web analytics

35

IBIZA #3: LUNA IS GESTOPT MET ROKEN

En dan nu het meest heuglijke feit van de gehele Ibiza-vakantie! Afgelopen donderdag, liggend op het Bora Bora-strand, rookte ik om 10.00 mijn laatste sigaret. Sindsdien heb ik niet meer gerookt en dat mag, gezien alle omstandigheden, een zeer bijzondere prestatie genoemd worden. Zo zijn er de afgelopen 5 dagen toch zeker een aantal momenten geweest waarbij meerdere sigaretten gerookt dienden te worden. Zo is een dagje op een strand liggen toch zeker een pakje sigaretten waard. Ieder biertje, wijntje of cocktailtje dat ik heb gedronken zou vergezeld moeten zijn geweest van een peuk. Een nachtje stappen met xtc ging voorheen gepaard met het roken van zelfs 2 pakjes. En normaal gesproken rook ik samen met vriendin I. ook wel een pakje weg als we elkaar zien, maar toen ik gisteren bij haar was rookte zij in haar eentje. Trots op mezelf. Standvastig. Daarnaast zit ik vandaag al de hele dag achter de computer en ik heb bijna niet aan roken gedacht. Bijna niet dan. Want mijn hele lichaam lijkt geprogrammeerd te zijn om te roken. Veel roken. Gewoon even dit lijf herprogrammeren dus de komende tijd. Geen probleem. Dat ik gestopt ben dank ik natuurlijk in de eerste plaats aan mezelf. Ik ben geweldig. In de tweede plaats dankzij meneer Jan Geurtz die het boekje ‘De Opluchting’ schreef. Een kutboek natuurlijk, maar er stonden een paar interessante regels tussen, die ik net op het juiste moment las. En in de derde plaats dankzij lezeres E. die mij op dit boekje attendeerde. Ik moet nu alleen nog even een interessante bestemming zien te vinden voor de gemiddeld 20 keer 5 minuten rooktijd die ik overhoud per dag. Ik dacht zelf aan een gezellige assertiviteitscursus in het wijkcentrum hier om de hoek.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. pet schreef:

  Proficiat, Ibiza heeft je echt wel deugd gedaan geloof ik.

 2. hansanders schreef:

  mooi dan steek ik nu nog lekker een peuk op

 3. hansanders schreef:

  grapje… ik rook niet hoor, maar ik wou even testen of je de verleiding kan weerstaan. ;-)
  btw goede zaak stoppen met roken en nu volhouden over een paar maanden dan voel je helemaal lekker en snap je niet wat je met die smerigheid moest!!!

 4. Patrick schreef:

  Zo he… goed joh!!!!!

 5. CK schreef:

  tof van je meid! Roken met stoppen is kut, uhmm.. ik bedoel.. stoppen met roken is kut :). Maar het went.. Wat je nu voelt van dat “geweldig” wordt nog veel sterker! Echt..

 6. Styx schreef:

  Vette klasse! You’ve got balls girl!

 7. Flippo! schreef:

  Volhouden Luna!

 8. Koekje schreef:

  20 x 5 minuten over? Wat dacht je van de AB-Cruncher (c)(tm)(r)? Schiet dat dieetlog ook een keer op ;-)

 9. Nootje schreef:

  Yeah!!! en nu volhouden he. Ik ben er al bijna een maand vanaf!!

 10. Hans schreef:

  Stoer!

  Het moeilijkste heb je gehad.

  Nog heel even, en dan ruik je als je in de bus zit dat er iemand voorbij komt die net heeft gerookt.
  Dat stinkt dan echt vreselijk.

  En dan, *dan* begin je er echt nooit meer aan.

  Succes Luna!

 11. Yuroen schreef:

  Harstikke goed. Volhouden zo!

 12. pet schreef:

  “Assertiviteitscursus” en “gezellig”; die twee woorden samen in één zin, waarbij het één zelfs een adjectief is bij het ander? O gruwel, bespaar mij van assertiviteitscursussen en de monsters van mensen die er gebaard worden.

 13. rick schreef:

  Wil die kloothommel even z’n italic afsluiten?

  Ik moet ook alles zelf doen. Maar goed, keep up the good work, Luna! Nu nog afvallen ;).

 14. rick schreef:

  dan nu even vet

 15. rick schreef:

  hee, de afsluittags doen het niet! nog één poging…

 16. rick schreef:

  Yes, gelukt!

 17. Ray schreef:

  Wow! Is zo’n Ibiza vakantie toch nog ergens goed voor! En nu volhouden.
  Hopelijk lukt het je!

 18. Bolivian schreef:

  Stoppen met roken… belachelijk! Nu begrijpen we ook waarom die beloofde lastenverlichting uitblijft: allemaal misgelopen accijnzen. Mij krijg je niet zo gek hoor, ik heb tenminste iets over voor de maatschappij!

 19. KK schreef:

  …dus dan ook geen blow meer?…

 20. pet schreef:

  Als je door het stoppen met roken begint te denken aan assertiviteitstraining dan is er iets ernstig fout met je. Dan is het beter om te blijven roken vind ik.

 21. ferdi schreef:

  ok dan!
  gefeliciteerd met deze enige juiste beslissing!!
  volhouden!!

 22. Rick schreef:

  Wat een gezever, over iemand die net is gestopt met roken.

 23. Suffie schreef:

  Luna, wist je dat je smaakpapillen hier een enorme opsteker van krijgen?? En dat er in de polder een nieuwe Tapastent open is???

 24. Monique schreef:

  Mocht je weer in de verleiding komen….

  http://www.smokehelp.org/html/picture_this.html

  (ehm….en ik rook nog steeds….oeps….)

 25. Mootje schreef:

  En hoelang dacht je dit vol te houden. Tis beter te stoppen met alcohol. Maar Mootje houdt verder haar bek, want doet beide en is niet van plan er mee te stoppen.

 26. destiny schreef:

  Voor al die mensen die zeggen dat roken vies is: Gelul!! Roken is gewoon lekker, maar (en daar heb je gelijk in Suffie) smaakt alles veel lekkerder. Dat is de rede dan ik (al ruim een jaar, goed he) niet meer rook….ik ben er wel 5kilo zwaarder door geworden :-(

 27. PB schreef:

  Luna, dit kan dus niet. In deze zware economische tijden neem jij de tabaksindustrie een fors stuk omzet af. Waar is je saanmhorigheidsgevoel gebleven?

 28. Suffie schreef:

  En dat ik alvast schoon beddengoed heb klaargelegd.

 29. simon schreef:

  roken is niet lekker.
  Het is alleen lekker omdat je je slecht voelt als je het niet doet !

 30. Verbal Jam schreef:

  Een van de meest onderschatte voordelen van niet-roken is dat je nooit meer een sigaar uit eigen doos gepresenteerd krijgt.

 31. Ray schreef:

  “roken is niet lekker.”

  Roken is wel lekker en niet alleen om de verslaving te voldoen. Of je roken al dan niet lekker vind is een mening, geen feit.

 32. Els schreef:

  En dan nu nog stoppen met eten :(

 33. jasper schreef:

  Ben ook gestopt met roken en het bevalt mij ook prima hoor Luna! Rook je nog steeds niet?

 34. coach outlet schreef:

  After changing http://www.outletcoachus2012.com ,five-franc piece Georges Duroy left the restaurant.where to buy canada goose twisted his mustache in military style and cast a rapid,sweeping glance upon the diners,among whom were three saleswomen,an untidy music-teacher of uncertain age,and two women with their husbands.When he reached the sidewalk,he paused to consider what route http://www.coach.com should take.It was the twenty-eighth of June and coach website had only three francs in canada goose jacket salepocket to last him the remainder of the month.goose jacketmeant two dinners and no lunches,or two lunches and no dinners,according to choice.As he pondered upon this unpleasant state of affairs,he sauntered down Rue Notre Dame de Lorette,preserving his military air and carriage,and rudely jostled the people upon the streets in order to clear a path for himself.He appeared to be hostile to the passers-by,and even to the houses,the entire city.It was one of those sultry,Parisian evenings when not a breath of air is stirring;coach outlet sewers exhaled poisonous gases and outletcoachus2012.comrestaurants the disagreeable odors of cooking and of kindred smells.Porters in their shirt-sleeves,astride their chairs,smoked coach outlet,coach outlet,coach outlet pipes at the carriage gates,and pedestrians strolled leisurely along,hats in hand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *