web analytics

27

LUNA AAN DE TEPPANYAKI

Ik kwam voor de vierde keer in Japans restaurant Tokyo Café op het Spui en het Japanse mannetje onthaalde me vol enthousiasme. Hij ging nog net niet zoenen. De schat. “Weer een flesje Chardonnay?”, vroeg hij toen vriendin E. en ik aan de teppanyaki-tafel hadden plaatsgenomen. Altijd goed. “Heb je weer van die boekjes bij je?”, vroeg het Japanse mannetje terwijl hij de wijn inschonk. Hij doelde op de vorige keer dat ik samen met vriendin M. in dit restaurant gegeten had. Toen deelden we een tafel met 8 IT’ers die vriendin M. en mij vol sake-gebrul ontvingen als ‘het toetje’ van de avond. Nadat we vertelden dat we voor een seksblad schreven kon hun avond niet meer stuk en ze wilden alles, maar dan ook alles van ons weten. Net als de Japanse koks en obers trouwens. Die zagen een FOXY voorbij komen en vlogen er als hongerige pubers bovenop. Ze wilden allemaal een exemplaar. En nu wilden ze er dus nog meer. Mooie plaatjes, vonden ze. En mooie vrouwen, dat vonden ze ook. De FOXY was heel goed geweest voor het werktempo, dat vonden ze helemaal. Tussen de briljante rauwe tonijnsalade en de sublieme op houtskool gegrilde zalmspiesjes kwam een Japanse kok vandaag verlegen bij me staan. Of we het bij FOXY niet leuk zouden vinden om een keer foto’s te maken van een naakte vrouw, helemaal versierd met sushi. Op een teppanyaki-tafel. En hij wilde die sushi er dan wel opleggen. “Met een bakje sojasaus bij haar navel”, zei hij. Hij had er nu al zin in, dat zag ik zo. Een beetje beduusd keken vriendin E. en ik elkaar later aan. “Jeetje”, zeiden we tegen elkaar, “dat was wel een beetje raar.” Maar we hebben goddelijk gegeten. Goddelijk!!! Misschien moest ik zelf maar op die teppanyaki-tafel gaan liggen om me te laten versieren met sushi. Sushi op m’n tepels, sushi in m’n mond. Lijkt me heerlijk. De foto’s laten we gewoon achterwege.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. CasaSpider schreef:

  Ik weet niet of die Japanner DAT in gedachten had… ;-)

 2. Morrie schreef:

  Prijtjes op je dijtjes, Luna, die zouden je niet misstaan.

 3. Job schreef:

  Worstjes op je borstjes…
  Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Rare jongens, die jappenezen

 4. Gooly schreef:

  Da’s een heel eigen interpretatie van de uitdrukking “Iemand versieren”
  In de toekomst dus op je hoede zijn als een jappaner vraagt: “Houdt je van sushi?”

 5. Els schreef:

  Goddelijk ja! En gezellig. Maar ook een beetje veel…

 6. Rick schreef:

  Leuk joh, een eerste aanzet tot ‘de culinaire kalender 2005’.

 7. PHAT schreef:

  Laat je me even weten wanneer deze Japanse thema-avond gaat plaatsvinden, kom ik helpen..

 8. GJ schreef:

  ik heb die foto gisteren ergens gezien..
  weet alleen niet meer waar..
  (ze leek niet op jou)

 9. Yuroen schreef:

  Sushi is vies!
  Maar ja wie ben ik. Ik lust bijna niks.

  Hee Luna, ik heb de laatste Foxy “gelezen” maar kon niet direct iets van jouw hand vinden…
  Voor de rest hebben we wel gelachen met het blad. Prachtig

 10. blue schreef:

  ………………………..

 11. Tuig schreef:

  Afgelopen zaterdagavond in compleet brakke toestand een B-film over de yakuza in Los Angeles gezien, met Dolph Lundgren als japans sprekende renegade cop. In die film werd dus ook van naakte vrouwen sushi gegeten, het was een dolle boel maar een dame moest het wel met seppuku bekopen.

  De moraal van dit verhaal: ga niet te snel op de teppan yaki plaat liggen. Een echte blijft wel 10 uur heet.

 12. blue schreef:

  net zoiets als harikiri
  maar dan anders denk ik
  het klinkt niet als iets waar je vrolijk van wordt in ieder geval

 13. Mannetje schreef:

  ik dacht al zo iets , maar mijn japannees is een beetje rusty, dus ik denk ik vraag het even…

 14. suuzzzz schreef:

  en wat dacht je van een beetje wasabi op je clitoris?

 15. Suffie schreef:

  Suuzzzz, ik denk ook dat Viacréme een Japanse uitvinding is…

 16. blue schreef:

  zie mijn site
  zo raak je die sushi kwait]
  hahahha
  dat rijmt

 17. Janeway schreef:

  Dat ziet er dus zo uit: http://www.globalcuisinecatering.com/sushigirl.html Mijn honger is weg!

 18. naamdienaam schreef:

  yo! das koel! daar is he-le-maal niks mis mee. goeie siliconen ook. ook he-le-maal niks mis mee met nepborsten. eigenlijk is dat plaatje perfect. sushi en nep tieten…

 19. jajaja schreef:

  ook goed. maar dan met rolschaatsen:

  http://www.bizbash.com/content/editorial/mediafiles/e1761sho_02_0116_PumaStoreLaunch_1_320.jpg

  en slim zien ze er ook niet uit. wat ook wel heel erg positief is.

 20. Niky schreef:

  Na de Teppanyaki heel de nacht aan de warme Saki!

  God, wat ben ik toch een dicht koning…

 21. ja schreef:

  nou niet helemaal. het is sake nl.

 22. Morrie schreef:

  Verrassend. Ik bedoel…na je hilarische dieetlog, je afslankpilverslaving en je verschijning als gratenpakhuis op de laatste netmeeting zou ik toch hebben gezworen dat je gestopt bent met eten.

  Of blijft al het voedsel achter je tongpiercing hangen…?

 23. Schorrie schreef:

  Oh Morrie! Wat ben je weer orgineeeel!!! Ik ben altijd zo trots op je als je zoiets zegt!

  Mijn Morrie!

 24. MRTN schreef:

  Het helpt me herinneren dat je eten — goed, lekker eten — ook een vorm van orale zelfbevrediging kunt beschouwen.

  En hoewel ik het zeker geprobeerd heb, lukt het me niet om nog een leuke grap te formuleren met ‘orale sex’ of ’to eat her.’ Dus het moet maar zonder.

 25. Turing schreef:

  Laatst ook in Tokyo Cafe geweest en het was er prima vertoeven! Alleen de hele avond geen Japanner daar gezien; het voltallige personeel is Chinees…