij heeft mij niets verteld.. ik heb het van haar moeten horen. HIj heeft er spijt van en weet niet wat hem bezielde. Ik denk er steeds weer aan en iets is in mij geknapt. Ik laat het niet zo merken maar ben er kapot van. Ik probeer normaal te doen tegen mijn vriendin…. waardeer haar eerlijkheid, ze was bang om het te vertellen… En hij..??

  Ik weet het niet meer.. moet ik nu lang boos blijven, laten zien dat ik verdriet heb… hem straffen. Zelf ook met iemand zoenen?? Dat zou ik niet eens kunnen..

  voel me klote!
  Wat moet ik nou?

 41. maaikemuis(14jr.) schreef:

  ja mensen zoenen is wel vreemdgaan!!!zoenen is iets wat je met liefde gebruikt! en dan is het ook egt een zoen! maar al die oversexte mannen die zijn al geil als je ze een kusje geeft op de wangen!en die denken alleen maar aan seks, en geloof me , mijn vriend en ik zijn dol op elkaar( en al vanaf 13-jarige leeftijd bij elkaar)en hij is nog nooit vreemdgegaan en ik ook niet, en een zoen is geen zoen als het gebaseerd is op lustgevoelens&penishardheid:pdus, die gast van dat ”’ ik zou dat mokkel helemaal kapot willen raggen”wat ben jíj een viespeuk zeg!!!ga lekker naar de hoeren zou ik zeggen,en laat de waardige meisjes eens liefde voelen i.p.v.zo dom te doen(als je al weet wat liefde is)doei mensen,,,

 42. Gerard schreef:

  Iedereen moet doen waar hij of zij zich gelukkig bij voelt. Mijn parner en ik hebben genoeg aan elkaar. Een ander zoenen? Geen behoefte. (behalve als begroeting gewoon op de wang)

 43. Helena schreef:

  Kan iemand mij advies geven.. ik begin radeloos te worden!!!!!!??????

  Ik heb een vriend.. of eigenlijk is het nu mijn ex voor bijna 2mnd, de rede daarvan is dat ik met een oude vriend/vlam uit het verleden gezoend heb en ik ben ook nog blijven slapen. Ik kan alleen eerlijk vertellen dat het bij een vluchtig zoentje is gebleven!! Mijn ex Nick blijft mij vragen waarom ik met een ander moest vreemdgaan om te kijken of ik beters kon krijgen?? Maar wat ik hem ook probeer uit te leggen.. Hij kan niet begrijpen ‘wat logisch is’ dat ik Nog nooit zo veel van iemand gehouden heb als van hem, en dat hij de enige is die mij echt kent en dat ik hem na deze misstap niet kwijt wil.. hij is bang om mij weer te vertrouwen.. en dat hij dan over 20 jaar weer hetzelde mee moet maken. Ik heb hem verteld dat die vlam/vriend uit mijn verleden iemand is waar ik dacht iets voor te voelen (ik heb stiekem altijd een zwak gehad voor deze vlam alleen toen ik Nick tegen kwam was dat allemaal voorbij.. totdat hij weer opdook) en dat ik moest weten of dit echt iets betekende,voor ik het door had was het gebeurd.. hij had me gezoend!Het was vluchtig maar niet minder fout!! Ik heb me vanaf dat moment alleen maar schuldig gevoeld. Ook Omdat ik er nu zeker van ben dat ik geen gevoelens voor die ander meer heb. Nick voor mij de enige!! Ik kan niet begrijpen dat ik zo stom heb kunnen zijn…!! wat kan ik doen om het begrijpbaar te maken!? ik heb hem nooit pijn willen doen!

 44. Helena schreef:

  Hij is hier trouwens achter gekomen voordat ik de kans had om het te vertellen…

 45. joey schreef:

  hoi ik heb 2 dagen geleden te horen gekregen dat ze op de camping met een jongen een beetje heeft gezoent.. ma nu komt het :$ zij is 14 ik 15 ma ik heb eg veel gehuild zij zegt t was een ongelukje die jonge woont in noordbrabant wa ze dat mee heeft gedaan en wij in heerlen.. is t dan wel erg dat ze hem zn nummer had ? ze heeft er spijt van denk ik ma ik voel me eg bezeken we hadde het er van te voren wel 1o keer over gehad a u b help me.. ik voel me zo machteloos of ik niks meer voorstel

 46. lalita schreef:

  heee

 47. sexfase schreef:

  ik heb altijd tegen mezelf gezegd, als er ruimte binnen je relatie is om vreemd te gaan dan zit er iets niet goed. Nu heeft mn vriend na 9jr relatie bedacht dat die ruimte er was en is dus met een meisjenaar bed geweest. Ik wil hem eigenlijk niet kwijt, maar realiseer me toch wel heel goed dat als je t eenmaal ‘accepteert’ ….Leuk bijkomstig feit is dat ik 7 mnd zwanger van hem ben, dus niet gemakkelijk om zomaar ff een beslissing te nemen. Vreemdgaan kan zo ontzettend veel stuk maken. Nu heb ik zelf zo ontzettend veel zin om de bloemetjes buiten te zetten, zit echt in mn ik-wil-sex-fase in mn zwangerschap, zucht normaal gesproken liefst van hem, maar daar moet k ff niet aan denken en welke man wil nou sex met een zwangere vrouw.

 48. naomi schreef:

  ik vind zoenen wel vreemdgaan als je een persoon zoent en hij is leuk en zijn zoen was ook lekker verlang je naar meer en een zoen vergeet je ook niet zo maar dus ja ik en mijn verloofde zijn nu 5 jaar samen en hebben 2 kindjes maar zodra hij vreemd gaat mag hij weg bij mij en die beslissing is niet zwaar want 1 keer vreemd gaan is altijd vreemd gaan dus ja veen plezien

 49. arie schreef:

  volgens mijn vriendin is pijpen niet vreemdgaan,maar als ik iemand bef wel!!

 50. Jessica schreef:

  Nou ik vindt Dat als je dronken bent.
  Je wel is vreemdkan gaan.
  dat gaat dan wel is vanzelf.
  gewoon vertellen tegen je vriend.
  of hij boos wordt merk je vanzelf zeggen dt het niet meer gebeurt en als het 1 x gebeurd..
  dan is er toch niks mis mee ;)
  als het nou een knappe jongen is.
  en tegen je vriend zeg je ja sorry ik was dronken en ik deed het niet. zo zijn mij vriendinnen er wel vaker onder uit gekomen.

  x

 51. max schreef:

  zoenen vreemdgaan tis hoe je het bekijk
  normaal wel , maar bij somige is het bij vanaf je seks ( sex) hebt met elkaar datdat dan vreemdgaan is .
  FORUM Escortdames-Gigolo’s
  http://escortengigolo.messageboard.nl

 52. Sjaak schreef:

  Dit is wel vreemd gaan, en zeker de kat op het spek binden, de persoon waarmee jou partner staat te zoenen zal meer willen als alleen zoenen, ik vind het gevaarlijk spel, en er zijn al heel wat relaties op de klippen gelopen ondanks wederzijdse goedkeuring.

 53. mushi schreef:

  Ik vindt zoenen is echt vreemd gaan

 54. Kim schreef:

  Zoenen is voor mij vreemdgaan! Zoals eerder gezegd is, deel je zoiets alleen met je lief. Blijkbaar is je relatie niet goed, als je met iemand anders mag zoenen. Mijn exvriend heeft een keer gezoend met iemand anders terwijl hij met mij was, hij heeft me toen niks verteld, heb het van iemand anders moeten horen. Hij heeft het toen wel uitgemaakt. Na 2 maanden kwam ik erachter, en toen wilde hij mij terug. Omdat ik dacht, “ach, het is maar een zoen…”, heb ik hem weer terug genomen. Maar ik vertrouwde hem niet meer en had sterke bewijzen dat hij vaker vreemd ging.

  Zoiets gebeurt niet één keer. Eens vreemdgaan, altijd vreemdgaan. Er zijn genoeg mensen die zich belazerd voelen als hun partner met iemand anders gezoend heeft. En toch zijn er jammer genoeg zoveel mensen die vinden dat het niks met vreemdgaan te maken heeft en gewoon met andere zoenen… Maar heb dan ook het lef om het gewoon te zeggen tegen je partner!

 55. Gul. schreef:

  Hallo,

  Nou ik hebb nu met een meisje een relatie…. ik zou het zelfs niet van haar accepteren dat ze zoent met iemand anders tjhaa… Klopt dat ieder mens verschilt he gaat ook heel erg om vetrouwen…. maar vreemd gaan tjha vind dat dat de ergste is wat je kan overkomen!

 56. erol schreef:

  ik wil graag alle vrouwen gratis neuken

 57. Tamara schreef:

  Vreemdgaan,, hmmm ik vind zoenen al vreemdgaan,, als je happy met elkaar bent zoek je dat soort dingen niet bij een ander,, je gaat vreemd op het moment dat je met je klauwen aan een ander zit en niet bij je partner bent met je hoofd..

  Ik heb een bloed verziekende pest hekel aan mensen die vreemdgaan zowel mannen als vrouwen… damnnn wees toch eens monogaam of ga geen relatie aan.. THINK BEFORE YOU ACT!!!